13 Αυγούστου 2022

Αυτό που ονομάζεται "Επιστήμη" σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από Πολιτική Ιδεολογία που μεταμφιέζεται σε επιστήμη

8 Αυγούστου 2022, Gary D. Barnett Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Εμπιστεύστε την επιστήμη;
 
Η αντίληψη ότι η επιτυχία της επιστήμης επιτεύχθηκε και τελειοποιήθηκε στη σύγχρονη εποχή λόγω των τεράστιων χρηματικών ποσών που δαπανήθηκαν για τον εξοπλισμό και την κρατικά χρηματοδοτούμενη επιστημονική έρευνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από φαντασία. Οποιαδήποτε απαίτηση για αποδοχή της επιστήμης ή δήλωση ότι η επιστήμη είναι "κατασταλαγμένη", είναι οπισθοδρομική, καθώς όλα τα επιστημονικά συμπεράσματα πρέπει να αμφισβητούνται συνεχώς. Η επιστήμη βασίζεται στην αλήθεια, και μόνο στην αλήθεια, και αυτό μετά από πολλή μελέτη, και την εξάλειψη όλων των πιθανών αντιφάσεων με τα γεγονότα. Η πραγματική επιστήμη βασίζεται σε στέρεες ιδέες, είτε αληθινές είτε ψευδείς, οι οποίες υποστηρίζονται από ατελείωτο έλεγχο. Η φυσιολογική ανθρώπινη φύση, όπως φαίνεται, θα κλίνει πάντα προς το προσωπικό όφελος και τη φήμη, ενώ όλα τα πραγματικά επιστημονικά συμπεράσματα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από το συναίσθημα, να μην εξαρτώνται μόνο από τη χρηματική ανταμοιβή ή την πολιτική αποδοχή. Στον σημερινό κόσμο, έχει συμβεί το αντίθετο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης έχει αλλοιωθεί από το χρήμα, την εξουσία και τη διαφθορά, αφήνοντας την ειλικρινή αξιολόγηση πολύτιμων ιδεών να χάνεται σε μια παροιμιώδη μαύρη τρύπα άγνοιας.
 
Η ριζική σημασία της λέξης επιστήμη είναι η κατάσταση της γνώσης ή η γνώση που αποκτάται με πληροφορίες και εκτεταμένη μελέτη- οδηγεί σε μια βεβαιότητα. Για να αποκτήσει κανείς μια τέτοια γνώση, πρέπει να είναι τυφλός σε κάθε μορφή εξαναγκασμού, διαφθοράς, δωροδοκίας, πίεσης, πολιτικής και χρηματικού κέρδους. Δεδομένης αυτής της πειστικής περιγραφής, οι περισσότερες από τις διακηρύξεις της επιστήμης σήμερα δεν είναι μόνο ανύπαρκτες, αλλά και τρομερά επικίνδυνες για την κοινωνία και την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Όπως παρατήρησε ο G. K. Chesterton, "Η φυσική επιστήμη είναι σαν την απλή πρόσθεση: είτε είναι αλάνθαστη είτε είναι ψευδής". 
 
Αν κάποιος πρέπει να σχετίζεται με την επιστήμη ως αλήθεια, τότε δεν υπάρχει απολύτως τίποτα επιστημονικό στην απάτη που ονομάζεται "SARS-Cov-2" ή "covid-19" και στην ψεύτικη πανδημική κρίση που έχει διαιωνιστεί από μια απόλυτα ελεγχόμενη και ψεύτικη "επιστημονική κοινότητα". Όλα έχουν βασιστεί, όπως μας τα είπε ο παραπλανητικός πολιτικός κρατικός μηχανισμός, σε αυτό που αναφέρεται ως "αδιαμφισβήτητες" ή καθοδηγούμενες από τη συναίνεση "επιστημονικές" δηλώσεις, όχι γεγονότα ή αναμφισβήτητες αλήθειες, αλλά απλώς ανυπόστατες ή ψευδείς δηλώσεις φανταστικών εικασιών. Χωρίς συνεχή αμφισβήτηση, η επιστήμη δεν υπάρχει καν. 
 
Χωρίς να υπεισέλθω στις προφανείς πολιτικές προεκτάσεις που είναι προφανείς, είναι η μελετημένη άποψή μου ότι κανένας ιός, οποιοσδήποτε ιός, δεν έχει ποτέ απομονωθεί σωστά ή δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει στην πραγματικότητα- ειδικά σε αυτή την περίπτωση, οποιοσδήποτε αποκαλούμενος ιός γνωστός ως "covid". Εάν οποιαδήποτε από αυτές τις ισχυριζόμενες επιστήμες ήταν αυθεντικές, αυτή η μη απομόνωση και συνεπώς η έλλειψη οποιασδήποτε πειστικής ταυτοποίησης, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανταγωνιστική δυσπιστία. Κάθε πραγματικός επιστήμονας που αξίζει το αλάτι του θα έπρεπε όχι μόνο να ανατριχιάσει μπροστά σε αυτό το ψέμα, αλλά και να φωνάξει προς υπεράσπιση της αλήθειας, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες των πράξεών του.  
 
Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, αυτό το ψέμα περί μη ιού προχώρησε, όπως συμβαίνει πάντα, με ανεντιμότητα και ψέμα πάνω στο ψέμα, πάνω στο ψέμα. Εάν ο αρχικός ισχυρισμός ότι ένας "ιός" που ονομάζεται "covid" είναι ψέμα, όπως θα έπρεπε να είναι προφανές μέχρι τώρα, τότε πώς μπορεί να υπάρχει η μία παραλλαγή μετά την άλλη, εάν δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι υπάρχει εξαρχής κάτι τέτοιο όπως ο "covid"; Πώς μπορεί να ήταν εμφανής μια πανδημία αν οι συνολικοί αριθμοί θανάτων εκείνη την εποχή, εδώ και σε όλο τον κόσμο, δεν το επιβεβαίωναν, και στην πραγματικότητα δεν αυξήθηκαν καν; Αυτά τα ερωτήματα δεν εξετάστηκαν ποτέ, ούτε καν μελετήθηκαν, από τους περισσότερους λεγόμενους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Μόνο λίγοι βγήκαν μπροστά, και αυτοί φυσικά υποτιμήθηκαν, λογοκρίθηκαν, συκοφαντήθηκαν και εξοστρακίστηκαν από την επικρατούσα τάση, την κύρια πηγή "πληροφόρησης" των μαζών. 
 
Ποιος πραγματικά ευθύνεται για αυτό το ψέμα που παρουσιάζεται ως αλήθεια; Ποιος φταίει και γιατί τόσοι πολλοί πιστεύουν σε αυτή την ψευδή αφήγηση που παρουσιάζεται από την άρχουσα τάξη; Για να απαντήσει κανείς σε αυτά τα ερωτήματα, πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω στο χρόνο και, με αυτόν τον τρόπο, να κατανοήσει τις φυσικές τάσεις της ανθρωπότητας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζούμε σε μια κοινωνία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως λατρευτική. Μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως μια λατρεία πλήρους άγνοιας, που κατατρώγεται από αυτό που ο Mattias Desmet αποκαλεί "ψύχωση μαζικής διαμόρφωσης". Υπάρχει μια πολυπρόσωπη λατρεία, και η πίστη στην ψευδή επιστήμη δεν είναι παρά ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά της λατρείας. Το κράτος διαιωνίζει συνεχώς την ψευδή εντύπωση ότι όλοι πρέπει να "εμπιστεύονται την επιστήμη". Δεν είναι η πραγματική επιστήμη που απαιτούν να ακολουθήσετε, αλλά μόνον η ψευδής επιστήμη που αποδέχεται και προωθεί το ίδιο το κράτος. Μόνο ένας λόγος μπορεί να υπάρχει για μια τέτοια κραυγαλέα ανοησία, και αυτός είναι η επιθυμία της "ελίτ" της άρχουσας τάξης να εξαλείψει την ατομική λογική και τον λόγο υπέρ της συλλογικής εξάρτησης από μια κακή κυβέρνηση. 
 
Αυτό έχει επιτευχθεί λόγω της μαζικής αποβλάκωσης των περισσοτέρων σε αυτή τη χώρα, και αυτή η κατήχηση έχει συμβεί εδώ και αρκετές γενιές- φέρνοντας μια κοινωνία βουτηγμένη στην άγνοια σε τέτοιο βαθμό που να έχει ξεχάσει την ιδέα της αμφισβήτησης ψευδών διδασκαλιών προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτή την κατάληψη του μυαλού των πολιτών, που αρχίζουν και τελειώνουν με το φρικιαστικό δημόσιο σχολικό σύστημα που δημιουργήθηκε κυρίως για να κατακλύζει τα νεανικά μυαλά με προπαγάνδα, ενώ παράλληλα καταπνίγει κάθε ανεξάρτητη και ατομική σκέψη, και επομένως κάθε ανάπτυξη. Τα πλήρως ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν τεράστιο ρόλο σε αυτή την αποβλάκωση και την εξαπάτηση που επιβάλλεται στον απλό άνθρωπο από τα χέρια του ελέγχοντος κράτους. Το "εκπαιδευτικό" σύστημα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα, διδάσκει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο- αυτό με τη διδασκαλία μέχρι το κατώτατο επίπεδο που είναι απαραίτητο για να περάσουν και να προοδεύσουν όλοι, ανεξάρτητα από τη νοημοσύνη ή την έλλειψή της. 
 
Όπως θα έπρεπε να είναι προφανές, αυτό ήταν μια εθελοντική παράδοση του κοινού στα αφεντικά του. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συγκατάθεση της αγέλης από τον γενικό πληθυσμό, και όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η αποβλάκωση των γενεών, τόσο πιο εύκολο γίνεται για το κράτος να ελέγχει τον συνολικό πληθυσμό. Αυτό φυσικά οδηγεί σε μια κοινωνική μετατόπιση όπου ο απλός άνθρωπος πιστεύει ό,τι του λένε οι "ηγέτες" του, και επομένως η επιστήμη μπορεί να είναι οτιδήποτε παρουσιάζεται από την εξουσία, είτε είναι σωστό είτε λάθος, και αυτοί που αποκαλούνται επιστήμονες, μπορούν να ευημερούν απλά συμμορφούμενοι με τις κρατικές απαιτήσεις. 
 
Η επιστήμη δεν είναι πλέον επιστήμη. Είναι ό,τι αποφασίζει το κράτος να παρουσιάσει ως επιστήμη. Οι ελεγκτές κατέχουν τα δημόσια σχολικά συστήματα, κατέχουν και ελέγχουν τα κολέγια και τα πανεπιστήμια, ελέγχουν σχεδόν το σύνολο των φρικτών "ιατρικών" και φαρμακευτικών βιομηχανιών που βασίζονται στη θεωρία των μικροβίων, ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ελέγχουν τα χρήματα και επομένως την οικονομία, και λόγω αυτού του πραξικοπήματος εξαγοράς, ελέγχουν τώρα σχεδόν όλους τους ανθρώπους. 
 
Η επιστήμη και η πολιτικοποιημένη ιδεολογία έχουν γίνει ένα- όλα αυτά λόγω ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την κατάληψη και τον έλεγχο των πληροφοριών, και κάθε ανεξάρτητη εξέταση των γεγονότων έναντι του ψεύδους έχει εγκαταλειφθεί υπέρ της προώθησης των προγραμμάτων. Ακριβώς όπως και ο γενικός πληθυσμός, αυτοί που αποκαλούνται "επιστήμονες" σήμερα, είτε έχουν αποβλακωθεί είτε έχουν αποδεχτεί τη φήμη, την περιουσία και την ασφάλεια της θέσης εργασίας έναντι της αλήθειας, προκειμένου να επιβιώσουν χωρίς να χρειάζεται να αναλάβουν κανένα ρίσκο. Η πραγματική επιστήμη εξαρτάται από την πραγματική γνώση- γνώση που ελέγχεται και διαπιστώνεται ότι είναι ασφαλής και πραγματική. Αυτή η μάρκα της απόλυτης και οριστικής επιστήμης, γενικά μιλώντας, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, και τώρα έχει ελάχιστο ή και καθόλου θετικό αντίκτυπο σε αυτή την πολύ υποχωρητική και αδιάφορη κοινωνία. 
 
Τίποτα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι όσον αφορά τους απλούς ανθρώπους- καθώς η προσποιητή "γνώση" είναι το μόνο που τους παρουσιάζεται συλλογικά από τους ίδιους τους κυβερνήτες που συνεχίζουν να επιτρέπουν να τους κυβερνούν. Έχουν οικειοθελώς αποδεχθεί τις ψευδείς αφηγήσεις του κράτους, ως επί το πλείστον χωρίς να τις αμφισβητούν. Η κριτική σκέψη έχει σχεδόν εκλείψει σε αυτή την κοινωνία, και η νόμιμη επιστήμη βασίζεται στην κριτική σκέψη. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η λεγόμενη επιστημονική κοινότητα έχει περιέλθει σε μια θέση προώθησης κάτι περισσότερο από εικασίες και ψέματα, και έχει υποκύψει σε πολιτικά και παράλογα ιδεολογικά συμπεράσματα που στην ουσία εξαλείφουν την ίδια την έννοια της επιστήμης. 
 
 
Δικτυογραφία
What Is Called ‘Science’ Today Is Nothing More Than Political Ideology Masquerading as Science - garydbarnett.com
https://www.garydbarnett.com/what-is-called-science-today-is-nothing-more-than-political-ideology-masquerading-as-science/



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.