27 Αυγούστου 2022

Ίσως κάποτε ακουστεί και αυτό: "παιδί μου δεν μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου, δεν έχει κρέας, δεν έχει γλυκό και φως την νύχτα"

"Δράστε γρήγορα και μάθετε στα παιδιά μας πως να αντιμετωπίσουν την ανατρεπτική καθημερινότητα που έρχεται λόγω της επισιτιστικής και ενεργειακή κρίσης" 
"Αυτά πρέπει να γίνουν μαθήματα επιβίωσης σε όλους τις βαθμίδες της εκπαίδευσης"
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
"Να μην τυρβάζουμε περί άλλων , η πείνα μπορεί να κτυπήσει την πόρτα του καθενός και θα είναι αδυσώπητη αν αυτός έχει μικρά παιδιά"
"Δυστυχώς η ζωή μας θα έχει πολλές εκπλήξεις από εδώ και πέρα"
"Η διαστροφή της αμαρτίας και η παγκόσμια αποστασία από τον έμφυτο ηθικό κώδικα και τις μεγάλες πνευματικές αξίες έφερε τον πόλεμο και αυτός φέρνει τρομερές ελλείψεις βασικών αγαθών συν την παγωνιά του χειμώνα"
"Τα παιδιά δεν φταίνε εις τίποτε για τις δικές μας αμαρτίες και είναι συνηθισμένα σε αυτό το μοντέλο καθημερινότητας που δομήσαμε εμείς και θεωρούν ότι τίποτε δεν θα το ταράξει "
"Δεν έχουν εξοικειωθεί με ελλείψεις που έχουν βιώσει άλλες γενιές"
"Πως θα ειπωθεί σήμερα σε ένα παιδί δεν μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου, δεν έχει κρέας, δεν έχει γάλα και γλυκά και πολλά άλλα;"  
 
"Οσο σωφρονισμός και σύνεση έχει απομείνει εις τους μεγάλους ας προστρέξουν να ενημερώσουν και να διδάξουν (οι δάσκαλοι) αυτό που ήρθε και μας κτυπάει την πόρτα"  
"Με όλα τα άλλα ασχολούμαστε, όπως κλιματική αλλαγή, διαφορετικότητα αλλά μένουμε μέχρι στιγμής απροετοίμαστοι στο να διαχειριστούμε νέες προκλήσεις, αλλά και να ενημερώσουμε με πειστικό και ουσιαστικό τρόπο την νεολαία πάνω σε αυτό που έρχεται"  
 
"Διαχρονικός ο λόγος των αγίων πατέρων μας ότι η νεολαία μας θα ζοριστεί και θα αντιδράσει"
"Και πως βγαίνουν και λένε κάποιοι ανερυθρίαστα ότι εμείς είμαστε σε καλλίτερη θέση από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες την στιγμή που αυτές εκπονούν τεράστια προγράμματα που αναθεωρούν την καθημερινότητα τους; "
"Και μάλιστα την στιγμή που η Ελλάδα πέρασε και περνάει την αποκαλούμενη οικονομική νόσο " της ευλογιάς των μνημονίων" που σακάτεψε όλο το " ανοσοποιητικό σύστημα" της οικονομίας;"
 
"Ναι αδελφοί απομένει σε κάθε δάσκαλο, σε κάθε καθηγητή να δράσει μόνος του υπηρετώντας το λειτούργημα της μάθησης που σήμερα ανεβαίνει σε ένα άλλο επίπεδο, την στιγμή που η κοινωνία θα δοκιμάζεται" 
 
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.