30 Αυγούστου 2022

H διαφθορά της Eπιστήμης του Kλίματος υποστηρίζεται από ελαττωματικά μοντέλα

21 Αυγούστου 2022, Gregory Wrightstone Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Φανταστείτε τη θεωρία της βαρύτητας να καθορίζεται από μια κομματική ψηφοφορία. Ή μια ομάδα πολιτικών να αποφασίζει για τις ερμηνείες των νόμων της σύγχρονης φυσικής. Όσο παράξενες κι αν ακούγονται αυτές οι προτάσεις, αυτό ακριβώς συμβαίνει στην επιστήμη του κλίματος. 
 
Η επιστημονική έρευνα διεξάγεται κυρίως στον ακαδημαϊκό χώρο, όπου η αλήθεια υποτίθεται ότι τεκμηριώνεται μέσω πολυετούς εργασίας που υποστηρίζεται οικονομικά από κυβερνητικούς ή ιδιωτικούς φορείς. Μερικές φορές, οι χρηματοδότες της έρευνας επιθυμούν συγκεκριμένα αποτελέσματα για τα χρήματά τους. 
 
Καθώς η ανθρώπινη φύση είναι αυτή που είναι, απώτερα κίνητρα παρεισφρέουν στις μεθόδους και τα αποτελέσματα των ερευνητών, όταν οι πηγές χρηματοδότησης έχουν μια άποψη που γίνεται γνωστή στους επιστήμονες που υποβάλλουν αιτήσεις για επιχορηγήσεις και εργάζονται στα εργαστήρια. Προκύπτει ένα είδος προκαθορισμού όπου τα συμφέροντα του χρηματοδότη έχουν προτεραιότητα έναντι των επιστημονικών μεθοδολογιών που έχουν αποδειχθεί στο χρόνο. 
 
Υπάρχουν μεγάλες παρατάξεις πολιτικών και επιστημόνων που είναι προσηλωμένες σε μια αβάσιμη αφήγηση ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγούν σε μια αποκαλυπτική αύξηση της θερμοκρασίας της Γης. Με τον ενθουσιασμό των θρησκευτικών ζηλωτών και την αδίστακτη συμπεριφορά των εξουσιομανών, ένα βιομηχανικό σύμπλεγμα για το κλίμα κατευθύνει την ενεργειακή πολιτική με βάση εκατό περίπου ελαττωματικά υπολογιστικά μοντέλα. Περισσότερο από το 95% αυτών των ψηφιακών προγνωστικών έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα στην πρόβλεψη των κλιματικών τάσεων. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται ούτως ή άλλως. 
 
Με απλά λόγια, τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να υπερβάλλουν την ισχύ του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα ως αερίου του θερμοκηπίου . Κατά συνέπεια, τα μοντέλα υπερεκτιμούν τη μελλοντική αύξηση της θερμοκρασίας. Η μεγέθυνση της προβλεπόμενης αύξησης της θερμοκρασίας αποκαλύπτεται με την εκ των υστέρων σύγκριση των αποτελεσμάτων των μοντέλων με τις πραγματικές, ιστορικές θερμοκρασίες. 
 
Μια επιστημονική ανάλυση του 2020 αποκάλυψε ότι: "τα μοντέλα υπερπροβλέπουν την αύξηση της θερμοκρασίας σε κάθε ανάλογο στόχο παρατήρησης, στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά, και οι μέσες διαφορές μεταξύ μοντέλων και παρατηρήσεων είναι στατιστικά σημαντικές". 
 
Ο επιστήμονας Ross McKitrick επισημαίνει τα λάθη των μοντελιστών που υπερβάλλουν για τις μελλοντικές αυξήσεις της θερμοκρασίας.
"Καταλαβαίνω ότι η μοντελοποίηση του κλίματος είναι απίστευτα δύσκολη, και κανείς δεν κατηγορεί την επιστημονική κοινότητα που θεωρεί ότι είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για να λυθεί", γράφει ο McKitrick. "Όμως όλοι ζούμε με τις συνέπειες των μοντελιστών του κλίματος που χρησιμοποιούν πεισματικά τη μία γενιά μετά την άλλη μοντέλα που εμφανίζουν υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας και της τροπόσφαιρας, επιπλέον της εκτέλεσης υπερβολικά υπερβολικών σεναρίων επιβολής". (Η επιτάχυνση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο τα αέρια του θερμοκηπίου θερμαίνουν την ατμόσφαιρα).
 
"Το 2005, στην πρώτη έκθεση του τότε νέου Επιστημονικού Προγράμματος των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή, (άλλοι) επισήμαναν την υπερβολική θέρμανση στην τροπική τροπόσφαιρα ως "δυνητικά σοβαρή ασυνέπεια"", λέει ο McKitrick. "Αλλά αντί να το διορθώσουν από τότε, οι μοντελιστές το έκαναν χειρότερο. (Οι συντάκτες της έκθεσης) σημειώνουν ότι εκτός από τις ίδιες τις λανθασμένες τάσεις θέρμανσης, οι μεροληψίες έχουν ευρύτερες επιπτώσεις επειδή "οι τάσεις της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας εξαρτώνται από τις κλίσεις της θερμοκρασίας στο γεωγραφικό πλάτος"". 
 
Γιατί οι ερευνητές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μοντέλα που είναι γνωστό ότι υπερβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας; Για να παράγουν αποτελέσματα που υποστηρίζουν μια άποψη που είναι πολιτικά δημοφιλής στους εμμονικούς με το κλίμα; 
 
Έτσι φαίνεται, δεδομένου του κινήτρου του κέρδους και της προσοδοφόρας φύσης του σημερινού ολέθριου κύκλου: Οι κυβερνήσεις προωθούν το αφήγημά τους για την καταστροφή, οι επιστήμονες και τα ερευνητικά ιδρύματα λαμβάνουν επιχορηγήσεις, το πράσινο λόμπι εξασφαλίζει επενδύσεις και επιδοτήσεις για ασύμφορες και αναποτελεσματικές τεχνολογίες και οι πολιτικοί υποψήφιοι υιοθετούν την υστερία με αντάλλαγμα προεκλογικές εισφορές. 
 
Όλα αυτά χρηματοδοτούνται από τους εργαζόμενους που πληρώνουν υπερβολικούς φόρους και αχρείαστα υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας. Κάποιοι που απασχολούνται στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων πληρώνουν με την απώλεια της ζωής τους. Το τίμημα για τους φτωχότερους ανάμεσά μας -ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο- μπορεί να είναι ζωές που χάνονται μέσω περαιτέρω εξαθλίωσης και πρόωρου θανάτου. 
 
Ορισμένοι θερμόαιμοι του κλίματος μπορεί να αγνοούν τη διαφθορά της επιστήμης. Ωστόσο, άλλοι την εκμεταλλεύονται κυνικά για χρήματα και εξουσία. Κάποια στιγμή, αυτή η βιτρίνα θα καταρρεύσει λόγω της έλλειψης πραγματικότητας που κρύβεται πίσω της. Παρ' όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιταχύνουμε τη διάλυση του ψεύδους, έστω και για να τιμήσουμε τις θυσίες που έκαναν άλλοι στο όνομα της αλήθειας. 
 
Τον 16ο αιώνα, ο Μαρτίνος Λούθηρος απελευθέρωσε εκατομμύρια ανθρώπους από την τυραννία μιας διεφθαρμένης εκκλησίας αρνούμενος να ανακαλέσει αυτό που ήξερε ότι ήταν αλήθεια. Κατάφερε να αποφύγει τα βασανιστήρια και τον θάνατο από φωτιά για τις υποτιθέμενες αιρέσεις του. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. 
 
Ωστόσο, η υποχρέωσή μας είναι βαθύτερη από το να μνημονεύουμε το παρελθόν. Όπως γράφει ο βιογράφος Eric Metaxas: "Τελικά, αυτό που έκανε ο Λούθηρος δεν ήταν απλώς να ανοίξει μια πόρτα στην οποία οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι να επαναστατήσουν ενάντια στους ηγέτες τους, αλλά να ανοίξει μια πόρτα στην οποία οι άνθρωποι ήταν υποχρεωμένοι από τον Θεό να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους". 
 
Όσοι αναγνωρίζουν το λάθος δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να το επισημάνουν. Και έτσι κάνουμε. 
Αυτό το σχόλιο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο PJ Media 20 Αυγούστου 2022.
 
*********** 
 
Δικτυογραφία:
Corruption of Climate Science Supported by Flawed Models
https://co2coalition.org/2022/08/21/corruption-of-climate-science-supported-by-flawed-models/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.