19 Μαρτίου 2023

H Ελλάδα αλλάζει, θα γίνει μπλε μαρέν

Από την «μαζική δολοφονία» των Τεμπών στην «μαζική αυτοκτονία» των τυφλών;
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
 
Μέσα στην γνωστή ατμόσφαιρα ποδοσφαιροποιημένης πολιτικής, κουνώντας τα (μα)χέρια του σαν να κόβει κρέας με μπαλτά, φορώντας το πλαστικό του χαμόγελο, υψώνοντας στομφώδεις κορώνες που θα ζήλευε ακόμη και ο ποιητής φανφάρας, η μητσοτακική μαριονέτα της Νέας Δικτατορίας επιδόθηκε σε ένα ακόμη σόου ψεύτικου και ανάποδου κόσμου για να χαϊδέψει τα αφτάκια των αξιοθρήνητων χειροκροτητών-προσκυνητών του και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του. 
 
Επαναφέροντας στην ομιλία της Λάρισας το ανέμπνευστο σύνθημα «Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης» (το ίδιο ακριβώς σύνθημα είχε χρησιμοποιήσει και για τις εκλογές της 26 Μαΐου 2019· βλ. το βιντεάκι που παρατίθεται προς το τέλος του κειμένου), κατάφερε να είναι διπλά αναξιόπιστος: 
 
Τελικώς ούτε οι εκλογές φαίνεται ότι θα γίνουν την Άνοιξη (αν, βεβαίως, γίνουν ποτέ, αφού έχουμε κυβέρνηση «έξυπνης δικτατορίας») ούτε η Ελλάδα θα γίνει μπλε – μπλε μαρέν ίσως. 
 
Μετά την «μαζική δολοφονία» των Τεμπών, όλη η Ελλάδα γέμισε μαύρο χρώμα. Με το ίδιο χρώμα πρέπει να «μαυρίσουν» την μπλε μαριονέτα όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, βαυκαλιζόμενοι ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν ελεύθερα το εκλογικό τους δικαίωμα, επιλέγοντας το παραταξιακό χρώμα της αρεσκείας τους.  
 
Όποιο χρώμα, όμως, και να διαλέξουν (μαριονέτες μπλε, πράσινες και κόκκινες), στο χώμα θα κείται πάντοτε ημιθανής η Ελλάς.  
 
Αρκεί μια ματιά στο σύνθημα που είναι γραμμένο στα μπάνερ όπισθεν της μαριονέτας, για να καταλάβει κανείς πόσο μας εμπαίζουν διαχρονικά οι ηγέτες των θλιβερών κομμάτων: 
«Η Ελλάδα αλλάζει». 
 
Πέρα από το γεγονός ότι την αλλαγή είχε ως σύνθημά του και ο Ανδρέας Παπανδρέου στις εκλογές του 1981, ο λαοπλάνος εμπνευστής αυτού του συνθήματος ωθεί τον αποδέκτη του να εξασκήσει την φαντασία του και να εξειδικεύσει μόνος του το είδος της αλλαγής.  
Αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; 
 
Με βάση τα αδιαφιλονίκητα πεπραγμένα της Νέας Δικτατορίας, η αλλαγή δεν μπορεί παρά να είναι ταυτόσημη με μια ραγδαία επιδείνωση. 
 
Επομένως, αφήνοντας απροσδιόριστο το είδος της αλλαγής, το σύνθημα υπηρετεί πιστά τις αρχές της προπαγάνδας, μία από τις οποίες είναι η αρχή της ύπουλης μισοαλήθειας (το «χείριστον ψεύδος»). 
 
Έχοντας, είτε ο λογογράφος της μαριονέτας είτε αυτή η ίδια, εμμονή με το επίρρημα «παντού» (ας θυμηθούμε το φρικαλέο «μάσκα παντού»), φώναξε: 
 
«Στέλνετε παντού το μήνυμα της νέας νίκης και της ελπίδας, το σύνθημα για δεύτερη εντολή στην προκοπή». 
 
Φυσικά, από τις 7 Ιουλίου 2019, όταν δηλαδή εκλέχθηκε (ή μήπως διορίσθηκε από τον αόρατο μαριονετίστα και την κουστωδία του;) η κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας, και μέχρι σήμερα, η πατρίδα μας όχι μόνο δεν έχει δει καμία προκοπή, αλλά έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση σε όλα τα επίπεδα. 
 
Προπάντων έχει μείνει χωρίς Σύνταγμα, αφού η παρούσα τρισάθλια κυβέρνηση των ξεδιάντροπων ολοκληρωτιστών και βιοεξουσιαστών το ποδοπάτησε κατ’ επανάληψιν και επιπλέον αποπάτησε πάνω σε αυτό. 
 
Μιλώντας στην αγαπημένη της ανάποδη γλώσσα, η μητσοτακική μαριονέτα συνέχισε με την εξής φράση: 
«Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε μαζί πολλά, μας περιμένουν όμως περισσότερα και καλύτερα».
 
Αυτά, όμως, που μας περιμένουν, αν η Νέα Δικτατορία ανανεώσει την παραμονή της, θα είναι όντως περισσότερα, αλλά πολύ χειρότερα. 
 
Ένα από τα χειρότερα, που επαλήθευσαν το ανάποδο σημαινόμενο της εμετικής μαριονετογλώσσας, το βιώσαμε την 28η Φεβρουαρίου, όταν τρίτωσε ο εφιάλτης των Τεμπών. 
 
Οι λακέδες δημοσιογραφίσκοι θέλησαν να στηρίξουν το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», ερμηνεύοντας ανερυθρίαστα την σιδηροδρομική συμφορά ως ένα «αναγκαίο κακό»: θυσιάζοντας τα παιδιά μας, θα βελτιώσουμε –είπαν οι αθεόφοβοι– το δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς για τις μελλοντικές γενιές. 
 
Όποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη το μέγεθος της κοροϊδίας του ελληνικού λαού από τα κούφια λόγια του πατερ(κ)ούλη Μαριονετάκη, πρέπει επειγόντως να ακούσουν τι έλεγε σε προεκλογική συγκέντρωση του 2019 (λεπτό 2.15): 
 
«Αυτή η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής, δεν αλλάζει με επιδόματα που δίνονται λίγες μέρες μόνο πριν από τις εκλογές. Η ψήφος των περήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα».
 
Κι όμως! Ό,τι ακριβώς η απερίγραπτη μαριονέτα αποδοκίμαζε στα λόγια, το έκανε πράξη εις το έπακρον, καθιερώνοντας την παροχή ατέρμονων επιδομάτων όχι απλώς ως προεκλογική λύση, αλλά ως πάγια τακτική μιας κατοχικού τύπου κυβέρνησης, η οποία εκπαιδεύει τις κότες που είναι εγκλωβισμένες στο ψηφιακό κοτέτσι τους να αρκούνται στα εξευτελιστικά επιδοματικά ψίχουλα που κάθε τρεις και λίγο εφευρίσκει, για να προκαλεί στις κότες την αποστομωτική ψευδαίσθηση ότι ο «αξιοσέβαστος κύριος Τζόουνς» της οργουελικής φάρμας τις φροντίζει με περισσή στοργή!  
 
Από το καλάθι του νοικοκυριού περάσαμε τώρα στο καλάθι του νονού, πάλι σε βρέφη νομίζουν πως μιλούν 1
Τι άλλο θα σκαρφιστούν άραγε οι πολιτικοί «νονοί της νύχτας» για να εμβολιάζουν τις «κότες» με εγκεφαλοπαραλυτική τροφή;  
 
Προσοχή: Στο 3.29 βλέπουμε τον Αντωνάκη να χειροκροτεί την μαριονέτα με απόλυτη ικανοποίηση, τον δε Άδωνι σχεδόν να κλαίει από χαρά και συγκίνηση, μεταφέροντας μάλλον τον θαυμασμό του για την προεδράρα στον Κωστάκη.
 
Στην ίδια ομιλία του 2019, η μαριονέτα μιλούσε συνεχώς σε πρώτο πρόσωπο, ξεδιπλώνοντας τον παθολογικό ναρκισσισμό της:  
«το δικό μου όραμα, το δικό μου σχέδιο…».
 
Αν αυτός είναι ο καλύτερος δικτάτορας που διαθέτει το μπλε κόμμα, τότε οι δικτάτορες γελάνε με τα κατάντημά τους.
Κι όμως, αυτός ο εμπαίκτης δικτατορίσκος με το χιτλερικό μουστάκι κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός!   
 
Αν τυχόν ξαναγίνει, τότε μετά την «μαζική δολοφονία» των Τεμπών θα έχει έρθει η ώρα της «μαζικής αυτοκτονίας» των τυφλών. 
 
Σημείωση 
 
Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

...........Αν τυχόν ξαναγίνει, τότε μετά την «μαζική δολοφονία» των Τεμπών θα έχει έρθει η ώρα της «μαζικής αυτοκτονίας» των τυφλών.

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ...Κ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.