31 Αυγούστου 2022

Είναι η Υπερθέρμανση του Πλανήτη η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη στην Ιστορία;

19 Αυγούστου 2022, Guy K. Mitchell, Jr. Διαβάστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Το 1912, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Charles Dawson ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τον "χαμένο κρίκο" μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου, γνωστό ως "Ο άνθρωπος του Piltdown" (“The Piltdown Man.”). 
 
Είχε βρει μέρος ενός κρανίου που έμοιαζε με ανθρώπινο κρανίο σε στρώματα χαλικιών του Πλειστόκαινου κοντά στο χωριό Piltdown στο Sussex της Αγγλίας. Ο Dawson υπέβαλε το εύρημα στον Arthur Smith Woodward, φύλακα γεωλογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. 
 
Ο Smith Woodward έκανε μια αναπαράσταση των θραυσμάτων του κρανίου και οι αρχαιολόγοι υπέθεσαν ότι το εύρημα υποδεικνύει στοιχεία για έναν ανθρώπινο πρόγονο που ζούσε πριν από 500.000 χρόνια. 
 
Ανακοίνωσαν την ανακάλυψή τους σε συνάντηση της Γεωλογικής Εταιρείας το 1912. Ως επί το πλείστον, η ιστορία τους έγινε αποδεκτή ως γεγονός. Ωστόσο, μεταγενέστερες χημικές δοκιμές έδειξαν ότι το κρανίο και τα τζάτια προέρχονταν στην πραγματικότητα από δύο διαφορετικά είδη, έναν άνθρωπο και έναν πίθηκο. 
 
Το συμπέρασμα: Ο Άνθρωπος του Piltdown ήταν μια θρασύτατη πλαστογράφηση και μια εξελιγμένη επιστημονική απάτη. Σαράντα ένα χρόνια μεσολάβησαν μεταξύ της ανακάλυψης του "Ανθρώπου του Piltdown" και της διαπίστωσης ότι επρόκειτο για απάτη. 
 
Το 1988, τα Ηνωμένα Έθνη συγκρότησαν τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC του ΟΗΕ - Intergovernmental Panel on Climate Change). 
 
Στη θεμελιώδη έκθεσή της το 1990, η IPCC του ΟΗΕ δήλωσε ότι: "με τον τότε τρέχοντα ρυθμό των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 1°C μέχρι το 2025". 
 
Η δήλωση αυτή αποτέλεσε τη βάση για την υπόθεση ότι η ανθρωπογενής (ανθρωπογενής) υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην αυξημένη συγκέντρωση CO2 στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, η οποία οφείλεται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. 
 
Κεντρικό στοιχείο της υπόθεσης ήταν ότι η θερμοκρασία της κατώτερης τροπόσφαιρας θα αυξανόταν καθώς αυξανόταν η συγκέντρωση του CO2 στην τροπόσφαιρα. 
 
Ως εκ τούτου, στην έκθεσή της του 1990, η IPCC του ΟΗΕ καθιέρωσε μια άμεση σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα και της θερμοκρασίας της κατώτερης τροπόσφαιρας. 
 
Η επιστημονική μέθοδος διερεύνησης καθοδηγεί την επιστημονική έρευνα και διερεύνηση για πάνω από 400 χρόνια. Συνοπτικά, η επιστημονική μέθοδος απαιτεί από τον ερευνητή να παρατηρήσει ένα φαινόμενο, να διατυπώσει μια υπόθεση για την αιτία του φαινομένου και στη συνέχεια να διεξάγει πειράματα ή επιστημονικές έρευνες για να διαψεύσει την υπόθεση. 
 
Τηρώντας την επιστημονική μέθοδο, ένας επιστήμονας του κλίματος που πιστεύει ότι ο άνθρωπος έχει προκαλέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη θα πρέπει να αναπτύξει μια σύνθετη υπόθεση ως εξής:1.- Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει συντελεστεί, δηλαδή η θερμοκρασία των ωκεανών, της ξηράς και της σχετικής ατμόσφαιρας του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της υπό εξέταση περιόδου κατά ένα στατιστικά σημαντικό ποσό.2.- Οι δραστηριότητες του ανθρώπου είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη που έχει συμβεί.3.- Ο βαθμός στον οποίο η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει εμφανιστεί ή προβλέπεται εύλογα να εμφανιστεί στο μέλλον, θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή στη Γη. 
 
Εάν κάποια από τις εικασίες της παραπάνω σύνθετης υπόθεσης αποδειχθεί άκυρη, η σύνθετη υπόθεση χαρακτηρίζεται ως διαψευσμένη και είτε απορρίπτεται είτε τροποποιείται. 
 
Το 1978, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) άρχισε να εκτοξεύει μια σειρά δορυφόρων για την πολική περιήγηση γύρω από την υδρόγειο χρησιμοποιώντας τεχνολογία μικροκυμάτων για τη μέτρηση της θερμοκρασίας της κατώτερης τροπόσφαιρας (τα πρώτα 8 χλμ. της γήινης ατμόσφαιρας). 
 
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κατά την περίοδο 1979-1998, η μέση μηνιαία ανωμαλία της θερμοκρασίας της κατώτερης τροπόσφαιρας μειώθηκε κατά περίπου 0,3°C κάθε χρόνο, ενώ η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε από 335 ppm σε 370 ppm. 
 
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της περιόδου 1979-1998, ένας αμερόληπτος κλιματολόγος της IPCC του ΟΗΕ θα έπρεπε να είχε παρατηρήσει ότι η θερμοκρασία της τροπόσφαιρας είχε ψυχθεί σημαντικά, ενώ η συγκέντρωση του CO2 είχε αυξηθεί, διαψεύδοντας τη θεμελιώδη αρχή της υπόθεσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 
 
Θα έπρεπε να είχε συγκροτηθεί μια επιτροπή για να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων της θερμοκρασίας και της συγκέντρωσης του CO2. 
 
Η υπόθεση της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί διαψευσμένη, εάν τα δεδομένα ήταν ακριβή. Καμμία τέτοια ενέργεια δεν έγινε. 
 
Μέχρι την εμφάνιση της υπόθεσης της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο άνθρωπος του Piltdown ήταν η πιο αξιοσημείωτη επιστημονική απάτη στην ιστορία. Η υπόθεση της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει πλέον αναλάβει αυτόν τον τίτλο.
 
*********** 
 
Δικτυογραφία
Is Global Warming The Greatest Scientific Fraud In History?
https://climatechangedispatch.com/is-global-warming-the-greatest-scientific-fraud-in-history/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.