24 Αυγούστου 2022

Στρατιά «ψηφιακών» πρακτόρων από WEF και ΟΗΕ για την καταστολή της ελευθερίας λόγου στο διαδίκτυο

Μια ολόκληρη στρατιά από εντεταλμένους ψηφιακούς πράκτορες έχουν δημιουργήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του διαβόητου Κλάους Σβαμπ και της «Μεγάλης Επανεκκίνησης». 
 
Σκοπός της στρατιάς αυτής των 3,5 δολαρίων την ώρα (όπως κάποιοι χαριτολογούν) είναι η αντιμετώπιση της λεγόμενης «ψευδούς πληροφόρησης» ή με άλλα λόγια η σίγαση όλων των ψηφιακών πλατφορμών που αρθρώνουν μια διαφορετική άποψη από αυτή του WEF.
 
Ο απόλυτος έλεγχος του διαδικτύου και η αστυνόμευση των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης όπως και κάθε ανεξάρτητου φόρουμ, είναι ο στόχος των «μαχητών της πληροφορίας», όπως χαριτωμένα τους αποκαλεί το WEF και ο ΟΗΕ. 
 
Σύμφωνα με τον Κλάους Σβαμπ η «ψευδής ή παραπλανητική πληροφόρηση» (ΨΠΠ) της οποίας προσδίδει χαρακτηριστικά επιδημίας “infodemic”, και η οποία είναι «εν δυνάμει θανατηφόρα» χρειάζεται «θεραπεία».  
 
Ως ΨΠΠ για το WEF είναι, όπως αναφέρθηκε ήδη, όσοι διαφωνούν μαζί του. Έτσι ουσιαστικά αποστολή των «μαχητών της πληροφόρησης» θα είναι η ψηφιακή εξουδετέρωση όλων των εκείνων των sites και των χρηστών που έχουν το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης. Όχι όμως πια. 
 
Φόρουμ «συνωμοσιολογίας» ακόμη τα σχόλια στο YouTube στοχεύονται πλέον καθημερινά από τους «ψηφιακούς μαχητές» οι οποίοι υποκρίνονται ένα κοινό χρήστη αλλά στην ουσία θα δουλεύουν για να κατεβάσουν το site. 
 
Ανακοινώνοντας αυτά τα νέα η επικεφαλής επικοινωνιών του ΟΗΕ Melissa Fleming μιλώντας σε ένα podcast του WEF είπε: 
«Έως τώρα έχουμε στρατολογήσει περί τους 110.000 εθελοντές πληροφόρησης και προς το παρόν τους εκπαιδεύουμε ως να γνωρίζουν πως διαδίδεται η ΨΠΠ και τους ζητάμε να γίνουν “η ψηφιακή άμεση δράση” σε αυτούς τους χώρους όπου διακινείται η παραπληροφόρηση», είπε στον δημοσιογράφο Mark Little. 
 
 
Ο τελευταίος ανέλυσε το θέμα της ΨΠΠ λέγοντας: 
«Έχω αρχίσει να βλέπω τη διάδοση της παραπληροφόρησης ως μια παγκόσμια κρίση υγείας», λέει ο Little στο World Vs Virus. «Η παραπληροφόρηση είναι μια σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας. 
 
Συμβαίνει στους φίλους και τις οικογένειές μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε στρατηγικές για να την αναγνωρίσουμε πρώτα απ’ όλα. Και, δεύτερον, ως ενεργοί πολίτες, όπως ακριβώς φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε τους άλλους, πρέπει να είμαστε ο καλός πολίτης, ο ενεργός φορέας που αντεπιτίθεται κατά του ιού της παραπληροφόρησης στην καθημερινή μας ζωή». 
 
Ας ετοιμαστούμε επομένως για την επόμενη φάση καταστολής της ελευθερίας στο διαδίκτυο, καθώς είναι θέμα χρόνου πλέον.
Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΑΙ ... ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ...

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΓΟΡΕΥΣΗ ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΟΥ .... ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ... ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....

Η διαδικασία ή λαμβανόμενο μέτρο προς έλεγχο απαγόρευσης, προληπτικής ή κατασταλτικής της ανθρώπινης έκφρασης, γενικά, που επιχειρείται όμως από κάποια Αρχή.

Σε πολλές περιπτώσεις η λογοκρισία ασκείται από κυβερνητικά όργανα (κρατική λογοκρισία). Η λογοκρισία πηγάζει συνήθως από τη θέληση των κυβερνώντων (και όχι μόνο) να ασκούν έλεγχο στην κοινωνία και όχι από εκείνη προς αυτούς.
Μ.Ρ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

..............«Έως τώρα έχουμε στρατολογήσει περί τους 110.000 εθελοντές....
ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ Κ ΔΙΝΟΥΝ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.