21 Αυγούστου 2022

Οι πράσινοι φασίστες καταστρέφουν τον κόσμο

Γράφει ο Edward Ring 
 
Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο Συνασπισμός CO2 εξορίστηκε από το LinkedIn. Ο Συνασπισμός CO2, με μόνο τρεις υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και ετήσιο προϋπολογισμό κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια, είχε διαπράξει το ασυγχώρητο αμάρτημα της ανταλλαγής αντίθετων απόψεων σχετικά με την κλιματική επιστήμη.
 
Το έργο του, που παράγεται από ένα δίκτυο εθελοντών που περιλαμβάνει δεκάδες διακεκριμένους επιστήμονες, προσφέρει απαραίτητη ισορροπία σε ένα θέμα που απαιτεί ειλικρινή συζήτηση τώρα περισσότερο από ποτέ.  
 
Μεταξύ των πολλών σχολίων που ακολούθησαν την απόφαση του LinkedIn, η νοοτροπία του όχλου της κλιματικής κρίσης βγήκε δυνατά και καθαρά.  
 
Αν «η επιστήμη έχει αποσαφηνιστεί», τότε κάθε αντίθετη προοπτική είναι επικίνδυνη και πρέπει να φιμωθεί.  
 
Ένα τυπικό σχόλιο: «Γιατί το LinkedIn επιτρέπει να επιμένει τόση παραπληροφόρηση για το κλίμα σε όλη την πλατφόρμα του;» Οι ταξιαρχίες αυτών των φυλάκων περιεχομένου καταγράφουν συνεχώς καταγγελίες στο LinkedIn κατά των σκεπτικιστών του κλίματος. Το άψογο έργο του Bjorn Lomborg είναι ένας από τους επόμενους στόχους τους.  
 
Αυτός δεν είναι ο περιβαλλοντισμός των προηγούμενων γενεών, και αυτός ο νέος φανατισμός δεν αναιρεί ούτε μειώνει την κοινή λογική ανησυχία για το περιβάλλον που μοιράζονται οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι.  
 
Αλλά αυτή η νέα γενιά μισαλλόδοξου, φανατικού περιβαλλοντισμού, που εκδηλώνεται στο κίνημα για την αποτροπή μιας «κλιματικής κρίσης», είναι ίσως η πιο σφοδρή και επικίνδυνη έκφραση του φασισμού στην Αμερική σήμερα.  
 
Αν αφεθεί ανεξέλεγκτο, αυτό το φασιστικό κίνημα για την κλιματική αλλαγή θα καταστρέψει την ελευθερία και την ευημερία, ενώ παράλληλα θα καταστρέψει τον πλανήτη που υποτίθεται ότι θέλει να σώσει.  
 
Συνδυασμός ιδεολογικού και οικονομικού φασισμού
 
Αυτή δεν είναι μια επιπόλαιη κατηγορία, διότι, σε αυτή την περίπτωση, το παπούτσι ταιριάζει. Υπάρχουν δύο τύποι φασισμού. Ο ένας βασίζεται στην ιδεολογία και χειραγωγεί τα λαϊκά συναισθήματα και ο άλλος βασίζεται στην οικονομία και απευθύνεται στην απληστία των ελίτ. Το κίνημα για την κλιματική κρίση έχει βρει έναν τρόπο να συνδυάζει και τα δύο.  
 
Ο ιδεολογικός φασισμός απαιτεί μια φυλετική νοοτροπία «εμείς εναντίον τους«, και το κίνημα της κλιματικής κρίσης το παρέχει αυτό.  
 
Οι πολεμιστές του κλίματος είναι οι καλοί και οι «αρνητές» είναι επικίνδυνοι αιρετικοί που πρέπει να συντριβούν. Παρουσιάζουν την «κλιματική έκτακτη ανάγκη» ως κρίση υπαρξιακών διαστάσεων, η οποία πρέπει να επιλυθεί με κάθε μέσο.  
 
Όπως συμβαίνει με κάθε φασιστικό κίνημα, η πράσινη προπαγάνδα είναι υπερβολική, πρωτόγονη και τρομακτική: άνοδος των θαλασσών, πλημμύρες, υπερπυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα, καύσωνας – και όποιος λέει το αντίθετο είναι εχθρός. Ο χρόνος για συζήτηση έχει περάσει. Και με κάθε μεγάλη καταιγίδα ή υπερπυρκαγιά, η δυνατότητα για περισσότερη μαχητικότητα αυξάνεται.  
 
Ο οικονομικός φασισμός ορίζεται ποικιλοτρόπως, αλλά το κίνημα για το κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ταιριάζει σε κάθε αξιόπιστο ορισμό, καθώς επηρεάζει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη μεγάλη κυβέρνηση. Κάποιοι το αποκαλούν σοσιαλισμό με καπιταλιστική επένδυση.  
 
Αυτό σίγουρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς τα βιομηχανικά δυτικά έθνη καλούνται ξαφνικά να εξιλεωθούν για την πρόκληση της κλιματικής κρίσης μεταφέροντας πλούτο στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η προνομιούχος αμερικανική μεσαία τάξη πρέπει ομοίως να εξιλεωθεί παραχωρώντας τα σπίτια της για διαμερίσματα, τα αυτοκίνητά της για λεωφορεία και τρένα, το κρέας της για έντομα και να υποβληθεί σε δελτίο ενέργειας και νερού.  
 
Κανονισμοί εμπνευσμένοι από τους περιβαλλοντολόγους έχουν επιβάλει περιορισμούς στην οικοδόμηση κατοικιών, στην εξόρυξη πόρων και στις επενδύσεις σε υποδομές.  
 
Αυτά τα τεχνητά όρια δημιουργούν έλλειψη και εκρηκτικές τιμές για κάθε βασικό αγαθό, γεγονός που μειώνει τις προοπτικές όλων, εκτός από τους πολύ πλούσιους.  
 
Η κυβέρνηση και οι μεγάλες επιχειρήσεις, συνεργαζόμενες, χρησιμοποιούν την κλιματική κρίση για να καταστρέψουν την οικονομική ανεξαρτησία των αμερικανικών νοικοκυριών ώστε να ενδυναμωθούν και να πλουτίσουν. Αυτό το οικονομικό μοντέλο είναι ρητά φασιστικό.  
Καθώς όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνουν από μια συνταγματική δημοκρατία που κατοικείται κυρίως από μια ευημερούσα μεσαία τάξη σε ένα φασιστικό αστυνομικό κράτος που κατοικείται από έναν εξαθλιωμένο και διαλυμένο λαό, ο οποίος κυβερνάται από μια ολιγαρχία που δηλώνει πίστη σε μια περιβαλλοντική ιδεολογία, οι πολιτικές που έχουν εφαρμόσει στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη λειτουργούν καν;  
 
Δηλαδή, ακόμη και αν έχουν δίκιο για τους κινδύνους και υπάρχει πράγματι κλιματική κρίση, όλη αυτή η αναταραχή που υποστηρίζουν κάνει καλό;  
Όχι.
 
Μια αδιάφορη εξέταση των συστημάτων που συνιστούν την καθαρή τεχνολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποκαλύπτει ένα τοπίο από μόδες και απάτες που έχουν κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα. Ακόμα χειρότερα, αν επιτραπεί σε αυτά τα συστήματα να συνεχιστούν, οι συνέπειες τόσο για την ανθρωπότητα όσο και για τα οικοσυστήματα της γης θα είναι πιο καταστροφικές από όλα τα σενάρια κλιματικής κρίσης εκτός από τα πιο αποκαλυπτικά.  
 
Ο οικονομικός φασισμός ορίζεται επίσης ως «σχεδιασμένος καπιταλισμός» ή κορπορατισμός. Η Αμερική (σημ. μεταφραστή: κι ολόκληρος ο πλανήτης) παρασύρεται προς αυτή την κατεύθυνση τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, με μεγάλη επιτάχυνση από την κλιματική κρίση. Οι μικρές επιχειρήσεις και τα μικρά αγροκτήματα εκλείπουν κάτω από πράσινους κανονισμούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, καθώς οι ολιγάρχες και οι πολυεθνικές εταιρείες καταβροχθίζουν τα σπασμένα κομμάτια. Ο εταιρισμός που υποστηρίζεται από τους περιβαλλοντολόγους είναι ο λόγος που η αμερικανική μεσαία τάξη πεθαίνει.  
 
Οικοκτονία των βιοκαυσίμων
 
Τα βιοκαύσιμα είναι ένα προφανές παράδειγμα. Συμβάλλοντας μόλις το μισό του 1% του συνόλου της παγκόσμιας ενέργειας, υπάρχουν τώρα περίπου 300.000 τετραγωνικά μίλια φυτειών βιοκαυσίμων στη γη. Από τις ζούγκλες του Βόρνεο και σε όλα τα νησιά του Ειρηνικού, εξάγεται φοινικέλαιο για την παραγωγή βιοντίζελ, ενώ από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου μέχρι τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής καλλιεργούνται ζαχαροκάλαμα και καλαμπόκι για την παραγωγή βιοαιθανόλης.  
 
Κάθε χρόνο, περισσότερη ζούγκλα καίγεται και η άγρια ζωή αποτεφρώνεται για να δημιουργηθούν νέες μονοκαλλιέργειες βιοκαυσίμων, με ένα πέπλο καπνού που μεταφέρεται χιλιάδες μίλια μακριά.  
 
Η περιβαλλοντική καταστροφή που αντιπροσωπεύει η μεγάλης κλίμακας παραγωγή βιοκαυσίμων αποδεικνύεται εύκολα. Αν αντικαταστήσετε το 100 τοις εκατό του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως με βιοκαύσιμα, θα απαιτούνταν 25 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια.  
 
Για να τεθεί αυτό σε προοπτική, η συνολική γεωργική γη παγκοσμίως είναι μόνο 12 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια.  
 
Ωστόσο, σε μια απροκάλυπτη και επική παρωδία, κάθε φορά που αυτές οι ζούγκλες καίγονται, ένας άλλος Ευρωπαίος χρηματιστής εμπορευμάτων εισπράττει προμήθεια για μια «πίστωση άνθρακα«.  
 
Φανταστείτε αν όχι μόνο το πετρέλαιο, αλλά όλη η ενέργεια που παράγεται σήμερα στη γη προερχόταν από βιοκαύσιμα. Για να επιτευχθεί αυτό θα απαιτούνταν 43 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, δηλαδή το 70 τοις εκατό της συνολικής επιφάνειας της γης, συμπεριλαμβανομένης της Ανταρκτικής.  
 
Οι υποστηρικτές των βιοκαυσίμων ισχυρίζονται ότι θα είναι δυνατόν τελικά να εξάγεται οικονομικά αποδοτικά αιθανόλη από την κυτταρίνη – την ίνα που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της μάζας κάθε φυτού. Όμως, παρά την ανάγκη είτε να παραμείνει η κοπή της συγκομιδής στο έδαφος για να διατηρηθεί η υγεία του εδάφους, είτε να εισαχθούν τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων που προέρχονται από το πετρέλαιο, η εξαγωγή κυτταρινικής αιθανόλης παραμένει μια εξαιρετικά δαπανηρή προσπάθεια.  
 
Η εξαγωγή βιοκαυσίμων από φύκια σε εργοστασιακό περιβάλλον είναι θεωρητικά πολλά υποσχόμενη, αλλά απέχει πολύ από την εμπορική πραγματικότητα.  
 
Εν τω μεταξύ, τα τροπικά δάση καίγονται, δήθεν για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε λιγότερα «ορυκτά καύσιμα».  
 
Εξολοθρευτές ειδών που καταλαμβάνουν τη γη
 
Η αιολική ενέργεια είναι εξίσου καταστροφική για το περιβάλλον. Το 2021, οι ανεμογεννήτριες συνεισέφεραν μόνο το 1,1% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό μόλις 26% της εγκατεστημένης ισχύος τους.  
 
Η αιολική ενέργεια είναι μια αναξιόπιστη διαλείπουσα μορφή ενέργειας που τελικά θα απαιτήσει πρόσθετα τρισεκατομμύρια δολάρια που θα δαπανηθούν για νέες γραμμές υψηλής τάσης και πάρκα μπαταριών για την εξισορρόπηση του ηλεκτρικού δικτύου.  
 
Αλλά αυτά τα «αιολικά πάρκα» καταναλώνουν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια, με το αποτύπωμα της γης τους να αυξάνεται, καθώς οι προμηθευτές ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή απόδοση αν οι ανεμογεννήτριες δεν απέχουν περισσότερο μεταξύ τους.  
 
Μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε πέρυσι στην εμπορική έκδοση Energy Follower αμφισβήτησε τις συμβατικές κατευθυντήριες γραμμές για τις αποστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι ανεμογεννήτριες πρέπει να απέχουν μεταξύ τους απόσταση ίση με το επταπλάσιο της διαμέτρου του ρότορα. Αυτό από μόνο του απαιτεί τεράστια έκταση γης, δεδομένου ότι αυτή η απόσταση θα επέτρεπε το πολύ τέσσερις ανεμογεννήτριες ανά τετραγωνικό μίλι.  
 
Ωστόσο, επικαλούμενη την εργασία του Charles Meneveau, καθηγητή μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η ανάλυση συνέχισε να αναφέρει ότι με βάση την ανάλυση του Meneveau για την απόδοση των αιολικών πάρκων κοινής ωφέλειας, για μέγιστη απόδοση, «προτείνεται ο προτεινόμενος διαχωρισμός κάθε ανεμογεννήτριας να απέχει 15 φορές τη διάμετρο του ρότορα από τους πλησιέστερους γείτονές της».  
Αυτό ισοδυναμεί με μια ανεμογεννήτρια που καταναλώνει 1,2 τετραγωνικά μίλια.  
 
Οι ανεμογεννήτριες δεν καταναλώνουν μόνο ασύλληπτες ποσότητες πόρων και εκτάσεων γης. Σκοτώνουν ήδη δεκάδες χιλιάδες αρπακτικά και νυχτερίδες κάθε χρόνο. Ενδεχομένως ακόμη χειρότερα, τα πτερύγια σκοτώνουν δισεκατομμύρια έντομα σε μια εποχή που η συνολική παγκόσμια μάζα εντόμων -ένα βασικό μέρος της τροφικής αλυσίδας της φύσης- βρίσκεται σε ανησυχητική μείωση. Οι ανεμογεννήτριες είναι επίσης πολύ άσχημες, παρ’ όλες τις έξυπνες φωτογραφίες μάρκετινγκ που τις δείχνουν να προεδρεύουν ευεργετικά πάνω από πράσινους λόφους και καθαρούς ουρανούς.  
 
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η χρήση ανεμογεννητριών για την παραγωγή των 28.466 τεραβατώρων ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραχθούν το 2021 από όλες τις πηγές παγκοσμίως θα απαιτούσε 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια αιολικών πάρκων.  
 
Αυτή είναι μεγαλύτερη έκταση από το συνδυασμένο αποτύπωμα κάθε αστικής περιοχής στη Γη.  
 
Και αυτή η γη θα είναι ακατοίκητη – όποιος διαφωνεί, καλείται να ζήσει σε ένα αιολικό πάρκο. Δεν θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.  
 
Διαλείπουσα, τοξική, μη ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια
 
Η ηλιακή ενέργεια είναι ίσως η λιγότερο προβληματική από τις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά εξακολουθεί να είναι διαλείπουσα ενέργεια. Αυτή η διαλείπουσα ενέργεια δεν είναι μόνο μια καθημερινή πρόκληση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τεράστιες επενδύσεις σε μπαταρίες. Είναι επίσης ένα εποχιακό πρόβλημα. Στα εύκρατα γεωγραφικά πλάτη, οι ώρες του φωτός της ημέρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι διπλάσιες από εκείνες του χειμώνα, και όσο βορειότερα πηγαίνετε τόσο μεγαλύτερη γίνεται αυτή η εποχιακή πρόκληση.  
 
Η ηλιακή ενέργεια απλά δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια των βόρειων χειμώνων, ή αν λειτουργεί, πρέπει να υπερκατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό για να αντισταθμίσει τις λιγότερες ώρες φωτός της ημέρας.  
 
Η ηλιακή ενέργεια δεν είναι επίσης τρομερά ανανεώσιμη. Το βασικό υλικό για τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι το «ηλιακής ποιότητας» πολυπυρίτιο, το οποίο εξευγενίζεται πιο αποτελεσματικά με τη χρήση άμμου. Αλλά ο κόσμος εξαντλεί την άμμο.  
 
Η εξόρυξη πυριτίου από άλλες πηγές, όπως οψιδιανός, γρανίτης, χαλαζίτης, μαρμαρυγία, τάλκης και ψαμμίτης, είναι δυνατή, αλλά είναι πολύ πιο ακριβή και έχει μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.  
 
Όλες οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάνελ είναι μη ανανεώσιμες, όπως το αλουμίνιο, ο χάλυβας, το γυαλί, ο χαλκός και ο άργυρος.  
 
Αν η εξόρυξη αυτών των πρώτων υλών είναι τόσο βιώσιμη, γιατί οι περιβαλλοντολόγοι έχουν κηρύξει πόλεμο στην εγχώρια εξορυκτική βιομηχανία της Αμερικής;  
 
Και έπειτα υπάρχει η πρόκληση του τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά πάνελ όταν ξοδευτούν. Με ωφέλιμη διάρκεια ζωής μόνο περίπου 25 χρόνια, και ακόμη και στη σημερινή σχετικά μικρή κλίμακα, ένας αδυσώπητος κατακλυσμός τοξικών «ηλεκτρονικών αποβλήτων» ηλιακών πάνελ πρόκειται να κατακλύσει την ανθρωπότητα.  
 
Μια έκθεση του 2016 από τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προέβλεψε ότι μέχρι το 2050 ο κόσμος θα παράγει περίπου 6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους νέων ηλιακών ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως. Μέχρι σήμερα, η ανακύκλωση των ηλιακών πάνελ είναι μια ακριβή, ενεργοβόρα επιχείρηση.  
 
Εάν τα πάνελ κατασκευάζονταν στην Αμερική, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που εξορύσσονταν στην Αμερική, και μπορούσαν να παραχθούν οικονομικά αποδοτικά και να τοποθετηθούν σε στέγες, η ηλιακή ενέργεια θα είχε νόημα ως ένα μόνο μέρος μιας στρατηγικής για την ενέργεια που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω. Αλλά η διαλείπουσα ενέργεια δεν είναι πρακτική χωρίς μαζικές ταυτόχρονες επενδύσεις σε αναβαθμίσεις του δικτύου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας.  
 
Το κόστος αυτό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των πρόσθετων επενδύσεων σε υποδομές, σημαίνουν ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό της ενέργειας που προέρχεται από διαλείπουσες πηγές, τόσο μειώνεται η οικονομική και περιβαλλοντική αξία τους.  
 
Μπαταρίες αίματος
 
Αν όλοι γίνονταν ηλεκτρικοί, χωρίς πυρηνική ενέργεια, υδροηλεκτρική ενέργεια ή «ορυκτά καύσιμα», αυτό θα απαιτούσε περίπου 500 exajoules ενέργειας (σχεδόν 140.000 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας) που θα προέρχονταν κυρίως από τις διαλείπουσες πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας.  
 
Για την εξισορρόπηση αυτής της εναλλασσόμενης ενέργειας, έχει σκεφτεί κανείς πόσες πρώτες ύλες θα χρειαστούν για την κατασκευή ενός παγκόσμιου στόλου μπαταριών, οι οποίες πρέπει να παροπλίζονται και να ανακυκλώνονται περίπου κάθε 10 χρόνια, για να συλλέγουν, να αποθηκεύουν και να εκφορτίζουν διαρκώς δεκάδες χιλιάδες γιγαβατώρες, μέρα με τη μέρα, όλες τις εποχές, δεκαετία με τη δεκαετία;  
 
Φαίνεται ότι κάποιος το έχει κάνει. Ο τρομερός Alex Epstein έχει εκτελέσει την άλγεβρα που οι περιβαλλοντολόγοι είτε αγνοούν είτε δεν έχουν τις βασικές μαθηματικές δεξιότητες για να κατανοήσουν.  
 
Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 1.330 τεραβατώρες, με 300 δολάρια ανά κιλοβατώρα αποθήκευσης μπαταριών, θα κόστιζαν 400 τρισεκατομμύρια δολάρια – ή σχεδόν πέντε φορές το ΑΕΠ ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας.  
 
Αυτές οι 1.330 τεραβατώρες αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τοις εκατό της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας του 2020, που ανέρχεται σε 140.000 τεραβατώρες, και επομένως αντιπροσωπεύουν μόνο τρεις ημέρες αποθηκευτικής ικανότητας. Και ακόμη και με αυτή την τιμή, η αποθήκευση αυτή δεν είναι πιθανώς αρκετή για να αντισταθμίσει τις εποχιακές δυσλειτουργίες που περιοδικά παραλύουν την ηλιακή και αιολική παραγωγή.  
 
Όπως και να έχει, οι πρώτες ύλες για αυτές τις μπαταρίες προέρχονται από ορυχεία του εξωτερικού, καταστρέφοντας το τοπικό περιβάλλον. Οι ανθρακωρύχοι κοβαλτίου της Δυτικής Αφρικής, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά, υπομένουν σε φρικτές συνθήκες.  
 
Φυσικά, οι περιβαλλοντολόγοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ την εξόρυξη κοβαλτίου ή λιθίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχετε ακούσει ποτέ για τα διαμάντια του αίματος; Ονομάστε τες αυτές μπαταρίες αίματος.  
 
Για να έχουν όλοι στη γη πρόσβαση στη μισή κατά κεφαλήν ενέργεια από αυτή που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, η παγκόσμια παραγωγή ενέργειας πρέπει να διπλασιαστεί.  
 
Δηλαδή 1.000 exajoules, διπλάσια από ό,τι παράγουμε σήμερα, και για να γίνει αυτό, πρέπει να αναπτύξουμε όλες τις πηγές ενέργειας. Είναι ο ελάχιστος στόχος που πρέπει να θέσουμε για να επιτύχουμε καθολική παγκόσμια ευημερία.  
 
Αν προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό με τις «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», μέσω του υποτιθέμενα καλοπροαίρετου αποτυπώματος των βιοκαυσίμων, των ανεμογεννητριών, της ηλιακής ενέργειας και των μπαταριών, θα καταστρέψουμε τον πλανήτη, θα καταναλώσουμε όλες τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και θα αποτύχουμε να κάνουμε τη δουλειά. 
Εν τω μεταξύ, τι κάνει ο πράσινος φασισμός στους απλούς ανθρώπους;  
 
Τα Πράσινα Φασιστικά Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας 
 
Οι πράσινοι φασίστες έχουν κηρύξει πόλεμο στην ενέργεια, το νερό και τη στέγαση.  
 
Ισχυρίζονται ότι η συμβατική ενέργεια δημιουργεί θανατηφόρες εκπομπές CO2 και προσπαθούν να απαγορεύσουν κάθε συζήτηση σχετικά με την εγκυρότητα αυτής της θεωρίας.  
Ισχυρίζονται ότι οι υποδομές ύδρευσης καταστρέφουν τα οικοσυστήματα και καταναλώνουν μη βιώσιμες ποσότητες ενέργειας.  
 
Ισχυρίζονται ότι τα προάστια με μονοκατοικίες προκαλούν απαράδεκτη αύξηση της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα.  
 
Τώρα έχουν επίσης κηρύξει τον πόλεμο στην κτηνοτροφία, η οποία, όπως ισχυρίζονται, παράγει το υποτιθέμενο θανατηφόρο αέριο μεθάνιο, και στην ίδια τη γεωργία, η οποία βασίζεται σε λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο. Αυτό δεν είναι αστείο. Μην κοιτάξετε παραπέρα από τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στην Ολλανδία, τη Σρι Λάνκα και σε ολόκληρο τον κόσμο.  
 
Πού τελειώνει αυτό; Χωρίς ενέργεια, νερό, στέγαση, κρέας και αγροτικά προϊόντα, ο πολιτισμός πεθαίνει.  
 
Πριν συμβεί αυτό, όμως, δισεκατομμύρια άνθρωποι που είτε είχαν επιτύχει έναν τρόπο ζωής της μεσαίας τάξης, είτε ήταν έτοιμοι να το πετύχουν, θα εξαλειφθούν. Και καθώς αυτή η επανεκκίνηση θα εκτελείται, οι πράσινοι φασίστες θα αποκτήσουν περισσότερη πολιτική δύναμη, και οι κορπορατιστές σύμμαχοί τους θα αποκτήσουν περισσότερη οικονομική δύναμη.  
 
Αν έχετε πρόβλημα με αυτό και μιλήσετε, θα περιθωριοποιηθείτε και θα συκοφαντηθείτε, αν όχι θα φιμωθείτε. Απλά ρωτήστε τον Συνασπισμό για το CO2.
 
Η μάλλον λιτή δήλωση αποστολής αυτού του δικτύου εθελοντών εμπειρογνωμόνων, με κίνητρο την ειλικρινή ανησυχία για το μέλλον της ανθρωπότητας και την υγεία του πλανήτη, περιλαμβάνει το εξής απόσπασμα:
«Ο Συνασπισμός επιδιώκει να συμμετάσχει σε μια τεκμηριωμένη και αμερόληπτη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, το ρόλο του ανθρώπου στο κλιματικό σύστημα, τους περιορισμούς των κλιματικών μοντέλων και τις συνέπειες των υποχρεωτικών μειώσεων των εκπομπών CO2».  
 
Το LinkedIn πρέπει να αποκαταστήσει αμέσως τον Συνασπισμό CO2.  
Και η ατζέντα των πράσινων φασιστών πρέπει να γίνει θέμα ανοιχτής, ειλικρινούς, ισορροπημένης και πολύ δημόσιας συζήτησης.
 
Δείτε περισσότερα εδώ: amgreatness.com  
 
Μετάφραση από τό πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)
Πηγή: principia scientific




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.