28 Μαρτίου 2023

Εξαιρετικές Συμβουλές μιας μάνας στον γιό της την δεκαετία του '30!

1- Γιε μου στη δύσκολη ζωή σου, να' ναι του αετού η ψυχή σου.
2- Γιε μου όσο κι αν πεινάς, ποτέ μην κλέψεις για να φας.
3- Ποτέ πλούτη μην ζηλέψεις, τα αποχτάς κι άμα δουλέψεις.
4- Να ναι ο λόγος της τιμής σου, ο καθρέφτης της ψυχής σου.
5- Να είσαι πάντα ταπεινός, μετρημένος και σοφός.
6- Δείχνε σεβασμό στους άλλους, σε μικρούς και σε μεγάλους.
7- Τίμα για να σε τιμούνε, να αγαπάς να σ αγαπούνε.
8- Να θυμάσαι τα λεφτά σου, μην τα θες όλα δικά σου.
9- Στις ανάγκες των ανθρώπων, δίνε κι απ' τον δικό σου κόπο.
10- Και όταν κάνεις το καλό, να το ρίχνεις στο γιαλό.
11- Να ζητάς η πληρωμή σου, να ναι όσο η δούλεψή σου.
12- Αν δεν ξέρεις τη δουλειά σου, ξανοιγε το γείτονά σού.
13- Κάνε καλό στο διπλανό σου, για να κάνεις και δικό σού.
14- Με τους γέρους αν καθίσεις, τη σοφία τους κερδίζεις.
15- Οταν πίνεις και γλεντάς, πάντα μέτρο να κρατάς.
16- Αν τους φίλους σου διαλέγεις, τους μπελάδες αποφεύγεις.
17- Απ'το δίκιο σου να, χάνεις, και στο σπίτι σου να φθάνεις.
18- Αν προκόψεις καμία μέρα, να μην πάρει ο νους σου αέρα.
19- Κι αν χαθούνε τα λεφτά σου, να σου μείνει η ανθρωπιά σου.
20- Να σαι καλός με τη γυναίκα σου, νοικοκύρης, χουβαρντάς.
21- Σαν το λύκο στη φωλιά σου, να αναθρέφεις τα παιδιά σού.
22- Να'χουν το παράδειγμα σού, όλα τα παιδόγκονα σου.
23- Σαν γίνεις γέρος και παππούς, γέλια και χαρές να' ακούς
24- Όποιος σ' έχει πικραμένο γράψτονε συγχωρεμένο.
25- Να, ναι στη στερνή στιγμή σου, καθαρή η συνείδησή σου.
26- Τήρα αυτές τις συμβουλές, για να ζεις στιγμές καλές.
27- Να τελειώσει η ζωή σού, με γεμάτη την ψυχή σου.
28- Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, εκεί να στέκεις όσο ζεις, κι ας είσαι ο τελευταίος.
29- Οταν στη κρίση του Θεού, λόγο θα πας να δώσεις, μόνο για μικροπράγματα θα πρέπει να πληρώσεις. 

 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Μοσχοβολάνε Ελληνισμό και Ορθοδοξία οι συμβουλές της ελληνίδας μάνας του 1930....
Τέτοιες γενιές Ελλήνων έγραψαν έπη το 1940 και τέτοιες γενιές Ελλήνων δόξασαν την πατρίδα μας στους αιώνες...
Οι σημερινές αλλοτριωμένες και παγκοσμιοποιημένες που βρωμάνε υλισμό και αθεϊα τι παιδιά θα παραδόσουν στην πατρίδα μας;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.