25 Αυγούστου 2022

«Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης
 
Μία από τις σημαντικότερες προφητείες του Αγίου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία με την άφιξη του κορωνοϊού είδαμε να επαληθεύεται κατά τρόπο θλιβερό, είναι η εξής:
«Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους». 
 
Και πράγματι, το κακό ήρθε από τους διαβασμένους, δηλαδή από τους ειδικούς (προπάντων) της ιατρικής και της νομικής επιστήμης, εκ των οποίων άλλοι μεν συνέπραξαν ενεργά στην εγκαθίδρυση της υγειονομικής δικτατορίας, άλλοι δε ετήρησαν εκκωφαντική σιωπή, ευλογώντας διά παραλείψεως τις επιλογές του ιατροφασιστικού καθεστώτος.
 
Η εξήγηση γιατί οι διαβασμένοι ήσαν οι πρώτοι που έπεσαν στην παγίδα της επιστήμης τους, αδυνατώντας να διακρίνουν με διαυγή ματιά τα υπόγεια ρεύματα που δηλητηρίασαν τα πνεύματα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, σε ένα βιβλιαράκι που έχει γραφτεί από τον Όσιο Ιγνάτιο Μπριαντσανίνωφ με τίτλο «Η Βασιλεία του Θεού και ο Αντίχριστος» (μτφ.: Π. Μπότσης, Αθήνα 2011). 
 
Εκεί διαβάζουμε (σελ. 46/47):
«Η ανθρώπινη επιστήμη επαινεί κι εγκωμιάζει το νου, τον φουσκώνει, διογκώνει το "Εγώ" του. Η θεία επιστήμη αποκαλύπτει στην ψυχή μια προορισμένη, διαμορφωμένη και ισορροπημένη παραίτηση, που μαζί με ταπείνωση οδηγεί στην αυταπάρνηση. Γίνεται σαν ένας καθρέφτης καθαρός που λαμβάνει κι αντανακλά θείες εικόνες κι εντυπώσεις». 
 
Οι διαβασμένοι, λοιπόν, που είναι παράφορα ερωτευμένοι με το αντικείμενο των σπουδών τους, που εκπαιδεύθηκαν να λατρεύουν την επιστήμη ως θεότητα, η οποία τους χορηγεί ταυτότητα (για να ξεχωρίζουν από το κοπάδι) και παράλληλα τροφοδοτεί αενάως την φιλαυτία τους, δεν είχαν φροντίσει να διαθέτουν έναν καθαρό καθρέφτη, ώστε να μπορούν να παίρνουν Άνωθεν καρδιακά μηνύματα. 
 
Έτσι, οι διαβασμένοι αυτοανακηρύχθηκαν σε θεούς χωρίς Θεό, επικαλούμενοι την αυθεντία της επιστήμης τους. Παραπλανήθηκαν και παραπλάνησαν αμέτρητους πολίτες που ήδη προ κορωνοϊού έβλεπαν τους ειδικούς σαν μικρούς ή μεγάλους θεούς. 
 
Φυσικά, κάποιοι (αν όχι πολλοί) διαβασμένοι ήσαν μυημένοι στο μεγάλο κόλπο, ακολουθώντας την γραμμή που τους υπαγόρευσαν κάποιες μοχθηρές κοινότητες.  
 
Ο Ντοστογιέβσκη στο αυτοτελώς εκδοθέν δοκίμιό του «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» από το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημά του «Αδελφοί Καραμάζοφ» (μτφ.: Άρ. Αλεξάνδρου, εκδ. Γκοβόστη, Αθήνα 2015, σελ. 59/60) κλείνει με την σκέψη ότι: 
 
Δεν αποκλείεται να υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα παρόμοιων μοναδικών γέρων σαν τον Ιεροεξεταστή, οι οποίοι συναπαρτίζουν κάποια «μυστική ένωση, που έγινε από καιρό πια για να φυλάξει το μυστικό, για να το κρύψει από τους αδύνατους και δύστυχους ανθρώπους με τον σκοπό να τους κάνει ευτυχισμένους. Φαντάζομαι πως και οι μασόνοι θα ΄χουν ένα παρόμοιο μυστικό και πως γι’ αυτό οι καθολικοί δε χωνεύουν τόσο πολύ τους μασόνους. Είναι γιατί τους βλέπουν σαν ανταγωνιστές που διασπούν την ενότητα της ιδέας, τη στιγμή που θα ΄πρεπε να υπάρχει ένα μονάχα ποίμνιο και ένας ποιμήν…». 
 
Το μυστικό αυτό είναι ότι ο Ιεροεξεταστής δεν πιστεύει στον Θεό (ό.π., σελ. 59). Άραγε, ποιο να είναι το μυστικό των αντίστοιχων μυημένων-διαβασμένων που προπαγάνδισαν λυσσαλέα τις άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις; 
 
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε επίσης προφητεύσει ότι:
«μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό».  
 
Άραγε ποιον πόλεμο; Τον μεταφορικώς νοούμενο πόλεμο κατά του «αόρατου εχθρού» (sic) ή κάποιον κυριολεκτικώς νοούμενο πόλεμο, π.χ. τον Γ΄ Παγκόσμιο; Δεδομένου ότι τα δρακόντεια υγειονομικά μέτρα, και ιδίως η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και η υποβολή στον μαζικό εμβολιασμό με πειραματικά εμβόλια, έφεραν την διχόνοια ανάμεσα σε αδέλφια, συζύγους, φίλους, γνωστούς, αλλά και ανάμεσα σε κληρικούς και ειδικούς (συναφής είναι και η εξής προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: «θάρθει καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου»), πολλοί αναγκάστηκαν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις για να συναντήσουν δυσεύρετους ομοϊδεάτες!  
 
Δύο ακόμη προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού κάνουν σήμερα ιδιαίτερη αίσθηση. Σύμφωνα με την πρώτη: 
«Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα». 
 
Όποιος ρίξει μια ματιά στα πρόσωπα που κυβερνούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες, ευχερώς θα διαπιστώσει ότι στο πηδάλιο των εθνικών κυβερνήσεων βρίσκονται αγκυροβολημένες κάποιες θλιβερές μαριονέτες που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα μπορούσαν να έχουν υπό την διεύθυνσή τους ούτε ταβέρνα. Κατ’ εφαρμογήν της θεωρίας του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου, όλοι οι ανάξιοι έχουν καταλάβει θέσεις που θα έπρεπε να προορίζονται μόνο για το εκλεκτότερο υλικό της κοινωνίας, στηρίζονται δε απροκάλυπτα από τα αργυρώνητα Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού. 
 
Σύμφωνα με την δεύτερη προφητεία:
«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν / Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». 
 
Ας ελπίσουμε όντως να μην προφθάσουν, αλλά όσο κότες είναι οι ίδιοι οι πολίτες που, παρότι τους ξεπουπουλιάζουν, παρακολουθούν με παροιμιώδη απάθεια την διαδικασία ανασκολοπισμού τους από τους κυβερνητικούς εμπαίκτες δικτατορίσκους, οι οποίοι τους ταΐζουν με επιδοματικά ψίχουλα, τότε η φορολόγηση της κότας μπορεί να μην αποσοβηθεί. 
 
ΥΓ: Την 24η Αυγούστου 2022, μέσα σε εκκλησία όπου τιμήθηκε η μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού, η συντριπτική πλειονότητα των πιστών (;) παρακολουθούσε την Θεία Λειτουργία μασκοφορεμένη, κάποιοι δε εξ αυτών, όπως η εικονιζόμενη κυρία, φορούσαν διπλή μάσκα, γεγονός που πιστοποιεί το μέγεθος του τρόμου που διέσπειραν οι σατανοκίνητοι ινστρούχτορες της υγειονομικής δικτατορίας, μολύνοντας το μυαλό και την ψυχή των αγαθών πολιτών. Ο τρόμος αυτός έχει διαπεράσει τόσο βαθιά τα εγκεφαλικά κύτταρά τους, που, ακόμη κι αν αύριο ανακοινωνόταν η λήξη των υγειονομικών μέτρων, επειδή π.χ. η κήρυξη της πανδημίας ήταν απλώς ένα πείραμα, οι μάσκες θα αποδεικνύονταν ανθεκτικότατες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως για πολλά χρόνια ακόμη. Επειδή, όμως, τέτοια ανακοίνωση δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, αλλ’ αντιθέτως μπορεί να ανανεωθεί ο κορωνοϊκός τρόμος εξαιτίας νέων μεταλλάξεων ή να αναβαθμισθεί με εμπλουτισμό από άλλη πανδημία, δεν θα ήταν δύσκολο να μιμηθούμε τον Κοσμά τον Αιτωλό και να πλάσουμε την εξής προφητεία: 
 
Θα έρθει εποχή που, για να βγάλουν οριστικά οι πολίτες τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, θα πρέπει να προβλεφθεί πρόστιμο όχι απλώς 300, αλλά 600 ευρώ!  
 
Έτσι επαληθεύθηκε η προφητική ρήση όχι του Κοσμά του Αιτωλού, αλλά του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (βλ. Δάφνη Βαρβιτσιώτη, Νέα Εποχή. Εξέλιξη ή χειραγώγηση, εκδ. Αθ. Σταμούλη, Αθήνα 2004, σελ. 22), ο οποίος παρατηρούσε ότι: 
 
«Η Νέα Εποχή δεν θέλει να αδειάσει τις εκκλησίες. Θέλει να αλλάξει το φρόνημα όσων καταφεύγουν σ' αυτές».
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.