31 Αυγούστου 2022

ΗΠΑ - Δικηγόρος Ενάγοντος: Η πληρωμή της αποζημίωσης για ψευδείς αξιώσεις στον πληροφοριοδότη για τα €μβόλια της Pfizer θα μπορούσε να φτάσει τα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια "θα ήταν αρκετό για να χρεοκοπήσει η Pfizer"

 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Η Pfizer δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την κυβέρνηση ως ασπίδα προστασίας από την ευθύνη για την υποβολή ψευδών ισχυρισμών σχετικά με το εμβόλιο COVID-19, υποστήριξαν οι δικηγόροι ενός πληροφοριοδότη σε απάντηση της αίτησης της Pfizer να απορρίψει μια αγωγή για ψευδείς απαιτήσεις. 
 
"Οι εναγόμενοι ισχυρίζονται ότι οι δόλιες πιστοποιήσεις, οι ψευδείς δηλώσεις, τα παραποιημένα δεδομένα, οι μολυσμένες κλινικές δοκιμές και η απόλυση των πληροφοριοδοτών μπορούν να αγνοηθούν με βάση τη θεωρία ότι συνήψαν συμβόλαια για να παρακάμψουν την απάτη", έγραψαν οι δικηγόροι της Brook Jackson, η οποία εργαζόταν ως περιφερειακή διευθύντρια σε μία από τις κλινικές δοκιμές που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του εμβολίου της Pfizer, στην απάντησή τους στις 22 Αυγούστου. response.
 
"Μια φαρμακευτική εταιρεία δεν μπορεί να παρακινήσει τους φορολογούμενους να πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια για ένα προϊόν", αντέτειναν, "που τα ειλικρινή δεδομένα θα έδειχναν ότι ενέχει περισσότερους κινδύνους από ό,τι οφέλη, και αυτό αγνοεί την πραγματική σύμβαση και τον ίδιο το νόμο".  
 
Η αγωγή της Jackson ισχυρίζεται ότι η Pfizer και δύο υπεργολάβοι της παραβίασαν τον νόμο περί ψευδών απαιτήσεων παρέχοντας ψευδή αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για να συγκεντρώσουν την έγκριση του FDA για το εμβόλιο COVID-19. 
 
Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, οι ιδιώτες μπορούν να υποβάλουν μήνυση εκ μέρους της κυβέρνησης και να κερδίσουν τριπλάσια αποζημίωση, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι ένα άτομο ή μια εταιρεία είπε σκόπιμα ψέματα στην κυβέρνηση. 
 
Ένας από τους δικηγόρους της Jackson, ο Warner Mendenhall, δήλωσε στους Epoch Times ότι η πληρωμή θα μπορούσε να φτάσει τα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. 
 
"Θα ήταν αρκετό για να χρεοκοπήσει η Pfizer", δήλωσε ο Mendenhall. 
 
Ο Mendenhall, η δικηγορική εταιρεία του οποίου έχει κερδίσει υποθέσεις ψευδών απαιτήσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, βασίζει τις εκτιμήσεις του στα περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει καταβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στην Pfizer για περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19. 
 
Στις προτάσεις για την απόρριψη της αγωγής, η Pfizer και οι υπεργολάβοι της υποστήριξαν ότι, εκτός του ότι οι ισχυρισμοί του Jackson είναι ψευδείς, η κυβέρνηση, και όχι ένας ιδιώτης, μπορεί να κινήσει μια καταγγελία του False Claims Act και ότι η αγωγή εναντίον τους θα πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί. 
 
"Ο αναφέρων δεν μπορεί να ασκήσει τις αξιώσεις κατά της Pfizer χωρίς η κυβέρνηση να τις ασκήσει πρώτα σε διοικητική διαδικασία", αναφέρει η πρόταση της Pfizer. 
 
Οι εταιρείες υποστήριξαν επίσης ότι ο FDA γνώριζε καλά τους ισχυρισμούς της Jackson για τουλάχιστον δύο χρόνια πριν από την κατάθεση της αγωγής εναντίον τους και ότι απάντησε δημοσίως στους ισχυρισμούς της Jackson εκφράζοντας την "πλήρη εμπιστοσύνη" του οργανισμού στα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη του εμβολίου. 
 
Ωστόσο, ο Mendenhall δήλωσε ότι μια αγωγή για ψευδείς ισχυρισμούς είναι ανεξάρτητη από τη γνώση της κυβέρνησης και ότι η Jackson πρέπει μόνο να αποδείξει ότι η Pfizer και οι υπεργολάβοι της παρουσίασαν δόλιες πληροφορίες στον FDA. 
 
Η Jackson ήταν η τρίτη επικεφαλής των κλινικών δοκιμών που διεξήγαγε η Ventavia Research Group στο πλαίσιο της αίτησης της Pfizer για έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου COVID-19. Ήταν εκεί για μόλις 18 ημέρες προτού απολυθεί από τη Ventavia, αφού ανέφερε αυτό που αποκάλεσε "απόλυτο χάος" και πλήρη περιφρόνηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και των ομοσπονδιακών κανονισμών κατά την ανάπτυξη του εμβολίου. 
 
Η Jackson έχει υποβάλει πάνω από 400 τεκμήρια στο πλαίσιο της καταγγελίας της. Η Jackson δήλωσε ότι ένας πρώην ταμίας του Taco's ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν αναλάβει να κάνουν ενέσεις στους ασθενείς με το πειραματικό εμβόλιο. Ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό της δοκιμής πλαστογράφησε τις υπογραφές των ασθενών στα έγγραφα συγκατάθεσης μετά από ενημέρωση. Και περιέγραψε ένα καθημερινό χάος ανθυγιεινών συνθηκών. 
 
Η Jackson απάντησε επίσης για πρώτη φορά στον χαρακτηρισμό της Pfizer ότι είναι ένα άτομο κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης που θέλει χρήματα ως εκδίκηση για την απόλυσή της. 
 
Η Jackson έχει εργαστεί σε έναν μακρύ κατάλογο κυβερνητικών κλινικών δοκιμών για εμβόλια και δήλωσε ότι είναι υπέρ των εμβολίων. Επισήμανε ότι τα παιδιά της έχουν κάνει όλα τα παιδικά τους εμβόλια και ότι ολόκληρη η οικογένειά της κάνει κάθε χρόνο το εμβόλιο κατά της γρίπης. Η Jackson έλαβε το εμβόλιο COVID-19 αμέσως μόλις έγινε διαθέσιμο και αρχικά ήταν μία από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του. 
 
Ενώ ζητά αποζημίωση για την καταγγελία της στο πλαίσιο των αγωγών της κατά της Pfizer και των άλλων εταιρειών, η Jackson δήλωσε ότι σκοπεύει να δωρίσει τα χρήματα που θα λάβει στο πλαίσιο της νομικής της αγωγής κατά των εταιρειών σε όσους έχουν υποστεί ζημία από το εμβόλιο. 
 
"Όσον αφορά εμένα, είναι χρήματα αίματος", δήλωσε. "Ο κόσμος θα έπρεπε να είναι αηδιασμένος από αυτό που συνέβη εδώ με τις επαίσχυντες ενέργειες πίσω από αυτό το επικίνδυνο εμβόλιο". 
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ZeroHedge News
*********** 
 
Δικτυογραφία:
Attorney: Pfizer Vaccine Whistleblower False Claims Suit Payout could Reach $3.3 trillion “It would be enough to bankrupt Pfizer,”
https://healthimpactnews.com/2022/attorney-pfizer-vaccine-whistleblower-false-claims-suit-payout-could-reach-3-3-trillion-it-would-be-enough-to-bankrupt-pfizer/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.