30 Μαρτίου 2023

Ομόκεντροι κύκλοι, το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» και η «Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης»

Γράφει ο
Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος 
 
Δεν είναι τυχαία η επικύρωση του σωματείου “Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας “στην Φλώρινα ούτε του συλλόγου με την ονομασία “Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης ” στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Κομοτηνή.
 
Και οι δύο σύλλογοι εκπορεύονται από τους ίδιους ανθελληνικούς κύκλους, από το ίδιο τόξο που προσπαθεί να στραγγαλίσει οτιδήποτε ελληνικό στην περιοχή! Ο ελληνικός λαός δεν είναι εύκολος και το ξέρουν.
 
Γι αυτό προσπαθούν να τον πλήξουν στην γλώσσα και στον πολιτισμό του! Είναι το ίδιο μυσαρό σοβινιστικό σκληρό παρακρατικό Ισλάμ με τα «μαύρα ταμεία» και την ανίερη προπαγάνδα σε όλη την βαλκανική χερσόνησο!
 
Είναι ξεκάθαρες οι καταγγελίες για την ύπαρξη ενός μηχανισμού στην Θράκη που χρηματοδοτείται από « μαύρες επιχειρήσεις» με επιρροή στα τοπικά δρώμενα, προφανώς συνδεδεμένες με την δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, την σύγκρουση των ναρκοβαρόνων στην Τουρκία αλλά και την εμπλοκή του ερντογανικού καθεστώτος και των επιμέρους δομικών στοιχείων που το συναπαρτίζουν.
 
(Για το θέμα αυτό δείτε την αναλυτική και πλούσια αρθρογραφία του μαχητικού και ερευνητικού Δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη και στο άρθρο από 23-6-2022 «θα γυριστούν επεισόδια του Teskilat στην Θράκη;» στον ιστότοπο «Komotinipress»!) Αλλά με αφορμή τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία συμβαίνει και το αντίστροφο! Να διακινείται μέσω παρακρατικών μηχανισμών μαύρο χρήμα από την Θράκη προς την Τουρκία!
 
Ας μη ξεχνάμε τις δηλώσεις του ψευδοπαραμουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο οποίος δήλωσε πως εκτός από τα 15 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας από τις εκστρατείες βοήθειας που οργάνωσαν « οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης;!» συγκεντρώθηκαν και 1,5 εκατομμύριο ευρώ ρευστό χρήμα ως οικονομική βοήθεια από τις εκστρατείες βοήθειας και εράνων τα οποία και εστάλησαν από την Δυτική Θράκη(;!) στην Τουρκία… Αλήθεια που βρέθηκε αυτό το χρήμα στην κατά τα άλλα « δυστυχούσα» μουσουλμανική μειονότητα;! Για να οδεύσει στα χέρια του τουρκικού κράτους που με την σειρά του χρηματοδοτεί λογής –λογής πολιτιστικές και αθλητικές προπαγάνδες;!
 
Μήπως προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να ψάξει η πολιτεία και για όλες τις άλλες περιπτώσεις διαχείρισης των χρημάτων των εράνων (βλ Νίκος Αρβανίτης άρθρο από 24 -2-2023 «Διακίνηση «μαύρου χρήματος» από την Θράκη προς την Τουρκία», άρθρο από 14-3-2023 «Kahramanmaras gate») στην μειονότητα;
 
Ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα των εράνων;
 
Που πήγαν οι 35.000 ευρώ των Ιασμιωτών;» αλλά και άρθρο από 12-2-2023 για την ωμή αλήθεια πως «το παρακράτος του Ερντογάν» (είναι) υπεύθυνο για τα εγκλήματα κακοτεχνιών και 24617 θανάτους» το Komotinipress. Να που πάει το μαύρο χρήμα!
 
Έτσι χρηματοδοτούνται οι συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις του τουρκικού παρακράτους που απεργάζεται την ελληνική παράδοση και ιστορία , την ελληνικότητα της περιοχής μας και γι αυτό οι δήθεν αθώες ονομασίες των ποδοσφαιρικών σωματείων και λοιπών πολιτιστικών συλλόγων που και μόνο αθώες δεν είναι! Και στις δύο περιπτώσεις (Φλώρινας και Κομοτηνής) ενυπάρχει ο σπόρος του αλυτρωτισμού!
 
Γιατί αλλιώς πως εξηγείται η όχι τυχαία συνάντηση της Προέδρου του Εθνικοισλαμοφασιστικού κόμματος των Τουρκοφώνων Θράκης Τσιγδεμ Ασάφογλου στην Αριδαία Πέλλας με τον αρχιερέα της σλαβοσκοπιανής προπαγανδας «ψευτο παπα – Τσαρκνιά»;! ( βλ σχετικό άρθρο από 5-2-2022 στο komotinipress).
 
Οι σκοτεινοί αυτοί κύκλοι σπέρνουν στο σήμερα για να θερίσουν φωτιά και χολή στο «αύριο». Δυστυχώς αλλά αποδείχθηκαν ανεπαρκείς σε ενσυναίσθηση και γνώσεις οι φυσικοί δικαστές που εν προκειμένω είναι οι αρμόδιοι ειρηνοδίκες και στην συνέχεια, εφόσον ασκηθεί ανακοπή οι αντίστοιχοι πρωτοδίκες!
 
Για να αναλαμβάνουν έτσι την σκυτάλη οι ενεργοί Έλληνες πολίτες (λέγε με Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, λέγε με Κακουλίδη από το Θρυλόριο) κινώντας τις αναγκαίες διαδικασίες για θεσμική παρέμβαση με ανακοπή και τριτανακοπή.
 
Όμως οι ανακοπές μόνες τους δεν λύνουν το πρόβλημα !Γιατί η παθογένεια υπάρχει στα ίδια τα πολιτειακά όργανα! Γιατί επικυρώνουν τα αρμόδια δικαστήρια τα καταστατικά τέτοιου είδους σωματείων, αφού και Μακεδονική γλώσσα δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα αλλά και καμιά Φενέρμπαχτσε δεν μπορεί να εδρεύει σε ανύπαρκτη σε επίπεδο κρατικής υπόστασης «Δυτική Θράκη»!
 
Δεν συνδέονται αυτά τα δύο… γιατί η ύπουλη σύνδεση επιχειρείται από το βαθύ κράτος του Ισλάμ! Γιατί οι ειρηνοδίκες επικυρώνουν αβασάνιστα τέτοιου είδους συλλόγους χωρίς να ελέγχουν ούτε την τυπική νομιμότητα, το κατά πόσον δηλαδή προσκρούουν τέτοια καταστατικά στο φίλτρο της δημόσιας τάξης (Άρθρα 3 και 33 ΑΚ), ενώ παλαιότερα δεν περνούσε ούτε κουνούπι στην εσωτερική έννομη τάξη μας, όσο κι αν προσπαθούσαν τέτοιοι σκοτεινοί κύκλοι όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Σύλλογο «Τουρκική ένωση Ξάνθης»!
 
Έφτασαν άραγε οι κύκλοι αυτοί με την σωρευμένη σε αυτούς δύναμη μέχρι το σημείο να ελέγχουν τα διαφορά κέντρα εξουσίας στην χώρα μας και αυτά με την σειρά τους να δίνουν τις αντίστοιχες εντολές, εκεί όπου φτάνουν…;!
 
Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε η χώρα μας είναι ελεγχόμενη από τα ξένα αυτά συμφέροντα… ότι χειρότερο για εμάς!
 
Η παθογένεια όμως ενυπάρχει και στον ίδιο τον λαό μας! Σε ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα δεν αντιδρούν παρά ελάχιστοι. Δεν μας διακρίνει εκείνη η αρετή που θα είχε υποχρεώσει τους φαύλους κυβερνήτες μας να αναδιπλωθούν και να τραπούν σε άτακτη φυγή!
 
Η επέτειος της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821 όμως διδάσκει και οδηγεί σε αναπόφευκτες συγκρίσεις..
 
Ας αναλογιστούμε ποια η σχέση μας με τους ευκλεείς αυτούς προγόνους μας ! Εκείνοι έδωσαν την ψυχή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα… εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα γύρω μας πηγαίνοντας ταξιδάκια στην Ανδριανούπολη και ενώ ο κίνδυνος ζυγώνει…
 
Να δείτε πόσα άνθη του κακού μέσα στην αδιαφορία μας θα φυτρώσουν ακόμη ! Κι εμείς πεισματικά δεν θα θέλουμε να πάρουμε χαμπάρι! Όμως ένα είναι βέβαιο… Με την νοοτροπία αυτή που κουβαλάμε κάποια στιγμή «θα μας δικάσουν οι αγέννητοι κι οι νεκροί…!»
 
*Ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος είναι Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης.
 Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΕΛΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ .

Ανώνυμος είπε...

Οι Σκοπιανοί βλέπουν τη Μακεδονία της Ελλάδος σαν κατεχόμενη! Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο είναι ότι τα ξένα συμφέροντα ευνοούσαν την ίδρυση ενός κράτους -ενός έθνους- με το όνομα της δικής μας Μακεδονίας και αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε ποτέ!
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας δεν είναι μόνο το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας, μέχρι τη Θράκη, αλλά περιλαμβάνει και ένα τμήμα της ΝΔ Βουλγαρίας και τμήμα από την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΠΓΔΜ-FYROM) και ένα μικρό τμήμα της Αλβανίας. Το τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκμεταλλεύτηκε τον γεωγραφικό χώρο που ανήκε και καταχρηστικά διεκδικεί να πάρει και να ‘μονοπωλήσει μακεδονική εθνότητα’, ιστορία, πολιτισμό και άλλα που δεν του ανήκουν!
Οι Σκοπιανοί ‘ψευδο-Μακεδόνες’ μιλάνε μια βουλγαρική διάλεκτο, που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ότι ανήκει στη βουλγαρική γλώσσα. Η διάλεκτος αυτή άρχισε να εκσερβίζεται το 1944, όταν τα Σκόπια αποτέλεσαν τη ‘Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας’ στην τότε Γιουγκοσλαβία του Τίτο. Η γλώσσα τους είναι μια νεοσλαβική, βουλγαροσερβική γλώσσα, που, όπως γράφουν οι ειδικοί, ξένοι και δικοί μας, είναι τεχνητή, φτιαχτή, που κατασκευάστηκε για πολιτικούς λόγους! Γλώσσα αχταρμάς δηλ.
Συγκεκριμένα, οι Βούλγαροι θεωρούσαν τα Σκόπια και τους κατοίκους τους βουλγαρική περιοχή, έτσι οι Σκοπιανοί για να σταματήσουν οι Βούλγαροι να διεκδικούν την περιοχή τους σκέφτηκαν να κατασκευάσουν μια ‘εθνική’ δήθεν γλώσσα από τα ιδιώματα των περιοχών Prilep, Bitolja και άλλες περιοχές και χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό ομάδα γλωσσολόγων.
Στο δια ταύτα..Η μηχανή της προπαγάνδας τους άρχισε να κυλά από το 1944 και μέχρι σήμερα βλέπουμε ότι κάλυψε αρκετά γρήγορα την απόσταση που θέλουν να καλύψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους τούς δασκάλεψαν καλά στο σπίτι, και στο σχολείο προπαντός έμαθαν ‘λανθασμένα’, για λόγους πολιτικούς, ότι το έθνος τους είναι η Μακεδονία και ότι μιλάνε και γράφουν Μακεδονικά! Άντε, τώρα, να τους αφαιρέσεις όλα αυτά που έμαθαν και γαλουχήθηκαν από μικρά παιδιά!
Αυτή όμως η μεγάλη κλοπή της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας από τους ‘ψευδομακεδόνες’ των Σκοπίων, γιατί πρόκειται για σκέτη κλοπή, έχει και συνέχεια! Με τη διαχρονική διεθνή στήριξη που έχουνε οι ψευδομακεδόνες, αλλά και τη ‘συνεχή εσωτερική’ στήριξη από ορισμένους πολιτικούς μας, οδεύουμε προς μια κατάσταση που μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει και σε πόλεμο. Οι φανατισμένοι ψευδομακεδόνες δεν αναγνωρίζουν ως Μακεδόνες τους Έλληνες της Ελλάδος και θέλουν όλη τη Μακεδονία της Ελλάδος να την κατακτήσουν και να την ενώσουν με το δικό τους μικρό κομμάτι και να δημιουργήσουν μια ‘Μεγάλη Μακεδονία’.
Δηλαδή, με απλά λόγια, είναι σαν να βλέπουν τη Μακεδονία της Ελλάδος σαν κατεχόμενη! Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο είναι ότι τα ξένα συμφέροντα ευνοούν την ίδρυση ενός κράτους -ενός έθνους- με το όνομα της δικής μας Μακεδονίας και αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε ποτέ!
Δυστυχώς, όμως, μερικοί δεν είχαν τους ίδιους προβληματισμούς και έτσι δέχτηκαν και υπέγραψαν μια συμφωνία προβληματική, περίπλοκη και καταστροφική, που τελικά θα βάλει τον Ελληνισμό σε καινούργιες περιπέτειες! Όπως όλοι γνωρίζουμε, στις 25/1/2019 η Βουλή των Ελλήνων με οριακή πλειοψηφία επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση κατάφερε και πήρε τα ‘Ναι’ που ήθελε για να ‘γεννήσει’ (‘χαρίσει’ την ονομασία!) τη ‘Βόρεια Μακεδονία’ (Μακεδονία!), αγνοώντας τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που είπε ‘Όχι’ στην κρίσιμη αυτή στιγμή της ιστορίας του έθνους. Ο λαός σίγουρα θα νιώθει προδομένος απ’ αυτήν την ταπεινωτική συμφωνία, παρ’όλο που υπάρχουν και τα θετικά-στα χαρτιά! Ο χρόνος, όμως, θα δείξει τις συνέπειες αυτής της απόφασης των 153 βουλευτών!
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ... ΚΑΙ Η ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ...
Μ.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.