24 Μαρτίου 2023

Οι γραφειοκράτες σκοτώνουν τη γεωργία στο όνομα του ψεύδους της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Μετάφραση: Απολλόδωρος
9 Μαρτίου 2023 | Vijay Jayaraj | Διάβαστε το εδώ
 
Χώρες σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν στη γεωργία εξωφρενικούς φόρους και περιορισμούς στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι αγρότες αναγκάζονται να επιστρέψουν σε πρωτόγονες μορφές γεωργίας και να μειώσουν ακόμη και τον αριθμό των ζώων τους.
 
Οι πολιτικές αυτές έχουν συναντήσει αυξανόμενη αντίδραση λόγω των αρνητικών επιπτώσεών τους στην παραγωγικότητα και το εισόδημα των αγροτών, το κόστος των πρώτων υλών και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των γεωργικών επιχειρήσεων.
 
Δικαιολογημένες στο όνομα της δράσης για το κλίμα, οι πολιτικές αυτές όχι μόνο θα καταστρέψουν τα μέσα διαβίωσης των αγροτών αλλά και θα διαταράξουν την επισιτιστική ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ των πιο σκληρών πολιτικών συγκαταλέγονται αυτές της Νέας Ζηλανδίας, της Ολλανδίας και του Καναδά.
 
Οι Καναδοί αγρότες ανησυχούν ότι το σχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη μείωση των εκπομπών από τον γεωργικό τομέα θα περιορίσει τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιούν λιπάσματα που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα. Τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες με εκπληκτική επιτυχία στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών και του εισοδήματος των αγροτών.
 
Στις Κάτω Χώρες, ο Ολλανδικός Οργανισμός Γεωργίας και Οπωροκηπευτικών έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι οι νέοι κανονισμοί και οι περιορισμοί των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της χώρας καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την κερδοφόρα γεωργία.
 
Για παράδειγμα, μια πρόταση που διατυπώθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση προβλέπει ότι οι αγρότες θα πρέπει να παραιτηθούν, να μετεγκατασταθούν ή να μειώσουν το μέγεθος της επιχείρησής τους υπό αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές με αντάλλαγμα αποζημίωση.
 
"Οι γαλακτοπαραγωγοί που θέλουν να εξαγοραστούν πρέπει να μειώσουν τα αποθέματα βοοειδών τους κατά 95% και να παραιτηθούν μόνιμα από το δικαίωμά τους να αυξήσουν τα αποθέματα στο μέλλον", σύμφωνα με έκθεση του 2022. "Για τις εκμεταλλεύσεις χοίρων, κοτόπουλων και γαλοπούλας, το ποσοστό αυτό είναι 80 τοις εκατό". Η ουσία είναι ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κλείσει το ένα τρίτο των 50.000 εκμεταλλεύσεων της χώρας.
 
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας πρότεινε να φορολογηθούν οι μετεωρισμοί και τα ρέψιμο των αγελάδων και των προβάτων. Οι αγρότες της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δίνει "αόριστες υποσχέσεις για μια ασαφή μελλοντική αναθεώρηση με άγνωστους όρους αναφοράς".
 
"Όλοι οι άλλοι μιλούν για την επισιτιστική ασφάλεια και συνεργάζονται με τους αγρότες για την ανάπτυξη πρακτικών λύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις", δήλωσε ο Andrew Hoggard, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών της Νέας Ζηλανδίας. "Μόνο η Νέα Ζηλανδία κάνει το τιμωρητικό βήμα της φορολόγησης της αποτελεσματικής, μη επιδοτούμενης παραγωγής τροφίμων, ακόμη και αν αυτό έχει τεράστιο κόστος".
 
Η αιτιολόγηση της Νέας Ζηλανδίας για αυτές τις πολιτικές βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υπόθεση ότι το μεθάνιο που απελευθερώνεται από τα ζώα μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα επίπεδα υπερθέρμανσης. Σπάνια αποκαλύπτεται στο ευρύτερο κοινό η πλάνη αυτών των προβλέψεων.
 
Η κλιματική πτέρυγα των Ηνωμένων Εθνών, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), εκδίδει "εκθέσεις αξιολόγησης" που χρησιμεύουν ως εγχειρίδιο για τις κλιματικές πολιτικές. Έτσι, όταν η Νέα Ζηλανδία ή η Ολλανδία προτείνει εξωφρενικούς περιορισμούς για τους αγρότες, αναφέρονται στα σενάρια αύξησης της θερμοκρασίας από τις εκθέσεις αξιολόγησης της IPCC του ΟΗΕ.
 
Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα υπολογιστικά κλιματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις εκθέσεις (γνωστά ως CMIP5 και CMIP6) είναι ελαττωματικά, ανίκανα να παρέχουν ακριβείς προβλέψεις και σφάλλουν κατά πολύ. Αρκετές επιστημονικές εργασίες με κριτές το έχουν αποκαλύψει αυτό, και η εμπιστοσύνη σε αυτά τα μοντέλα κάθε άλλο παρά επιστημονική είναι. Οι ίδιες οι εκθέσεις αξιολόγησης είναι προϊόντα ιδεολογικής συνεργασίας κυβερνητικών γραφειοκρατών και όχι επιστημονικής ανάλυσης.
 
Φανταστείτε την τρέλα να καταστρέφεται η ζωή των αγροτών στο όνομα ενός κλιματικού μέλλοντος που ακόμη και τα εξελιγμένα μοντέλα υπολογιστών των καλύτερων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να προβλέψουν!
 
Οι συζητήσεις για τη μείωση των γεωργικών εκπομπών σπάνια περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και τον πληθωρισμό που προκύπτει από την περιορισμένη προσφορά τροφίμων. Οι περιορισμοί στη γεωργία θα δυσχεράνουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού.
 
Φυσικά, οι άνθρωποι με μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα είναι αυτοί που υφίστανται τις άμεσες επιπτώσεις του πληθωρισμού και της έλλειψης τροφίμων. Σε πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες, είναι επίσης οι ομάδες με χαμηλότερο εισόδημα που έχουν υψηλό ποσοστό αγροτών, των οποίων τα μέσα διαβίωσης επηρεάζονται άμεσα από τις κακώς σχεδιασμένες κλιματικές πολιτικές.
 
Υπερασπιστείτε τους αγρότες. Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, επικοινωνήστε στους τοπικούς και εθνικούς πολιτικούς ηγέτες την ανάγκη να αντισταθούν σε αυτόν τον πόλεμο κατά της γεωργίας. Οι ζωές μας μπορεί να εξαρτώνται από αυτό.
 
----
Δικτυογραφία:
Bureaucrats Are Killing Agriculture In The Name Of Global Warming - CO2 CoalitionShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.