31 Αυγούστου 2022

ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
 
ΚυρΜητσοτάκη άντρακλα πέρασες τον Ανδρουλάκη;  
αυτό το ασήμαντο και ατάλαντο παιδάκι
και έβαλες την ΕΥΠ να το παρακολουθήσει;
ή θέλησες να τον αναβαθμίσεις
τι σε πείραζε που έπαιζε στο μικρό παρκάκι;
προφανώς, ήθελες να πληροφορηθείς πως
της τραμπάλας παίζει το παιχνιδάκι;  
 
Τον Ανδρουλάκη ξαφνικά τον έκανες Ανδροκλή
και χίμηξε επάνω σου σαν λιοντάρι
να σε καταπιεί
και τότε κατάλαβες τι γκάφα έχεις κάνει
ασφαλώς δεν ανέμενες τέτοιο τσουνάμι
 
Ιδού η μεγάλη σου απρονοησία
τον άσημο Ανδρουλάκη να θεωρήσεις Ανδροκλή
ένα παιδάκι χωρίς μόρφωση και ακτινοβολία
να του δώσεις υπέρμετρη αξία
λιοντάρι τον έκανες και άντε τώρα να κρυφτείς
 
Όταν τους θεσμούς έχεις κλονίσει
χουντικές μέρες έχεις ξυπνήσει
τη Δημοκρατία έχεις λαβώσει
και τον Ανδρουλάκη έχεις ενδυναμώσει
 
ΚυρΜητσοτάκη με τη γίδα πιάστηκες στην πλάτη
με ψηφαλάκια θα πληρωθούν τα λάθη
τις εκλογές φυσικά δεν θα τις χάσεις
αλλά την αυτοδυναμία να την ξεχάσεις  
η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ οριστικά έχει πετάξει
αν με το ΣΥΡΙΖΑ συμπράξει τότε την αρχηγία σου ίσως βλάψεις
 
Τέτοιες γκάφες ουκ ανδρός σοφού ΚυρΜητσοτάκη
από την κλειδαρότρυπα να παρακολουθείς ένα παιδάκι
η συνήθεια των ακροάσεων ποτέ δεν θα λείψει
πατρογονικό αμάρτημα το «πρακτοριλίκι»
εσύ όμως στον Ανδρουλάκη έδωσες δεκανίκι
 
Ζούμε σε γυάλινο κόσμο διαφανή
όλα ορατά, τοίχοι και δρόμοι μάτια έχουν και αυτιά
δεν υπάρχουν πλέον απόρρητα και μυστικά για πολύ
κακούργοι μας τριγυρνούν τρομοκράτες και κακοποιοί
 
Η GOOGLE τα πάνθ’ ορά, το NSA και η CIA
και της οικουμένης κάθε μυστική υπηρεσία
και σένα κ. Ανδρουλάκη σε μάρανε της ΕΥΠ
μια συνήθης «αταξία»
αγνοείς ότι αυτί και μάτι της εκάστοτε είναι εξουσίας
αν δεν το αποδεχθείς δεν κάνεις για υπουργεία
 
Παιδιά Ψυχραιμία πρόκειται για παρωδία
ως εδώ η κωμωδία να μην καταλήξει
σε κυβερνητική κρίση και εθνική τραγωδία
 
(31/8/22)
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων ΛογοτεχνώνShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.