27 Μαρτίου 2023

Τελεσίγραφο Ισραήλ για στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν- Ζήτημα με εμπλουτισμό ουρανίου άνω του 60%

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ζήτησε από τις ΗΠΑ να επισπεύσουν την παράδοση των τεσσάρων ιπτάμενων τάνκερ KC-46, τα οποία είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση της αεροπορικής προσβολής του Ιράν.
 
Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται, ένα νέο πολεμικό μέτωπο εξίσου σημαντικό αυξάνει ολοένα και περισσότερο τις πιθανότητες να "ανοίξει" στην περιοχή της Μ.Ανατολής αυτή τη φορά,μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
 
Είναι γνωστή η έντονη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, με την Τεχεράνη να απειλεί με εξαφάνιση το Τέλ Αβίβ και να συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα παρά τις Δυτικές κυρώσεις καιμη συνεχίζοντας τις σχετικές Διεθνείς συνομιλίες 5+1, για το θέμα. 
 
Το Ισραήλ από την πλευρά του παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση, ενώ έχει προβεί στην εκτέλεση πολλών στρατιωτικών ασκήσεων προσομοίωσης προσβολής Ιρανικών στόχων, είτε μεμονωμένα, είτε μαζί με τις ΗΠΑ, αλλά και με άλλες χώρες της Δύσης. 
 
Ένα βήμα κυριολεκτικά πριν το στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν 
 
Ωστόσο τώρα η κατάσταση φαίνεται βα υποτροπιάζει επικίνδυνα, αφού "το Ισραήλ προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους του ότι τυχόν ιρανικός εμπλουτισμός ουρανίου πέραν του 60% θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτικό του χτύπημα", σύμφωνα με λίαν έγκριτη Ισραηλινή πηγή πληροφόρησης, η οποία επισημαίνει: 
 
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσε σε έκθεσή της ότι οι επιθεωρητές της είχαν βρει «σωματίδια» εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 83,7% στην υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν στο Φόρντο. 
 
Η έκθεση καθόρισε το απόθεμα ουρανίου του Ιράν στις 12 Φεβρουαρίου σε περίπου 3.760 κιλά (8.289 λίβρες) - μια αύξηση 87,1 κιλών (192 λίβρες) από την τελευταία τριμηνιαία έκθεσή του, τον περασμένο Νοέμβριο. 
 
Από αυτά, τα 87,5 κιλά (192 λίβρες) είναι εμπλουτισμένα άνω του 60%, απέχοντας μόλις ένα σύντομο τεχνικό βήμα μακριά από το 90%, το οποίο συεπάγεται την δυαντότητα παραγωής πυρηνικών όπλων. 
 
Ωστόσο, ο Axios επικαλείται έναν ανώνυμο Ισραηλινό αξιωματούχο να λέει ότι η Ιερουσαλήμ δεν θεωρεί τις μικρές ποσότητες ουρανίου εμπλουτισμένου με καθαρότητα 84% ως έναυσμα «επειδή η Τεχεράνη δεν συγκέντρωσε κανένα υλικό σε αυτό το επίπεδο». 
 
Ο αξιωματούχος είπε στον Axios ότι η Ιερουσαλήμ δεν έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» τον ιρανικό εμπλουτισμό στο 90%, επειδή η Τεχεράνη μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει να αποθηκεύει εμπλουτισμένο ουράνιο σε επίπεδα ακριβώς κάτω από αυτό. 
 
Κατά συνέπεια, η ισραηλινή κυβέρνηση είπε στους δυτικούς συμμάχους ότι οποιαδήποτε πρόοδος του Ιράν πάνω από το όριο του 60% θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτικά πλήγματα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, σύμφωνα με την έκθεση. 
 
Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτό το μήνυμα έχει μεταδοθεί στους Ιρανούς ομολόγους τους. 
 
Το Ισραήλ ζητάει από τις ΗΠΑ παράδοση 4 ιπτάμενων τάνκερ KC-46  
 
Ο Axios ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ζήτησαν από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ να επισπεύσει την παράδοση των τεσσάρων ιπτάμενων τάνκερ KC-46 που αγόρασε η Ιερουσαλήμ από την Ουάσιγκτον πέρυσι. 
 
Παράλληλα ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ είπε "Η ιρανική πυρηνική απειλή απαιτεί να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πορεία δράσης, επαναλαμβάνω και τονίζω. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πορεία δράσης. 
 
Το Ισραήλ φέρεται να χρειάζεται τα υπόψιν αεροσκάφη ανεφοδιασμού, τα οποία είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν στα τέλη του 2024, για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση στο Ιράν. 
 
Ο Όστιν φέρεται να είπε στον Νετανιάχου και στον Γκάλαντ ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παραδώσουν τα αεροπλάνα νωρίτερα, αλλά τόνισε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο λόγω των αμερικανικών στρατιωτικών αναγκών. 
 
Τον περασμένο μήνα, ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα Πολιτικής Κόλιν Καλ είπε ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να παράγει αρκετό σχάσιμο υλικό για μια πυρηνική βόμβα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, σχόλια που απηχούν αυτά που έγιναν σε συνέντευξη του επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς.
 
Ο Νετανιάχου δηλώνει έτοιμος... 
 
Ο Νετανιάχου έχει προειδοποιήσει ότι ελλείψει αξιόπιστης στρατιωτικής απειλής ή πραγματικής στρατιωτικής δράσης, το Ιράν θα γίνει πυρηνική δύναμη. 
 
«Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να το αποτρέψετε. Περιμέναμε πολύ. Μπορώ να σας πω ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να εμποδίσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτό δεν είναι απλώς συμφέρον του Ισραήλ, είναι αμερικανικό συμφέρον, είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου», είπε. 
 
Το Ιράν εξοπλίζεται 
 
Σε προγενέστερο άρθρο μας, επισημαίναμε ότι ο συνδυασμός των 24 SU-35s που παίρνει η Τεχεράνη από τους Ρώσους και του ανταεροπορικού συστήματος Bavar-373 AD, θα αποτελέσει μια λίαν υπολογίσιμη δύναμη, δυσχεραίνοντας σημαντικά μια αεροπορική επίθεση του Ισραήλ με την συνδρομή των ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. 
 
Οι παραπάνω κινήσεις του Ιράν, κατέδειξαν ενδεχομένως στο Ισραήλ την επιτακτικότητα να βιαστεί χρονικά αν θέλει να πλήξει την εν λόγω χώρα. 
 
Τέλος εδώ και 3 μήνες περίπου ΗΠΑ-Ισραήλ προσομοίωσαν επίθεση κατά του Ιράν στην Μεσόγειο θάλασσα, ενώ το Ισραήλ κάνει λόγο για 3 σχέδια που έχει προετοιμάσει για στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν.
 
Ο ρόλος της Ελλάδας 
 
Αντιλαμβανόμαστε ότι σε περίπτωση επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, αναμένεται ότι θα μας ζητηθεί ως χώρα να διαδραματίσουμε υποστηρικτικό ρόλο, παρέχοντας διευκολύνσεις με άξονα την βάση της Σούδας, του Στεφανοβικίου, της Καλαμάτας και τα πολεμικά αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, τόσο σε θέματα εφοδιασμού των Συμμάχων μας, όσο και στην παροχή ασφάλειας και ενδεχομένως διακομιδής τραυματιών. 
 
Θα πρέπει να θεωρείται πιθανό ότι θα μας ζητηθεί ενδεχομένως και η φιλοξενία μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ ίσως και πολεμικών πλοίων του, αφού η ιδιαίτερη μορφολογία του Ισραήλ είναι τέτοια που μπορεί το σύνολο των αεροδρομίων και των λιμένων του να δεχθεί πυραυλικές επιθέσεις και μαζικές επιθέσεις με drones από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή, όπως είναι η Συρία, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. 
 
Η Ελλάδα μπορεί να δώσει το απαιτούμενο στρατηγικό βάθος που χρειάζεται εν προκειμένω η φίλη και σύμμαχος χώρα του Ισραήλ, πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα, που είναι η ενοποίηση της αντιαεροπορικής μας άμυνας με αυτή του Ισραήλ, βυθίζοντας στον πάτο της Μεσογείου, την "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν διαπαντός. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ 
 
Δυστυχώς το Πενταπόσταγμα φαίνεται να υιοθετεί την άποψη του Μητσοτάκη για την "σωστή πλευρά της ιστορίας". 
 
Εγω έχω να πω μόνο τούτο, ότι η διπλωματία αλλάζει μέσα σε μια νύχτα και οι χθεσινοί εχθροί γίνονται οι αυριανοί φίλοι... (το λέω για Τούρκους και Εβραίους, όπως καταλαβαίνετε...) 
Και εμείς οι Ελληνες πρέπει να φροντίζουμε τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας κι όχι των Αμερικανών και των Εβραίων... 
Αλλωστε ακόμα δεν έχω καταλάβει πως το Ισραήλ έγινε πυρηνική δύναμη, εφόσον υπάρχει η σύμβαση ΜΗ διάδοσης των πυρηνικών όπλων, την οποία υπέγραψαν όλες οι επίσημες πυρηνικές δυνάμεις και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω οι παρανόμως πυρηνικοί εβραίοι με ποιο δικαίωμα αρνούνται σε άλλους παράνομους να γίνουν κι αυτοί πυρηνικοί!!! 
 
Οπως και να έχει εγώ ως Ελληνας, δεν θέλω να δεχτώ καμιά περσική πυρηνική βόμβα στο έδαφός μου στο τέλος τέλος... 
 
Και εντέλλει το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας, ποιον ακριβώς Ελληνα ρώτησε για να γράφει το Πενταπόσταγμα το εξής: 
"Η Ελλάδα μπορεί να δώσει το απαιτούμενο στρατηγικό βάθος που χρειάζεται εν προκειμένω η φίλη και σύμμαχος χώρα του Ισραήλ..."
Από που και ως που φίλη και σύμμαχος;
Επειδή τυγχάνει να συμπλέουν πρόσκαιρα κάποια από τα συμφέροντά μας; Ε, και;
Να τα ενισχύσουμε, αλλά μέχρι εκεί...
Δεν θα κάνουμε εχθρούς μας ιστορικούς λαούς μόνο και μόνο επειδή τους έχει εχθρούς το Ισραήλ...
Και με εκνεύρισε ιδιαιτέρως η προτελευταία φράση του άρθρου:
"... πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα, που είναι η ενοποίηση της αντιαεροπορικής μας άμυνας με αυτή του Ισραήλ..."
Συγνώμη Ισραηλίτης έγραψε το άρθρο;
 
Ενοποίηση αντιεροπορικής άμυνας; Δεν έχουμε κάνει ενοποίηση αντιεροπορικής άμυνας με τα αδέρφια μας τους Ελληνες της Κύπρου και θα κάνουμε με τους εβραίους;
Και εντέλλει όταν μια μέρα οι "φίλοι" μας οι εβραίοι όταν θα τα έχουν βρει με τους Τούρκους και θα διαλύσουν την γνωστή πλέον γι αυτούς αντιαεροπορική μας άμυνα (αν προχωρήσει αυτή η προδοτική ηλίθια πρόταση), μετά τι θα λέμε;

Συγκρατηθείτε...Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ Κ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΤΕΡΕΝ ΤΩΝ ΒΛΑΜΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΘΕΝ Κ ΚΕΙΘΕΝ .
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΑΣΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.