26 Αυγούστου 2022

Η "Επιστήμη" δεν είναι πλέον αξιόπιστη: Το άρθρο του κορυφαίου Ιατρικού Περιοδικού BMJ προτείνει ότι όλες οι έρευνες για την υγεία θα πρέπει να θεωρούνται δόλιες μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου

23 Αυγούστου 2022, Ethan Huff Διάβαστε το εδώ. 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος  
 
(Natural News): Ο πρώην συντάκτης του British Medical Journal (BMJ) Richard Smith έγραψε ένα άρθρο γνώμης για το περιοδικό, στο οποίο προτείνει ότι η έρευνα για την υγεία έχει γίνει τόσο διεφθαρμένη και αναξιόπιστη που οι άνθρωποι θα πρέπει απλώς να θεωρούν ότι είναι δόλια και ψευδής μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. 
 
Με τίτλο: “Time to assume that health research is fraudulent until proven otherwise?” ("Καιρός να υποθέσουμε ότι η έρευνα για την υγεία είναι δόλια μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο;") το άρθρο του Smith αποκαλύπτει πώς η ερευνητική απάτη είναι ένα συστημικό πρόβλημα που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες - και γίνεται όλο και χειρότερο. 
 
Ο Smith επικαλείται τον Ben Mol, καθηγητή μαιευτικής και γυναικολογίας στο Monash Health, ο οποίος αναφέρει ότι τουλάχιστον το 20% των περιπτώσεων, οι κριτές και οι συντάκτες των περιοδικών κάνουν λάθος στην υπόθεση ότι τα αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης δοκιμής αναφέρονται με ειλικρίνεια. 
 
"Καθώς με απασχολεί η ερευνητική απάτη εδώ και 40 χρόνια, δεν εξεπλάγην τόσο όσο πολλοί από αυτό το ποσοστό, αλλά με οδήγησε στο να σκεφτώ ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να υποθέτουμε ότι η έρευνα συνέβη πραγματικά και αναφέρθηκε ειλικρινά, και να υποθέτουμε ότι η έρευνα είναι δόλια μέχρι να υπάρξουν κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι συνέβη και αναφέρθηκε ειλικρινά", υποστηρίζει ο Smith. 
 
Σε πολλές περιπτώσεις, οι δοκιμές που αναφέρονται σε περιοδικά δεν έγιναν ποτέ στην πραγματικότητα. Κάποιος απλώς επινόησε το όλο θέμα για να προωθήσει ένα νέο φάρμακο ή μια ιατρική συσκευή, για παράδειγμα. (Σχετικά: Ο FDA χρησιμοποίησε πλαστά δεδομένα για να εγκρίνει "εμβόλια" για μωρά από τον κορονοϊό Wuhan [Covid-19]). 
 
--> Οι συστηματικές ανασκοπήσεις είναι περίπου τόσο αξιόπιστες όσο ένας σωρός από "σκουπίδια" 
 
Ο Ian Roberts, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, το έμαθε αυτό με τον δύσκολο τρόπο πρόσφατα, αφού ένας συνάδελφός του τον ενημέρωσε ότι οι δοκιμές που αναφέρονται στη συστηματική ανασκόπηση της μαννιτόλης ως θεραπεία για τραυματισμό στο κεφάλι δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. 
 
Ο Roberts δεν γνώριζε αυτή την πιθανότητα προτού του το πουν, αλλά μετά από έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμές ήταν, πράγματι, ψεύτικες. Ο φερόμενος ως επικεφαλής συγγραφέας προέρχεται από ένα ίδρυμα που δεν υπάρχει καν. 
 
"Οι δοκιμές δημοσιεύτηκαν όλες σε έγκριτα περιοδικά νευροχειρουργικής και είχαν πολλούς συν-συγγραφείς", εξηγεί ο Smith. "Κανένας από τους συν-συγγραφείς δεν είχε συνεισφέρει ασθενείς στις δοκιμές, και ορισμένοι δεν γνώριζαν ότι ήταν συν-συγγραφείς παρά μόνο μετά τη δημοσίευση των δοκιμών". 
 
Ο Roberts συμμετείχε σε μια άλλη συστηματική ανασκόπηση των κολλοειδών έναντι των κρυσταλλοειδών, η οποία περιελάμβανε και πάλι ψεύτικες δοκιμές που δεν έγιναν ποτέ στην πραγματικότητα. Τώρα, ο Roberts είναι επιφυλακτικός απέναντι σε όλες τις συστηματικές ανασκοπήσεις, και ειδικά σε εκείνες που περιλαμβάνουν πολλές μικρές δοκιμές. 
 
"... τώρα σκέφτεται τη συστηματική ανασκόπηση ως αναζήτηση μέσα στα σκουπίδια", λέει ο Smith. "Πρότεινε ότι οι μικρές, μονοκεντρικές δοκιμές θα πρέπει να απορρίπτονται και όχι να συνδυάζονται σε συστηματικές ανασκοπήσεις". 
 
Ο Mol διεξήγαγε επίσης τη δική του έρευνα και διαπίστωσε ότι οι περισσότερες δοκιμές που περιλαμβάνονται στις συστηματικές ανασκοπήσεις είναι είτε θανάσιμα ελαττωματικές δοκιμές "ζόμπι" είτε δεν υπήρξαν ποτέ. 
 
"Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η αξιολόγηση από ομοτίμους είναι αναποτελεσματική στην ανίχνευση της απάτης, ειδικά αν οι αξιολογητές ξεκινούν, όπως οι περισσότεροι μέχρι τώρα, υποθέτοντας ότι η έρευνα αναφέρεται με ειλικρίνεια", γράφει ακόμη ο Smith. 
 
"Θυμάμαι ότι συμμετείχα σε μια επιτροπή τη δεκαετία του 1990 που διερευνούσε μια από τις πιο εξωφρενικές περιπτώσεις απάτης στη Βρετανία, όταν ο στατιστικός κριτής της μελέτης μας είπε ότι είχε βρει πολλαπλά προβλήματα στη μελέτη και το μόνο που ήλπιζε ήταν ότι είχε γίνει καλύτερα από ό,τι αναφέρθηκε. Τον ρωτήσαμε αν είχε σκεφτεί ποτέ ότι η μελέτη μπορεί να ήταν δόλια, και μας είπε ότι δεν το είχε σκεφτεί". 
 
Ο Smith υποστηρίζει ότι όποτε κάνουν συστηματικές ανασκοπήσεις, οι κριτές πρέπει να υποθέτουν αυτόματα ότι μια μελέτη είναι δόλια μέχρι να βρουν στοιχεία, αν υπάρχουν, που να υποδηλώνουν τη νομιμότητα. Μόνο τότε οι συστηματικές ανασκοπήσεις θα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα σωρό σκουπίδια. 
 
Περισσότερες από τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την έρευνα και την επιστημονική απάτη μπορείτε να βρείτε στο ScienceFraud.news. 
 
Πηγές για αυτό το άρθρο είναι οι εξής:
BMJ.com
NaturalNews.com
*********** 
 
Δικτυογραφία:
“Science” no longer trustworthy: BMJ op-ed suggests all health research should be considered fraudulent until proven otherwise – NaturalNews.com
https://www.naturalnews.com/2022-08-23-bmj-health-research-fraudulent-until-proven-otherwise.htmlShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.