29 Αυγούστου 2022

ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου
 
Εντονότατη υπήρξε η αντιπαράθεση αντιπολίτευσης και κυβέρνησης για το θέμα της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελέχους της αντιπολίτευσης. Το θέμα απασχόλησε τη Βουλή και κατά τη συζήτηση οξύνθηκε στο έπακρο η αντιπαράθεση, σύνηθες φαινόμενο στον θεατρινισμό, τον οποίο παρακολουθεί το πανελλήνιο εμμένοντας όμως στο να στηρίζει με πάθος κατηγόρους ή κατηγορουμένους. Αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η γειτονική χώρα να εντείνει τις απειλές, οι οποίες, υπό προϋποθέσεις, πιθανόν να καταλήξουν σε θερμό επεισόδιο, το θέμα των υποκλοπών πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας; Δυστυχώς εμμένουμε στην ολέθρια διχαστική τακτική, η οποία οδήγησε στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού, κατά τη μακραίωνη ιστορία του, στη μικρασιατική καταστροφή, από την οποία οφείλαμε να αντλήσουμε σημαντικά διδάγματα με αφορμή την εκατοστή επέτειο από το θλιβερό συμβάν. Τότε διχασμένοι στο έπακρο, με τον λαό φανατισμένο από τους πολιτικούς των δύο κυριάρχων κομματικών στρατοπέδων, εκστρατεύσαμε μισούμενοι μεταξύ μας περισσότερο απ’ ότι μισούσαμε τους Τούρκους, τους οποίους πιθανόν και να μη μισούσαμε.
 
Ή η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι κρίσιμη από κάθε άποψη ή οι πολιτικοί μας, κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, διαγκωνίζονται για την εξουσία, η οποία τελικά διανέμεται έξωθεν. Και οι «προστάτες» μας χαίρονται, που διαθέτουν πειθήνια όργανα να υπηρετούν τα συμφέροντά τους! Το αποδεικνύει περίτρανα η λησμονημένη έκθεση του Πόρτερ, την οποία αυτός συνέταξε, ελθών στη χώρα μας (Φεβρουάριος 1947), κατ’ εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία μόλις είχε παραλάβει τη σκυτάλη της «προστασίας» μας από την Αγγλία, ενώ μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος! Ἐγραψε ο Πόρτερ μεταξύ άλλων! «Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ' αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα». Μήπως άλλαξε έκτοτε κάτι, ώστε να καταστούμε κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα; Έθεσαν αυτό ως στόχο οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ή επωφελήθηκαν στο έπακρο από το άηθες ήθος των Ελλήνων πολιτικών, το οποίο δεν μετεβλήθη στις διάδοχες γενεές πολιτικών της χώρας; Όταν μας έσυραν στην ΕΟΚ με θριαμβολογίες επιτυχίας, πολλά ελέχθησαν και το πλέον σημαντικό: Θα γίνουμε, επί τέλους κράτος, κράτος δυτικό βέβαια. Η κρατική μηχανή θα λειτουργεί αποτελεσματικά με την πάταξη της γραφειοκρατίας. Η αξιοκρατία, που εν πολλοίς ισχύει, οφείλουμε να ομολογήσουμε, στις δυτικές χώρες, θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Τα οικονομικά σκάνδαλα θα μειωθούν σημαντικά. Δυστυχώς η γραφειοκρατία εξακολουθεί να ταλανίζει τον πολίτη, η αναξιοκρατία βασιλεύει ευνοώντας «τα δικά μας παιδιά» και εκδιώκοντας σε άλλες χώρες πανάξιους επιστήμονες. Όσο για τα οικονομικά σκάνδαλα, αποτελεί μύθο ότι είναι γνώρισμα μόνο των Ελλήνων πολιτικών. Παντού έρχονται στο φως, κατά καιρούς με τη διαφορά ότι αλλού του σκανδαλοποιού πολιτικού επέρχεται το πολιτικό τέλος, το οποίο βέβαια δεν τον στενοχωρεί πολύ, αφού μπορεί να ζήσει στο εξής πλουσιοπάροχα! 
 
Δεν είναι καταδικαστέα ενέργεια η υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κομματικών αντιπάλων; Ασφαλώς και είναι. Όμως δεν είναι το πρώτο παγκοσμίως συμβάν ούτε και έχει τη σημασία, που η αντιπολίτευση απέδωσε σ’ αυτό. Η κατασκοπεία λατρεύεται από τις ισχυρές χώρες και οι υποκλοπές είναι σύνηθες «άθλημα». Έγινε λόγος για κακόβουλο λογισμικό με το όνομα predator, αρπακτικό στα ελληνικά. Όμως δεν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό, αλλά κακόβουλοι άνθρωποι, όπως δεν υπάρχουν χυδαίες γλώσσες, αλλά χυδαίοι άνθρωποι (Λορέντζος Μαβίλης). Πολιτικός, που προβάλλεται ως αμυνόμενος «περί πάτρης» έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι η εταιρεία που το διακινεί έχει έδρα τα Σκόπια, δεν πρόσθεσε όμως ότι ελέγχεται από Ισραηλινούς. Άραγε το λογισμικό διατίθεται σε κυβερνήσεις, όπως έχει υποστηριχθεί, εν αγνοία των ισχυρών χωρών; Δηλαδή στο γειτονικό προτεκτοράτο συμβαίνουν πράγματα εν αγνοία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή και το εν λόγω λογισμικό τελεί υπό την έγκριση των «προστατών»; 
 
Προ μηνών η Google είχε γνωστοποιήσει ότι μεταξύ των χωρών, που το έχουν προμηθευθεί είναι και η χώρα μας. Γιατί άραξε προέβη η κυβέρνηση στην αγορά αυτή; Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, υπουργός δήλωσε ότι η χώρα μας δεν το έχει προμηθευθεί. Οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος ασφαλώς τον πίστεψαν, οι άλλοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι ψεύδεται. Ποια η αλήθεια; Υπό ποία ιδιότητα η εταιρεία Google απασχολήθηκε με το θέμα; Μήπως με την ιδιότητα του πλέον σημαντικού αρπακτικού ποικίλων πληροφοριών ανά τον πλανήτη, τις οποίες θέτει στην υπηρεσία του διεθνούς συστήματος εξουσίας. Η αντιπαράθεση της εταιρείας με την κυβέρνηση της Κίνας έχει να κάνει με τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα του κινεζικού καθεστώτος και μόνο, όπως έχει προβληθεί; Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι υπάρχει σεβασμός των προσωπικών στοιχείων στο διαδίκτυο.  
 
Άλλο θέμα πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά. Μετά την εκποίηση του οργανισμού τηλεπικοινωνιών της χώρας μας σε εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, υπάρχει κρατικό μυστικό; Να προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα. Υπάρχει στρατιωτικό μυστικό, που δεν πρέπει να γνωρίζουν ούτε οι «σύμμαχοί» μας; Δεν θέλω να κάνω τη σκέψη ότι έχουμε παραιτηθεί από του να έχουμε μυστικά, τα οποία δεν πρέπει να γνωρίζει ουδείς μη Έλλην. Βέβαια, αν υπάρχουν, μάλλον αφελώς θα πιστεύουμε ότι δεν έχουν περιέλθει σε γνώση των «προστατών» μας. Αν εξετάσουμε ψύχραιμα το θέμα των υποκλοπών, θα ομολογήσουμε ότι είναι πλημμέλημα σε σχέση με τα όσα διαπράχθηκαν σε βάρος της χώρας μας από τους κομματικούς σχηματισμούς, που άσκησαν εξουσία. Η δημόσια περιουσία εκποιήθηκε και το εξωτερικό χρέος εκτινάχθηκε, αντί να μειωθεί. Από την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων έχουμε παραιτηθεί ηττηθέντες από αδύναμους διεκδικητές, που όμως έχουν πλήρη τη στήριξη «συμμάχων» και «εταίρων». Ο λαός μας δοκιμάζεται, το επίπεδο αντιπαράθεσης στη Βουλή είναι θλιβερό και η χώρα βυθίζεται σε φοβερή παρακμή. 
 
Ίσως κάποιος απεσταλμένος της κυβέρνησης των ΗΠΑ να έχει συντάξει ή να συντάξει στο εγγύς μέλλον έκθεση κατά το προηγούμενο του Πόρτερ. Μάλλον δεν θα χρειαστεί να ερευνήσει πολύ. Πιθανόν να γράψει ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα ίδια. Ας γράψει, θα πουν. Ποιος γνωρίζει σήμερα ποιοι οι πολιτικοί, τη στάση των οποίων καυτηρίασε ο Πόρτερ, πολιτικοί που υπήρξαν οι εκλεκτοί των «προστατών» μας; Και πόσοι θα λάβουν γνώση μιας νέας έκθεσης; Το παραμύθι θα κλείσει με τη φράση «και έζησαν αυτοί πολύ καλά», όχι όμως και «εμείς καλύτερα». 
 
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.