24 Μαρτίου 2023

Δεύτερη δικαστική νίκη του φιλοσκοπιανού σωματείου για τη «μακεδονική γλώσσα» - πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
 
«Νίκη της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα: Το δικαστήριο στο Λέριν απέρριψε τις αγωγές για την απαγόρευση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου1,2 που δημοσιεύθηκε στις 19 Μαρτίου 2023 στην σκοπιανή ιστοσελίδα novamakedonija. «Λέριν» αποκαλούν οι Σκοπιανοί τη Φλώρινα, άλλωστε όπως αναφέρεται, μία από τις δραστηριότητες του πιο πάνω σωματείου είναι η «Διεξαγωγή δημόσιων εκστρατειών για την προώθηση της δημόσιας χρήσης της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα από τους ομιλητές της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης παραδοσιακών τοπωνυμίων στη βόρεια Ελλάδα». Με λίγα λόγια μεταξύ των άλλων σκοπών τους θέλουν να διαδώσουν τα βουλγαρικά τοπωνύμια των ελληνικών περιοχών. Τοπωνύμια που είχαν επιβληθεί από την βουλγαρική κατοχή αυτών των ελληνικών περιοχών, όπως είναι η ονομασία «Λέριν» για τη Φλώρινα. Και άλλα όμως σκοπιανά ΜΜΕ πανηγύρισαν αυτή τη δικαστική νίκη, όπως το τηλεοπτικό κανάλι Sitel3.
 
Την πρώτη νίκη του το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» την είχε πετύχει στις 28 Ιουλίου 2022 όταν το Ειρηνοδικείο Φλώρινας το ενέκρινε με διάταξή του. 
 
Στη συνέχεια διάφοροι σύλλογοι, φορείς, κόμματα αλλά και πολίτες της χώρας μας στράφηκαν εναντίον του συγκεκριμένου σωματείου ασκώντας τριτανακοπές κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας. Μετά από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας κ. Αναστασία Καλαϊτζή άσκησε ανακοπή κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Ειρηνοδικείου. 
 
Η Επιτροπή Ελληνισμού άσκησε επίσης τριτανακοπή, η οποία μάλιστα επρόκειτο να εκδικαστεί στις 16 Μαρτίου 2023 όμως αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων (επίσης απεργούσε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ) και θα εκδικαστεί στις 18 Μαΐου 2023. 
 
Εκείνη την ημέρα (16η Μαρτίου) το Πρωτοδικείο της Φλώρινας εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 41/2023 απόφαση με την οποία απέρριψε τόσο την ανακοπή της εισαγγελέως όσο και την τριτανακοπή συλλόγου που είχε δικαστεί την ίδια μέρα (η δίκη είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου 2023) ενώ ταυτόχρονα επικύρωσε την θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου για το πιο πάνω φιλοσκοπιανό σωματείο. Έτσι το σωματείο αυτό πέτυχε την δεύτερη δικαστική του νίκη. Όλα όσα αναφέρονται στο Καταστατικό του σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» μπορούν πλέον να εφαρμοστούν νόμιμα στην χώρα μας. 
 
Ήδη τα φερέφωνα των Σκοπιανών, συμπολίτες μας ελληνικής καταγωγής, –για τους οποίους αρμόζουν οι χαρακτηρισμοί «γραικύλοι», «προδότες» και «ξεφτιλισμένοι»– έχουν ξεσαλώσει και διατυμπανίζουν προς όλες τις πλευρές ότι το επόμενο βήμα τους είναι να εισαχθεί η συγκεκριμένη βουλγαρική διάλεκτος με την ψευδεπίγραφη ονομασία «μακεδονική γλώσσα» στα δημόσια σχολεία και στα πανεπιστήμια της βορείου Ελλάδος! Άμεση η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών στον αφελληνισμό της Μακεδονίας μας. Επίσης, οι πιο πάνω Εφιάλτες μιλούν απροκάλυπτα για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Έτσι, με σταθερά βήματα προετοιμάζεται και ο εδαφικός ακρωτηριασμός της πατρίδας μας, συνεπικουρούμενος από τα ξένα κέντρα που στηρίζουν τους Σκοπιανούς και τη Συμφωνία των Πρεσπών, βλέπε ΗΠΑ και Γερμανία. 
 
Εντός της χώρας μας το πολιτικό σύστημα έχει παραδοθεί πλήρως σε αυτές τις πολύ δυσάρεστες εξελίξεις –για τις οποίες φέρει τεράστια ευθύνη, άλλωστε αυτό άνοιξε την κερκόπορτα και τις επέτρεψε να πραγματοποιηθούν– και μόνη υγιής αντίδραση υπάρχει από φιλότιμους Έλληνες και Ελληνίδες που συνεχίζουν να αρνούνται να παραδώσουν γη και ύδωρ. Παραμονή της επετείου της επαναστάσεως του 1821 και 202 χρόνια μετά από την έναρξή της όλοι οι ελληνόψυχοι και οι ελληνόψυχες δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα ανθελληνικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων και οι μεθοδεύσεις των γραικύλων (φιλοσκοπιανών και πολιτικών). 
 
Το θέμα που προέκυψε με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι καθαρά πολιτικό. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας να δικαιώσει το σωματείο της ψευτομακεδονικής γλώσσας έχει επίσης πολιτικές προεκτάσεις και φέρουν ευθύνη για αυτή την απόφαση και οι κυβερνώντες. Επί πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνουν χώρα αυτές οι πολύ δυσάρεστες εθνικά καταστάσεις και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο! Ντροπή στη σημερινή κυβέρνηση που επιτρέπει να ασελγούν στο σώμα της πατρίδας μας οι εχθροί της. Κυριολεκτικά μας έχουν ζώσει τα φίδια και η κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί μία προδοτική για την Ελλάδα συμφωνία όταν μάλιστα δεν την τηρούν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Στην Επιτροπή Ελληνισμού έχουμε καταγράψει μέχρι τώρα 313 παραβιάσεις4 της πιο πάνω συμφωνίας από τα Σκόπια και αυτές είναι απλά ένα δείγμα, αφού στην πραγματικότητα οι παραβιάσεις είναι καθημερινές και αμέτρητες. 
 
Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» είναι ένας Δούρειος Ίππος κατά της πατρίδας μας, για τη διατήρηση του οποίου μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι δικαστές. Τραγελαφικά γεγονότα διαδραματίστηκαν στην Φλώρινα κατά την εκδίκαση της ανακοπής της εισαγγελέως. Ο κ. Δημήτριος Γάκης, ο οποίος παρέστη στη συγκεκριμένη δίκη στις 2 Φεβρουαρίου στη Φλώρινα ως μάρτυρας, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι5 «Κατ’ αρχάς η Πρωτοδίκης όντως ήταν άπειρη και έτρεμε ολόκληρη. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο, τέτοιες αντιδράσεις, να κάνει τέσσερις διακοπές, να φωνάζει αναίτια τις περισσότερες φορές στους παρευρισκόμενους σε σημείο που πραγματικά διέλυσε την διαδικασία». Τελικά η συγκεκριμένη Πρωτοδίκης δικαίωσε το φιλοσκοπιανό σωματείο. Τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες αποφάσεις αμαυρώνουν το δικαστικό σώμα. 
 
Η τριτανακοπή της Επιτροπής Ελληνισμού6, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, θα δικαστεί στις 18 Μαΐου. Εκεί θα δώσουμε τη μάχη εναντίον του φιλοσκοπιανού σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Ας σταθούν οι δικαστές στο ύψος των περιστάσεων γιατί είναι και αυτοί μέρος της ιστορίας η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από τον ιστορικό του μέλλοντος. Εύχομαι στις μαύρες σελίδες της ιστορίας που θα αναφέρονται στην παράδοση της μακεδονικότητας μέσω της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών τελικά να μην υπάρχει συμβολή της ελληνικής δικαιοσύνης. Στο χέρι της είναι. 
 
Παραπομπές
 
 
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού. 
abadzoglou@yahoo.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.