31 Μαρτίου 2023

«Υμείς ουχ’ ούτως»!!!

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Ο Χριστός μιλούσε στους μαθητές του, για τη σταύρωση. Κι εκείνοι ονειρεύονταν εξουσίες και μεγαλεία. Μάλιστα ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης του ζήτησαν και ιδιαίτερα προνόμια. Να γίνουν πάρεδροί του. Να καθίσουν, δηλαδή, όταν θα γινόταν βασιλιάς, ο ένας στα δεξιά του και ο άλλος στ’ αριστερά του.
 
Ο Χριστός τους κοίταξε με συγκατάβαση, και τους είπε: Δεν ξέρετε τι ζητάτε! Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι (του σταυρικού θανάτου), που εγώ θα πιω και να πάρετε το βάπτισμα (του αίματος), που εγώ θα πάρω; 
- Και βέβαια μπορούμε! Αποκρίθηκαν εκείνοι, που ασφαλώς δεν είχαν καταλάβει τι εννοούσε. 
- Ε, λοιπόν, τους είπε, αυτή η χάρη μπορεί και να σας γίνει. Αλλά το προνόμιο να γίνετε πάρεδροί μου πρόλαβαν και το πήραν κάποιοι άλλοι. Και μάλλον εννοούσε τους ληστές, που σταυρώθηκαν μαζί του. 
 
Αλλά εκείνοι και πάλι δεν κατάλαβαν. Και το χειρότερο ήταν πως, ενώ δεν κατάφεραν τίποτε, προκάλεσαν και την αγανάκτηση των υπολοίπων. Που ασφαλώς κι εκείνοι είχαν ανάλογες μωροφιλοδοξίες. 
 
Γι’ αυτό και ο Χριστός τους κάλεσε όλους μαζί και τους είπε: Οι κοσμικοί άρχοντες γίνονται τύραννοι. Κι, ενώ καταδυναστεύουν και καταληστεύουν το λαό, δεν ντρέπονται να παρουσιάζονται σαν ευεργέτες του και απελευθερωτές του.
 
Σ.Σ. Όπως τώρα, καλή ώρα, οι μνημονιακοί και νεοταξικοί τύραννοι και οι λήσταρχοι του λεγόμενου «συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου», που κουρέλιασαν το Σύνταγμα, έφτυσαν κατάμουτρα τη Δημοκρατία και δολοφόνούν ποικιλοτρόπως το λαό. Και όμως έρχονται και μας ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε για να κάμουν σε βάρος μας, αν ξαναπέσουμε στην παγίδα τους, τα τρισχειρότερα,.. 
 
Ε, λοιπόν, συνέχισε ο Χριστός, η δική σας η κοινωνία, η πολιτεία του Θεού, δεν πρέπει να είναι ίδια με την κοινωνία των τυράννων, που αυτοτιτλοφορούνται ελευθερωτές και των ληστάρχων, που αυτοπροσδιορίζονται ως ευεργέτες. «Υμείς δε ουχ’ ούτως»!!! Τους τόνισε… 
 
Η εξουσία της ύβρης θέλει τους άρχοντες στην κορυφή της πυραμίδας. Έτσι ώστε, όσο ψηλότερα βρίσκονται τόσο και χειρότεροι υβριστές να γίνονται. Και θέλει τους λαούς στη βάση. Σε τρόπο, που, όσο πιο χαμηλά βρίσκονται, τόσο ασφυκτικότερη να είναι η καταπίεσή τους και τόσο καταθλιπτικότερη η ζωή τους. 
 
Ε, λοιπόν, εσείς θα κάμετε το τελείως αντίθετο! Θα αναλάβετε το δύσκολο έργο να αναποδογυρίσετε την πυραμίδα της ύβρης. Έτσι ώστε ο λαός να βρίσκεται πάνω και η οι άρχοντες κάτω. Όσοι από σας θα θελήσουν να γίνουν πρώτοι, θα πρέπει να αντιτάξουν στην ύβρη της εξουσίας την ταπείνωση και στην αρπαγή και εκμετάλλευση την προσφορά και την υπηρεσία προς τους συνανθρώπους τους. 
 
Και βέβαια το κατεστημένο της ύβρης, (οικονομικό, νομικό, πολιτικό, θρησκευτικό) δεν θα σας ραίνει με ροδοπέταλα. Αλλά αντίθετα θα σας επιφυλάξει διωγμούς και βασανιστήρια και μαρτυρικούς θανάτους. Αλλά αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για σας, θα ισχύσει και για μένα τον ίδιο. Που δεν ήρθα στον κόσμο, όπως εσείς νομίζετε, για ν’ απολαύσω κοσμικές δόξες και μεγαλεία. Ούτε να εκμεταλλευτώ και να καταπιέσω τους λαούς. Αλλά να τους υπηρετήσω. Και να προσφέρω τον εαυτό μου θυσία για την προκοπή τους και την αιώνια σωτηρία τους 
 
Και ερωτάται: Έγινε μήπως η χριστιανική κοινωνία, έτσι, όπως τη θέλησε ο Χριστός; Δυστυχώς όχι! Έγινε τρισχειρότερη απ’ ό, τι ήταν. Γιατί, αντί να αναποδογυρίσουν την πυραμίδα της ύβρης, βρήκαν συμφερότερο να αναποδογυρίσουν το Ευαγγέλιο. Και όχι μόνο η χριστιανική κοινωνία δεν έγινε, όπως την ήθελε ο Χριστός, αλλά ούτε καν η Εκκλησία, ως διοικητικός μηχανισμός. 
 
Δεδομένου ότι οι δεσποτάδες, ενώ παρουσιάζονται δήθεν ως αντιπρόσωποι του Χριστού, του ενσαρκωτή της ύψιστης αυταπάρνησης, είναι αυτοί, που περισσότερο από κάθε άλλον ενσαρκώνουν το νιτσεϊκό ιδανικό. Αφού θέλουν να είναι νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους. Και να βρίσκονται έτσι σε άκρα αντίθεση με το όραμα, που ο Χριστός θέλησε να εμπνεύσει στους μαθητές του… 
 
Βέβαια, όταν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, μπορεί να χαρακτηριστεί αναρχικός. Όμως αναρχικότερη, συγκριτικά, με αστρονομική διαφορά έναντι των οποιωνδήποτε αναρχικών είναι η άρχουσα αναρχία, η κοσμική και η θρησκευτική. Δεδομένου ότι μπορεί να καπηλεύονται κάποιες αρχές, αλλά αρχές ούτε έχουν ούτε σέβονται. Και πριν και πάνω απ’ όλες δεν σέβονται τις αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, που είναι οι συνιστώσες της οποιασδήποτε ευνομούμενης κοινωνίας. 
 
Αλλά ας έρθουμε στο εδώ και στο τώρα: Τι έκανε η δεσποτοκρατία για την πατρίδα και το λαό, όταν ο ΓΑΠ εκχωρούσε την εθνική κυριαρχία στους Γερμανούς και εξαιτίας του προδοτικού καθεστώτος της χρεοκρατίας δολοφονούσε χιλιάδες Έλληνες;
 
Τι έκανε, όταν ο Τσίπρας αναποδογύριζε το δημοψήφισμα (2015) και τι όταν πρόδιδε τη Μακεδονία; 
 
Και τι έκανε πρόσφατα, όταν ο ενσαρκωτής του νεοταξικού παραλογισμού και του αμοραλισμού Κούλης δολοφονούσε τους υγειονομικούς με τις αναστολές και τους συνταξιούχους με τα πρόστιμα; Συνένοχα σιωπούσαν! 
 
Φανατικά πειθαρχικοί στα εντάλματα του διευθυντηρίου της Νέας Τάξης Τεράτων. 
Βάζοντας πλάτη στα νεοταξικά κακουργήματα. 
 
Ο λαός πολιτικά και εκκλησιαστικά έχει μπει για πάντα στο «γύψο» της δεσποτοκρατίας και της ηλεκτρονικής καλπονοθείας. Είναι μόνο, για να φωνάζει «άξιος» και «ζήτω» στους ανάξιους και ανέντιμους, που εκλέγει η ντόπια και ξένη νεοταξική συμμορία. 
 
Έτσι ώστε να φτάσουμε ως εδώ, που φτάσαμε. Και δεν θα βρούμε τέρμα στον κατήφορο, εφόσον συνεχίζουμε να υποκλινόμαστε στην εξουσία της ύβρης. Της πολιτικής και θρησκευτικής! Που είναι η ουρά της παγκόσμιας εωσφορικής νεοταξικής μαφίας.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.