22 Μαρτίου 2023

Οι €μβολιασμοί κατά του Covid-19 προκάλεσαν ζημιές στην όραση χιλιάδων ανθρώπων λένε Ιάπωνες επιστήμονες

Nέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για παρενέργειες και μόνιμες αναπηρίες που προκλήθηκαν από τους υποχρεωτικούς μαζικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19, έρχονται από την Ιαπωνία όπου οι επιστήμονες, αφού συνέκριναν περίπου 80.000 άτομα διπλά εμβολιασμένα με τον ίδιο αριθμό μη εμβολιασμένων, διαπίστωσαν ότι οι κίνδυνοι οφθαλμικών επιπλοκών αυξήθηκαν ραγδαία μετά τη δεύτερη δόση!
 
Με βάση αυτή την μελέτη επιστήμονες από όλο τον κόσμο άρχισαν να επικεντρώνονται στις οφθαλμικές επιπλοκές που έχουν συμβεί σε εκατομμύρια ατόμων που εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19.
 
Σοβαρά προβλήματα όρασης, ως και τύφλωση και νευρολογικές διαταραχές που παρατηρήθηκαν αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid, σε ασθενείς, ήδη μπήκαν στη μακρά λίστα των παρενεργειών και μόνιμων βλαβών που οι επιστήμονες μελετούν επισταμένα. 
 
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του New Hampshire Mike Blecher πάσχει από οφθαλμικές ημικρανίες σχεδόν δύο χρόνια. 
 
Έκανε το πρώτο του εμβόλιο Pfizer COVID-19 mRNA τον Απρίλιο του 2021 και «δεν είδε το περιβάλλον ξανά με τον ίδιο τρόπο». 
 
Neurologist Dr. Diane Counce said that since the #COVID19 vaccine rollouts, she has seen many patients who would develop migraines, or experience a worsening or increased frequency of symptoms.
These migraines often manifest with temporary blindness. https://t.co/LtEi63A03C
— The Epoch Times (@EpochTimes) March 18, 2023 
 
Περίπου 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό, ο Belcher ανέπτυξε συμπτώματα σοβαρής γρίπης, νευρολογικά συμπτώματα, ενώ ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα ξεχώρισε:
Η όρασή του έγινε περίεργη. 
 
Άρχισε να παρατηρεί ότι η ισορροπία του κόκκινου και του πράσινου χρώματος στα μάτια του διαταράχθηκε, άρχισε να τα μπερδεύει και θα εμφανίζονταν σκούρες κηλίδες στο οπτικό του πεδίο. 
 
Ο Blecher σύντομα άρχισε να έχει επώδυνους πονοκεφάλους, ενώ μια ξαφνική ριπή εκτυφλωτικού φωτός ήταν ικανή να του προκαλέσει τρομερό πόνο στο πίσω μέρος των ματιών του. 
 
Αυτό ήρθε μαζί με πιο σοβαρά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διαταραχής της ισορροπίας (δεν μπορούσε να περπατήσει σε ευθεία γραμμή) και προβλήματα μνήμης. 
 
Αφού μεταφέρθηκε από ειδικό σε ειδικό, ο Belcher εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2021. 
 
«Έμεινα στο νοσοκομείο για ίσως τέσσερις ημέρες και πήρα εξιτήριο με τη διάγνωση της παρατεταμένης οφθαλμικής ημικρανίας με μερικά άλλα ονόματα στοιβαγμένα», είπε ο Belcher. 
«Δεν είχα ποτέ ημικρανία πριν, και σε εκείνο το σημείο, είχα ημικρανία για [πάνω από] 20 συνεχόμενες μέρες». 
 
Αναφορές ασυνήθιστων οπτικών και νευρολογικών συμπτωμάτων σε εμβολιασμένους 
 
Η νευρολόγος και νευροακτινολόγος από την Αλαμπάμα Δρ Diane Counce είπε στους The Epoch Times ότι από τότε που κυκλοφόρησε το εμβόλιο, έχει επίσης δει πολλούς ασθενείς που, μετά τον εμβολιασμό, ανέπτυξαν ημικρανίες ή εμφάνισαν επιδείνωση ή αυξημένη συχνότητα συμπτωμάτων. 
Αυτές οι ημικρανίες συχνά εκδηλώνονται με προσωρινή τύφλωση. 
 
Η κλινική της Counce έχει περιθάλψει περίπου 300 ασθενείς μετά τον εμβολιασμό και παρατήρησε ότι οι ασθενείς της με CoVID τείνουν να έχουν πιο εμφανή συμπτώματα προηγούμενων ενοχλήσεων, ενώ οι ασθενείς που ανέπτυξαν συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό μπορεί να αναπτύξουν περισσότερα σοβαρά και ανεξήγητα συμπτώματα.
 
Ένα μάλλον αινιγματικό σύμπτωμα που είδε στους εμβολιασμένους ασθενείς της ήταν η διαταραχή της όρασης, η οποία θα συνοδευόταν από άλλα νευρολογικά προβλήματα.  
 
Η οπτική οξύτητα των ασθενών μειώθηκε, αλλά η μείωση θα κυμαινόταν από μέρα σε μέρα, χωρίς να παρατηρείται εμφανής φυσική ανωμαλία στο μάτι. 
 
Οι συνεχείς αλλαγές στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων καθιστούν δύσκολο για τους ασθενείς να αλλάξουν τη συνταγή των γυαλιών τους
 
Ασυνήθιστα προβλήματα και πότε παρατηρούνται
 
Η οφθαλμίατρος Δρ. Lynnell Lowry από το Alamo Eye Institute στο Τέξας παρατήρησε επίσης αύξηση των ασυνήθιστων προβλημάτων στα μάτια. 
 
Είπε στους The Epoch Times για έναν ασθενή στον οποίο, για αρκετές εβδομάδες, το οπτικό της πεδίο διακόπηκε από διαταραχές που έμοιαζαν με χιόνι, αλλά η Lowry δεν μπόρεσε να βρει τίποτα αξιοσημείωτο κατά την εξέταση. 
 
Οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους ασθενείς της Lowry φαινόταν να έχουν αναπτύξει προβλήματα όρασης που παρατηρούνται όταν ο έρπητας ζωστήρος είναι σε έξαρση ή όταν παρατηρούνται ανεπάρκειες που σχετίζονται με τον θυρεοειδή. 
Έχει δει επίσης αύξηση σε σπανιότερα οφθαλμικά προβλήματα. 
 
Συνήθως έβλεπε κεντρικές ορώδεις αμφιβληστροειδοπάθειες περίπου μία φορά κάθε πέντε χρόνια, αλλά έχει δει τρεις περιπτώσεις σε εμβολιασμένα άτομα σε ένα μήνα το 2022.
 
Συνήθως βλέπει περίπου μία περίπτωση παράλυσης κρανιακών νεύρων κάθε δύο χρόνια, αλλά έχει δει τρεις περιπτώσεις σε εμβολιασμένα άτομα το 2022. 
 
Οφθαλμικές επιπλοκές που καταγράφονται στη βάση δεδομένων και τη βιβλιογραφία
 
Σύμφωνα με δεδομένα από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS) των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περίπου το 70% των αναφορών πόνου στα μάτια, θολής όρασης και προβλημάτων όρασης είχαν υποβληθεί σε εμβολιασμό για τον COVID-19 λίγο νωρίτερα από την εμφάνιση, καθώς και περισσότερες από το 50% όλων των αναφορών αναφέρονταν σε οίδημα των ματιών. 
 
Ενώ το VAERS δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν μια ανεπιθύμητη ενέργεια προκλήθηκε από έναν εμβολιασμό, τα μοτίβα στην αναφορά τονίζουν το γεγονός και την ανάγκη περαιτέρω αξιολόγησης για την αξιολόγηση πιθανών ανησυχιών για την ασφάλεια. 
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κυκλοφόρησε τα εμβόλια περίπου την ίδια εποχή με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε πάνω από 9.000 περιπτώσεις νευρολογικών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων μυϊκών σπασμών, μυαλγίας, παραισθησίας, πονοκεφάλους και ζάλης στη βάση δεδομένων VAERS μέχρι τα τέλη Απριλίου 2021. 
 
Ραγοειδίτιδα
 
Μια μελέτη στη Νέα Ζηλανδία που παρακολούθησε περίπου 3.000 εμβολιασμένους ασθενείς που ανέπτυξαν ραγοειδίτιδα πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου διαπίστωσε ότι οι ασθενείς είχαν αυξημένο κίνδυνο έξαρσης της ραγοειδίτιδας μετά τον εμβολιασμό. 
 
Το βασικό ποσοστό της έξαρσης της ραγοειδίτιδας ήταν 12,3 ανά χίλιους ασθενείς μήνες. 
Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 20,7 μετά την πρώτη δόση, 15,0 μετά τη δεύτερη δόση, 12,8 μετά την τρίτη δόση και 23,9 μετά την τέταρτη δόση. 
 
Τον Νοέμβριο του 2022, η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας δημοσίευσε μια ανασκόπηση των οφθαλμικών εκδηλώσεων μετά τον εμβολιασμό που αναφέρθηκαν στη βιβλιογραφία. 
 
Οι οφθαλμικές επιπλοκές χωρίστηκαν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: 
 
– Οφθαλμικές φλεγμονώδεις ασθένειες εμφανίζονται όταν οι ιστοί στο μάτι γίνονται κόκκινοι, πρησμένοι και πονούν.  
 
Η φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό έχει τεκμηριωθεί στον επιπεφυκότα, το πιο εξωτερικό στρώμα του ματιού, τον σκληρό χιτώνα, στο λευκό στρώμα που καλύπτει το μάτι, καθώς και φλεγμονή στα εσωτερικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένου του επισκλήρου και του ραγοειδούς. 
 
– Οι οπτικές νευροπάθειες παρατηρούνται όταν τα οπτικά νεύρα που μεταφέρουν οπτικές πληροφορίες από το μάτι στον εγκέφαλο υποστούν βλάβη.  
 
Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι θρόμβοι αίματος σταματούν ή περιορίζουν τη ροή του αίματος στα νεύρα και επίσης όταν το σώμα αρχίζει να επιτίθεται στα δικά του οπτικά νεύρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τρεμόπαιγμα στα μάτια, απώλεια όρασης και πόνο. 
 
– Οι παθήσεις του πρόσθιου τμήματος σχετίζονται με επιπλοκές των ματιών στο μπροστινό μέρος του ματιού όπως ο κερατοειδής, οι ίριδες και ο φακός, καθώς και οι μύες που ελέγχουν αυτές τις περιοχές.  
 
Από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια, υπήρξαν αρκετές αναφορές για κερατίτιδα, η οποία είναι φλεγμονή στον κερατοειδή. 
 
Αναφορές απόρριψης μοσχευμάτων κερατοειδούς έχουν επίσης τεκμηριωθεί, αν και τα ποσοστά αναφοράς δεν είναι υψηλότερα από τα ποσοστά άλλων εμβολίων. 
 
– Οφθαλμικές λοιμώξεις από έρπητα ζωστήρα έχουν επίσης αναφερθεί και μπορεί να εμφανιστούν με ή χωρίς εξανθήματα. 
 
Οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς περιλαμβάνουν ρήξη και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.  
 
Δεδομένου ότι ο αμφιβληστροειδής είναι υπεύθυνος για την ανίχνευση του φωτός και του χρώματος, η βλάβη του μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη και απώλεια της όρασης. 
 
Ο Mark από την Καλιφόρνια άρχισε ξαφνικά να βλέπει επιπλέοντα στίγματα σε σχηματισμούς που μοιάζουν με ιστό αράχνης στο αριστερό του μάτι μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη λήψη της πρώτης του δόσης Pfizer. 
Αυτό ήρθε μετά από πόνο στο στήθος μέσα σε λίγες ώρες από τον εμβολιασμό. 
Μια παραπομπή σε οφθαλμίατρο έδειξε ότι ο αμφιβληστροειδής του αιμορραγούσε.
 
Η γέλη στο αριστερό του μάτι, που δίνει στα μάτια το σφαιρικό τους σχήμα, τραβούσε τον αμφιβληστροειδή, προκαλώντας αιμορραγία του ιστού.
 
Εάν το τζελ σχιστεί ή προκαλέσει την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια όρασης.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΤΥΛΙΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΡΙΟΥ !
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ Κ ΑΝ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.