24 Αυγούστου 2022

Δημοκρατική Κοριοκατάνυξη

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Είναι πρόδηλο πως αποκτήσαμε νόμιμους «Κοριούς». Κοριάσαμε μάλιστα σε σημείο κορεσμού. Απαιτείται επειγόντως θεσμική απεντόμωση /κοριοκτονία, με ειδικά αντιυποκριτικά εντομοκτόνα. (Σ.Σ Πάντως το ξεκόριασμα είναι κάτι το δυσεπίτευκτο). Υποκλοπές /παρακολουθήσεις/συνακροάσεις/κοριοί/επισυνδέσεις (νέος όρος ταυτοσήμαντος;) κ.ο.κ αποτελούν ανακουφιστικές «Δημοκρατικές οάσεις» πολιτευόμενων.  
 
Δυστυχώς «πιάσαμε –πολιτικάντικους – κοριούς», αλλά αντί να τους αντιμετωπίσουν (ως οφείλουν) οι εκάστοτε εξουσιαστές μας, «παριστάνουν τον ψόφιο κοριό» (ή «κάνουν την πάπια») οι … ίδιοι, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση πως τίποτα το μεμπτό /σάπιο δεν συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας –ΚΔΠολιτεύματος / «Δημοκρατίας». Όλες αυτές οι επισφαλείς –πλην νόμιμες – για το πολιτικοκοινωνικό κλίμα «επισυνδέσεις» (όπως και οι διασυνδέσεις και η διαφθοροδιαπλοκή) φαίνεται πως επισυμβαίνουν ως απόρροια δημοκρατικού εξελικτικού εκφυλισμού, ο οποίος , συνακόλουθα, συνεπάγεται την αιτιολογημένη αγανάκτηση των συνειδητοποιημένων πολιτών. Καθώς και την περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος.  
 
Αναντίλεκτα είναι αναγκαίες οι νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, ιδίως για ζητήματα που άπτονται /συνδέονται με την εθνική ασφάλεια. Σαφώς και οι ξένοι δεν νομιμοποιούνται /δικαιούνται να το ζητούν ή και να το απαιτούν, για ημέτερους πολιτικούς ή πολίτες.  
 
Εναγωνίως, επιζητείται η ρίψη «άπλετου φωτός» ώστε να «λάμψει η αλήθεια» και οι ένοχοι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν. (Συν) επικουρικά θα γίνει και εξεταστική επιτροπή (!...).  
 
Πάντως, το βασικό, άμεσο, καίριο ερώτημα, παρέμεινε αναπάντητο επί του παρόντος (λέτε και του μέλλοντος;): Γιατί έγινε η συγκεκριμένη παρακολούθηση; Για εθνικούς, ιδιωτικούς, ή απλώς πολιτικής σκοπιμότητας λόγους;. Δεν γνωρίζω. Είμαι όμως σίγουρος πως το πρώτο αποκλείεται. Αυτό το συμπεραίνω από την φράση του κου Πρωθυπουργού ο οποίος το χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτο λάθος που αν το γνώριζε ο ίδιος ποτέ δεν θα το επέτρεπε». Συνεπώς ….  
 
Την όλη υπόθεση περιπλέκουν και τα παρακάτω:
  1. «Πρέπει να αλλάξει αμέσως το μοντέλο συγκεντρωτικής άσκησης εξουσίας, που έφθασε στα όριά του». Δεν είναι κάπως όψιμη – και εξόχως υποκριτική διαπίστωση; Τα όρια έχουν εδώ και 10ετίες ξεπεραστεί, όταν οι (υπερ) εξουσίες συγκεντρώθηκαν στο πρόσωπο του τότε Πρωθυπουργού (Σ.Σ Μήπως δεν το ενθυμείται ο κύριος που έκανε τη δήλωση;).  
  2. «Όλα έγιναν νόμιμα, αλλά η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Ήταν λάθος». Υποθέτω πως η –κάθε- ΕΥΠ δεν –πρέπει να –κάνει ή να ασχολείται με την πολιτική. Άρα ……  
  3. Επί 3 μήνες εγένοντο παρακολουθήσεις . Δηλαδή υπήρξε επαρκής χρόνος να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα ως προς το αν ήταν ιδιωτικού ή εθνικού ενδιαφέροντος . Και αφού δεν ήταν εθνικού (όπως προανέφερα) δεν θα έπρεπε να είχε έγκαιρα /άμεσα τερματιστεί; Τι διερευνούσαν –ή τι … απολαύαναν οι συνακροατές κοριοχειριστές; 
  4. «Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο, και ως Δημοκρατία, είμαστε υποχρεωμένοι να ισορροπούμε ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και στην προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών». Προφανώς καλούμαστε να γίνουμε: (Δημοκρατικά πάντοτε) Ισορροπιστές /Ακροβάτες (!).
Αναρωτιέμαι: Αν αντί της ευεπίφορης σε ρίσκο /κίνδυνο εξισορρόπησης, επιλέξουμε τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τις αξίες, το ήθος, την αρετή, τον αλληλοσεβασμό, μήπως πάμε καλύτερα (από ότι μέχρι τώρα);
 
Τι τάχα σημαίνει: «Νόμιμο Λάθος». Είναι αντιδιασταλτική έννοια /όρος του … «παράνομου λάθους»;. (Σ.Σ Συνειρμικά θυμίζει:
Ι. «Το ηθικό και το νόμιμο»….
ΙΙ. Τον –απαγορευμένο , αντικοινωνικό και επικίνδυνο τζόγο - ο οποίος απαγορεύεται και τιμωρείται, αν λαμβάνει χώρα, μόνον σε ιδιωτικές λέσχες. Στα υπο κρατική επίβλεψη και άδεια καζίνο όχι (;). 
 
Συνεπώς: Ηθική, αξιακή, δημοκρατική, χριστιανική, ή και εννοιολογική διάσταση, δεν υφίστανται πρακτικά. Αντίθετα πρυτανεύει η συμφεροντολογική σκοπιμότητα η οποία ενδύεται τον μανδύα –φύλλο συκής – της … νομιμότητας.  
 
Αλήθεια έχουν ακούσει οι σπουδαγμένοι κρατούντες /εξουσιαστές μας τίποτα περί: αξιακών προταγμάτων; Δεν νομίζω!.
 
ΥΓ Φοβούμαι ότι οι πολιτικοί μας είναι αποφασισμένοι να μας …. «ταράξουν στην νομιμότητα» - των παρακολουθήσεων; - (αφού πρώτα μας ανταριάσουν με την πολιτικάντική τους σκοπιμότητα).Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.