24 Αυγούστου 2022

Εις την Ιστορία και την Πολιτική δεν υπάρχουν συμπτώσεις

Γράφει ο
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης 
 
«Το γενικότερο δίδαγμα της Ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την Ιστορία», είπε ο Γερμανός Φιλόσοφος Αρθουρ Σοπενχάουερ (1788-1860). Ο δε Θουκυδίδης (460-394 π. Χ.) έγραψε ότι: «Η Ιστορία είναι Φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων». Ως εκ τούτου, εκ των ανωτέρω και αναρίθμητων άλλων αποφθεγμάτων και διδαγμάτων, αλλά και αυτού του γράφοντος: «Eις την Ιστορία και την Πολιτική δεν υπάρχουν συμπτώσεις», η δε συνήθεια είναι το εκτροφείο και εφαλτήριο των σφαλμάτων και των καταστροφών, και ότι η ευγνωμοσύνη απέναντι εις τους άλλους για να επιτευχθεί απαιτεί σφυρηλάτηση, καθότι αυτή δεν εμπεριέχεται εις την ανθρώπινη καρδιά. Ως εκ τούτου, δεν είναι συμπτώσεις ούτε οι βιβλικές καταστροφές με τις εφιαλτικές πυρκαγιές, πλημμύρες, τους ακραίους καύσωνες και ξηρασίες του 2022 εις την χώρα μας, την Ευρώπη και τον πλανήτη, να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, και για τα οποία όμως υπάρχουν μόνο ανθρώπινες ευθύνες και εγκληματικές ενοχές των κοινωνιών, αλλά και διότι θα ακολουθήσουν και άλλα, καθότι οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξες, νοσηρές και δυσοίωνες!
 
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου έφερε ως γνωστόν, την 17 Νοε 1973 όχι μόνον την βίαιη πτώση της Δικτατορίας, όχι μόνον την αναμενόμενη από την Τουρκία εφαρμογή του Σχεδίου Αττίλα (20.Ιουλίου 1974) για την κατάληψη του 40% της Κύπρου, αλλά εν συνεχεία και την μακροχρόνια κατάληψη της Παιδείας, δηλαδή εις την πραγματικότητα αυτής της Ελληνικής Πολιτείας. Με την καθιερωθείσα έκτοτε, μάλιστα επί δεκαετίες, μάστιγα των παράνομων καταλήψεων των Σχολείων, των Πανεπιστημίων και Δημοσίων χώρων, που έγιναν μια οδυνηρή συνήθεια, εκτροφεία και εφαλτήρια παράνομων ενεργειών, δράσεων, βανδαλισμών και προκλήσεων, με την «επιδείνωση της αλλοιωμένης δημοκρατικής υποδομής της χώρας μας», την κατάργηση του Κράτους Δικαίου, αυτής της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Και ως συνέπεια αυτής της τραγικής κατάστασης παρατηρείται έκτοτε, σε όλους τους τομείς, η επικράτηση μίας κοινωνίας της στασιμότητας, της οπισθοδρόμησης, της αδιαφορίας, ανευθυνότητας και ατιμωρησίας. Εδώ όμως ισχύει η ρήση που λέει: «ανάγωγοι άνθρωποι, ανάγωγη κοινωνία», θλιβερή συνέπεια της οποίας είναι η εμπέδωση μίας χωρίς οράματα Καχεκτικής Δημοκρατίας η οποία απομάκρυνε την Πατρίδα μας από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Όμως για την επικρατούσα εδώ και δεκαετίες εις το «Λίκνο της Δημοκρατίας» τραγική κατάσταση ακούγεται σε κύκλους της Ε.Ε. η σιβυλλική απάντηση: «Ο Καραμανλής μπήκε εις την Ευρώπη, όχι η Ελλάδα»! Ετσι συνεχιζόταν η αυτοπεριθωριοποίηση της Πατρίδος μας, η εξάρτηση αλλά παράλληλα και έκθεση αυτής σε εθνικούς κινδύνους απέναντι ακόμη και των γειτόνων της. Τεράστια, ασυγχώρητα πολιτικά σφάλματα και αθεράπευτες παθογένειες που έφεραν και την αναμενόμενη και αναπόφευκτη κοινωνική και ηθική παρακμή, την οικονομική κατάρρευση, την υποταγή και δουλοποίηση της Πατρίδος μας εις τα επαχθέστατα 3 Μνημόνια.  
 
Δεν είναι επίσης σύμπτωση, ότι η νεοεκλεγείσα την 25 Ιαν 2015 για την διακυβέρνηση της χώρας μας «Πρώτη φορά Αριστερά» και η Ηγεσία αυτής, αποφάσισε αίφνης μόλις την 17 Φεβρουαρίου 2015, προς έκπληξη όλων, να εκλέξει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας (13.Μαρτίου 2015) έναν επί πολλά χρόνια σημαίνοντα Πολιτικό και πρώην ισχυρό Υπουργό της προηγούμενης Κυβέρνησης. Ο λόγος αυτής της αιφνίδιας και απρόσμενης πολιτικής απόφασης, είναι ότι η νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση της «Πρώτη φορά Αριστεράς» δεν είχε άλλη επιλογή. Διότι κατά το τραγικότατο συμβάν της MARFIN BANK την 5.Μαϊου 2010 με τα 3 θύματα, όπου οι εκατοντάδες οπαδοί της Αριστεράς και τότε Αντιπολίτευσης, παρεμπόδισαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς, και έτσι προκάλεσαν 3 (τρεις)ανθρωποκτονίες, υπήρχαν VIDEO με καταγραφές απο Κάμερες Ασφαλείας. VIDEO που προφανώς δείχνουν μερικά σημαίνοντα πρόσωπα. της Ηγεσίας της τότε Αντιπολίτευσης που συμμετείχαν εις την παρεμπόδιση της Πυροσβεστικής. Αυτά τα VIDEO των Καμερών Ασφαλείας ήσαν όμως εις τα χέρια της τότε Κυβέρνησης. 
 
Ως γνωστόν, μια απο τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάθεση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εις την Αθήνα το 2004, ήταν: α) η εξάρθρωση της τρομοκρατικής Οργάνωσης της 17ης Νοέμβρη, και β) η για πρώτη φορά εγκατάσταση εκατοντάδων Καμερών Ασφαλείας σε πολλά καίρια σημεία της Αθήνας για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και των δεκάδων χιλιάδων ξένων Επισκεπτών. Η Κάμερα Ασφαλείας κατέστη όμως μετά το 2004 χρήσιμο εργαλείο γενικής αποδοχής και εφαρμογής σε όλη την Ελλάδα. Για τους προαναφερθέντες λόγους η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης της 5 Μαίου 2010, αλλά και εκείνων που παρεμπόδισαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που οδήγησε εις τον οδυνηρό και τραγικό θάνατο 3(τριών) τελείως αθώων υπαλλήλων της Τράπεζας, αυτή η εγκληματική και δολοφονική ενέργεια της 5 Μαίου 2010 εναντίον της MARFIN BANK και των Υπαλλήλων της, παρόλη την ύπαρξη καταγραφών (VIDEO) Καμερών Ασφαλείας, προφανώς για πολιτικούς και μόνον λόγους, παρέμεινε και παραμένει επί 12 χρόνια, «ανεξερεύνητη, ανεξιχνίαστη», άνευ ουσιαστικής έρευνας και σχετικού πορίσματος των Εισαγγελικών Αρχών. 
 
Ομως εις την ζωή του κάθε ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας, αυτά που συμβαίνουν εις το παρόν, συνδέονται ανεπιφύλακτα και άμεσα με το παρελθόν, όπως π.χ. η βίαιη πτώση της Δικτατορίας την 17 Νοε 1973. Όμως η Ιστορία διδάσκει, ότι η Δημοκρατία και η Δικτατορία, μία μεγάλη επινόηση των Ελλήνων, είναι Δίδυμες Αδελφές, πολύ βαθιές έννοιες με 10 γράμματα που αρχίζουν με το «Δ» και λήγουν εις το «α», και ότι η δίδυμη αδελφή προειδοποιεί την Δημοκρατία ότι είναι παρούσα όταν αυτή «στραβοπατήσει»! 
 
Είναι επίσης εις όλους γνωστόν, ότι η Πατρίδα μας μετά τον ΒΠΠ με τις τεράστιες απώλειες και εγκληματικές βιαιότητες και καταστροφές της Γερμανικής Κατοχής, αντιμετώπισε ευθύς αμέσως και τις οδυνηρότατες συνέπειες του Εθνικού Διχασμού και του ολέθριου Εμφυλίου Πολέμου. Μια νέα μεγάλη Τραγωδία, ως συνακόλουθο του Ψυχρού Πολέμου, της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Σοβιετικής Ενωσης και των Συμμάχων αυτής, που έφερε νέους κινδύνους εις την Πατρίδα μας. Με την μετέπειτα, λίγο μετά οξύτατη πολιτική και κομματική αντιπαράθεση η οποία για αρκετά χρόνια παρέλυε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, αλλά παράλληλα έθετε και σε μεγάλο κίνδυνο την διαφύλαξη, την προστασία της Εθνικής Ακεραιότητας, της Ασφάλειας και Κυριαρχίας της Χώρας μας. Εν κατακλείδι η επέμβαση της Δικτατορίας το έτος 1967 δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά την πολύ κρίσιμη εκείνη περίοδο, ήταν μια εθνική αναγκαιότητα!  
 
Όμως, ακρογωνιαίο, απαράβατο και βασικότατο στοιχείο της Δημοκρατίας είναι, ότι η Βούληση του Λαού για μία αξιοπρεπή, ανθρώπινη και ειρηνική διαβίωση πρέπει να είναι Σεβαστή και υπεράνω όλων των Θεσμών, των Εξουσιών, κομμάτων, παρατάξεων, προσώπων, αξιωμάτων και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Εις την σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας είναι το Δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε την 27 Ιουνίου 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε μόλις μία εβδομάδα αργότερα την 5 Ιουλίου 2015, και το οποίο απέρριπτε την πρόταση των 3 Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της Συμφωνίας με ποσοστό 61.31%. Ωστόσο μετά το Δημοψήφισμα της 5.Ιουλίου 2015, η νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση κατέληξε μόλις μια εβδομάδα μετά, την 13.Ιουλίου 2015, σε Συμφωνία με τους Δανειστές, τώρα με επαχθέστατους όρους 3ου Μνημονίου (Εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας για 99 χρόνια!). Και ως συνέπεια των 3 δυσβάστακτων, τιμωρητικών Μνημονίων επιβλήθηκε, ως γνωστόν, και η επαίσχυντη προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (12 Ιουνίου 2018). Ετσι δίχασαν, εξαπάτησαν, χρέωσαν τους ‘Ελληνες, και κατακλείδα με το «ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ» και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ», ντρόπιασαν, πρόσβαλλαν, ταπείνωσαν τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα μας. Για αυτό, σε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, όταν τα κόμματα δεν δεσμεύονται απο τους δημοκρατικούς κανόνες του παιχνιδιού, η Δημοκρατία είναι απίθανο να επιβιώσει για πολύ!  
 
Η Ιστορία όμως διδάσκει και εμπνέει. Ο Ευριπίδης (480-406 π. Χ.) είπε: «Τυχερός όποιος διδάχθηκε Ιστορία». Ο Otto von Bismarck (1815-1898): «Οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα των αλόγων της Ιστορίας», ο δε Αμερικανός Συγγραφέας Michael Crichton (1942-2008) έγραψε: «Αν δεν ξέρεις την Ιστορία σου, δεν ξέρεις τίποτε. Είσαι σαν ένα φύλλο που δεν ξέρει ότι είναι μέρος ενός δένδρου». 
 
Ο πολύ γνωστός Σούν Τσου (544-496 π. Χ.) είπε: «Ο Πολεμιστής είναι δυνατός όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύνατος όταν αυτός απαντάει εις τον εχθρό». Είναι επίσης γνωστόν, ότι ένα Κράτος-Έθνος είναι κυρίαρχο, ελεύθερο και ασφαλές, όταν δεν αναγκάζεται να θυσιάσει τα νόμιμα και εθνικά συμφέροντά του, προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο. Εις το τέλος δεν θα αποφύγει τον πόλεμο και θα τον διεξάγει υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες. Για αυτό, «μη κόβεις το χέρι της Ιστορίας που σε ταΐζει!»  
 
Η συναισθηματική Nοημοσύνη οδηγεί εις την Eνσυναίσθηση, και μέσα από αυτήν γινόμαστε καλύτεροι, υγιείς ψυχικά και υπεύθυνοι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Έλληνας δεν γεννιέσαι. Έλληνας γίνεσαι μόνο με τις πράξεις και τις θυσίες σου για την Πατρίδα. Η αγάπη προς την Πατρίδα είναι μία πράξη Ελευθερίας. 
 
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης 
 
Υποσημείωση:
Ο Συντάκτης κρητικής (Μαριού Νομού Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής, γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη/Θράκη, τον Προμαχώνα της Ελλάδος. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις το Πανεπιστήμιο της Βόννης, και Ιστορία και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.