13 Αυγούστου 2022

«Και επί της Γης»…

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Παράδεισο λένε οι νεοταξίτες θα κάμουν τη γη για το «περιούσιο» συνάφι τους. Αλλά μήπως κι εμείς οι χριστιανοί, δεν ευχόμαστε στο «Πάτερ ημών» να έλθη η βασιλεία του Θεού «ως εν ουρανώ και επί της γης»;
 
Ο προφήτης Μιχαίας (+14 Αυγούστου), για παράδειγμα, εδώ και εικοσιοχτώ αιώνες, αφήνει να ξεχυθεί απ’ τη γραφίδα του και το λόγο του μια αδυσώπητη φωνή σαν ηφαιστειακή λάβα:  
«Αλίμονο σ’ αυτούς, λέει, που καταδυναστεύουν και καταληστεύουν τους φτωχούς και τους διώχνουν απ’ τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Επειδή έχουν δύναμη στα χέρια τους…»! Όπως τώρα οι λήσταρχοι πολιτικοί και τραπεζίτες!…  
 
«Τι κάνουν οι δικαστές (Σκαλτσούνηδες); Τι κάνει το ιερατείο (Ιερώνυμοι); Συμμετέχουν κι αυτοί στη συμπαιγνία της κοινωνικής τρομοκρατίας και αδικίας. Υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κατεστημένου. Είναι λαοπλάνοι και ανθρωποφάγοι…»!  
 
«Τι κάνουν οι, λεγόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι, Λιβανίζουν αυτούς που τους ταΐζουν. Και τρομοκρατούν εκείνους, που δεν εξαγοράζουν τη σιωπή τους με το φαΐ και το χρήμα»!…  
 
Όταν η Παναγία, μετά τον Ευγγελισμό, συναντιέται με την Ελισάβετ λέει πράγματα, που, στις μέρες μας, θα μπορούσε να της στοίχιζαν κόμη και δικαστικές διώξεις.  
 
«Αυτός που θα γεννηθεί από μένα, λέει, θα γκρεμίσει τους τυράννους απ’ τους θρόνους και θ’ ανυψώσει τους ταπεινωμένους. Θ’ αφαιρέσει τα πλούτη απ’ τους πλουσίους και θα χορτάσει τους πεινασμένους».  
 
Παρόμοιο κήρυγμα, έκαμαν και οι άγγελοι, για λογαριασμό του ανήμπορου να μιλήσει, κατά τη γέννησή του, Χριστού,. Με το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ…». Όπου τόνισαν ότι σκοπός του ερχομού του Χριστού στη γη, είναι η δόξα του Θεού, που συνεπάγεται την «επί γης ειρήνη». Η οποία, για να επικρατήσει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «εν ανθρώποις ευδοκία». Η αλληλοκατανόηση, δηλαδή, μεταξύ ανθρώπων και λαών.  
 
Αλλά και ο ίδιος ο Χριστός στο πρώτο του κήρυγμα, που έκαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ναζαρέτ, διάβασε και ανέλυσε τη σχετική με το πρόσωπό του προφητεία του Ησαΐα, που λέει περίπου τα ίδια: «Το Άγιο Πνεύμα, λέει η προφητεία, με έχρισε μεσσία. Και ήρθα να σας φέρω την καινούργια εποχή, που θα είναι αρεστή και αποδεκτή από το Θεό, αλλά και από τους ανθρώπους. Γιατί θα απαλλάξω τους φτωχούς από τη φτώχεια, τους αρρώστους απ’ την αρρώστια, τους αιχμάλωτους απ’ την αιχμαλωσία τους και όλους τους ανθρώπους απ’ πηγή της κακοδαιμονίας, που είναι η αμαρτία.  
 
Και μέσα στα πλαίσια ατά κινήθηκε ο Χριστός σε όλη τη μετέπειτα δράση του και διδασκαλία. Αφού και τυφλούς και χωλούς και παράλυτους και πάσης φύσεως αρρώστους θεράπευσε. Και τους πεινασμένους στην έρημο χόρτασε! Και όλους αυτούς, που ανατρέπουν τη δικαιοσύνη και την πρόνοια του Θεού, και καταπιέζουν και καταληστεύουν τους λαούς σφυροκόπησε και καταδίκασε ποικιλοτρόπως!  
 
Αλλά και οι πρώτοι χριστιανοί, ακολουθώντας τον προσανατολισμό του Χριστού, είχαν εφαρμόσει καθεστώς κοινοκτημοσύνης! Όπου «ο καθένας πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του». Και, όταν το καθεστώς αυτό διαταράχτηκε απ’ την ιδιοτέλεια κάποιων, οι απόστολοι υπέδειξαν την εκλογή των επτά διακόνων. Και μάλιστα με τα πλέον δημοκρατικά και καθαρά κριτήρια, που ήταν:  
 
1. Να έχουν αυτοί, που θα εκλέγονταν, καλή φήμη. Έτσι ώστε να μη συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας. Όπου οι χριστιανοί, «ως πρόβατα επί σφαγήν», ακολουθούν απατεώνες και ληστάρχους, που, αντ’ αυτών, εκλέγει μονίμως η SINGULAR LOGIC του Ρότσιλδ.  
 
2. Να έχουν οι εκλεγόμενοι γνώση του αντικειμένου, με το οποίο θα ασχοληθούν. Και να μην αναλαμβάνουν άσχετοι άνθρωποι (Πλεύρης) αρμοδιότητες άσχετες με το γνωσιολογικό τους οπλοστάσιο. Και:  
 
3. Οι εκλεκτοί να είναι φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα. Που σημαίνει να ρυθμίζουν το βίο και την πολιτεία τη δική τους και της κοινωνίας σύμφωνα με την αλήθεια του Θεού. Και όχι να πολεμούν και να υπονομεύουν κάθε μορφή δικαιοσύνης και κοινωνικής πρόνοιας. Όπως τώρα οι εκπρόσωποι της εταιρίας παγκόσμιων και ντόπιων δολοφόνων…  
 
Οι άγιοι, εξάλλου, διαχρονικά υποστήριξαν την κοινωνική δικαιοσύνη και κάποιοι μάλιστα θυσιάστηκαν για χάρη της. Όπως ο Χρυσόστομος και ο Πατροκοσμάς! Και πάμπολλοι άλλοι. Και ασφαλώς όλα αυτά και πάμπολλα άλλα, που θα μπορούσαν να ειπωθούν, δείχνουν ότι ο Χριστός δεν ασχολήθηκε, δήθεν, μόνο με τα «πνευματικά», λεγόμενα, προβλήματα. Ωσάν η κοινωνική δικαιοσύνη και πρόνοια να μην είναι προβλήματα πνευματικά!…  
 
Άλλωστε και στη Δευτέρα Παρουσία του έχει καθορίσει ως βασικό κριτήριο, για την απώλεια ή την κατάκτηση της αιώνιας ζωής την επίλυση των επίγειων προβλημάτων. Δεδομένου ότι θα απευθύνει στους κρινόμενους τα-άμεσα συνδεδεμένα με τα επίγεια προβλήματα-καταλυτικά εκείνα λόγια: «Πείνασα, δίψασα, ήμουν φυλακισμένος, ξένος και άρρωστος και δεν με φροντίσατε»!…  
 
Που σημαίνει ότι οι προφήτες, η Παναγία, οι απόστολοι, οι Πατέρες κινήθηκαν όλοι στα πλαίσια της «Κυριακής Προσευχής»: Όπου το ζητούμενο είναι να γίνει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μας «ως εν ουρανώ και επί της γης».  
 
Γιατί όμως συμβαίνει το σχιζοφρενικό, πάμπολλοι χριστιανοί να δοξολογούν στις εκκλησιές το Χριστό και να κοινωνούν το σώμα και το αίμα του και ως πολίτες να ζητωκραυγάζουν και να ψηφίζουν τους αντίχριστους;  
 
Συμβαίνει αυτό, επειδή ακριβώς πιστεύουν ότι αρκεί να απαγγέλλουμε την «Κυριακή Προσευχή», αδιαφορώντας για το αν και πόσο την εφαρμόζουμε.  
 
Παρότι είναι σίγουρο ότι δεν θα κερδίσουμε τη βασιλεία του Θεού, αν δεν αγωνιζόμαστε να έλθη «ως εν ουρανώ και επί της γης»!…
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.