30 Μαρτίου 2023

Δυστοπικές κοινωνίες και ο ρόλος του σκεπτόμενου πολίτη

Απάντηση «σοκ» του Υπουργείου Υγείας: εκ παραδρομής οι κηδείες Covid με την παλιά εγκύκλιο επί 3 χρόνια!
 
Ο ερευνητής – ιατρός, συνεργάτης στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κώστας Φαρσαλινός μιλάει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την επιχείρηση εκφοβισμού των πολιτών εργαλειοποιώντας τις κηδείες COVID και για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και κατάργηση της αυτονομίας με μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού και ο περιορισμός των οικόσιτων ζώων.
 
Με αφορμή απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Καραΐσκου, ο κ. Φαρσαλινός τόνισε πως οι κηδείες COVID συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα καθ’ υπέρβαση των διεθνών οδηγιών που από τον Μάρτιο του 2020 ξεκάθαρα αναφέρουν ότι επιτρέπεται η έκθεση της σορού για τους πενθούντες.
 
Το θέμα είχε αναδειχθεί από την εκπομπή «Αντιθέσεις» το Δεκέμβριο του 2020, και αφορούσε στην απόφαση του τότε Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου να παραμένουν σφραγισμένα τα φέρετρα κατά την εξόδιο ακολουθία.
 
Παρόλο που προέκυψε νέα οδηγία από το Δεκέμβριο του 2020, κρατήθηκε κατά κάποιο τρόπο «μυστική» με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι κηδείες COVID να πραγματοποιούνται με προσβλητικό τρόπο για τον θανόντα και τους συγγενείς, προκαλώντας μη-αναστρέψιμη βλάβη, ενώ στα δημοτικά κοιμητήρια προετοίμαζαν τάφους σε απομακρυσμένα σημεία για τους θανόντες από COVID.
 
Ο κ. Φαρσαλινός χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ως εσκεμμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών που δεν συμβαδίζει με καμία διεθνή επιστημονική οδηγία. Στα ζητήματα επικαιρότητας, αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού όσο και στην πρόσφατη απόφαση της περιφέρειας Κρήτης για τον περιορισμό των οικόσιτων ζώων στο Νομό Λασιθίου. Χαρακτήρισε τις αποφάσεις ως προσπάθεια υπονόμευσης της αυτάρκειας και της αυτονομίας των πολιτών. Τόνισε ότι ο έλεγχος ενέργειας, τροφής και τώρα του νερού θα οδηγήσει σε τεχνητές κρίσεις, αύξηση του κόστους ζωής και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στα πλαίσια μιας διεθνούς προσπάθειας μετατροπής της κοινωνίας σε μια κοινωνία υπάκουων υπηκόων, εξαρτημένων από την κρατική βοήθεια για την επιβίωση.
 
Με αφορμή πάντα την κλιματική αλλαγή, σημείωσε πως οδεύουμε αναπόφευκτα σε επιβολή κατανάλωσης βιομηχανοποιημένων τροφίμων και σε κατάργηση της κτηνοτροφίας, κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του χώρου. Ανέφερε πως απώτερος σκοπός, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί δημόσια, είναι η δημιουργία «πράσινων διαβατηρίων», δηλαδή η καταγραφή αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα για τον κάθε πολίτη ώστε ανάλογα με τις συμπεριφορές και τις καταναλωτικές του συνήθειες να επιβάλλονται περιορισμοί, πρόστιμα φόροι ή απαγορεύσεις, με αφορμή τη διάσωση του περιβάλλοντος.
 
Κατέληξε ότι τα ζητήματα αυτά πλέον έχουν χαρακτηριστικά δυστοπίας και η εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής ξεπερνά τα όρια των επιστημονικών πεδίων και των εξειδικεύσεων. Είναι ζητήματα που αφορούν τον κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη ξεχωριστά, ο οποίος πλέον πρέπει να αντιδράσει και να αποκτήσει κρίση και λόγο σε όλα όσα συμβαίνουν και αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και το επίπεδο διαβίωσής του.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.