31 Μαρτίου 2023

Kανείς νηστικός το Πάσχα...

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τα δέματα Αγάπης
 
Με τη βοήθεια όλων σας, καθημερινά, προσφέρονται από την Ενορία της Ευαγγελίστριας Πειραιώς, περισσότερες από 120 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 
Το Πάσχα πλησιάζει…
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες, η φροντίδα μας στρέφετε στους αδελφούς μας, που δεν έχουν τα «αυτονόητα».
 
Οι ανάγκες πολλές και οι συνθήκες δυσκολότερες. H βοήθειά σας σε αυτή τη χρονική συγκυρία, είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.
 
Το Πάσχα πλησιάζει…
Μαζί με τις οικογένειες που βοηθούμε με τρόφιμα, τη φετινή χρονιά θα διαθέσουμε περισσότερα από 200 δέματα αγάπης.
 
Για τα δέματα αγάπης που θα διατεθούν από την Ενορία μας, μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε:
• Κοτόπουλα και Κιμά.
Ας προσφέρουμε όλοι κατά το δυνατόν… από το περίσσευμα της καρδιάς μας…
 
Το Πάσχα πλησιάζει…
Aς προσπαθήσουμε και φέτος να μην απελπιστεί κανείς.
 
Τρόποι δωρεάς:
 
• Στο Πνευματικό μας Κέντρο, καθημερινά 8.30 π.μ. – 8.30 μ.μ.
• Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα: 
 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΙΒΑΝ: GR 5901101900000019029607611.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 
• Στο κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού.
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοηθούν στο έργο φιλανθρωπίας της Ενορίας μας.
 
Εκπροσωπώντας όλους τους συνεργάτες της Ενορίας σας ευχόμαστε 
Καλή κι Ευλογημένη Σταυροαναστάσιμη πορεία!
 
π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και όχι μόνο το ΠΑΣΧΑ, αλλά καθημερινά οι ΕΛΛΗΝΕΣ άποροι, άστεγοι και πεινασμένοι πρέπει να έχουν την αμέριστο συμπαράσταση μας και αγάπη. Λησμονήσαμε τους δεινοπαθούντες Έλληνες αδελφούς που κατάντησαν πρόσφυγες στην ίδια τους πατρίδα και όλοι τρέχουμε προς συμπαράσταση των μουσουλμάνων εισβολέων λαθρομεταναστών, που τους παραχωρούνται δωρεάν κατοικίες, φως, νερό, τηλέφωνο, τροφή και ιματισμός και επιδόματα... Κάντε μια επίσκεψη σε Ελληνικά φτωχόσπιτα και φτωχογειτονιές, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους όπου θα συναντήσετε δεκάδες φτωχούς ανθρώπους. που έχουν συντροφιά την δυστυχία και κρεβάτι ένα παγκάκι με στέγη τον ουρανό ... ίσως αφυπνισθείτε συνειδησιακά και ανθρώπινα ... ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
Ωραίον έλεος εν καιρώ θλίψεως, ως νεφέλη υετού εν καιρώ αβροχίας.
Ωραίο είναι το έλεος σε στιγμές θλίψης, όπως ένα σύννεφο βροχής σε περίοδο ανομβρίας.
Παλαιά Διαθήκη
Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται.
κατά Ματθαίον– ε΄

ΙΔΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ…
https://koukfamily.blogspot.com › ...
24 Νοε 2019 — ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΡΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ...


Eurostat: Ένα στα τρία ελληνόπουλα ειναι φτωχό και χωρίς ...
https://www.olympia.gr › apopsi › e...
31 Oct 2021 — Πρόσθετο σχόλιο. Πρέπει η EUROSTAT να μας ενημερώνει; Καθημερινά βιώνουμε την φτώχεια των Ελληνοπαίδων, που λιποθυμάνε στα σχολεία από πείνα. Κ ...

Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα.
Οι δάσκαλοι, όσο μπορούμε, έχουμε την ανθρωπιά με προσωπικά έξοδα να αγοράζουμε το φαγητό τους. Ωστόσο, μερικοί μαθητές ντρέπονται και δεν λένε καν ότι δεν έχουν φάει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα» λέει ο Θανάσης Γούναρης, διευθυντής του 165ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Πατήσια, περιγράφοντας μια κατάσταση που αποτελεί πλέον καθημερινότητα σε εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα της κρίσης.
«Σήμερα υπάρχουν αιτήσεις από περισσότερα από 1.050 σχολεία για δωρεάν σίτιση και μπορούμε να καλύψουμε μόνο 151 από αυτά!!!

Φτωχό και αντιμέτωπο με τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 31,5% των ανήλικων Ελληνόπουλων (κάτω των 18 ετών), έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης 76% του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών ζει σε νοικοκυριά χωρίς σταθερή εργασία και με εξαρτώμενα παιδιά!

Συνολικά +700.000 Ελληνόπουλα ζούνε σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχέςυγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.

Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25-30% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλήποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Και όλα αυτά σε πληθυσμό “καθαρών” Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές.

Παράλληλα, +350.000 παιδιά στερούνται τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητα τους, με το 12,2% των παιδιών, να μένουν σε σπίτια, που όλοι είναι άνεργοι!

«Σήμερα κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» είχε επισημάνει ο παιδίατρος-σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή».
Επίκαιρο
Το παρακάτω γνωμικό του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, γράφτηκε τη χρονιά των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και 15 χρόνια πριν τον θάνατο του, όταν ήταν σε ηλικία 45 ετών (1851-1911). Φέτος 172 χρόνια από τη γέννηση του και 112 χρόνια από τον θάνατο του, το άρθρο αυτό του κορυφαίου Έλληνα πεζογράφου διεκδικεί επάξια μια μοναδική επικαιρότητα. Διαβάστε το με προσοχή:
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους!"
Α. Παπαδιαμάντης
Απόσπασμα.
Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον....

ΕΛΣΤΑΤ: Σε κίνδυνο φτώχειας το 30,3% του πληθυσμού.
Σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 30,3% αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, με το σχετικό ποσοστό να είναι αυξημένο κατά 5-10% σε σχέση με το σήμερα ...
Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 765.372 σε σύνολο 4.108.895 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 2.054.015 στο σύνολο των 10.498.099 ατόμων του εκτιμώμενου πληθυσμού της Χώρας. Μ.Ρ. Π.Β.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.