26 Αυγούστου 2022

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓAΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΕΛΕΣΗ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ "ΤΕΚΝΩΝ" ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ "ΓΟΝΕΩΝ"

Γράφει ο Λυκούργος Νάνης ιατρός 
 
Δυστυχώς, του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου προηγήθηκε ο γνωστός και μη εξαιρετέος π.Αλέξανδρος Καριώτογλου. Εξ όσων ενθυμούμαι, δεν σημειώθηκε κάποια καταπελτώδης αντίδραση από την πλευρά του μητροπολίτη Μεσογαίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο που έλαβε χώρα στο ναό του αγίου Νικολάου του Ραγκαβά.
 
Για την Ιστορία υπενθυμίζω ότι εις εκ των "γονέων" του βαπτισθέντος "τέκνου", στην αλήστου μνήμης εκείνη βάπτιση, υπήρξε ο κ.Μιχάλης Οικονόμου , ηθοποιός, συμμετέχων με ενεργό ρόλο (μετά τινων ετέρων καλλιτεχνών) σε κάποιες εκδηλώσεις της κατά τα άλλα αξιεπαίνου μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" , της ιεράς μητροπόλεως Μεσογαίας...(βλέπε https://www.kathimerini.gr/society/561870079/ellines-kallitechnes-kai-to-tampoy-tis-pistis/).
 
Απορίας άξιον για ποιο λόγο το βεληνεκές του καταπέλτη του σεβ. Μεσογαίας δεν συμπεριέλαβε τον π.Αλέξανδρο Καριώτογλου (καθώς και τον κ.Οικονόμου που πόσταρε μετά χαράς και επιδοκιμασίας στο διαδίκτυο την ανήκουστη και ελεεινή προσλαλιά του π.Αλεξάνδρου) και σημειώθηκε ανάσχεση της βλητικής ισχύος του συγκεκριμένου καταπέλτη... 
 
Αναρωτιέται, ευλόγως, καθείς που παρακολουθεί επισταμένως τα παρ ημίν εκκλησιαστικά πράγματα: πού ήταν κάποιοι προβεβλημένοι και ταλαντούχοι μητροπολίτες όταν άρρητα, περί σοδομισμού, ρήματα εξήλθαν του έρκους των οδόντων και προήλθαν εκ των γραφίδων του μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και των πρεσβυτέρων Φιλοθέου Φάρου και Βασιλείου Θερμού αντιστοίχως; 
 
Γιατί κατελήφθησαν εξ αφωνίας; Γιατί δεν εξήλθαν ΤΟΤΕ στον εξώστη της δημοσιογραφίας; 
Γιατί δεν καυτηρίασαν δριμέως το βιβλίο-έκτρωμα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ"; 
 
Μονάχα προνόμιο του Φαναρίου αποτελεί η διατύπωση και εκφορά τέτοιου είδους απόψεων (βλέπε π.Ιωαννης Χρυσαυγής) και ο εγκαινισμός αντίστοιχων πρακτικών (βλέπε βάπτιση στη μητροπολη Γλυφάδας με πρωταγωνιστή τον Ελπιδοφόρο);;;΄ 
 
Τη δική μας αυλή δεν την εγγίζουν αυτά;
 
Και, επί τη ευκαιρία: μήπως ενθυμούνται κάποιοι, οψίμως λαλίστατοι μητροπολίτες, την κάτωθι παρατιθεμένη μάζωξη της Οξφόρδης (https://www.fordham.edu/info/28289/bridging_voices/11036/press_release_2019_oxford_conference) και εάν παραβρέθηκαν σε αυτή και κληρικοί των μητροπόλεών τους;;;  
 
ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
 Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ασχοληθήκαμε με τις ανείπωτες αμαρτίες των ομοφυλοφίλων ... Είναι βουτηγμένοι στην αμαρτία με τις άνομεςκαι προκλητικές τους πράξεις ... Φτάνει πια .. συνένοχοι και συναυτουργοί και αυτοί που τους .. σεγοντάρουν και "ευλογούν" ... τους γάμους τους και τα ... τραβεστί παιδιά τους ... Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Ως Δημιουργός των ανθρώπων, ο Θεός όρισε ότι σεξουαλικές σχέσεις θα μπορούσαν να έχουν μόνο άτομα του αντίθετου φύλου τα οποία θα ήταν παντρεμένα μεταξύ τους. (Γένεση 1:27, 28· Λευιτικό 18:22· Παροιμίες 5:18, 19) Η Αγία Γραφή καταδικάζει οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα που λαβαίνει χώρα έξω από το γάμο ενός άντρα και μιας γυναίκας, είτε αυτή είναι ομοφυλοφιλική είτε ετεροφυλοφιλική. (1 Κορινθίους 6:18)

Προτρέπει η Αγία Γραφή ...
Η Αγία Γραφή λέει: «Μην αφήνετε το σώμα σας να σας ελέγχει. Νεκρώστε κάθε επιθυμία για εσφαλμένου είδους σεξ». (Κολοσσαείς 3:5, Σύγχρονη Αγγλική Μετάφραση [Contemporary English Version]) Για να νεκρώνετε τις εσφαλμένες επιθυμίες, οι οποίες οδηγούν σε εσφαλμένες πράξεις, πρέπει να ελέγχετε τις σκέψεις σας.

Και το ερώτημα. Πιστεύει κανείς από αυτούς σε Θεό και ηθικούς κανόνες; Κανείς.

Μ.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.