30 Αυγούστου 2022

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΖΩΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΩΣ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΔΟ.

ΑΚ92/2022 30.8.2022
 
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΖΩΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΩΣ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΔΟ.
 
Με ομιλίες τους σε Κυριακάτικα μνημόσυνα πεσόντων ηρώων, οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβαν με πάθος τις «αντικατοχικές» τους ατάκες στο Κυπριακό. Ο μεν ένας ότι δεν μπορεί να είναι μέρος καταραμένης γενιάς που θα επιτρέψει να διχοτομηθεί η Κύπρος , ο δε άλλος ότι δεν υπέκυψε και να δεχθεί λύση δύο Κρατών. 
 
Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος νομιμοποιούνται να κάμνουν τέτοιες δηλώσεις και μάλιστα σε μνημόσυνα ηρώων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας. Δεν νομιμοποιούνται διότι και οι δύο έχουν ήδη δεχθεί λύση δύο Κρατών και αγωνίζονται παθιασμένα να μας πείσουν να νομιμοποιήσουμε αυτή τη λύση, τη λύση ΔΔΟ. Έχουν μάλιστα με τις συγκλίσεις που αποδέχονται στις παράνομες Δικοινοτικές συνομιλίες, πέραν του αποκλεισμού της επιστροφής όλων εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων και της παραμονής όλων των εποίκων ώστε να μπορεί να βολευθεί το δεύτερο Κράτος στην κατεχόμενη γη μας, έχουν αποδεχθεί και όλα όσα θα αφορούν τη διακυβέρνηση τόσο των δύο «Συνιστώτων» Κρατών όσο και της νέας Κύπρου που καθόρισαν οι ξένοι νονοί. 
 
Εφόσον Κυβέρνηση και Κόμματα μας αρνούνται την ενημέρωση η Αδούλωτη Κερύνεια παραθέτει όσα γνωρίζουμε επί τούτου και θα χαρούμε πολύ να διαψευσθούμε και να δούμε έγγραφα με άλλο διαφορετικό περιεχόμενο.  
 
Ιδού, οι συγκλίσεις που αφορούν τη διακυβέρνηση των Συνιστώτων Κρατών και της νέας Κύπρου τις οποίες οι Διζωνικοί Ηγέτες μας ηδονίζονται και ανυπομονούν να μας τις φορτώσουν.
 • Αποδέχονται ως τετελεσμένο γεγονός ότι η Κύπρος θα διχοτομηθεί σε δύο ζώνες, μια Ελληνική και μια Τουρκική, με μια μικρή μείωση του ποσοστού κατεχομένων εδαφών που θα Τουρκοποιηθούν. Σε πρόσφατη τηλεοπτική τηλεμαχία ακούσαμε τους τρεις εκλέξιμους! Διζωνικούς υποψήφιους να κομπάζουν ότι στο Κραν Μοντάνα είχαν καταφέρει να δέχεται η Τουρκία μείωση των κατεχομένων εδαφών που θα Τουρκοποιηθούν, από το 37% στο 29%. Μέγα κατόρθωμα.   
 • Έχουν αποδεχθεί όπως η κάθε ζώνη κατοικείται και διοικείται πάντοτε από πλειοψηφία πολιτών της Κοινότητας που θα τη διοικεί. Έχουν αποδεχθεί δηλαδή, οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι να μην επιστρέψουμε στις πατρογονικές μας εστίες.   
 • Έχουν αποδεχθεί όπως στην κάθε Ζώνη οι πολίτες της Κοινότητας που θα την διοικεί θα έχουν την πλειοψηφία στην ιδιοκτησία γης. Δηλαδή έχουν αποδεχθεί να στερηθούμε εμείς οι εκτοπισθέντες και πρόσφυγες τις κατεχόμενες σήμερα περιουσίας μας, για να βολευθεί η διχοτόμηση..  
 • Έχουν μάλιστα αποδεχθεί ότι αυτές οι πλειοψηφίες που θα εξασφαλίζουν το Διζωνικό /Δικοινοτικό χαρακτήρα του Κράτους ποτέ δεν θα μπορούν να παραβιαστούν. Αυτό βέβαια μέχρις ότου οι Τούρκοι αυξηθούν πληθυσμιακά και αποτελέσουν την πλειοψηφία σε όλη την Κύπρο, οπότε αφήνουμε την εξέλιξη στη φαντασία του καθενός.  
 • Αποδέχονται, το κάθε Συνιστών Κράτος να έχει τη δική του ξεχωριστή Κυβέρνηση και το δικό του, ξεχωριστό Σύνταγμα.
 • Αποδέχονται, το κάθε Συνιστών Κράτος να έχει τη δική του ξεχωριστή Νομοθετική εξουσία (Βουλή), Δικαιοσύνη, Αστυνομία,   
 • Αποδέχονται, το κάθε Συνιστών Κράτος να έχει δική του ξεχωριστή Οικονομία, δικούς του Προϋπολογισμούς, φορολογίες, κ.λπ  
 • Αποδέχονται, το κάθε Συνιστών Κράτος να έχει δική του ξεχωριστή ιθαγένεια και υπηκοότητα.
 • Έχουν συμφωνήσει όπως τα δύο Συνιστώτα Κράτη «επανενωθούν» με μια Κεντρική Κυβέρνηση πολύ ανίσχυρη και στην οποία δεν θα επιτρέπεται να επεμβαίνει στα εσωτερικά των δύο Συνιστώτων Κρατών, ούτε θα μπορεί να αποφασίζει σε θέματα της αρμοδιότητας της αν δεν θα συμφωνούν και οι πολιτικά ισότιμοι Τούρκοι. Αποδέχονται δηλαδή την Τουρκική θετική ψήφο σε κάθε απόφαση της Κεντρικής Κυβέρνησης. Αυτή θα υπάρχει μόνο: 
 1. για τους τύπους ώστε, προς τα έξω να φαίνεται ότι η Κύπρος είναι ένα Κράτος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα είναι δύο Κράτη και  
 2. για να μπορεί το Συνιστών Κράτος (δηλαδή η Τουρκία) με την πολιτική ισότητα που θα έχει, να ελέγχει τις αποφάσεις του «επανενωμένου» Κράτους, κάτι το οποίο θα στοχεύει στα παρακάτω σχέδια που έχει η Τουρκία στο συρτάρι της, καθοδόν προς επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου.
 • Αποδέχονται, τα δύο Συνιστώτα Κράτη να είναι πολιτικά ισότιμα στην άσκηση της Κεντρικής διακυβέρνησης για να είναι δυνατή η Τουρκική κηδεμόνευση της Κύπρου, όπως έχει ήδη αναφερθεί πιο πάνω.   
 • Αν για σκοπιμότητες κάποιοι από κάθε Κοινότητα θα επιστρέψουν στη ζώνη που θα διοικεί η άλλη Κοινότητα, αυτών τα πολιτικά Δικαιώματα θα είναι περιορισμένα, κάτι που θα ρυθμισθεί.   
 • Αποδέχονται, το κάθε Κράτος να αναπτύσσει σχέσεις και να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες  
 • Αποδέχονται όπως, η κάθε Κοινότητα ασκεί την Προεδρία της Κεντρικής Κυβέρνησης, εκ περιτροπής. 
 • Η Ομόσπονδη δομή, αποδέχονται να αποτελείται από την Κεντρική Κυβέρνηση η σύνθεση της οποίας ακόμη δεν έγινε γνωστή, να έχει 2 Βουλές με τη μία μεικτής σύνθεσης που θα συμφωνηθεί, Δικαστική εξουσία και Κεντρική τράπεζα για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτε
Καταληκτικά: Η ΔΔΟ θα είναι δύο Κράτη όπως τα θέλει η Τουρκία, χωρίς την πλήρη συνομοσπονδιακή δομή όπως καθορίζεται με την Τουρκική ορολογία του πολιτικά ισότιμου και συγκυρίαρχου Κράτους. Αυτή η απαίτηση τέθηκε για να διευκολυνθούν οι Διζωνικοί Ηγέτες μας να περάσουν τη ΔΔΟ στο Λαό που δεν τη θέλει, κάτι που είπε ξεκάθαρα στο Δημοψήφισμα του 2004 και το εκφράζει επανειλημμένα στις δημοσκοπήσεις.
 
Αυτή λοιπόν είναι η ΔΔΟ την οποία αποδέχονται στη βάση των μέχρι σήμερα συγκλίσεων οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, η οποία είναι 90-95% λύση δύο Κρατών, την οποία οι Ηγέτες μας ορκίζονται στη μνήμη των Ηρώων μας ότι θα αγωνισθούν για να την αποφύγουμε!!! Όμως, όπως η κατοχή δεν καταργείται με το να μειωθεί 6 με 7% το κατεχόμενο έδαφος, παρομοίως με 90-95% ξεχωριστού Κράτους δεν πρέπει να πούμε νενικήκαμε. 
 
Μάλιστα με το όραμα αυτής της ΔΔΟ, οι Διζωνικοί Ηγέτες μας ζητούν και τη ψήφο του Λαού με τους υποψηφίους που προβάλλουν για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές, για να ολοκληρώσουν την πορεία προς την πιο πάνω ΔΔΟ και ο Λαός έχει ευθύνη να σβήσει αυτό το όραμα από τον ορίζοντα του αύριο, με την υπέρβαση που πρέπει να κάνει στις Προεδρικές εκλογές, κατά των Διζωνικών υποψηφίων. 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.