28 Μαρτίου 2023

H νέα «βόμβα» στα θεμέλια του τουρκικού εθνικισμού! Έλληνες, Κρυπτοχριστιανοί και Γενετική

Η Τουρκία έχει ένα «μυστικό», το οποίο κρύβει όσο καλύτερα μπορεί και με όποιον τρόπο μπορεί.
 
Oι γενοκτονίες, η ακραία καταπίεση, οι βίαιες πρακτικές του Μεσαίωνα, οι διώξεις και οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, περιλαμβάνονται διαχρονικά στις «αναγκαστικές» μεθόδους διατήρησης αυτού του μυστικού. Ένα μυστικό που ολοένα όμως και αποκαλύπτεται, 202 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης και της αρχής του τέλους, για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
 
Αυτό που το σύγχρονο τουρκικό κράτος θέλει να διατηρήσει ως μυστικό, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι… οι σημερινοί Τούρκοι, σε ένα συγκλονιστικά υψηλό ποσοστό, μάλλον δεν είναι καθόλου Τούρκοι, τουλάχιστον όχι όσο νομίζουν…
 
Η ακριβής ιστορική ανάλυση και τα πραγματικά γεγονότα, έρχονται να ταυτιστούν με τη σύγχρονη τεχνολογία και τα επιτεύγματα της γενετικής, δίνοντας μια απάντηση-γροθιά στους υπερεθνικιστές της Τουρκίας, όπως και στους φανατικούς ισλαμιστές: Το μογγολικό φύλο που ξεκίνησε μετά τον 10ο αιώνα από τις στέπες της Μογγολίας και σταδιακά κατέκτησε και «εξαφάνισε» τους γηγενείς πανάρχαιους πληθυσμούς της Ανατολίας, με αποκορύφωμα τις γενοκτονίες του 20ου αιώνα, ουσιαστικά δεν πέτυχε ποτέ τον σκοπό του, αυτόν του εκτουρκισμού της Ιωνίας και άλλων περιοχών. 
 
Κι αυτό διότι η πολιτισμική αλλαγή που επέβαλλε με τις εισβολές, με το τσεκούρι και τους βίαιους εξισλαμισμούς, οι πρακτικές δηλαδή που διαμόρφωσαν αυτό που σήμερα είναι το τουρκικό έθνος, δεν υπήρξε απαραίτητα και πληθυσμιακή…
 
Ένα κεράκι, κρυφά, λίγo έξω από την Παναγία Σουμελά…
 
Εκατομμύρια Τούρκοι σήμερα ανακαλύπτουν την… αλήθεια και το «μυστικό», χάρη στα DNA τεστ του εμπορίου, που κρίνονται ως πολύ αξιόπιστα και σύμφωνα με τα οποία, πάρα πολλοί από αυτούς, δεν έχουν ούτε 1% από αυτό που θεωρούσαν ως «τουρκικό αίμα» στις φλέβες τους, παρά είναι ένα μείγμα – ή και μια ξεκάθαρη εθνότητα- από αυτές τις οποίες εξανδραπόδισαν τα τελευταία 1.000 χρόνια από τα σημερινά όρια του κράτους τους. Δηλαδή Έλληνες, Αρμένιοι, Χεταίοι, Ασσύριοι ή και πολλά ακόμα. Αλλά κυρίως, Έλληνες! 
 
Κατά κάποιες εκτιμήσεις, το ποσοστό αυτό μπορεί να ξεπερνάει και το 70%, όπερ σημαίνει ότι μόλις ο ένας στους τρεις σημερινούς Τούρκους είναι… Τούρκος. Οι υπόλοιποι, είναι εξισλαμισμένοι και πολιτιστικά αποκομμένοι με τις πραγματικές τους ρίζες. Μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν το καταλάβουν, όλο και περισσότεροι, ενώ ήδη, είναι αρκετοί αυτοί που το γνωρίζουν, ή που δεν ξέχασαν ποτέ…
 
Το Newsbomb.gr πραγματοποίησε πρόσφατα οδοιπορικό στον Πόντο, όπου διαπίστωσε ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, σκέφτεται… ποντιακά, μιλάει ποντιακά και γλεντάει ακριβώς όπως οι Πόντιοι στη χώρα μας. Νιώθουν φυσικά Τούρκοι, ωστόσο το διαδίκτυο, η ευρύτερη ενημέρωση της ιστορίας και όχι μόνο αλλά και, τα dna τεστ, που πια εδώ και λίγα χρόνια είναι διαθέσιμα σε όλους, δημιουργούν… εκπλήξεις και ίσως αύριο, αναζητήσεις. Σαν και αυτές, που τρέμει το εθνικιστικό καθεστώς, το οποίο δεν απολογήθηκε, ούτε έχει και καμιά διάθεση, για το στυγερό παρελθόν του, πρόσφατο και απώτατο.
 
Η αντιμετώπιση της Παναγίας Σουμελά από τους κατακτητές
 
Σε συνεχεία του οδοιπορικού, συνομιλήσαμε με διεθνολόγους, οθωμανολόγους και γενετιστές, προκειμένου να μας αναλύσουν το ερώτημα όχι μόνο για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι σημερινοί κάτοικοι της Ανατολίας υπό τα όρια του κράτους που προσδιορίζεται ως τουρκικό, αλλά τι… επιπτώσεις μπορεί να έχει η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές.
 
Ο Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης, μιλώντας στο Newsbomb.gr δεν διστάζει να τονίσει ότι οι σημερινοί Τούρκοι «στην τεράστια πλειοψηφία τους είναι Έλληνες που εξισλαμίστηκαν μετά το Ματζικέρτ. Πολλοί από αυτούς το ξέρουν, είναι κρυπτοχριστιανοί και ενώ κατά τα άλλα είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι διατηρούν μια δευτερεύουσα χριστιανική διάσταση στην προσωπικότητά τους». Η εκτίμησή του, δε, είναι ότι αυτοί ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.
 
«Υπάρχουν φυσικά και Τούρκοι που έφτασαν με τις ορδές τον 14ο αιώνα, αλλά αυτά τα τσαντίρια δεν ήταν αρκετά για να φτάνουν σήμερα τα 80 εκατομμύρια. Πρόκειται για το μογγολικό φύλο που φυσικά δεν είναι γηγενείς της Ανατολίας», εκτιμά, ενώ «πλέον χιλιάδες Τούρκοι κάνουν τεστ dna και διαπιστώνουν ότι έχουν ελληνικό ή άλλο dna – συνειδητοποιούν δηλαδή ότι δεν είναι Τούρκοι! Πρόκειται για κατασκευασμένη ταυτότητα που έγινε μετά το 1922».
 
Κατά τον Δρ. Μελετόπουλο, αυτό το γεγονός αποτελεί «δυνητική ατομική βόμβα στο κατασκεύασμα που λέγεται σύγχρονη Τουρκία κι αν δεν συμφιλιωθούν οι Τούρκοι με το μη τουρκικό παρελθόν τους, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα». Και καταλήγει: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να τους προσεγγίσει όλους αυτούς με την ελληνική παιδεία. Προσδοκώ ένα μέλλον που οι Τούρκοι θα προσεγγίζουν τους Έλληνες μέσω της αυτεπίγνωσης ότι είναι Έλληνες και του μεγαλείου του ελληνικού πολιτισμού».
 
Ο φύλακας προσέχει ώστε οι -πολλές χιλιάδες- επισκέπτες του «μνημείου» της Παναγίας Σουμελά, να φέρονται «ευπρεπώς»
 
«Ίσως δούμε τη Χάρτα του Ρήγα να υλοποιείται»
 
Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διεθνολόγος-Νομικός και Τουρκολόγος, γνωρίζει ότι «οι 70 λαότητες που σήμερα είναι Τούρκοι πολίτες, ψάχνουν πια τις ρίζες τους και βοηθά πολύ η τεχνολογία και η επιστήμη σε αυτό».
 
Ο ίδιος, αναλύει στο Newsbomb.gr τη διαδικασία αλλοίωσης όχι της πληθυσμιακής -αλλά της πολιτιστικής, όλης της Ανατολίας από τους εισβολείς, η οποία έχει οδηγήσει στον τουρκικό εθνικισμό, ενώ στην πραγματικότητα ένα μεγάλος μέρος των Τούρκων είναι… Έλληνες.
 
Αυτό επιτεύχθηκε με τους βίαιους εξισλαμισμούς – ως αποτέλεσμα αυτών μετά από 2-3 γενιές αρκετοί να ξεχάσουν τις πραγματικές τους ρίζες. Αρκετοί ήταν κι αυτοί που προτίμησαν να γίνουν μάρτυρες. Η πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας ήταν από τον 11ο αιώνα μέχρι τον 15ο, η δεύτερη κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας και η τρίτη στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά, όπως τονίζει, διατηρείται μέχρι και σήμερα.
 
«Κατά κάποιον τρόπο, πολεμούσαμε πάντα τον… εαυτό μας», υπογραμμίζει. Όσο για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση, ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι ίσως το όραμα του Ρήγα Φεραίου να γίνει πραγματικότητα:
 
«Μια επαγρύπνηση συνείδησης των Τούρκων θα οδηγήσει σε αναγέννηση πολιτισμού – αυτό δεν μπορεί να σταματήσει με καταστολή και με κανένα μέτρο. Έχει ξανασυμβεί αυτό στην Ιστορία, δεν θα είναι η πρώτη φορά… Η Τουρκία θα μπορούσε να μας ξανασυναντήσει πολιτιστικά κάποια στιγμή, με την επιστροφή στις πολιτιστικές και θρησκευτικές μας ρίζες.
 
Ίσως δούμε κάποτε τη Χάρτα του Ρήγα να υλοποιείται… Η διαμόρφωση της Ιστορίας, που κάνει σπειροειδείς κύκλους, δεν γίνεται σε μερικές δεκαετίες ή ακόμα και σε μερικούς αιώνες», καταλήγει.
 
«Η γενοκτονία δεν σταμάτησε ποτέ – Αυτός θα είναι ο λόγος της κατάρρευσής τους»
 
Ο Σταύρος Καλεντερίδης, Πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος/επικοινωνιολόγος, με καταγωγή από τον Πόντο και ιδιαίτερη ενασχόληση με τα εθνικά ζητήματα, από τα ταξίδια του και τις έρευνές του θεωρεί ότι αρκετοί Τούρκοι πολίτες σήμερα «είναι συνειδητοποιημένοι και θρησκευτικά και εθνικά ως… Έλληνες». Οι κρυπτοχριστιανοί, θεωρεί, ανέρχονται σε εκατομμύρια, αν και δεν είναι δυνατόν να έχουμε στοιχεία.
 
Ο ίδιος, θυμίζει τις σφαγές των Χριστιανών που διατηρούσαν εκδοτικό οίκο με χριστιανικά βιβλία στη Μαλάτεια, το 2008, λέγοντας ότι η καταπίεση και σήμερα είναι πολύ ισχυρή. «Η γενοκτονία δεν σταμάτησε ποτέ, διότι και πολύ απλά η Τουρκία δεν την έχει αποδεχτεί και δεν έχει λογοδοτήσει για αυτήν».
 
Κατά τον διεθνολόγο, «είναι ανάθεμα για το τουρκικό κράτος να υπάρχει κάτι μη μουσουλμανικό και μη τουρκικό και το βλέπουν σαν ζωτική απειλή. Η Τουρκία έχει ακόμα το σύνδρομο των Σερβών. Αυτή η μισαλλόδοξη τακτική, που οδηγεί και στις γενοκτονίες, θα είναι και ο λόγος της κατάρρευσής τους».
 
Τι θα μπορούσε να συμβεί; «Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών θα μπορούσαν σε μια ευνοϊκή συγκυρία να πραγματοποιήσουν καμπάνια, να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει μια εναλλακτική ταυτότητα, πραγματικά δική τους, την οποία έχουν απωλέσει».
 
«Το 70% των Τούρκων γενετικά, δεν είναι Τούρκοι»
 
Τέλος, επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, Γενετιστή, πρ. πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «η γενετική σύσταση των σημερινών Τούρκων πολιτών έχει αναλυθεί πλήρως. Το 30% είναι πληθυσμοί της κεντρικής Ασίας – μογγολικής καταγωγής – και το υπόλοιπο 70% προέρχεται από τους γηγενείς της Ανατολίας, δηλαδή πρόκειται για Έλληνες, Αρμένιους, Χιτίτες και άλλες εθνότητες».
 
«Πρόκειται για μοναδικό παράδειγμα που η πληθυσμιακή μειοψηφία επιβάλλεται πολιτιστικά και όχι μόνο στους γηγενείς», σημειώνει.
 
Οι σημερινοί Πόντιοι, δε, έχουν παρόμοια γενετική σύσταση με τους σημερινούς Έλληνες και καμία σχέση με τους Τούρκους, ενώ αντίστοιχα οι σημερινοί Έλληνες διατηρούν το ίδιο DNA με τους κατοίκους αυτής της γης πριν από 4.000 χρόνια…
 
Στον Πόντο τα πάντα μοιάζουν, μέχρι και σήμερα, ποντιακά…
 
ΠΗΓΗ: newsbomb.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.