25 Αυγούστου 2022

Δεν μοιάζει πια σαν τρελό σενάριο – Η απειλή ενός εμφυλίου πολέμου αυξάνεται στις ΗΠΑ

«Έκρηξη» στις αγορές όπλων στις ΗΠΑ
 
Στο παρελθόν, ο Δρ. Garen Wintemute, ο οποίος ίδρυσε ένα κέντρο για τη μελέτη της βίας με όπλα στην Καλιφόρνια, χλεύασε τις προειδοποιήσεις για έναν επικείμενο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, αποκαλώντας τους «τρελούς». Τώρα έχει αλλάξει γνώμη, γράφει ο Guardian.
 
Μια αυξανόμενη δυσπιστία για τους δημοκρατικούς θεσμούς εντοπίζεται στην αμερικανική κοινωνία. Επιπλέον, πολλοί πολίτες αγοράζουν όπλα και παραδέχονται ότι είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Σύμφωνα με ειδικούς, όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας εσωτερικής σύγκρουσης, γράφει ο The Guardian. 
 
Στο παρελθόν, ο Δρ. Garen Wintemute, ο οποίος ίδρυσε ένα κέντρο για τη μελέτη της βίας με όπλα στην Καλιφόρνια, χλεύασε τις προειδοποιήσεις για έναν επικείμενο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, αποκαλώντας τους «τρελούς». Τώρα έχει αλλάξει γνώμη, γράφει ο Guardian. 
 
Ο Wintemute έχει από καιρό παρατηρήσει ότι πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι Αμερικανοί προμηθεύονται ενεργά όπλα. 
 
Συνήθως μετά την ψηφοφορία, αυτός ο ενθουσιασμός εξασθενούσε, αλλά όχι αυτή τη φορά. 
«Τον Ιανουάριο του 2020, οι πωλήσεις όπλων εκτοξεύτηκαν στα ύψη», είπε ο Wintamute στον Guardian. 
 
«Ξέραμε ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες εκρήξεις στις αγορές, αυτή δεν τελείωσε.
Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν όπλα σαν τρελοί».
 
Ο ειδικός ήθελε απαντήσεις. 
 
Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Wintemute Center έδειξε ότι οι μισοί Αμερικανοί αναμένουν εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια. 
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι η πολιτική βία δικαιολογείται σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Σοκάρουν τα ευρήματα της έρευνας
 
Επιπλέον, περίπου το 40% δήλωσε ότι είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τη δημοκρατία ώστε να μπει ένα ισχυρός ηγέτης στην κεφαλή του κράτους. 
 
Σε συνδυασμό με προηγούμενες έρευνες, αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν συνεχή αποξένωση και δυσπιστία προς την αμερικανική δημοκρατική κοινωνία και τους θεσμούς της. Σημαντικές μειονότητες του πληθυσμού εγκρίνουν τη βία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, για την επίτευξη πολιτικών στόχων», καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης. 
 
Ο Wintemute σημειώνει ότι πολλοί ερωτηθέντες που αναμένουν εμφύλιο πόλεμο λένε ότι είναι ” κάπως πιθανό “. 
Ο Kleinfeld βλέπει επίσης το μέλλον χωρίς αισιοδοξία. 
«Πλησιάζουμε σε ένα σημείο όπου, εάν η φατρία Trump κερδίσει, τότε νομίζω ότι θα δούμε παρατεταμένα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βίας για το άμεσο μέλλον. Και αν χάσει, τότε, κατά τη γνώμη μου, όλα θα είναι ακόμη χειρότερα», είπε ο ειδικός.  
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ !!!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ... Η ΣΑΤΑΝΙΛΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.