26 Αυγούστου 2022

Ας αφήσουμε ήσυχα τα παιδιά.

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Εμβολιασμός παιδιών για κορονοϊό. Σε δυόμισι χρόνια πανδημίας είχαμε 8 θανάτους από κορονοϊό σε παιδιά. 
 
(άρθρο: Εμβολιασμός παιδιών για κορονοϊό)
 
Τον τελευταίο καιρό όσοι είναι υποψιασμένοι παρατηρούν να γίνεται μια ιδιαίτερη συζήτηση σχετικά με τα παιδιά και τον κορονοϊό. Με μεγάλη έμφαση ανακοινώθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης ο θάνατος κάποιου παιδιού που ήταν θετικό στον κορονοϊό. Βέβαια για όσους παρακολουθήσαμε τη συνέχεια της είδησης είδαμε ότι σε επόμενη αναφορά ειπώθηκε ότι μπορεί να μη σχετιζόταν με τον covid και να είναι άλλη η αιτία θανάτου και τελικά η είδηση εξαφανίστηκε χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.  
 
Ευκαιρίας δοθείσης όμως αναφέρθηκε ότι κατά τα δυόμισι χρόνια της πανδημίας είχαμε 8 θανάτους από κορονοϊό σε παιδιά. Τελικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που είναι γνωστός για την μαχητικότητα και την ιδιαίτερη σχέση του με τη δημοσιότητα, ανέφερε ότι έχουμε περίπου 100 παιδιά που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, χωρίς να εξηγήσει αν νοσηλεύονται με κορονοϊό ή για κορονοϊό.  
 
Εμβολιασμός παιδιών για κορονοϊό. Τα παιδιά είναι από τα πιο αδικημένα αυτής της πανδημίας.
 
Δημιουργεί πραγματικά πολλές σκέψεις αυτή η ενορχηστρωμένη αναφορά εν μέσω θέρους. Και επειδή τα παιδιά είναι πραγματικά από τα πιο αδικημένα αυτής της πανδημίας νομίζω ότι τους χρωστάμε λίγα λόγια υπεράσπισης. Κατ’ αρχήν νομίζω ότι ακόμη και αν 8 παιδιά, υγιή, χωρίς υποκείμενη νόσο έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η νόσος δεν τα αφορά. Σε μία χώρα που πλησιάζουμε τα 32.000 θύματα, το 8 αποτελεί ασήμαντο αριθμό. Όχι βέβαια γιατί έστω και μια ζωή δεν είναι μοναδική και ανεπανάληπτη αλλά γιατί σε οποιαδήποτε ιογενή λοίμωξη, ακόμη και την πιο αθώα υπάρχει στατιστικά τόση μικρή θνησιμότητα. Επομένως καταλήγουμε σε όσα έχουμε από την αρχή γράψει ότι η νόσος είναι νόσος των άνω των 70 και με υποκείμενα νοσήματα.  
 
Εμβολιασμός παιδιών για κορονοϊό. Εμβολιάσαμε τα παιδιά χωρίς να εξηγήσουμε το γιατί.  
 
Κι όμως τα παιδιά τα εμβολιάσαμε χωρίς να εξηγήσουμε το γιατί. Τα εμβολιασμένα παιδιά και νοσούσαν και μετέδιδαν στο περιβάλλον τους. Σε μια ηλικία ιδιαίτερη ευαίσθητη τα εκθέσαμε σε ένα πρωτοδοκιμαζόμενο εμβόλιο και περιμένουμε τα επόμενα χρόνια να δούμε το τι κάναμε. Ακόμη και αν δε δούμε τίποτε κακό, πράγμα που εύχομαι ολόψυχα, το σίγουρο είναι ότι δεν κάναμε τίποτε θετικό. Υποβάλαμε τα παιδιά σε ένα ακόμη εμβολιασμό που ουσιαστικά δεν τα προστάτευσε από κάτι.  
 
Σιωπηρά οι παιδίατροι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.
 
Το μόνο παρήγορο είναι ότι σιωπηρά το σώμα των παιδιάτρων αρνήθηκε να συμμετάσχει στον εμβολιασμό και ελάχιστοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια άμεσης εμπλοκής τους. Επίσης και η πλειοψηφία των γονέων, αν και εμβολιασμένοι πολλοί από αυτούς, στάθηκε με δυσπιστία στην πίεση. 
 
Και βέβαια επειδή ζούμε στη χώρα του «ότι έγινε έγινε» κανείς ίσως να μη συγκινηθεί για τα μέχρι εδώ. Όμως να ενημερώσω ότι οι εταιρείες παρ’ ότι αρχικά απορρίφθηκε η αίτησή τους για εμβολιασμό των παιδιών από τη βρεφική ηλικία, κατάφεραν τελικά να πάρουν μια τέτοια έγκριση. Έτσι δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να ασκηθεί πίεση να εμβολιαστούν τα βρέφη και τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού και όλη αυτή η μεθοδευμένη προβολή να σκοπεύει στην προετοιμασία της κοινής γνώμης για κάτι τέτοιο.  
 
Η συζήτηση για τα εμβόλια της πανδημίας γίνεται σε συνθήκες μονολόγου.  
 
Η συζήτηση για τα εμβόλια της πανδημίας –και όχι γενικά για τα εμβόλια όπως σκόπιμα επιδιώκουν κάποιοι- γίνεται σε συνθήκες μονολόγου από όσους έχουν τη δύναμη να ελέγχουν την ενημέρωση. Είναι ευθύνη των ενηλίκων να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το σώμα τους. Επειδή όμως τα παιδιά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, θα ήταν καλό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους.  
 
Βλέπω ότι οι ίδιοι γονείς που για λόγους ατομικών δικαιωμάτων λένε ότι δε θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους θρησκευτική παιδεία και ότι θα τα αφήσουν να αποφασίσουν όταν ενηλικιωθούν σε ποια θρησκεία θέλουν να ανήκουν, σπεύδουν χωρίς δεύτερη κουβέντα να τα εμβολιάσουν με εμβόλια που ακόμη ελέγχονται για τα αποτελέσματά τους. Νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά στην ησυχία τους. Αρκετά πλήρωσαν τα αμαρτήματά μας.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.