30 Αυγούστου 2022

Η τιμή της Δημοκρατίας στα χέρια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
 
Την Δευτέρα συνεδρίασε η Βουλή των Ελλήνων με ελάχιστο αριθμό Βουλευτών να παραβρίσκονται σε αυτήν, προκειμένου να αποφασίσουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ! 
 
Το νέο μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και του ιδίου του Πρωθυπουργού, που ανάγκασε σε παραίτηση τον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, αλλά και τον Γ. Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη! Τον συμβουλάτορα του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τον οποίο πολλές φορές συναποφάσιζαν! Ο οποίος Γρηγόρης Δημητριάδης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, πολιτική ευθύνη την οποία δεν είχε τον ανδρισμό, δεν είχε το θάρρος να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!  
 
Κι ενώ ο Παναγιώτης Κοντολέων πήγε σπίτι του, η παραίτηση Γρηγοριάδη – σύμφωνα με πληροφορίες μας – είναι καθ΄ όλα προσχηματική! 
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας – “Μακεδονομάχος” στη λαοσύναξη της Αθήνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας – ανακοίνωσε λοιπόν την Δευτέρα, ότι την προσεχή Πέμπτη θα κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οι παρακάτω μάρτυρες, προκειμένου να διαφωτίσουν το θεσμικό όργανο της Βουλής για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων!  
 
Έτσι κλήθηκαν οι παρακάτω:
ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, 
ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Κ. Μενουδάκος, 
ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, 
ο πρώην Γ.Γ. Γ. Δημητριάδης και 
η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου! 
 
Την συνεδρίαση της Δευτέρας προκάλεσαν το Κοινοβουλευτικά κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ! 
 
Αξίζει νομίζω τον κόπο να αναφέρουμε τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: 
 
Πρόεδρος είναι ο Βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας και Α΄ Αντιπρόεδρος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και Β΄ Αντιπρόεδρος ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης! 
 
Μέλη από τη ΝΔ είναι οι παρακάτω:
Ιωάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Κελέτσης Σταύρος, Κεφαλογιάννη Όλγα, Ανδρέας Κουτσούμπος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Ευριπίδης Στηλιανίδης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Ιωάννης Τραγάκης!  
 
Μέλη από το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρακάτω:
Νικόλαος Βούτσης, Σπυρίδων Λάπας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης! 
 
Από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντιχάκης, από την “Ελληνική Λύση” ο Αντώνης Μυλωνάκης και από το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα!  
 
Ανέφερα τα ονοματεπώνυμα όλων των παραπάνω Βουλευτών, επειδή διαχειρίζονται τις τύχες ενός πολιτικού σκανδάλου που έχει συνταράξει την Παγκόσμια Κοινή γνώμη!  
 
Επίσης γιατί στην εν λόγω Επιτροπή μετέχουν “αντάρτες” Βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και οι οποίοι έχουν κάνει τον ύπνο του Πρωθυπουργού να ταράζεται! 
 
Γι΄ αυτό προσπάθησε να τους αντικαταστήσει παίρνοντας την πληρωμένη απάντηση από την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη! Η οποία απάντηση κατέληγε ως εξής: 
«…Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.»!
 
Όπως επίσης και ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μυστηριωδώς δηλώνει για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ότι είναι “ένα μέγα λάθος, μέγα σφάλμα το οποίο έχει συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος και για το λόγο αυτό όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγησε θυσίασε δύο από τα πολύ βασικά στελέχη”!
Όπως επίσης δηλώνει με καχύποπτο τρόπο, πως:
«δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση για το λόγο που παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης»!   
Βέβαια την απάντηση του την έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, το μεσημέρι της Δευτέρας, ισχυριζόμενος ότι:
«κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών»!
 
Αλλά από την Κυριακή έχουμε δώσει κι εμείς την απάντησή μας στο ερώτημα του κ. Τζαβάρα:
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα τόσα πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει με την κυβέρνησή του αυτήν την 3ετία που κυβερνά, ένιωθε φοβερές ανασφάλειες, μη γνωρίζοντας αν θα άλλαζε κάποια στιγμή πολιτική περπατησιά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αθετώντας την συμφωνία μετεκλογικής συγκυβέρνησης!
Έτσι διά μέσω της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κατάφερνε να παρακολουθεί όλες τις τηλεφωνικές διαλέξεις του ιδίου με τους στενούς του συνεργάτες! Εάν λοιπόν διαπιστωνόταν διαφοροποίηση της “άτυπης συμφωνίας” Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, θα ήταν δυνατόν να προετοιμαστεί επόμενο βήμα, σχεδιασμού διατήρησης αυτής της συμφωνίας.»!
 
Σε όλα τα παραπάνω ας προσθέσουμε και τις τοποθετήσεις, από τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Στέφανο Μάνο, τον Νίκο Καραχάλιο και άλλους και οι οποίοι ρίχνουν την πολιτική ευθύνη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό!Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε, αν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα σταθεί στο ύψος της, ή αν θα βγάλει ένα πόρισμα “μαϊμού”, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.