14 Αυγούστου 2022

Η “τοξική σούπα” που εξαφάνισε τα περισσότερα είδη στη Γη επανέρχεται

Προλογικό σχόλιο
 
Πριν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο οφείλω να διευκρινήσω ορισμένα ζητήματα...
Το άρθρο αυτό δέχεται το επίσημο νεοταξικό αφήγημα της κλιματικής αλλαγής. Αν και λέει ότι η κλιματική αλλαγή έχει πολλές φορές ξανασυμβεί στο παρελθόν της γης, όπως πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν (π.χ. Παγετώνες, ηφαιστειακές εκρήξεις κλπ...), ωστόσο ρίχνει ευθύνες στον άνθρωπο για την όλη κατάσταση λες και υπήρχε ο άνθρωπος και πριν εκατομμύρια χρόνια και κατέστρεφε το περιβάλλον...
 
Η κλιματική αλλαγή όπως και η υπερθέρμανση του πλανήτη μας είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας των νεοταξιτών, που το χρησιμοποιούν για να βγάλουν δισεκατομμύρια, αλλά και να ελέγξουν με παγκόσμιες εντολές, ολόκληρη την υφήλιο όπως ακριβώς έκαναν και με τον κορωνοϊό....
Και θα μου πείτε πως ένα τέτοιο άρθρο βρέθηκε στο ιστολόγιό μας που έχει ταχθεί κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και κάθε άλλης απάτης της Νέας Τάξης; 
Υπάρχει μια αρχή με μεγαλυτερη ισχύ στο ιστολόγιό μας κι αυτή είναι η αρχή της ελευθερίας του λόγου...
Πρέπει ενίοτε να ακούγεται και να διαβάζεται και η άλλη άποψη. Αυτό είναι το σωστό ακόμα κι αν θεωρούμε ότι αυτή η άποψη είναι ενοχλητική και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς...
Αλλωστε οφείλουμε όλοι όσοι αντιστεκόμαστε στην Νέα Τάξη να ξέρουμε την ρητορική τους, τα επιχειρήματά τους και να τα αντικρούομε.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο θα σας γεννηθούν αρκετές απορίες, αλλά και διαφωνίες κι έτσι εξασκείται και το κριτικό πνεύμα που με τόσο πάθος οι Νεοταξίτες θέλουν να καταπολεμάται...

Γενικώς υπάρχει ένα θέμα που συμφωνώ προσωπικά με την κ Τσώτση...
Υπάρχει ένας τρόπος να αντιστραφούν τα όσα συμβαίνουν στην Γη μας. Ο άνθρωπος μπορεί να ανατρέψει τα πάντα διότι αυτή η εξουσία του δόθηκε από τον Θεό...
Μπορεί λοιπόν να ανατρέψει την καταστροφή του πλανήτη μας που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, οι οποίοι υποκριτικά ενώ πρεβεύουν (στα λόγια) την πράσινη ανάπτυξη, την πράσινη ενέργεια και τα .... πράσινα άλογα, ταυτοχρόνως χρηματοδοτούν όλα όσα την ιδια στιγμή καταστρέφουν το περιβάλλον...

Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη, αλλά κυρίως τις ζωές μας από όλα αυτά τα τομάρια που μας δουλεύουν ψιλό γαζί καθημερινά ελέγχοντας πλήρως τα μεγάλα ΜΜΕ και μαθαίνοντας στα νεοταξικά σχολεία μας, στα ίδια μας τα παιδιά τις αηδίες τους περί κλιματικής αλλαγής, υπερθέρμανσης του πλανήτη, τις "έξυπνες" λύσεις που λύνουν τα προβλήματα κλπ...
Να θυμάστε ότι ακόμα και από την "άκακη" ανακύκλωση τους κάδους της οποίας βλέπουμε όλοι στους δρόμους, αυτοί βγάζουν χρήμα το οποίο όμως ποτέ δεν πρόκειται να δείτε εσείς στην τσέπη σας...
Ανακυκλώνουμε να σώσουμε το περιβάλλον, όπως λένε αλλά τελικώς αυτοί και τα τσιράκια τους (κράτος, δήμοι, οργανώσεις, ΜΚΟ κλπ) τα οικονομάνε και εμείς μένουμε με την "ηλίθια" οικολογική συνείδηση.... 

Καλή ανάγνωση

ΘΑΝΟΣ
 
Επιμέλεια: Δήμητρα Τσώτση 
 
Η υπερθέρμανση του πλανήτη τροφοδότησε την υπερανάπτυξη μικροβίων και άλγης στο τέλος της Πέρμιας περιόδου (πριν 252 εκατομμύρια χρόνια ) που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη και μαζικότερη εξαφάνιση ειδών στη Γη. Όπως δείχνουν στοιχεία επιστημονικής έρευνας η τοξική αυτή σούπα επανεμφανίζεται.
 
Τότε πάνω από το 70% των ειδών της ξηράς και το 80% των ειδών των ωκεανών εξαφανίστηκαν, οδηγώντας ορισμένους παλαιοντολόγους να ονομάσουν αυτό το θλιβερό επεισόδιο το Μεγάλο Θάνατο.
 
Είναι ολοένα και πιο σαφές ότι διανύουμε την έκτη μαζική εξαφάνιση
 
Οι μικροβιακές ανθίσεις του γλυκού νερού, οι πυρκαγιές, η λεύκανση των κοραλλιών και οι αυξήσεις της θερμοκρασίας των ωκεανών γίνονται όλο και πιο συχνές και έντονες στον κόσμο μας που θερμαίνεται.  
 
Το πού θα μας τοποθετήσει η σημερινή αύξηση της θερμοκρασίας στο φάσμα των γεγονότων εξαφάνισης εξαρτάται, για πρώτη φορά στην ιστορία της Γης, από ένα μόνο είδος, τον άνθρωπο.  
 
Τα συστατικά της “τοξικής σούπας”
 
Σήμερα οι άνθρωποι παρέχουν τα συστατικά για την τοξική μικροβιακή σούπα σε γενναιόδωρες ποσότητες. Οι δύο πρώτες συνιστώσες -το CO2 και η υπερθέρμανση- είναι υποπροϊόντα της τροφοδοσίας του σύγχρονου πολιτισμού μας εδώ και σχεδόν 200 χρόνια.  
 
Το είδος μας έχει μετατρέψει βιομηχανικά τους υπόγειους υδρογονάνθρακες σε αέρια του θερμοκηπίου με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από οποιοδήποτε ηφαίστειο. 
 
Το τρίτο συστατικό – τα θρεπτικά συστατικά – τα διοχετεύουμε στις υδάτινες οδούς μας με τη μορφή απορροής λιπασμάτων από τη γεωργία, διαβρωμένου εδάφους από την υλοτομία και ανθρώπινων αποβλήτων από την κακή διαχείριση των λυμάτων.  
 
Οι τοξικές ουσίες έχουν αυξηθεί απότομα ως αποτέλεσμα. Το ετήσιο κόστος τους για την αλιεία, τις υπηρεσίες οικοσυστημάτων, όπως το πόσιμο νερό, και την υγεία μετριέται σε δισεκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να αυξηθεί.  
 
Οι πυρκαγιές μπορούν να επιδεινώσουν αυτό το πρόβλημα. Σε έναν κόσμο που θερμαίνεται, οι ξηρασίες εντείνονται και οι πυρκαγιές γίνονται πιο συχνές ακόμη και σε περιβάλλοντα πλούσια σε υγρασία, όπως τα τυρφώδη δάση της Ινδονησίας και οι υγρότοποι Pantanal της Νότιας Αμερικής. 
 
Οι πυρκαγιές όχι μόνο αυξάνουν τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών στο νερό, εκθέτοντας το έδαφος και ενισχύοντας την απορροή θρεπτικών συστατικών στα ρέματα, αλλά ρίχνουν επίσης τεράστιες ποσότητες αιθάλης και μικροθρεπτικών συστατικών στην ατμόσφαιρα, τα οποία στη συνέχεια καταλήγουν στους ωκεανούς και τις υδάτινες οδούς.  
 
Πρόσφατες μελέτες έχουν εντοπίσει ανθίσεις φυκιών σε ρυάκια γλυκού νερού των δυτικών ΗΠΑ μετά από μεγάλες πυρκαγιές. Πιο μακριά, μετά τις πυρκαγιές του Μαύρου Καλοκαιριού της Αυστραλίας το 2019-2020, εντοπίστηκε μια εκτεταμένη άνθιση θαλάσσιων φυκιών στον νότιο ωκεανό, στα προσήνεμα της ηπείρου.  
 
Οι πυρκαγιες θα μπορουσαν επισης να εχουν συμβαλει στη θρεψη των υδροβιων μικροβιων στο μακρινο παρελθον.  
 
Η έρευνά μας στα ιζήματα πάνω από τα ανθρακικά κοιτάσματα γύρω από το Σίδνεϊ αποκάλυψε άφθονο κάρβουνο, ένα σαφές σημάδι εκτεταμένης καύσης στα τελευταία απομεινάρια των Περμιανών ανθρακικών βάλτων.  
 
Όπως και στα σύγχρονα παραδείγματα, ένας συνδυασμός επιφανειακής απορροής και τέφρας από πυρκαγιές μπορεί κάλλιστα να οδήγησε σε εισροή θρεπτικών συστατικών στις υδάτινες οδούς της ύστερης Περμίου και στον πολλαπλασιασμό θανατηφόρων βακτηρίων και φυκιών. 
 
Η αξιολόγηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC)
 
Αυτές οι αρχαίες μαζικές εξαφανίσεις περιέχουν διδάγματα για το παρόν και το μέλλον. Σκεφτείτε τις ακόλουθες δύο προϋποθέσεις της επιστήμης του γήινου συστήματος.  
 
Πρώτον, η ατμόσφαιρα, η υδρόσφαιρα, η γεώσφαιρα και η βιόσφαιρα συνδέονται μεταξύ τους. Εάν ένα από αυτά τροποποιηθεί σημαντικά, τα άλλα θα αντιδράσουν με προβλέψιμους τρόπους.  
 
Δεύτερον, η αρχή αυτή ισχύει σήμερα όπως και στο παρελθόν της Γης.  
 
Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) εφάρμοσε αυτή τη λογική στην τελευταία της αξιολόγηση των αιτιών και των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη.  
 
Βασιζόμενη σε αρχεία πάγων, πετρωμάτων και απολιθωμάτων, η κοινοπραξία αυτή, αποτελούμενη από περισσότερους από 200 επιστήμονες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος δεν έχει βιώσει τα σημερινά επίπεδα CO2 εδώ και περισσότερα από δύο εκατομμύρια χρόνια.  
 
Τα απολιθώματα και τα πετρώματα μπορούν να μας πουν τα αποτελέσματα της αύξησης της θερμοκρασίας από μόνα τους
 
Σε περιόδους με τέτοια επίπεδα CO2 στο παρελθόν, πόσο υψηλά ήταν τα επίπεδα της θάλασσας; Πώς αυτές οι συνθήκες επηρέασαν τα ποσοστά διαβροχής του εδάφους; Πώς κατανέμονται τα δάση; 
Με άλλα λόγια, πώς αυτή η διαφορά στον αέρα επηρέασε τους ωκεανούς, την ξηρά και τη ζωή;  
Η κοινωνία μας θα πρέπει να είναι απελπισμένη να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα σε σχέση με τα σύγχρονα επίπεδα CO2 των 415 ppm, για να μην αναφέρουμε τα 800 ή 900 ppm, όπου η IPCC εκτιμά ότι θα φτάσουμε το 2100, αν ο κόσμος συνεχίσει να καίει ορυκτά καύσιμα με τον σημερινό ρυθμό. 
 
Βλέποντας το παρελθόν προβλέπουμε το μέλλον
 
Καθώς το CO2 συνεχίζει να αυξάνεται, πρέπει να κοιτάξουμε πιο πίσω στο χρόνο για να βρούμε ενδείξεις για το τι πρέπει να περιμένουμε. Τα αρχεία των προηγούμενων ακραίων θερμικών φαινομένων γίνονται όλο και πιο σημαντικά.  
 
Η αναλογία μεταξύ του γεγονότος του τέλους της Πέρμιας και του σήμερα καταρρέει σε δύο τουλάχιστον σημαντικούς τρόπους, αλλά οι αποκλίσεις αυτές μπορεί να μην είναι τόσο παρήγορες όσο ελπίζουμε.  
 
Πρώτον, ο ρυθμός της αύξησης της θερμοκρασίας ήταν πιθανώς διαφορετικός. Η ζωή δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε μεγάλες περιβαλλοντικές αλλαγές σε σύντομες χρονικές κλίμακες, οπότε ίσως το φαινόμενο του τέλους της Πέρμιας, ο χειρότερος αγώνας στην ιστορία, να συνέβη πολύ πιο γρήγορα από τη σύγχρονη αύξηση της θερμοκρασίας.  
 
Ωστόσο , είναι πιο πιθανό η σύγχρονη αύξηση της θερμοκρασίας να είναι πολύ ταχύτερη. Η ομάδα μας και άλλοι έχουν δείξει ότι η εξαπλάσια αύξηση του CO2 κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης του τέλους της Πέρμιας συνέβη κατά τη διάρκεια ίσως δεκάδων χιλιάδων ετών.  
 
Με τους συνήθεις ρυθμούς, η IPCC προβλέπει την ίδια αύξηση της συγκέντρωσης του CO2 μέσα σε εκατοντάδες, όχι χιλιάδες, χρόνια.  
 
Η επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον ισοδυναμεί με πτώση βράχου από το διάστημα
 
Ένα δεύτερο χτύπημα κατά της αναλογίας είναι το ανθρώπινο στοιχείο. Οι άνθρωποι γίνονται μια δύναμη της φύσης, όπως ένα πλουμ μάγματος ή ένας βράχος από το διάστημα, αλλά η ποικιλία των οικολογικών παραγόντων πίεσης που ασκούν είναι μοναδική στην ιστορία της Γης.  
 
Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουμε ότι ακραία θερμικά φαινόμενα του παρελθόντος, όπως αυτό που συνέβη στο τέλος της Πέρμιας περιόδου, αποτελούν ενδεχομένως ένα σαφές μήνυμα για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.  
 
Αν ακούσουμε αρκετά προσεκτικά, τα απολιθώματα και τα πετρώματα μπορούν να μας πουν τα αποτελέσματα της αύξησης της θερμοκρασίας από μόνα τους, χωρίς πρόσθετες, πιθανώς συγκεχυμένες επιδράσεις από τον άνθρωπο, όπως η εισροή θρεπτικών συστατικών από τη γεωργία, η αποψίλωση των δασών μέσω της υλοτομίας ή η εξαφάνιση από τη λαθροθηρία. 
 
Να το μήνυμα που μας λένε με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια αυτά τα γεγονότα του παρελθόντος: μπορεί κανείς να προκαλέσει την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ειδών απλά και μόνο με την ταχεία απελευθέρωση πολλών αερίων του θερμοκηπίου.
 
Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται τα αέρια – είτε η πηγή είναι τα ηφαίστεια, τα αεροπλάνα ή οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, τα αποτελέσματα είναι τελικά τα ίδια.  
 
Αν προσθέσουμε σε αυτό το μείγμα και τους αμέτρητους άλλους στρεσογόνους παράγοντες που δημιουργούνται από τον άνθρωπο, η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τη βιοποικιλότητα φαίνεται δυσοίωνη.  
 
Πώς μπορεί να αποτραπεί η εξαφάνιση των ειδών;
 
Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρίτος τρόπος με τον οποίο το είδος μας θα μπορούσε να σπάσει την αναλογία, ο οποίος είναι πολύ πιο ελπιδοφόρος. Σε αντίθεση με τα είδη που υπέστησαν τις μαζικές εξαφανίσεις του παρελθόντος, μπορούμε να αποτρέψουμε την απώλεια της βιοποικιλότητας μέσω της έξυπνης εφαρμογής των ιδεών και των τεχνολογιών μας.  
 
Μπορούμε για παράδειγμα να αποτρέψουμε την κατάληψη της εξουσίας από τα μικρόβια διατηρώντας τις υδάτινες οδούς μας καθαρές και περιορίζοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. 
 
Με πληροφορίες από : www.scientificamerican.com 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.