28 Μαρτίου 2013

ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΒΑΣΟΥΛΑ ΡΥΝΤΕΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ...ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ (!!!) ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

«Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες» - Κατά Μαθαίον, 7:15 

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η Βασούλα Ρύντεν, σε ρόλο...ιέρειας «ευλογεί» τα πλήθη!!! 

Το θέμα δεν έχει να κάνει με μια τρελή, γραφική κυρία που αποφάσισε να ακολουθήσει τα... βήματα της Αθανασίας του Αιγάλεω, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας: Ο λόγος για την Βασούλα Ρύντεν, που έχει στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο «θαυμάτων» και «συνομιλιών με τον Χριστό» (!!!), εξαπατώντας πάρα πολλούς συνανθρώπους μας! Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλουμε, δείτε για παράδειγμα πόσοι είναι οι...πιστοί της στην σελίδα της στο Facebook! 

Επαναλαμβάνουμε, κανείς δεν πρέπει να πάρει την περίπτωσή της ως ασήμαντη και γραφική, καθώς δυστυχώς πολύς κόσμος βρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να μην έρθει σε επαφή με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά ακούει ευχαρίστως λαοπλάνους τσαρλατάνους, που ίσως δρουν στα πλαίσια ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, μιας και η Βασούλα έχει άριστες σχέσεις με το Βατικανό (δείτε εδώ) και συμμετέχει σε «διαθρησκειακές συναντήσεις», ενώ έχει δεσμούς και με Ορθόδοξους Ιεράρχες (δείτε στο τέλος της ανάρτησης)!

Διαβάστε λοιπόν με προσοχή το ακόλουθο άρθρο κι ενημερώστε τον κόσμο για τη νέα αυτή επικίνδυνη ΑΙΡΕΣΗ, που απλώνει τα δηλητηριώδη πλοκάμια της στο Άγιο Σώμα της Μητέρας Εκκλησίας μας, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ (αφού η «οραματίστρια» Βασούλα μοσχοπουλάει τα βιβλία της στους οπαδούς της):  

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΟΥΛΑ ΡΥΝΤΕΝ;

πρωτοπ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ 

Η κυρία «Βασούλα», «κατά κόσμον» Βασιλική -Παρασκευή Πεντάκη -Ρύντεν, σε σειρά βιβλίων της, υπό τον τίτλον «Η αληθινή εν Θεώ Ζωή» και επίτιτλον «Διάλογοι με τον Ιησού», «αποκαλύπτει» εαυτήν. Ιδού ελάχιστα, χαρακτηριστικά κατά την γνώμη μας, αποσπάσματα από τα βιβλία της, τα οποία δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:

Σε διάλογο με τον «Ιησού»: «(Βασούλα): Μπορώ να Σ' ευλογήσω και εγώ; (Ιησούς): Μπορείς. (Βασούλα): Τότε έχε τις ευλογίες μου Ιησού Χριστέ!» (Τετράδια 116, α 77).

Κι αλλού: «(Βασούλα): Του ζήτησα ξανά συγγνώμη και Τον ευλόγησα» (Τετράδια 116, α 195).

Και πιο κάτω: «Σ' αγαπώ Κύριε και Σ' ευλογώ. (Ιησούς): Εμείς, εμάς; (Βασούλα): Ναι Κύριε» (αυτόθι, σ. 280). Σε άλλη συνομιλία: «(Ιησούς): Βασούλα, ευλόγησέ Με και ύμνησέ Με» (Τετρ. 2940, σ. 173). Γι' αυτό φαίνεται ο Χριστός μερικές φορές, από την χαρά Του «χαμογελούσε φανερώνοντας τα λακκάκια του» (Τετρ. 4155, σ. 191).

Στις 8. 1. 87 η «Βασούλα» γράφει: «Αποφάσισα να δείξω τα γραπτά σ' ένα καθολικό ιερέα εδώ. Τα καταδίκασε λέγοντας ότι είναι έργα του διαβόλου κι ότι θα πρέπει να σταματήσω. Ο Ιησούς του είχε ζητήσει, αν ήθελε να σηκώσει το Σταυρό Ειρήνης και Αγάπης μαζί μου. Είπε ότι είναι εκ του πονηρού. Μού έδωσε να διαβάσω τρεις προσευχές: στον Αρχ. Μιχαήλ, στην Παναγία και στην Ιερή Καρδιά του Ιησού. Μού είπε να τις διαβάσω τις επόμενες μέρες και να δει τι θα συμβεί. Το έκανα. Ύστερα άφησα το χέρι μου ελεύθερο να γράψει και επί τέσσερεις μέρες έγραφα: «Εγώ, ο Γιαχβέ σε οδηγώ». Τέσσερεις μέρες στη σειρά» (Τετρ. 116, σ. 80).

Ο «Ιησούς», στην ερώτησή της: «Η καρδιά μετρά περισσότερο από τα ράσα;», απαντά: «Ναι, το σημαντικό είναι η καρδιά». Έτσι, η «Βασούλα» μπορεί να «παίρνει» «από το Χέρι Του τον Άρτο Του» (αυτόθι, σελ. 75 και 156) και τελικά ο «Ιησούς» της λέει: «Έλα, ας αναπαυθούμε ο ένας μέσα στον άλλο» (αυτόθι, σ. 147)

Εξ άλλου, ο «Ιησούς» την «διάλεξε να γίνει ο βωμός Του» (αυτόθι, σ. 187). Ο «Ιησούς» αποκαλύπτει και τα εξής για την «Βασούλα»: «Υπόλοιπό Μου, ενώσου μαζί Μου και ας γίνομε ένα, μαζί, μαζί θ' αποκαταστήσουμε την Εκκλησία Μου» (Τετρ. 116, σ 224).

Ακόμη η «Βασούλα» ένεκα της ιδιαζούσης σχέσεώς της με τον «Ιησού» μπορεί να ευλογεί και τον κόσμον. Έτσι στις 23 Μαρτίου 1989, Μ. Πέμπτη, «ευλόγησε» την πόλη GARABANDAL, αφού προηγουμένως εκκλησιάστηκε στον Ρωμαιοκαθολικό ναό και βρήκε θαυματουργικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της το άγαλμα της Παναγίας Φατιμά, που την «συνοδεύει σε όλες της τις συγκεντρώσεις», και έβαλε στα χέρια του αγάλματος ένα «ροδάριο» που είχε από το Medjugorge και αφού την «ξύπνησε» στις 8 π. μ. η Αγία Θηρεσία (Τετρ. 2940, σ. 96).

Με την αγάπη της «Βασούλας» προς τον «Ιησού» θα σωθούν ακόμη και οι ψυχές στο «καθαρτήριο», οι οποίες «περίμεναν να μεγαλώσει» η «Βασούλα»: «Με το να με αγαπάς διακαώς,. . . αρπάζονται από το καθαρτήριο πυρ. . . . Πόσο εξαρτώνται από σένα! Αχ, Βασούλα, θα τις βοηθήσεις;» (Τετρ. 116, σ. 227).

Η «Βασούλα» έχει υψηλό προορισμό: «Θεέ μου, εγώ προσωπικά είμαι βαφτισμένη Ελληνορθόδοξη. Σε ποιους αναφέρεσαι Κύριέ Μου; Στους καθολικούς ή στους προτεστάντες, σε αιρέσεις ή σε άλλες θρησκείες; Αν τολμώ και Σε ρωτώ, είναι γιατί υπάρχουν. (Ιησούς): Ω, Βασούλα, Βασούλα, είμαι Ένας, Εγώ ο Θεός είμαι Ένας. Τα παιδιά Μου δημιουργήθηκαν από το Χέρι Μου. Γιατί είναι όλα τα παιδιά Μου σκορπισμένα; Επιθυμώ την Ενότητα, θέλω όλα τα παιδιά Μου να ενωθούν. Είμαι Ένας Θεός και πρέπει να καταλάβουν ότι η Αγία Τριάδα είναι Μονάδα! Το Άγιο Πνεύμα, ο Άγιος Πατέρας και ο Ιησούς Χριστός ο Υιός, οι τρεις μαζί είναι Ένας. (Τετρ. 116, σ. 146).

 Η «ένωση», θα γίνη, βεβαίως, μέσω «του Πέτρου», δηλαδή του Πάπα της Ρώμης: «(Ιησούς): Στο Μήνυμά Μου ζητώ να ενωθούν οι Εκκλησίες Μου. . . . . Διάλεξα τον Πέτρο να είναι ο φύλακάς σας, να σας φυλάει μέσα στην Αλήθεια ως την Επιστροφή Μου, αλλά οι άνθρωποι Με παρήκουσαν. Διαιρέθηκαν ανακηρύσσοντας δικούς τους κανόνες. Αληθινά σάς λέγω, μην ακούτε εκείνους που αντιτίθενται στον Πέτρο, τον Πέτρο των Αμνών Μου, που είναι σήμερα ο Ιωάννης Παύλος Β', γιατί είναι ο εκλεκτός Μου και ο αγαπημένος της Ψυχής Μου. Μην ακούτε εκείνους που τον καταδικάζουν, έχουν πλανηθεί. . . . . . να γυρίσετε όλοι στον Πέτρο και να γίνετε ένα, όπως ο Πατέρας κι Εγώ είμαστε Ένα» (Τετρ. 2940, σ. 45).

Ο χώρος δεν επιτρέπει να επεκταθούμε περισσότερο. Όμως νομίζουμε ότι αξίζει να μεταφέρουμε ακόμη μερικά αποσπάσματα: «4 Αυγούστου 1989: Χθες, ξύπνησα στη μέση της νύχτας και αντιλήφθηκα ότι το Άγιο Πνεύμα προσευχόταν για μένα το Πιστεύω. . . . . αντιλήφθηκα ότι η Φωνή του Αγίου Πνεύματος, προσευχόταν την προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ» (Τετρ. 2940, σ. 162).

Σε κάποια συνάντηση καταγράφεται ο εξής διάλογος: «Ιησού, νομίζω ότι πρέπει να βιαστούμε. (Ιησούς): Πού; (Βασούλα): Στο ισόγειο, να κοιτάξω το φούρνο. (Ιησούς): Έλα, πάμε. 16 Μαΐου 1987» (Τετρ. 116, σ. 174). Την 1η Οκτωβρίου 1987 η «Βασούλα» γράφει για τον «Ιησού»: «Ήταν σαν να είχε μια ξαφνική ιδέα και σταμάτησε για να μου δείξει τους αστραγάλους μας δεμένους μαζί» (αυτόθι, σ. 272).

Κλείνομε το παρόν σημείωμα με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις «αποκαλύψεις» της «Βασούλας». Στο κεφάλαιο «Μήνυμα Ενότητας» της 14ης Οκτωβρίου 1991 γράφει: «Δεν θέλω διαχειριστές μέσα στον οίκο Μου. Ενοποιήστε, για χάρη Μου, την εορτή του Πάσχα» και συνεχίζει: «Είμαι ορθόδοξη και μοιράζομαι τα πάντα με τους καθολικούς αδελφούς μου, και δεν διαφοροποιούμαι στο Όνομά Σου όταν είμαι μαζί τους, ούτε κι αυτοί μου φέρονται διαφορετικά απ' ότι στους δικούς τους. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί απ' αυτούς πηγαίνουν στις Ελληνικές ή Ρωσικές Ορθόδοξες εκκλησίες. . . » (Τετρ. 4155, σ. 283-284).

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι η Επιτροπή για το δόγμα (Congregazione per la dotrina) του Βατικανού εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της «Βασούλας». Πολλά μπορεί κανείς να βρει στο άρθρο του Ρωμαιοκαθολικού π. Francois Dermine, Καθηγητού στο Πανεπιστήμιο της Bologna, με τον τίτλο: «Εκείνα τα ύποπτα μηνύματα της Βασούλας Ρύντεν» (περιοδικό Religioni e Sette nel mondo, έτος 1996, Νο1, σελ. 130-136), στο οποίο αποδίδονται βαριές κατηγορίες στην «Βασούλα». Ο ίδιος έχει γράψει και βιβλίο με τον τίτλον: «Βασούλα Ρύντεν, κριτική έρευνα», στο οποίον υποστηρίζει ότι η «Βασούλα» είναι «μια γνήσια προφήτιδα της «Νέας Εποχής», καθόσον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, παρουσιάζει δύο ουσιώδη χαρακτηριστικά αυτού του ρεύματος: την διακήρυξη της «νέας εποχής» (τάξεως) και την χρήση «τεχνικών» που χρησιμοποιεί για την «επικοινωνία της με τον Ιησού», που δεν απέχουν από την «αυτόματη γραφή». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ίδια λέει μεν ότι είναι καθολική, αλλά κατ αυτόν ευρίσκεται «σε έδαφος ουδέτερο και απαράδεκτο» παρ' όλον ότι φέρεται να «αισθάνεται το καθήκον να προσέρχεται σε όλα τα μυστήρια της Καθολικής εκκλησίας» (περιοδικό ως αν. , σ. 131 και 134).

Λυπούμεθα γιατί ελάχιστοι έστω κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχουν παρευρέθη σε ομιλίες της «Βασούλας» δίδοντάς της έτσι «πιστοποιητικά Ορθοδοξίας».

Εμείς δημοσιεύουμε επί του παρόντος το ως άνω κείμενο και καλούμε τον αναγνώστη να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα. 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΤΕΥΧΟΣ 17 - ΠΗΓΗ 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εν λόγω «κυρία» έχει βγάλη ήδη καταδικαστική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Το γνωρίζει αυτό ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας;

Ποσειδώνας



Share

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιησούς: Aφού Mε μαστίγωσαν, Με έφτυσαν και Mου έδωσαν πολλά δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, που Mε άφησαν ζαλισμένο. Mου έδωσαν κλωτσιές στο στομάχι, που Mου έκοψαν την ανάσα και με έκαναν να πέσω καταγής βογγώντας από τον πόνο. Διασκέδαζαν μαζί Mου, κλωτσώντας Mε με τη σειρά του ο καθένας. Είχα γίνει αγνώριστος. Tο σώμα Mου ήταν τσακισμένο, το ίδιο και η καρδιά Mου. H σάρκα Mου που ήταν ξεσχισμένη, κρεμόταν από όλο Mου το σώμα. Ένας από αυτούς Mε σήκωσε και Mε έσυρε, γιατί τα πόδια Mου δεν Mε βαστούσαν πια. Tότε Mε έντυσαν με έναν από τους χιτώνες τους, Mε έσυραν μπροστά και επαναλαμβάνοντας τα χτυπήματά τους, Mε χτύπησαν στο πρόσωπο ραγίζοντας τη μύτη Mου, βασανίζοντάς Mε. Άκουγα τις βρισιές τους,. κόρη Mου. Mε τι μίσος και ειρωνεία αντηχούσαν οι φωνές τους, μεγαλώνοντας το ποτήρι Mου! Tους άκουγα να λένε: "Πού είναι μαζεμένοι οι φίλοι σου, ενώ ο βασιλιάς τους είναι μαζί μας; Eίναι όλοι οι Eβραίοι τόσο προδότες όσο αυτοί εδώ; Nα, ο βασιλιάς τους!" και Mε στεφάνωσαν με ένα αγκάθινο στεφάνι, κόρη Mου. "Πού είναι οι Eβραίοι σου, να σε ζητωκραυγάσουν; EIΣAI βασιλιάς, ή όχι; Mπορείς να τον μιμηθείς; Γέλα! μην κλαις, είσαι βασιλιάς, ή όχι; Φέρσου λοιπόν ανάλογα". Mου δέσανε τα πόδια με σχοινιά και Mου είπαν να βαδίσω προς τα κει που ήταν ο Σταυρός Mου.

Kόρη Mου, δεν μπορούσα να βαδίσω, αφού είχαν δεμένα τα πόδια Mου. Mε έριξαν καταγής και Mε έσυραν από τα μαλλιά μέχρι τον Σταυρό Mου. O πόνος Mου ήταν ανυπόφορος. Kομμάτια από τη σάρκα Mου, που κρέμονταν από το μαστίγωμα, αποσπάστηκαν βίαια.

Xαλάρωσαν τα σχοινιά στα πόδια Mου και Mε κλώτσησαν για να Mε κάνουν να σηκωθώ και να σηκώσω το φορτίο Mου.

Δεν μπορούσα να δω πού ήταν ο Σταυρός Mου, γιατί τα Mάτια Mου είχαν πλημμυρίσει από το αίμα Mου που κυλούσε στο πρόσωπό Mου από τα αγκάθια, που είχαν χωθεί στο κεφάλι Mου. Tότε σήκωσαν τον Σταυρό Mου και τον έβαλαν πάνω στους ώμους Mου, σπρώχνοντάς Mε προς την πύλη. Kόρη Mου, πόσο βαρύς ήταν ο Σταυρός που είχα να σηκώσω! Προχώρησα στα τυφλά προς την πύλη, οδηγημένος από το μαστίγιο πίσω Mου. Προσπαθούσα να δω το δρόμο Mου μέσα από το αίμα που Mου έκαιγε τα μάτια.

Tότε ένιωσα κάποιον να Mου σκουπίζει το πρόσωπο. Γυναίκες γεμάτες αγωνία Με πλησίασαν και έπλυναν το πρησμένο Mου Πρόσωπο. Tις άκουσα να θρηνούν και να οδύρονται, τις ένιωσα. "Aς είστε ευλογημένες" ψιθύρισα. "Tο Aίμα Mου θα ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας. Nα, κόρες Mου, ήλθε η ώρα της σωτηρίας σας." Aνασηκώθηκα με δυσκολία. Tα πλήθη είχαν εξαγριωθεί, δεν έβλεπα κανένα φίλο γύρω Mου, κανένας δεν ήταν εκεί για να Mε παρηγορήσει. H αγωνία Mου μεγάλωνε κι έπεσα καταγής.

Aπό φόβο μην ξεψυχήσω πριν από την Σταύρωση, οι στρατιώτες διέταξαν έναν άνδρα, ονόματι Σίμωνα, να κουβαλήσει τον Σταυρό Mου. Kόρη Mου, δεν ήταν χειρονομία καλοσύνης ή συμπόνιας, ήταν για να Mε γλιτώσουν για τον Σταυρό.

Φτάνοντας πάνω στο λόφο Mε έριξαν καταγής, Mου τράβηξαν με βία τα ρούχα, αφήνοντάς Mε να εκτεθώ γυμνός μπροστά στα μάτια όλων. Oι πληγές Mου ξανάνοιξαν και το αίμα Mου χυνόταν πάνω στη γη.

Oι στρατιώτες Mου πρόσφεραν κρασί ανακατεμένο με χολή, το αρνήθηκα γιατί βαθιά μέσα Mου είχα κιόλας την πίκρα που Mου είχαν δώσει οι εχθροί Mου.

Γρήγορα κάρφωσαν τους καρπούς Mου και έπειτα, αφού χώθηκαν τα καρφιά στον σταυρό, τέντωσαν το τσακισμένο Mου σώμα και κάρφωσαν τα πόδια Mου με βία. Kόρη Mου, ω, κόρη Mου, τι πόνος! Tι αγωνία! Tι μαρτύριο της ψυχής Mου! Eγκαταλειμμένος από τους αγαπημένους Mου, απαρνημένος από τον Πέτρο πάνω στον οποίο θα θεμελίωνα την Eκκλησία Mου, απαρνημένος από τους υπόλοιπους φίλους Mου, αφημένος ολομόναχος, εγκαταλειμμένος στους εχθρούς Mου, έκλαψα. H ψυχή Mου ήταν περίλυπη.

Oι στρατιώτες σήκωσαν τον Σταυρό Mου μπήγοντας τον στο χαντάκι. Aτένισα τα πλήθη από κει που βρισκόμουν, βλέποντας με δυσκολία με τα πρησμένα Mου μάτια. Παρατήρησα το πλήθος. Δεν είδα κανένα φίλο ανάμεσα σ'αυτούς που Mε χλεύαζαν, κανένας δεν ήταν εκεί να Mε παρηγορήσει. "Θεέ Mου! Θεέ Mου! Γιατί με εγκατέλειψες; " Eγκαταλειμένος απ'όλους όσους Mε αγαπούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Τα Θεμέλια Της Γης Θα Σαλευθούν

11 Σεπτεμβρίου, 1991

Βασούλα: Κύριε, κοιτάζω ψηλά τους ουρανούς και
ψάχνω για την ουράνια πραγματικότητα.
Γυρεύω το Άγιο Πρόσωπό Σου, για να
νιώσω Ειρήνη και να μπορέσω να χαρώ.
Γυρεύω το Άγιο Πρόσωπό Σου
για να μπορέσω να στοχαστώ.

Ιησούς: Κι Εγώ, από την πλευρά Μου, τα Μάτια Μου επιβλέπουν τον σημερινό κόσμο, ερευνούν το ένα έθνος μετά το άλλο, εξετάζουν τη μια ψυχή μετά την άλλη για λίγη ζεστασιά, για λίγη γενναιοδωρία και για λίγη αγάπη, αλλά πολύ ελάχιστοι βρίσκουν στα Μάτια Μου χάρη. Πoλύ λίγοι μπαίνουν στον κόπο να ζήσουν άγια ζωή. Και οι μέρες φεύγουν και οι ώρες είναι τώρα μετρημένες πριν τη μεγάλη δοκιμασία. Οι πόλεις1 Μου έχουν γίνει πορνεία! Ανελέητες! Έχουν γίνει ένα φρούριο για τους δαίμονες! Όλες διεφθαρμένες από μέσα, καταφαγωμένες από το σκουλήκι! Ένα καταφύγιο για την οχιά και το σκορπιό! Πώς να μη φυσήξω πάνω σ' αυτούς τους αποστάτες την εξαγνιστική Φωτιά Μου;...

Βασούλα: Ο Ιησούς άλλαξε τόνο ξαφνικά και αφού περίμενε λίγα δευτερόλεπτα, με πολύ σοβαρό τόνο που με φόβισε, είπε:

Ιησούς: Η γη θα σαλευτεί και θα σειστεί και όλο το κακό που κτίστηκε σε Πύργους2 θα σωριαστεί σε σωρούς ερειπίων και θα ταφεί στο χώμα της αμαρτίας! Από ψηλά, οι Ουρανοί θα σειστούν και τα θεμέλια της γης θα σαλευτούν! Προσευχηθείτε το Χέρι του Πατέρα να μην επιπέσει το χειμώνα. Τα νησιά, οι θάλασσες και οι ήπειροι θα δεχθούν την Επίσκεψή Μου απροσδόκητα, με κεραυνό και με Φλόγα. Ακούστε προσεκτικά τις ύστατες προειδοποιήσεις Μου, ακούστε τώρα που είναι ακόμη καιρός. Διαβάστε τα Μηνύματά Μας3 και σταματήστε να περιφρονείτε και να κωφεύετε όταν μιλάει ο Ουρανός.

Χαμηλώστε τις φωνές σας και θα ακούσετε τις δικές Μας. Σκεφθείτε διπλά πριν κρίνετε. Σκεφθείτε περισσότερο από διπλά προτού καταδικάσετε τα Έργα του Αγίου Πνεύματος. Δεν θα λυπηθώ όποιον εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα και το προσβάλλει απροκάλυπτα. Η Δικαιοσύνη θα τον ρίξει στον κάτω κόσμο. Σηκώστε όλοι τα πρόσωπά σας και ερευνήστε τους ουρανούς για να αντικρίσετε το Άγιο Μου Πρόσωπο! Υψώστε τα μάτια προς τον Ουρανό και δεν θα χαθείτε. Μετανοήστε! και ζητήστε από στον Πατέρα να μαλακώσει. Σύντομα, πολύ σύντομα τώρα, θα ανοίξουν οι Ουρανοί και θα σας κάνω να δείτε

Τον Κριτή.

1 "Πόλεις" εννοεί τις ψυχές.
2 Όπως ο Πύργος της Βαβέλ.
3 Του Χριστού και της Παναγίας, αυτών των δύο Μαρτύρων.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αυτό ακριβώς εννούμε στην αρχή της ανάρτησης....

«Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες» - Κατά Μαθαίον, 7:15

Θέλω να ευχαριστήσω τον ανώνυμο σχολιαστη για τα λογοτεχνικά κείμενα με τους διαλόγους της Βασούλας με τον "Ιησού"....

Ετσι διαπιστώσαμε κι άλλες αιρετικές θέσεις της Βασούλας....

"Aπό φόβο μην ξεψυχήσω πριν από την Σταύρωση, οι στρατιώτες διέταξαν έναν άνδρα, ονόματι Σίμωνα, να κουβαλήσει τον Σταυρό Mου. Kόρη Mου, δεν ήταν χειρονομία καλοσύνης ή συμπόνιας, ήταν για να Mε γλιτώσουν για τον Σταυρό."

Αρα ο Κύριος της Ζωής φοβόταν μην ξεψυχήσει πριν την ώρα Του και χαλάσει το σχέδιο της Σωτηριας των ανθρώπων!!!!!!!(πολυ ανθρώπινο αλλα καθολου θείκό)

Φυσικά ο Κύριος που έζησε σαν τελειος άνθρωπος εκανε πάντα όλες τις ενέργειές Του βάσει του σωτιοριολογικου σχεδίου Τού Θεού. Ετσι λοιπόν ο Κύριος ξεψύχησε με την δική Του θέληση και την ώρα που είχε ακριβώς επιλέξει ο ίδιος ως Θεός....

Νομιζει η Βασουλα οτι με τις λεπτομερείς περιγραφές θα τραβήξει τον αδαή πιστό στο χάος....

"Oι στρατιώτες σήκωσαν τον Σταυρό Mου μπήγοντας τον στο χαντάκι. Aτένισα τα πλήθη από κει που βρισκόμουν, βλέποντας με δυσκολία με τα πρησμένα Mου μάτια. Παρατήρησα το πλήθος. Δεν είδα κανένα φίλο ανάμεσα σ'αυτούς που Mε χλεύαζαν, κανένας δεν ήταν εκεί να Mε παρηγορήσει. "Θεέ Mου! Θεέ Mου! Γιατί με εγκατέλειψες; " Eγκαταλειμένος απ'όλους όσους Mε αγαπούσαν."

Κι εμείς νομίζαμε ότι βρισκόταν ο μαθητής κι ευαγγελιστής Ιωάννης και η Παναγία απο κάτω από τον Σταυρό και μαλιστα συνομίλησαν αφού ο Χριστός την ανέθεσε στην προστασία του την Θεοτόκο....

Αλλα η Βασούλα ξερει καλυτερα βρε παιδια....

Και παρακάτω διαβάζω:

"...Ακούστε προσεκτικά τις ύστατες προειδοποιήσεις Μου, ακούστε τώρα που είναι ακόμη καιρός. Διαβάστε τα Μηνύματά Μας3 και σταματήστε να περιφρονείτε και να κωφεύετε όταν μιλάει ο Ουρανός."

Και στην επεξηγηση Νο 3 διαβάζουμε για το ποιους εννοεί στο "Μηνύματά Μας"...

3 Του Χριστού και της Παναγίας, αυτών των δύο Μαρτύρων.

Τι μαθαίνουμε λοιπόν από την Βασούλα;
Οτι ο Χριστός και η Παναγία ήταν δύο Μάρτυρες!!!!!!!!!!!!!!!

Η ανθρωποποίηση του Κυρίου και η μαρτυριοποίηση της Παναγίας από την Βασούλα!!!!!

Αν ψαχνετε να βρείτε πότε μαρτύρησε η Παναγία θα δυσκολευτείτε λίγο γιατί.... δεν μαρτύρησε αλλά εκοιμήθη εν Κυρίω.... και μάλιστα μετέστη το σώμα της κατά την Ιερή μας Παράδοση...

Προτείνω να διαβάζετε οσα γραφει η Βασούλα γιατί πάντα μαθαίνεις και κατι καινουργιο....

Για παράδειγμα ότι ο Χριστός σταυρώθηκε γυμνός!!!!!!!!!!!! Ολόγυμνος!!!!!!

"Φτάνοντας πάνω στο λόφο Mε έριξαν καταγής, Mου τράβηξαν με βία τα ρούχα, αφήνοντάς Mε να εκτεθώ γυμνός μπροστά στα μάτια όλων...."

Τι χαμογελάτε;
Αφού το είπε ο ίδιος στην Βασούλα...
Σε ποιον περιμένατε να το πει στους Ευαγγελιστές, στους Αγίους Του, στους μαθητές, στους μάρτυρες;.... στους θεοπνευστους Πατερες της Εκκλησίας μας;

Κι ο αυτόπτης μάρτυρας της Σταύρωσης ο αγαπητός του μαθητής Ιωάννης δεν το είδε και δεν το είπε... Το είπε όμως ο ίδιος ο Κύριος αυτοπροσώπως στην Βασούλα...

Τι βλακείες θα λέμε τωρα;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θάνε,
Το μήνυμα δεν γινόταν να παρατεθεί ολόκληρο, διότι το μπλογκ σας δέχεται μηνύματα μέχρι ενός ορίου χαρακτήρων. Συνεπώς, αυτό που λέτε δεν ισχύει. Για του λόγου το αληθές, ιδού η συνέχεια του μηνύματος:


H ματιά Mου έπεσε πάνω στη Mητέρα Mου. Tην κοίταξα και οι καρδιές μας μίλησαν: "Σου παραδίδω τα αγαπημένα Mου παιδιά, να είναι και δικά Σου παιδιά. Θα είσαι στο εξής η Mητέρα τους".

Όλα τελείωναν, η λύτρωση ήταν κοντά, είδα να ανοίγουν οι Oυρανοί και όλοι οι άγγελοι στέκονταν στητοί, όλοι στέκονταν σιωπηλοί. "Πατέρα, στα χέρια Σου παραδίδω το Πνεύμα Mου. Είμαι μαζί Σου τώρα."

Eγώ, ο Iησούς Xριστός, σου υπαγόρευσα την αγωνία Mου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε αδυνατω να καταλαβω ολοκληρο το σχολιο σου....
Τι ακριβως δεν ισχυει απο οσα λεω... και ποιος ειναι ο λογος που εβαλες το σχολιο αυτο...

Γινε λιγο σαφεστερος παρακαλω και πες μου αν εισαι οπαδος της Βασουλας Ρυντεν για να ξερουμε που βαδιζουμε...

Οπως ξερεις εγω δηλωνω ορθοδοξος Χριστιανος ευθαρσώς...
Καλο θα ηταν να δηλωσεις κι εσυ τινος οπαδος εισαι για να μπορουμε να συζητησουμε εστω και λιγο μεσω σχολιων...

Οι αναγνωστες μας δεν μπορουν να βγαλουν ασφαλη συμπεράσματα από ατακτως ειρημένα σχολια με τις λογοτεχνικές αναζητησεις της κ. Βασουλας.... τις οποιες παρουσιαζει σαν αποκάλυψη!!!!!

Ποσειδώνας είπε...

Δείτε ποια είναι η Β.Ρύντεν, ΕΔΩ:
http://www.egolpion.com/3DE32261.el.aspx
ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
http://www.egolpion.com/serafeim_rynten.el.aspx
Απάντησις του Αγιοταφίτου Μοναχού Σεραφείμ προς μήνυμα οπαδών της κ. Βασούλας Ρύντεν το οποίο απεστάλη εις e-mail του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.



Αγαπητοί,

Η κίνησις της κ. Βασούλας Ρύντεν δεν είναι αποδεκτή ως Ορθόδοξος κίνησις, αλλά είναι εξόχως οικουμενιστική και ισοπεδωτική κατά της Αληθείας, επί τη βάσει των οραμάτων της κ. Ρύντεν. Δια τα κατά καιρούς μηνύματα και νύξεις τα οποία έρχονται εις χείρας μας, οφείλω από χριστιανικήν αγάπην δια προφύλαξίν σας, να σάς γνωστοποιήσω τα εξής:

1) Ο μόνος αληθής οικουμενισμός είναι εκείνος ο οποίος προωθείται επί τη βάσει των Ιερών Κανόνων των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων και της εν γένει Εκκλησιαστικής Παραδόσεως, ως προς το θέμα της προσεγγίσεως ορθοδόξων και ετεροδόξων, δια της επιστροφής των πλανηθέντων εις την Αλήθειαν.

2) Η Εκκλησία είναι Μία, και διακρίνεται από κοινήν Πίστιν και Βάπτισμα. Κατά την μαρτυρίαν της Αγίας Γραφής «εις Κύριος, μία Πίστις, εν Βάπτισμα». Συνεπώς, όποιος δεν εναρμονίζεται με την κοινήν Πίστιν της Εκκλησίας, είναι εκτός Εκκλησίας, ακόμη κι αν διατηρή μερικά εξωτερικά χαρακτηριστικά αυτής. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δύο ισότιμες Εκκλησίες με διαφορετικήν Πίστιν, διότι ο Θεός «δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά τάξεως» κατά τους λόγους της ιδίας της Αγίας Γραφής. Συνεπώς, δεν υπάρχει «Οίκος της Ανατολής» και «Οίκος της Δύσεως» εφ' όσον ο οίκος της δύσεως έχει απομακρυνθή από την κοινήν Πίστιν της Εκκλησίας των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Μία απλή συνάντησίς σας με την Θεολογίαν π.χ. του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, θα σάς πείση περί τούτου. Εκτός εάν «Οίκον της Δύσεως» εννοείτε τας Ορθοδόξους Μητροπόλεις του Δυτικού Κόσμου. (συνέχεια)

Ποσειδώνας είπε...

...(συνέχεια)
3) Η Ορθοδοξία δεν περιμένει σωστικά «Βλαστάρια» επί της γης, διότι έχει τον Παράκλητον παραμένοντα εν αυτή, κατά την υπόσχεσιν του Κυρίου, τον δε Ιησούν Χριστόν αναμένει μόνον εξ ουρανού, ως αστραπήν, δια να φέρη ουράνιον Βασιλείαν. Η αναμονή επιγείου Μεσσίου και επιγείου Βασιλείας χαρακτηρίζει τους Νεοεποχίτας αποκρυφιστάς και τους αιρετικούς χιλιαστάς, και όσους άλλους κατευθύνονται εις το να πλανηθούν και αποδεχθούν τον Αντίχριστον, μετημφιεσμένον ως Ιησούν Χριστόν βασιλεύοντα επί της γης.

4) Τα οράματα της κ. Ρύντεν, ως αυτή τα περιγράφει εις τα πρώτα βιβλία της, δεν έχουν ουδέν χαρακτηριστικόν από εκείνα τα οποία χαρακτηρίζουν τα οράματα των Αγίων Πατέρων. Οι Θεοφόροι Άγιοι ηξιώθησαν εμφανίσεων του Χριστού μετά από πολλά έτη σταυρικής ζωής, υπακοής, ταπεινώσεων, προσευχής και νηστείας, αγάπης διπλής προς Χριστόν και τον πλησίον και θεληματικής αφανείας, τα οποία δεν εμφανίζει η κ. Βασούλα Ρύντεν, παρ' όλη την απομάκρυνσίν της από την προτέραν κοσμικήν ζωήν της.

5) Η Αγία Γραφή μας προειδοποιεί, ότι ο σατανάς «μετασχηματίζεται και εις άγγελον φωτός» δια να πλανήση. Τα περιστατικά εις τα οποία χριστιανοί, ακόμη και μοναχοί, έπεσον θύματα απατηλών δαιμονικών εμφανίσεων αποτυπώνονται πλήρως εις το εκδιδόμενον υπό της Ι.Μ. Οσίου Νικοδήμου«Γεροντικόν περί ονείρων και οραμάτων».
Γνωρίζομεν ακόμη εκ της Αγίας Γραφής, ότι και αν «άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζεται ημίν, παρ' ό παρελάβομεν»«ανάθεμα έστω». Δια τούτο κάθε ευαγγελιζομένη ένωσις η οποία παραβλάπτει την σώζουσαν Αλήθειαν της Εκκλησίας δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, ως πρόξενος συγχύσεως και απωλείας, πολλώ μάλλον όταν αύτη βασίζεται κατά το πνεύμα της εποχής μας, που επιζητεί θεάματα, όχι εις τα «ηχεία του Πνεύματος», τους Αγίους Πατέρας, αλλά εις οράματα απλοϊκών Χριστιανών, οι οποίοι ανακηρύσσουν τους εαυτούς των Προφήτας. από τους Αγίους Αποστόλους.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να διακόψετε την αποστολήν μηνυμάτων τοιούτου περιεχομένου και να επιδοθήτε εις την μελέτην των θεοσόφων συγγραμμάτων των Αγίων Πατέρων, δια της υπακοής εις αυστηρόν και πνευματοφόρον Γέροντα. Ει δ΄ άλλως, θα προξενήσητε απώλειαν εις σάς και εις όσους τυχόν ακολουθήσουν.


Μετά φιλαδελφίας και ευχών,



Μοναχός Σεραφείμ

Γραμματεύς της Αρχιγραμματείας
του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου
των Ιεροσολύμων

Ποσειδώνας είπε...

ΔΕΙΤΕ και ΑΥΤΟ:
http://www.egolpion.com/vasoula_patriarxeio.el.aspx
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ανακοινωθέν περί της

Βασιλικής Παρασκευής Πεντάκη – Ρύντεν

(Βασούλας).

(16.03.2011).





Η Ορθόδοξος Εκκλησία, ακολουθούσα απαρεγκλίτως το λαμπρόν υπόδειγμα και την διδαχήν των Αγίων Αποστόλων, την διδασκαλίαν των εχόντων την εξ αυτών Διαδοχήν Πατέρων της Εκκλησίας και τας θεοπνεύστους Αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, διαφυλάττει ως πολύτιμον μαργαρίτην την πίστιν της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, την οποίαν βιώνει το χριστεπώνυμον πλήρωμα αυτής δια μέσου της συμμετοχής εις την μυστηριακήν και την καθόλου πνευματικήν ζωήν του θεοϊδρύτου εκκλησιαστικού σώματος.

Ούτως, η οιαδήποτε τάσις αυτοσχεδιασμού και κίνησις, προσωπική η συλλογική, περιφρονήσεως η αθετήσεως των δογμάτων της πίστεως των Ορθοδόξων χριστιανών και της εν Χριστώ ζωής εντός της Εκκλησίας ως μόνης οδού δια την σωτηρίαν των ψυχών ημών, πολλώ δε μάλλον της αυτοανακηρύξεως προσώπων ως «δήθεν χαρισματικών», απεδοκιμάσθη πάντοτε ως απαράδεκτος καινοτομία.

Υπό το πνεύμα τούτο, και δια την οφειλετικήν προστασίαν του μεν ευσεβούς ορθοδόξου πληρώματος εξ επικινδύνων πνευματικών συγχύσεων, των δε μη γνωριζόντων καλώς τα πράγματα εκ του ελλοχεύοντος κινδύνου της πλάνης, αποδοκιμάζονται υπό της Μητρός Εκκλησίας αι υπό της Βασιλικής Παρασκευής Πεντάκη - Ρύντεν, ευρύτερον γνωστής ως «Βασούλας», και της υπ αυτής ιδρυθείσης οργανώσεως υπό τον τίτλον «Αληθινή εν Θεώ ζωή» ακρίτως και επιπολαίως εισαγόμεναι διδασκαλίαι περί των δήθεν «απ ευθείας διαλόγων της μετά του Ιδρυτού της Εκκλησίας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» και της κατακτήσεως υπ αυτής τε και των οπαδών της της «αληθινής εν Θεώ ζωής», αι οποίαι παρεκκλίνουν αυθαιρέτως της θεοσδότου διδασκαλίας της Εκκλησίας, αλλά και σκανδαλίζουν το ορθόδοξον φρόνημα των ευλαβών πιστών.

Όθεν, καλούμεν τους εισηγητάς των απαραδέκτων αυτών καινοτομιών και τους εμμένοντας εις αυτάς υποστηρικτάς των, οι οποίοι τούτου ένεκα δεν γίνονται δεκτοί εις εκκλησιαστικήν κοινωνίαν, όχι μόνον να μη παρεμβαίνουν εις το ποιμαντικόν έργον των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, αλλά και να αποκηρύξουν τας καινοφανείς διδασκαλίας των, ώστε να προληφθούν αι υπό των Ιερών Κανόνων προβλεπόμεναι κυρώσεις.
Εκφράζομεν, τέλος, την βαθείαν λύπην του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ της ενεργείας ενίων -ελαχίστων, ευτυχώς- κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας να παρευρίσκωνται εις ομιλίας της ειρημένης «Βασούλας» και να παρέχουν εις αυτήν «πιστοποιητικά Ορθοδοξίας».

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 16η Μαρτίου 2011
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=en&id=1306&tla=gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Ποιά είναι η κυρία Βασούλα Ρύντεν;
Η «Βασούλα» ένεκα της ιδιαζούσης σχέσεώς της με τον «Ιησού» μπορεί να ευλογεί και τον κόσμον. Έτσι στις 23 Μαρτίου 1989, Μ. Πέμπτη...

Ποσειδώνας είπε...

...αλλά και έναν άλλον ο οποίος
"αναπαράγει" τις πλάνες της Ρύντεν
και των ομοίων της, φωτισμένων(=σκοτισμένων). Δείτε το βίντεο εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=Hn-3EQTuwSU

Ακούγονται αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες του Ιεροκήρυκα Δημητρίου Παναγόπουλου(1916-1982) καθώς και του Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου.
Το αντίχριστο πνεύμα της πλάνης διαρκώς παραλλάσσεται και επανέρχεται στο προσκήνιο με σκοπό να πλανήσει και να απωλέσει, ακόμα και τους εκλεκτούς.
Κατά Θεία παραχώρηση όμως, σε πολλές περιπτώσεις, μαρτυρείται ακόμα και από την αγαπημένη του (συναισθηματική) ορολογία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θάνε,
Ελπίζω να επιτρέψεις, στα πλαίσια του γόνιμου θεολογικού διαλόγου, κάποιες διορθώσεις σε αυτά που γράφεις:

α) Δεν γράφει το κείμενο της Βασούλας ότι ο Ιησούς φοβήθηκε αλλά ότι οι στρατιώτες φοβήθηκαν μήπως ξεψυχήσει.

β)Τα ιμάτια του Χριστού αφαιρέθηκαν και μπήκαν σε κλήρο, όπως ξέρουμε όλοι.

γ)Όταν τα Μηνύματα της Βασούλας αναφέρουν τον Χριστό και την Παναγία ως "οι Δύο Μάρτυρες" δεν εννοούν ότι είναι Μάρτυρες με την έννοια του "μαρτυρίου" αλλά με την έννοια της "μαρτυρίας". Ο Χριστός και η Παναγία είναι οι Δύο Μάρτυρες που αναφέρονται στην Αποκάλυψη (11:11) και δίνουν μαρτυρία στην εποχή μας, μέσα από τα Μηνύματα, αλλά και με τις συνεχείς εμφανίσεις και θαύματά τους σε όλο τον κόσμο.

δ) Αναφέρεις, πολύ σωστά, την περικοπή που αφορά τους ψευδοπροφήτες. Ο χριστιανισμός όμως δεν κινδυνεύει μόνο από τους ψευδοπροφήτες... Κινδυνεύει και από όσους καταδιώκουν το Άγιο Πνεύμα. Οι γραφές δεν μας λένε απλώς να προσέχουμε μη μας ξεγελάσουν οι ψευδοπροφήτες. Μας λένε επίσης:

"Το πνεύμα μη σβέννυτε, προφητείας μη εξουθενείτε.Πάντα δοκιμάζετε το καλόν κατέχετε." (προς Θεσσαλονικείς Α΄ 5:19-21)

ε) Για να σχολιάσει κανείς το έργο της κας Ρυντέν (δέκα τόμοι) πρέπει να το έχει διαβάσει. ΟΛΟ. ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Καμία σοβαρή ανάλυση δεν μπορεί να βασίζεται σε παράθεση δύο-τριών προτάσεων, αποσπασματικά και εκτός συμφραζομένων. Τα Μηνύματα έχουν ελεγχθεί για τη δογματική ορθότητά τους από έγκριτους θεολόγους, και έχουν γραφτεί πολλά βιβλία, αλλά και διδακτορικές διατριβές θεολόγων. Ενδεικτικά αναφέρω: When God Gives a Sign όπως και το The Vassula Enigma.

Αυτά, προς το παρόν!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε ανώνυμε (αφου επιμενεις να γραφεις ετσι)...
Και βεβαια επιτρεπω τον διαλογο αν και δεν θα τον καταταξω στους θεολογικους διαλογους εφόσον εδω το αντικειμενο δεν ειναι ο Θεός αλλα η κ Βασουλα Ρυντεν....

Ξεκινω λοιπον με μια διορθωση συμφωνα με αυτα που ειπες και θεωρω οτι ο φοβος του θανατου προ της Σταυρωσεως αφορα τους στρατιωτες... οποτε αποκαθισταται και το α....

Για το β τωρα η γυμνοτητα του Ιησου επι του Σταυρού δεν αναφερεται πουθενα στο Ευαγγελιο. Τα ιματια αφαιρεθηκαν αλλα με την λεξη ιματια δεν εννοούνται όλα τα ρουχα που φορουσαν τοτε οι άνθρωποι, εξαλλου η ολοκληρωτικη γυμνια του σωματος θεωρουνταν μεγαλη προσβολή για τους Ιουδαίους της εποχής και σιγουρα κατι τοσο προσβλητικο θα αναφεροταν από τους Ευαγγελιστές...

Για το γ...
ο ορος Μαρτυρες για τα προσωπα του Κυρίου και της Παναγίας είναι αδοκιμος... Μαρτυρες φυσικα ονομαζονται οσοι μαρτυρουν κι οχι μονο αυτοί που θυσιάζονται για την πίστη τους αλλα στην προκειμενη περιπτωση ο Χριστός δεν είναι Μαρτυρας κανενος κι ουτε αποκάλεσε ποτε τον εαυτό του έτσι...
Κι οταν καποιος μιλαει για τον εαυτο του ποτε δεν λεμε οτι ηρθε να μαρτυρησει για τον εαυτό του...
Μαρτυρας ειναι αυτος που μιλαει για καποιο άλλο προσωπο ή περιστατικο στο οποιο ήταν μαρτυρας αυτοπτης ή αυτηκοος...
Αυτοπτης μαρτυρας του εαυτου μου φυσικα και δεν μπορω να ειμαι...

Οσο για την Παναγία μας εκείνη είχε την ιδια την ζωή της σαν καλή μαρτυρία και δεν συγκαταλεγεται απο την Εκκλησία μας στους Μαρτυρες...
Η κ Βασουλα φυσικα μπορεί να την λεει οπως θελει.... κι αυτο αποτελει μια ενδειξη αίρεσης...

Παμε στο δ αγαπητε ανωνυμε...
Πολυ ωραια την λες την φραση του Απ. Παυλου "Το πνεύμα μη σβέννυτε, προφητείας μη εξουθενείτε"...

Από που και ως που η κ Βασούλα εχει το Πνευμα ή τα λογια της προερχονται απο το Αγιο Πνευμα;
Και για ποια προφητεια μας μιλαει ο Απόστολος; μηπως για την προφήτιδα κ. Βασουλα;
Μηπως καπου κατι μας διαφευγει;
Μεχρι η Εκκλησία μας να την καταταξει στους προφητες... (πραγμα λιγακι δυσκολο εφόσον ολοι τους εζησαν προ Χριστου) βρισκεται ανάμεσα στους ψευδοπροφήτες κι ετσι οφειλουμε οι Χριστιανοι να την αντιμετωπιζουμε...

Εκτός αν η κ. Βασούλα θελει να μας πει να μην υπακουομαι στην Εκκλησία μας και να την εκλαμβανουμε σαν προφητιδα!!!!
Οποτε σε αυτην την περιπτωση καταλαβαίνουμε οτι ανηκει στους εχθρούς της Εκκλησίας κι αρα κατατασσεται και παλι στους ψευδοπροφήτες...

Από οπου κι αν το πιασεις στους ψευδοπροφητες καταληγεις....

Παμε στο ε.....
Αγαπητε φιλε συμφωνω οτι για να την κρινει καποιος σιγουρα θα πρεπει να διαβασει ολο το εργο της...
Και σιγουρα υπαρχουν πολλοι θεολογοι που το εχουν διαβασει αλλα και αναφορες υπερ και κατά της Βασουλας...
Νομιζω οτι αν ψαξω θα βρω κι εγω αντιστοιχα πονηματα που την καταδικαζουν και μαλιστα ελληνικά κι οχι τα ξενα που μου εφερες για παραδειγμα... ( ο φίλος Ποσειδώνας εχει ηδη δωσει ένα δειγμα τετοιων αρνητικών σχολίων για το προσωπό της)

Από την άλλη τι να το κανεις να διαβασεις 10 τομους, οταν απο τις πρωτες γραμμες τα κειμενα βριθουν αίρεσης και ψευτοαποκαλυψεων που ουτε στα αποκρυφα ευαγγελια δεν εμφανιζονται;

συνεχιζεται...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

(συνεχεια απο το προηγουμενο σχολιο)

Ειναι λυπηρο αγαπητε μου στην συγχρονη εποχή να εμφανιζονται τετοιοι τύποι ανθρώπων και να επιδιωκουν να τραβηξουν απο την αγκαλια της Εκκλησίας μας πιστους και να τους οδηγησουν στο χάος...

Και ειναι λυπηρο γιατι μπορεί σε μια παλιοτερη εποχη οι ανθρωποι να αδυνατουσαν να βρουν πολλες φορες αντίλογο στα τρελά που άκουγαν, ενω σήμερα δόξα Τω Θεω παντού στο ιντερνετ μπορεις να δεις τις θεσεις της επισημης Εκκλησίας μας και να βρεις απαντησεις σε πολλα θεματα....

Ειναι κριμα η κ Βασουλα αντι να ασχολειται με τα της σωτηρίας της ψυχής της, να προσπαθεί προσεταιριζόμενη τον αντιχριστο εχθρό του Θεού που εμφανίζεται ενίοτε ως "άγγελος φωτός" να ενσπείρει αμφιβολίες στις ψυχές αλλων ανθρώπων...

Εδω φίλε μου στην Ορθοδοξη Ελλάδα δεν έχουμε Ιερές Εξετάσεις και δεν καίμε μάγισσες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ενας φαντασιοπληκτος (και χρησιμοποιώ ελαφρύ όρο) θα πρέπει ανενοχλητος να προσπαθει να ξεριζώσει τον σωτήριο Λόγο του ζωντα Αληθινου Θεού και να σπειρει τα δικά του ζιζάνια...

Νομίζω οτι ασχοληθηκαμε πολυ με το θεμα.
Φυσικα αν θελεις να πεις οτιδηποτε περαιτερω εισαι ελευθερος, αλλα μετά απο την τοποθετηση του καθενος μας καθως και την παραθεση των χρήσιμων στοιχείων από τον φίλο Ποσειδώνα κάθε αναγνωστης μπορει να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν αντέχω να βλέπω έτσι το λουλούδι Μου!"

http://www.tlig.org/el/messages/1107/

Καλώ καθέναν σε Μένα, πριν να επέλθει η δίκαιη Τιμωρία Μου στον κόσμο αυτό. Οι ημέρες πλησιάζουν, διότι δεν γίνεται να συνεχίσω να ανέχομαι2 αυτή την αποστασία. Όταν η γη θα τρέμει, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή όσων θα επιπέσουν στην πονηρή αυτή γενεά. Κατήλθα στο απέραντο αυτό νεκροταφείο και περπάτησα ανάμεσα στους τάφους, για να σας αναστήσω. Φώναξα στους τάφους να ανοίξουν και το έκαναν. Το να αναστήσω τους γιους και τις κόρες Μου και να τους ανακαινίσω, ήταν το δώρο της Αγάπης Μου. Φλεγόμενος από την επιθυμία να τους αναστήσω, η επιθυμία Μου με εξακόντισε προς τα κάτω, προς τους τάφους, και αμέσως σήκωσα τους νεκρούς από τους τάφους τους και τους αγκάλιασα: “αυτό είναι το δώρο μου προς εσάς που θα πρέπει να παραμείνει παντοτινό. Αυτοί που θα εξακολουθήσουν να μου είναι αφοσιωμένοι, θα λάβουν τις ευλογίες Μου ως ανταμοιβή. Πήγαινε τώρα και διακήρυξε την Αγάπη Μου την αυγή…”
Κόρη, ποτέ δεν επέβαλλα σε κανένα το Νόμο Μου ή την Παρουσία Μου. Έρχομαι ως υπόμνηση για να βάλω τάξη στην αταξία. Και όμως, παρά τα οπτικά Μου θαύματα και σημεία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις Μου, παρά τις προφανείς χάρες και τα δώρα που διαμοίρασε το Άγιο Πνεύμα Μου, παρά την πολυέλεη προσέγγισή Μου, η ανταπόκριση που είχα από ορισμένους ήταν αδιαφορία, καταδίωξη και δυσπιστία, εμπαιγμός και εσκεμμένη απόρριψη των Καλεσμάτων Μου για μετάνοια. Φτύνουν τις ευλογίες Μου και, θρεμμένοι από τα αναθέματα, τους νεκρούς που βλέπουν να ανασταίνω μπροστά στα μάτια τους, τους απαξιώνουν ή τους αγνοούν. Διαβάζουν τις Γραφές με μάτια που δεν διακρίνουν.
Κόρη, τους είχα προειδοποιήσει εκ των προτέρων για τις συμφορές που θα επιπέσουν σ’ αυτή τη γη εξαιτίας των αμαρτιών τους, συμφορές και καταστροφή που επαληθεύθηκαν, και παρ’ όλα αυτά διστάζουν και δεν θέλουν να πιστέψουν ότι όλο αυτό το επέφεραν οι ίδιοι και όχι η φύση… Όταν είπα ότι η γη θα σειστεί και ο άξονάς της θα μετακινηθεί 3 και ότι τα νησιά θα μετακινηθούν από τη θέση τους, κανείς δεν Με πίστεψε. Περιφρόνησαν όλες τις προειδοποιήσεις Μου. Όταν σήμερα σας λέω ότι από την μοχθηρία και την αποστασία της γενεάς αυτής, το σύμπαν τίθεται σε κίνδυνο, συνεχίζουν να μην πιστεύουν. Όταν δουν τη γη που δημιούργησα να ξεκολλάει και να γίνεται κομμάτια, φόβος θα καταλάβει τις σκληρόκαρδες αυτές ψυχές. Ο κατακλυσμός 4 δεν θα είναι τίποτε σε σύγκριση με την καταστροφή που η Φωτιά Μου θα επιφέρει σε αυτό τον κόσμο. Τα έγκατα της γης θα ξεράσουν Φωτιά και οι ρωγμές θα ξεχυλίσουν υγρό Πυρ, που θα σχηματίσει ποτάμια, ποτάμια Φωτιάς που θα ξεχυθούν και θα απλωθούν σε κάθε πόλη αναφλέγοντας τη γη. Τα αναθέματα που ρίχνετε στους απεσταλμένους μου, θα πέσουν όλα στο κεφάλι σας. Προσθέτω την ευλογία Μου σ’ εσένα Βασούλα, την ευλογία που εκείνος αρνήθηκε να σου δώσει.5 ΙC


5 Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη, όταν τον επισκέφθηκα για να του δώσω την ομιλία μου για την ενότητα που εκφωνήθηκε στη Φάρφα της Ιταλίας. Την ίδια ομιλία επέδωσα στον Μονσινιόρ Φορτίνο, τον Καρδινάλιο Κάσπερ και τον Καρδινάλιο Κάσσιντυ που έδειξε ενδιαφέρον.

ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ


http://www.tlig.org/el/messages/556/


Ευλογημένα έθνη, ευλογημένε λαέ, ευλογημένη δημιουργία! Γιατί αντιστέκεστε στην Αγάπη Μου και πλανηθήκατε για να γίνετε εύκολη λεία στο Σατανά, αφού αφεθήκατε να επικαλεσθείτε το Όνομα Μου μάταια; Το πνεύμα που έχετε μέσα σας είναι ένα πνεύμα ανταρσίας, που σας κατευθύνει όλους στο να ζείτε μια αισθησιακή ζωή, μια άσκοπη ζωή, μια άθεη ζωή, και να ανταλλάσσετε την αγιότητα με τη διαστροφή. Ω γενεά! Πού είναι το Σημείο ανάμεσα σε Μένα και σε σένα; Τι το έκανες; Πού είναι η πίστη σου σε Μένα; Πώς αφεθήκατε να φτάσετε στο σημείο να Με εγκαταλείψετε;

Δεν ακούσατε ποτέ ότι όσο πιο κοντά Μου έρχεστε, τόσο πιο κοντά σας θα έρθω; Κρατήστε τα μάτια σας καρφωμένα πάνω Μου χωρίς να κοιτάτε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, για να πω μια μέρα:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΝΑ, ΑΔΕΛΦΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ:
http://www.tlig.org/el/messages/1102/

Ωστόσο, ακόμη κι αυτοί που λένε πως Με λατρεύουν, και αποκαλούν τους εαυτούς τους Βυζαντινούς, στερήθηκαν πρόθυμα την ευκαιρία να βρεθούν μέσα στην παλάμη του Χεριού Μου και να Με αναγνωρίσουν. Απέρριψαν κατάφωρα την ευλογία Μου και τη χάρη Μου… Ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τα πάντα αλλά δεν ξέρουν τίποτε...

+++ Σε ρωτώ λοιπόν εσένα1, αδελφέ της Ανατολικής Εκκλησίας:

Μπορώ Εγώ, σαν Θεός, να ξεδιπλώσω στον άνθρωπο τα Μυστήριά Μου, αν είναι θέλημά Μου.

Μπορεί ο Θεός, στους καιρούς σας να φανερώσει τον εαυτό Του στον άνθρωπο μέσα από μια αχτίδα θεϊκού Φωτός, και ο άνθρωπος να το αντιληφθεί με τη χάρη;

- Θεωρείς την Ορθοδοξία ως την αληθινή θρησκεία, αλλά απέρριψε ποτέ η Ορθοδοξία την πιθανότητα να δοθεί στον άνθρωπο θεϊκή διδαχή με το Φως του Αγίου Πνεύματος;

-Πες μου, φίλε Μου, ποιο είναι το αποκορύφωμα της μυστικής ζωής, στην οποία αναφέρεσαι; Δεν είναι η στενή και προσωπική συνάντηση με Μένα, τον Χριστό;

- Μπορεί ο άνθρωπος να συλλάβει μόνος του τη Γνώση2 Μου; Όχι, και βέβαια όχι. Η Γνώση Μου γίνεται αντιληπτή μόνο με το φως του Σταυρού, που κάνει όλα όσα είναι αόρατα για το ανθρώπινο μάτι, ορατά, και φωτεινά. Μόνο με το Μάτι του Εργαλείου της σωτηρίας σας μπορεί κανείς να δει όλες τις πλευρές Του.

- Τι σημαίνει λοιπόν να Με γνωρίζει κανείς και να Με καταλαβαίνει; Και ποια η σχέση ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο;

- Μπορώ Εγώ, ως Χριστός, να παραχωρήσω την πληρότητα της χάρης Μου σε όσους ειλικρινά αναζητούν τη χάρη;

- Επιτελείς καθημερινά πολλά καθήκοντα, όμως θα ήθελα ειλικρινά να βρεις καταφύγιο στην Καρδιά Μου, να βρεις την ανάπαυσή σου σε Μένα, τον Θεό σου ...

- Μπορώ Εγώ, σαν Θεός, σε αυτούς τους τόσο επιβαρυντικούς σας καιρούς, να φανερώσω τη θλίψη Μου στον άνθρωπο, και σε όποιον θέλω, και να μοιραστώ τις ανησυχίες Μου μαζί του;

- Μην ξεγελιέσαι λέγοντας «είναι αδύνατο για τον απλό άνθρωπο να αποκτήσει τον θησαυρό του Αγίου Πνεύματος! Ποιος είσαι εσύ για να Με κρίνεις; Τι είναι το χώμα για να Με προκαλεί; Όλοι αναμφίβολα θα κριθούν στο τέλος και όλοι θα υποχρεωθούν να λογοδοτήσουν για ό,τι έπραξαν και ό,τι δεν έπραξαν.

- Εσύ, που Με εξετάζεις λεπτομερώς, Με γεύθηκες ποτέ, όπως ο Δαβίδ; 3

-Αν είσαι βέβαιος πως Με κατέχεις, γιατί δεν Με αναγνωρίζεις από τα λόγια Μου;

- Μάθε να λες: «έμαθα πώς να κατέχω τον Θεό, που με αναγνώρισε σαν παιδί Του και μου έκανε γνωστό τον εαυτό Του, χωρίς ωστόσο να χάσει την υπερβατικότητά Του! Εκείνος που περικλείει τα σύμπαντα, κατέχει και μένα και, παρά τη μηδαμινότητά μου, πρόσταξε όλα μέσα μου να είναι σύμφωνα με το θείο Θέλημά Του…» Και τότε, αφού τα πεις αυτά, θα πρέπει να Μου πεις, φίλε Μου, πώς είναι να Με ανακαλύπτεις μέσα σου; Πώς είναι να ανασηκώνεις το πέπλο του Νυμφίου και να ανακαλύπτεις την Θεότητά Μου; Επίτρεψε τότε στο Άγιο Πνεύμα Μου να σε πλημμυρίσει με το Φως Του και να μετατρέψει την ψυχή σου σε Ναό!

-Μπορεί να φτάσει κανείς, αν και βρίσκεται ακόμη στη γη, στην ανέκφραστη και καθαρότερη αρετή της απάθειας, χωρίς να τον επισκεφθώ Εγώ με Φωτιά;

- Και εάν όντως επισκεφθώ μία πόλη4, είναι δυνατόν αυτό να μείνει απαρατήρητο; Δεν θα αναφλεγεί στο πέρασμά Μου ολόκληρη η πόλη;

- Δεν διάβασες ποτέ ότι μπορώ να οδηγήσω το λαό Μου και να τους φανερώσω το Θέλημά Μου χωρίς να το ανακοινώσω στον άνθρωπο;

- Τι κακό υπάρχει όταν ο Νυμφίος έρχεται σε τούτη τη γενεά για να προσελκύσει ψυχές πιο κοντά στις αγαπητικές φλόγες της Καρδιάς Του και να τους περιβάλει με τον εαυτό Του, για να τις καταστήσει ικανές να συγκυβερνήσουν με Μένα, τον Θεό τους; Σας ρωτώ σοβαρά, τι κάνατε με τις Γραφές; Δεν είναι η δική Μου εικόνα; Πώς γίνεται τότε, αν λέτε πως γνωρίζετε τις Γραφές, να μην Με αναγνωρίζετε μέσα σε αυτό το έργο; Πώς και διαψεύδετε τόσο εύκολα την αλήθεια;

-Μπορεί κάποιος που είναι πνευματικά νεκρός να κατανοήσει τις Γραφές και να τις εφαρμόσει, αν δεν είναι ζωντανός; Όποιος κατανοεί τις Γραφές και τα δικά Μου λόγια, που καθρεφτίζουν την εικόνα Μου, δεν μπορεί να πει: «Μου αρκούν οι Γραφές όπως και οι ρήσεις των Πατέρων της Εκκλησίας...»

IC

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ


http://www.tlig.org/el/messages/981/





- Ειρήνη, αδελφή μου εν Κυρίω. Φρόντιζε για την ομάδα σου 1 και μην παραλείπεις ποτέ να τους ενθαρρύνεις. Οι καρδιές σας να είναι άγιες, οι καρδιές σας να κηρύττουν ένα Χριστό αναστημένο. Ο Χριστός να είναι το θέμα σας.

Ο Θεός σας κάλεσε όλους για να συμμετέχετε στη Δόξα του. Δίνει την Χάρη του στους ταπεινούς και στους αθώους. Πάνω απ' όλα, να είστε αγνοί για να μπορέσετε να αντικρίσετε τον Κύριο με καθαρή συνείδηση. Το Πνεύμα της Χάριτος είναι επάνω σας και στον καθένα σας δόθηκε ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρίσματα σας δόθηκαν προς όφελος της Εκκλησίας, για να κηρύξετε ένα Χριστό Αναστημένο, κάτι που στις μέρες σας δεν θεωρείται αλήθεια. Πρέπει να γκρεμίσετε αυτό το τείχος της πλάνης που χτίζεται. Σαν επιτήδειοι κτίστες 2 που κτίζουν ένα σπίτι, αυτοί οι εχθροί της Εκκλησίας είναι το ίδιο επιτήδειοι και πανούργοι στο καταστροφικό τους έργο. Σήμερα, ο Θεός βάζει τους αδύνατους και τους άθλιους για να πολεμήσουν αυτό που είναι εντυπωσιακό και σπουδαίο στα μάτια αυτού του φθίνοντος κόσμου της Αποστασίας!

Η Παρουσία του Αγίου Του Πνεύματος θα αναστήσει 3 πολλά σώματα νεκρά. Η ανηθικότητα στις μέρες σας είναι η κορωνίδα του αμαρτωλού αυτού κόσμου. Αλλά εσείς, φίλοι μου, που δεχθήκατε την Αποκάλυψη μέσα σε λαμπρό φως, συνεχίστε να κηρύττετε ένα Χριστό Ζωντανό και μη φοβάστε τις διώξεις, χαρείτε αντίθετα. Τι μεγαλύτερη χάρη μπορεί να σας προσφέρει ο Κύριος; Μην πασχίζετε να αποφύγετε τη λόγχη που έρχεται, δεν έχετε αντιληφθεί την αξία της; Χαρείτε αντίθετα την Παρουσία του Θεού, χαρείτε την Παρουσία Του Πνεύματός Του και εξυμνήστε Τον πρόθυμα, αφού μέσα σε Αυτόν όλοι ζείτε, μέσα σε Αυτόν κινείστε και αναπνέετε, μέσα σε Αυτόν αναπαύεστε 4 και μια μέρα θα αναπαύεστε αιώνια...

Κι εσύ, αδελφή μου εν Κυρίω, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για τον Κύριο. Η μόνη σου φροντίδα να είναι η Εκκλησία Του.

Εγώ, ο Άγιος Παύλος, απόστολος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, σας λέω: Θάρρος και μείνετε ακλόνητοι, μείνετε μέσα στη Χάρη του Θεού και βρείτε τη χαρά σας στην Παρουσία Του. Σας ευλογώ στο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Να είστε ένα...




ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ


http://www.tlig.org/el/messages/953/

Δεν θα κρατήσω κατάστιχα ούτε λογαριασμό, καθώς τα Έργα Μου απέχουν από τα έργα σας. Η Πνοή Μου θα μεταφερθεί από τους ανέμους πάνω σε όλη τη δημιουργία Μου, για να πουν: "ο Θεός δεν μας ξέχασε, αυτή είναι η δρόσος Του, αυτές είναι οι δροσοσταλίδες Του" και συγχρόνως θα σκορπίσω πάνω σας τη Διδαχή σαν προφητεία. Και στους πιο ασήμαντους, δημιουργία, θα χαρίσω τα Δώρα Μου, για να διαπιστώσετε τη γύμνια σας και να αντιληφθείτε πως σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας Με λυπήσατε.





ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Πραγματικα εντυπωσιακη περιπτωση ψευδοπροφητη....
Μου θυμιζει εντονα κατι μεντιουμ και σατανιστες που χρησιμοποιούν παραπλανητικα σταυρούς και αγιες εικονες για να αποπλανησουν τους αδαείς...

Παραθέτω μονο ενα μικρό απόσπασμα από τον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο από τον λόγο του "περί ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων"... που νομιζω οτι τα λεει όλα για την κυρία Βασούλα και τους ομοίους της...

......«Ἐγώ εἰμι ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος» (Αποκ. 22.13); Ας γνωρίσει καθένας τον νου του και τη σκέψη του, αφού αποθέσει κάθε βιοτική μέριμνα. Είπε ο Κύριος, «Βλέπετε͵ μὴ πλανηθῆτε. Πολλοὶ γὰρ ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου ἐλεύσονται λέγοντες͵ ὅτι Ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός· καὶ πολλοὺς πλανήσουσι» (Λουκ. 21.8). Και πάλι, «Προσέχετε ἑαυτοῖς ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν͵ οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων͵ ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες· ἀλλ΄ ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτοὺς» (Ματθ. 7.15), λέει˙ δηλαδή από τα λόγια, από την ψευδοπροφητεία, από την υποκρισία τους, από την κακοδοξία τους, από την βλασφημία τους θα τους καταλάβετε.

«Οὐ γὰρ δύναται δένδρον σαπρὸν ποιεῖν καρποὺς καλούς. Πᾶν γὰρ δένδρον ἐκ τοῦ ἰδίου καρποῦ ἐπιγινώσκεται» (Ματθ. 7.18-19). Έτσι κι εσείς αυτούς θα τους καταλάβετε από τους καρπούς τους. Όταν πια τους αναγνωρίσετε, μην τους λαμβάνετε στην οικία, μην τους τιμήσετε, μη ζητήσετε από αυτούς λόγο διδασκαλίας, μην βάλετε τους μαργαρίτες σας μπροστά τους, αλλά προσέχετε από την ζύμη τους, δηλαδή από την αίρεσή τους....

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


http://www.tlig.org/el/messages/870/


- Κύριέ Μου, ψάλε το νέο Σου άσμα 1 στα έθνη, ψάλε τον νέο Σου ύμνο 2 σε κάθε φυλή. Το άσμα Σου θεραπεύει, ο ύμνος Σου κάνει μεγάλα θαύματα.

- Ειρήνη σε σένα, παιδί Μου. Θα συνεχίσω να συνθέτω και όπως η βροχή φέρνει το νέο χορτάρι στις πλαγιές έτσι κι Εγώ θα φέρω πνευματική τροφή στους πεινασμένους και τους φτωχούς. Κι εσύ γίνε η άρπα Μου, ώστε όλη η συνάθροιση των πιστών να ψάλει μαζί Μου το άσμα Μου. Χαροποίησε λοιπόν τον Δημιουργό σου! Ευλογημένο παιδί, πόσο Με διασκεδάζει η αδυναμία σου... Πάρε το χέρι Μου και βάδισε μαζί Μου, θα σε βοηθήσω να προχωρήσεις και να ολοκληρώσεις την αποστολή σου κάνοντάς σε πιο δραστήρια 3 και δίνοντάς σου περισσότερη ενθάρρυνση. Θα σου δώσω αυτές τις χάρες για να διδάξεις άφοβα ό,τι σου έχω δώσει και μέσα από σένα, θα απλωθεί σε όλα τα έθνη η ευωδία της Γνώσης του Εαυτού Μου. Εγώ είμαι η Αρχή και το Τέλος και τα πάντα έχουν μέτρο τους Εμένα.
ΙΧΘΥΣ

ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ

http://www.tlig.org/el/messages/869/
Φίλοι; Άκουσέ Με - πάντα να θυμάσαι τούτο: Ο Μεσσίας διώχθηκε, αντιμετωπίστηκε σαν απατεώνας, το ίδιο και οι μαθητές Του. Παιδί Μου! Έρχεσαι από Εμένα κι αφού έρχεσαι από τον Μεσσία, θα υποφέρεις κι εσύ όπως κι Αυτός υπέφερε, όχι πως δεν σε είχα προειδοποιήσει, αλλ' αυτό είναι μόνο μια υπενθύμιση.

Ανώνυμος είπε...

Ενωθείτε ! Επικαλεσθήτε μαζί το Ονομά Μου! Καθαγιάστε μαζί το Σώμα Μου και το Αίμα Μου ! Μην διώκετε την Οδό! Ταπεινωθείτε και λυγίστε για να μπορέσετε να ενωθείτε και να Με δοξάσετε. Μιλάτε για το Πνεύμα αλλά δεν ενεργείτε σύμφωνα με το Πνεύμα. Μιλάτε για την Οδό αλλά είστε οι πρώτοι που Την φράζετε! Πόσο λίγο Με γνωρίζετε . . . Επικαλείστε το Ονομά Μου κι όμως δολοφονείται τα παιδιά Μου μεταξύ του ιερού και του θυσιαστηρίου. Σας διαβεβαιώνω, όλ'αυτά θα σας καταλογιστούν την Ημέρα της Κρίσεως. Μπορείτε να Με αντακρύσετε και ειλικρινά να πείτε "Είμαι συμφιλιωμένος με τους αδελφούς μου"; Μπορείτε αληθινά να πείτε "δεν έκανα καμιά διάκριση μεταξύ αδελφών, υπό το Αγιο Ονομά Σου, τους φέρθηκα όπως σε ομοίους μου"; Οταν θα παρουσιάσετε την υπόθεσή σας μπροστά Μου, τότε θα σας πω καταπρόσωπο "φύγετε. Δεν φερθήκατε στους αδελφού σας όπως σε ίσους, σφαγιάσατε καθημερινά το Σώμα Μου. Που είναι ο θριαμβός σας; Ενώ έκτιζα, εσείς γκρεμίζατε, ενώ συγκέντρωνα εκ νέου, εσείς σκορπίζατε, ενώ ένωνα, εσείς διαιρούσατε!"

Ομως, ακόμη και σήμερα, ®εάν έρθετε σε Μένα όπως είστε, μπορώ να σας θεραπεύσω, μπορώ να σας μεταμορφώσω και θα Με δοξάσετε. "Αλλοίμονο στις έγκυες ή σ'αυτές που θηλάζουν όταν έρθει η Ημέρα Μου!" Γράφε : 3 αλλοίμονο σε εκείνους που θα βρεθούν να περιθάλπουν την αμαρτία μέσα τους όπως ένα έμβρυο και με οπαδούς διαμορφωμένους στα δικά τους πρότυπα. Αλλά η Γραφή λέει ότι από ανάμεσά σας θα βγουν πρόσωπα που θα διδάσκουν διεστραμμένα, για να παρασύρουν τους πιστούς με το μέρος τους. 4Φωνάζω και προσπαθώ να διαπεράσω την κώφωσή σας για να σας σώσω και αν σας επιτιμώ, αυτό γίνεται εξ'αιτίας
του Μεγαλείου της Αγάπης
που έχω για σας.
Αλλά σας βεβαιώνω, ότι μια μέρα θα συγκεντρώσω όλα τα χωρισμένα μέλη του Σώματός Μου μαζί σε Μία και μοναδική σύναξη. Μην κλαις φίλε Μου, 5 εσύ που Με αγαπάς. Υπόμεινε ό,τι υπομένω, ωστόσο παρηγόρησέ Με και έχε πίστη σε Μένα. Θα επιτελέσεις μεγάλα έργα στο Ονομά Μου. Να είσαι ανεκτικός όπως είμαι ανεκτικός. Πείνασα, δίψασα και πολλές φορές έμεινα νηστικός και ήρθες σε βοήθειά Μου. Συνέχισε τα καλά σου έργα κι Εγώ θα σε ανταμείψω. Σε βεβαιώνω ότι δεν είσαι μόνος, Είμαι μαζί σου. Μείνε ενωμένος μαζί Μου και ζήσε εν ειρήνη. Είσαι απόγονος του Αίματός Μου και κληρονόμος της Βασιλείας Μου. Πες ότι η Καρδιά του Κυρίου είναι Αγάπη και ότι η Καρδιά του Νόμου βασίζεται στην Αγάπη. Πες στον λαό Μου ότι δεν θέλω διαχειριστές στον Οίκο Μου, δεν θα δικαιωθούν κατά την Ημέρα Μου διότι αυτοί είναι που μετέτρεψαν τον Οίκο Μου σε οίκο εμπορίου.
ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΟΥ
ΕΝΟΠΟΙΗΣΤΕ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
http://www.tlig.org/el/messages/664/


Σας έστειλα το Πνεύμα Μου να ζει μέσα στις καρδιές σας, γι'αυτό το Πνεύμα που ζει μέσα σας θα σας δείξει ότι η Εκκλησία Μου θα ανοικοδομηθεί μέσα στην καρδιά σας και θα αναγνωρίσετε ο ένας τον άλλο σαν αδελφό σας μέσα στην καρδιά σας.

3 Ο Ιησούς εννοεί την εξήγηση του στίχου Λουκ.21:3.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Τελικά έχουν δικιο αυτοί που σοφα λενε άσε τον αιρετικό τον άδικο και τον κακό άνθρωπο, αυτόν που εχει μεσα του μισος να μιλαει ελεύθερα ...... γιατι οσο μιλαει περισσοτερο κακό κανει στον εαυτο του....

Ποτε δεν πίστευα ότι ο Χριστός μπορουσε να πει την φράση που Του βάζει στο στόμα η μαντάμ Βασούλα....
"..πόσο Με διασκεδάζει η αδυναμία σου..."....

Αντίθετα ξέρω καλά κάποιον που πραγματικά διασκεδάζει με την αδυναμία των ανθρώπων....
Και τον ξερει κι η Βασούλα γιατί αυτόν υπηρετεί....

Μπορει να προσπαθεί να διανθίσει τον λόγο της με ένα σωρο υποτιθέμενες βιβλικές ατακες αλλά στο τέλος ανάμεσα τους ξεπετάει και μια που προερχεται από τον αληθινό "κυριό" της....

Ευτυχως γι όλους μας αγαπητοί μου φίλοι ο Χριστός μπορεί να επιτρέπει στους ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδασκάλους να μας κοροιδευουν αλλα στο τελος καρφωνονται...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΤΥ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΗ ΜΟΥ

16 Απριλίου, 1993 - Μεγάλη Παρασκευή Ορθοδόξων

http://www.tlig.org/el/messages/790/

- Κύριε, πολλοί καταδικάζουν την προφητεία - κι εγώ το καταλαβαίνω - αφού υπάρχουν πολλοί ψευδοπροφήτες.

- Άνθρωποι ολιγόπιστοι! Πώς δεν μπορέσατε να καταλάβετε αυτά που σας δίδαξα; Είπα ότι στους έσχατους καιρούς θα εμφανιστούν πολλοί ψευδοπροφήτες και θα πρέπει να φυλάγεστε απ' αυτούς, αλλά δεν είπα ότι θα μπορείτε να τους διακρίνετε από τους καρπούς τους; Γιατί ελάχιστοι ακολουθούν τις οδηγίες Μου;

Είμαι ο Χριστός και σε στέλνω ακριβώς γι' αυτό το λόγο στα έθνη για να διακηρύξεις ότι ο Λόγος Μου είναι ζωντανός! Στάσου λοιπόν σταθερή και μην αμφιταλαντεύεσαι ή φοβάσαι, είμαι η Ασπίδα σου. Ναι, Βασούλα Μου, σου έχω δώσει το προνόμιο όχι μόνο να είσαι μαζί Μου μ' αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο, αλλά και να υποφέρεις για Μένα. Μην αμφιβάλλεις ωστόσο ποτέ ότι είμαι ικανός από μόνος Μου να ολοκληρώσω τούτο το Έργο. Είμαι Αυτάρκης, αλλά σε διάλεξα για να σε τελειοποιήσω. Σου το λέω, ο αγώνας σου δεν τέλειωσε ακόμη. Μπορώ κιόλας να σε βεβαιώσω ότι θα τον τελειώσω μαζί σου. Πήγαινε στα έθνη και διακήρυξε ότι ο Νόμος Μου είναι ζωντανός και ότι θέλω να τον γράψω πάνω στην καρδιά τους, χαίρε λοιπόν!

Χαίρε κι ευτύχησε γιατί το Έλεός Μου είναι ασύγκριτο. Ευτύχησε γιατί οι δύο Μας Καρδιές, σαν δυο ελαιόδεντρα, βρίσκονται ανάμεσά σας για να αποκαταστήσουν την υγεία σας και να γιατρέψουν τις πληγές σας! Χαίρε κι ευτύχησε γιατί οι δύο Καρδιές Μας σαν δυο λυχνάρια οδηγούν τα βήματά σας στον Ουρανό όπου ανήκετε. Με τι μπορείτε να παρομοιάσετε το Έλεός Μου; Κι εσύ που σε ανέθρεψα και σε ανύψωσα στο Φως Μου, κράτα γερά πάνω Μου. παρακολουθώ κάθε ενέργεια από τον Ουρανό, και ξέρω ότι οι πιο εντυπωσιακές πληγές που θα δεχθώ, θα είναι στο σπίτι των καλύτερων φίλων Μου. Θ' αναγκαστώ να πιω από το Ποτήρι της διαίρεσης σας, της ασυμφιλίωτης καρδιάς σας και της αποστασίας σας... Ο φθόνος και η απάτη σκοτώνουν τους αθώους. Όχι, παιδί Μου, μην περιμένεις ευχαριστίες ή ευσπλαχνία από τον κόσμο, αλλ' ούτε κι Εγώ δέχθηκα τίποτε απ' αυτά τα δύο στο δρόμο του Γολγοθά. Διαβεβαιώνω τη μικρή σου καρδιά: για χάρη της Αγάπη Μου, θα αυξήσω τα Καλέσματά Μου και δεν θα τα μειώσω. Θα υπερισχύσω κάθε στόματος που συκοφαντεί, γιατί είμαι Κύριος. Επομένως να χαίρεσαι, γιατί με τις πληγές που σου προκαλούν οι φίλοι Μου,
θα επαναφέρω πολλούς σε Μένα,
θα αφήσω τους τυφλούς να δουν και τους παράλυτους να περπατήσουν πάλι ένας μεγάλος αριθμός από σας θα επιστρέψει σε Μένα. Σταμάτα λοιπόν να κλαις και στέγνωσε τα μάτια σου... Βασούλα Μου, έλα... Εγώ θα σκουπίσω τα δάκρυα σου... 2 Σύντομα η γη θα τρέμει και θα σειστεί και α! πολλοί θα περιπλανώνται ακόμη στην έρημο... Έλα και στηρίξου πάνω Μου και εμπιστεύσου Με. Προσευχήσου γιατί χαίρομαι όταν θυμάσαι την Παρουσία Μου. Σε αγαπώ βαθιά και αμέτρητα.
Θα είμαι πάντα μαζί σου.

ΦΥΛΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ

20 Ιανουαρίου 1992

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ


http://www.tlig.org/el/messages/953/

Αν σας ακολουθώ ακούραστα είναι από την περίσσεια αγάπη που έχω για σας. Από όλες τις χάρες με τις οποίες σας προίκισα αυτή είναι η Κορωνίδα Μου. 4 Πλησιάστε Με και θα σας εμφυσήσω την Αθανασία, θα ζωντανέψω την ψυχή σας για να κινείται, να ποθεί και να αναπνέει μέσα στη Δόξα Μου, ώστε να μην ανήκετε πια στον εαυτό σας αλλά σε Εκείνον που σας κινεί ενωμένους με τη Μοναδικότητά Μας.

Μη λέτε: "Να τολμήσω, εγώ, ο αμαρτωλός να ζητήσω το Φως το Απρόσιτο; Προσιτό μόνο για τους αγίους;" Αν αληθινά πιστεύετε ότι είστε αμαρτωλοί όπως λέτε και ανάξιοι για τα Δώρα Μου, το αδύνατο θα γίνει δυνατό. 5 Αμέσως θα σας φλογίσω για να σας αναλώσω και να κάψω στη ρίζα του κάθε τι που δεν ήταν δικό Μου. Ύστερα, θα αντικαταστήσω όλα αυτά που εμπόδιζαν το πέρασμά Μου μέσα σας με Εκείνον που θεωρούσατε Απρόσιτο. Θα γίνει το φως των ματιών σας, το κίνητρο της ύπαρξής σας, ο παλμός της καρδιάς σας, η ικανότητα του λόγου σας, το γέλιο και η χαρά σας, το βασιλικό στολίδι της ψυχής σας, ο φύλακας του πνεύματός σας. Θα γίνει ο αδελφός σας, η αδελφή σας και ο πιστός σας φίλος. Θα γίνει η γιορτή σας, το πανηγύρι σας, το συμπόσιό σας, ο κρυμμένος θησαυρός, το μαργαριτάρι, ο ύμνος στον Ύμνο, το αμήν στον Αμήν, η γη της επαγγελίας και το θεμέλιο όλων των αρετών που πάνω τους θα χαράξει το Άγιο Όνομά Του.

Ελάτε λοιπόν να λάβετε τη Σφραγίδα της ελευθερίας σας, ομολογώντας ότι είστε αμαρτωλοί και υποταγμένοι στην αμαρτία, ώστε κι Εγώ με τη σειρά Μου να σας επιδαψιλεύσω τα Ανεξάντλητα Πλούτη Μου και τη Βασιλεία των Ουρανών. Το Άγιο Πνεύμα Μου θα σβήσει τη δίψα σας. Θέλω να σας μεταμορφώσω όλους σε μια άψογη φυλή, σε έναν άγιο λαό, όμοιο με την εικόνα Μας, γιατί λοιπόν, γιατί Μου ζητάτε τόσο λίγα... και με τόσο λίγη πίστη; Γιατί υποτιμάτε τη γενναιοδωρία Μου; Η έλλειψη πίστης είναι θανάσιμο δηλητήριο για το πνεύμα σας, και σας παρασύρει σε ό,τι αντιπαθώ: σε ανθρώπινες διατάξεις και διδασκαλίες. Έχετε μάθει ότι η Εκκλησία είναι το Σώμα του Υιού Μου και ότι Αυτός είναι η Κεφαλή. 6 Εσείς λοιπόν που είστε μέλη του Σώματός Του, θα πρέπει να αποζητάτε τα δώρα του Αγίου Μου Πνεύματος και να εισχωρείτε στο μυστήριο του Χριστού, μυστήριο που θα σας θεοποιήσει.

Με τη δύναμη του Πνεύματός Μου, θα δείτε ένα λαμπρό όραμα της κληρονομιάς σας, εκεί που όλος ο άγιος λαός αναπαύεται, θα δείτε τον δικό σας τόπο ανάπαυσης. Είστε άξιοι της Βασιλείας Μου; Σε ποιόν βασίζεστε; Προσηλώστε τα μάτια, το νου και την καρδιά σας σε Μένα και ελάτε να κερδίσετε τη Βασιλεία Μου. Ελάτε να κερδίσετε Εμένα, το Θεό σας. Βασιστείτε σε Μένα και σε κανέναν άλλον. Η εσωτερική σας δύναμη είναι το Άγιο Πνεύμα Μου μέσα στο οποίο αναπνέετε και κινείστε και υπάρχετε. Η εσωτερική χάρη, το μεγαλείο, η ευγλωττία και η ομορφιά σας είναι το Άγιο Πνεύμα Μου. Το εσωτερικό φως της ψυχής σας είναι το Τρισάγιο Πνεύμα Μου που κάνει την ψυχή σας άφθαρτη, πλήρη χάριτος, ουρανό Μου, ανάπαυσή Μου και τέλεια διαμονή για Μένα, τον τριαδικό και ομοούσιο Θεό σας. Ο εσωτερικός σας Μεσολαβητής, που υψώνει στα σύννεφα το πνεύμα σας και σας φέρνει σε κοινωνία με τους Αγίους και τους Αγγέλους Μου είναι το Άγιο Πνεύμα Μου. Θα σας διδάξει να μένετε ακλόνητοι όταν σας διώκουν και σας συκοφαντούν εξαιτίας Μου. Βάλτε την καρδιά σας να τελειοποιήσετε την ψυχή σας, γεμίζοντάς την με το Πνεύμα Μου, και θα ζήσετε!

Έλα, κόρη, εμείς; Ο Θεός-είναι-μαζί-σου.

ΑΡΧΩ

Ανώνυμος είπε...

Τι Σημαίνει Η Επιστροφή Του Χριστού;
Ο Διάβολος Επαναλαμβάνει Το Ψέμα Που Είπε Στην Εύα

http://www.tlig.org/el/messages/1078/
Και τότε, θα σου φανερώσω με χαμόγελα, το δρόμο της ζωής. Δεν θα βαδίζεις πια πάνω σε κάρβουνα αναμμένα αλλά σε ζαφείρια. Ο Θεός που άλλοτε Τον θεωρούσες απερίγραπτο και απρόσιτο, θα δώσει στην καρδιά σου απέραντη χαρά ενώ συγχρόνως θα σου εκφράζει τη χαρά Του: "Άλλοτε έμοιαζες με αγρό όπου βλάσταιναν μόνο αγκάθια και τριβόλια, άχρηστο και καταραμένο. Τώρα όμως, μαζί Μου, θα μοιάζεις με αγρό δικής Μου εκλογής, ποτισμένο από τις πηγές του Αγίου Πνεύματος, και θα δώσεις καρπούς ευάρεστους για Μένα" 12.
Όπως είπα προηγουμένως, το να Με γνωρίζετε, αυτό είναι η τέλεια αρετή. Ο κόσμος σήμερα δεν έχει θέση για Μένα και η δική Μου θέση έχει καταληφθεί από σκύβαλα. Οι αποστάτες και οι αμαρτωλοί περιφέρονται παντού και τα λόγια και τα έργα τους προσβάλλουν την Τρισαγιότητά Μου. Μέσα στη θρασύτητά τους, πιστεύουν ότι η θέση Μου πρέπει να καταληφθεί εν μέρει από ένα είδος αυτοπραγμάτωσης και εν μέρει από μια ανυπομονησία στο να πράττουν μόνο το κακό, αρνούμενοι με θρασύτητα να αναγνωρίσουν την ένδοξη Παρουσία Μου. Αντ' αυτού, ο κόσμος βαδίζει τον δικό του δρόμο και αυτοδοξάζεται επαινώντας και τιμώντας τα επιτεύγματά του, παριστάνοντας το Θεό… Πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα, στην πραγματικότητα όμως δεν ξέρουν τίποτε. Όσο δεν Με γνωρίζουν από τα αγαθά που τους περιβάλλουν και όσο δεν Με έχουν ανακαλύψει, θα παραμένουν σαν πτώματα αδρανείς…
Οι άνθρωποι, στις μέρες σας, αναζητούν ψεύτικους θεούς 13, και ακολουθούν κάθε λογής ειδωλολατρικά συστήματα 14, για να αποκτήσουν κατά τη γνώμη τους γνώση και δύναμη. Και ο κόσμος είναι πολύ γοητευμένος από την ομορφιά των κρυστάλλων, την ομορφιά των φύλλων, στοιχεία που τα θεωρούν ανώτερα από την Παντοδυναμία Μου, αφού ζητούν απ' αυτά δυνάμεις θεραπευτικές, αντί της σπλαχνικής και θεραπευτικής δύναμης του Αγίου Μου Πνεύματος. Αν εντυπωσιάζονται από το σχήμα τους 15, ας συμπεράνουν από αυτό πόσο ισχυρότερος είναι Εκείνος που σχημάτισε τα κρύσταλλα, τα φύλλα και τα παρόμοια, ο Ποιητής όλων αυτών!

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΡΥΞΕ ΕΝΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ


Ρόδος, 9 Σεπτεμβρίου 1997



Δεν είναι ούτε οι θυσίες, ούτε οι αγρυπνίες, ούτε οι σωματικοί κόποι, ούτε κάποιες αξιέπαινες πράξεις που γίνονται προς τιμή Μου που Με ευχαριστούν, όσο μια ψυχή που έρχεται με την καρδιά της στο χέρι και Μου την προσφέρει, διαλαλώντας την αγάπη της για Μένα, ακόμη κι αν αυτό ακούγεται σαν ασυναρτησία... Εκείνος που βρίσκει Εμένα, βρίσκει τη ζωή. Μακάριος αυτός που Με ανακαλύπτει και Με γνωρίζει σιγά σιγά.

Τώρα σου έδωσα τον Άρτο της Ζωής, ώστε τη μέρα που θα σταθείς μπροστά στο Θρόνο Μου, να έρθεις με τα χέρια γεμάτα καλούς καρπούς και να προσφέρεις σ' Εμάς 2 την προσφορά σου.

Γνώρισέ Μας στον κόσμο και θύμισέ τους ότι ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός και δραστήριος. Κήρυξε έναν αναστημένο Χριστό, ανώτατο από κάθε άποψη και πάνω απ' όλα και που έρχεται στις μέρες σας για να σας θυμίσει την Ελπίδα και την Επαγγελία. 3 Κήρυξε έναν αναστημένο Χριστό που είναι πάντοτε παρών και ανάμεσά σας αλλά και μέσα σας επίσης. Έναν αναστημένο Χριστό πλούσιο σε χάρη, πιο ακριβό από σκήπτρα και θρόνους και που στη Θεότητά του κρύβεται μια δύναμη μοναδική σε καθαρότητα και αμόλυντη, κραταιή και άκρως φιλάνθρωπη. Πληροφόρησέ τους για τα μυστήρια που κρύβονται μέσα Μου, αλλά που τα φανερώνω στους πτωχούς τω πνεύματι και σε όσους Με πλησιάζουν με καθαρή καρδιά.

Όλα αυτά που θα αποκαλύψω θα τα αποκαλύψει το Άγιο Πνεύμα Μου και τότε θα φτάσουν να γνωρίσουν την Τρισαγιότητά Μας εν Αγίω Πνεύματι. Αγαπημένη ψυχή, καλλιέργησε όλα Μου τα λόγια και ακολούθησέ Με. Εγώ, ο Ιησούς Χριστός, σε αγαπώ και σε ευλογώ.
ΙΧΘΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωδές της Αγίας Τριάδος (ο Υιός)
http://www.tlig.org/el/messages/1087/

Είναι ανάγκη να επανεκπαιδεύσω το λαό Μου για να μάθουν να αποδίδουν τιμή στον Πατέρα, σε Μένα και στο Άγιο Πνεύμα. Να αποδίδουν τιμή στη δόξα και τη δύναμή Μας, τιμή στο έλεος και την αγαθότητά Μας, τιμή στα σημεία και τα θαύματά Μας. Για αυτό, πρέπει να τους επανεκπαιδεύσω για να μάθουν πώς να αναζητούν το Άγιο Πρόσωπό Μου και να Το αναγνωρίζουν. Όταν τα θεμέλιά σας καταρρέουν, δεν θα πρέπει να παρέμβω; Δεν διαβάσατε ότι δεν έπαψα ποτέ να εργάζομαι; 1 Κι όμως, το να πιστεύετε ότι έπαψα να πλουτίζω τη δημιουργία Μου με άφθονα δώρα όπως τον παλιό καιρό, αυτό είναι η πιο επιζήμια αίρεση! Όλα τα έργα που επιτελώ είναι γεμάτα δόξα και μεγαλοπρέπεια. Τα Έργα Μου είναι ανυπέρβλητα και όσοι βρίσκουν ευχαρίστηση σ΄ αυτά, δίκαια καρφώνουν πάνω τους το βλέμμα τους. Αγγελιαφόρε Μου, σπεύσε κατ’ εντολήν του Βασιλιά σου να γράψεις τούτη την Ωδή, τιτλοφορώντας την:
"Ωδές της Αγίας Τριάδας"
Ύστερα, κάνε την γνωστή σε κάθε πόλη, σε κάθε επαρχία και τίμησέ Μας. Θα σου μιλήσει τώρα ο Πατέρας...
(Ήταν ο Ιησούς Χριστός)
Ο Πατέρας:
1. Δημιουργία, σε δημιούργησα για να γεμίσω την καρδιά σου με τη γλυκύτητά Μου και τη θεϊκή Μου Αγάπη. Μύρωσα την καρδιά σου φυσώντας μέσα σου και την έπλασα με τέτοιον τρόπο που να μπορεί να χωρεί και να συγκρατεί τη δική Μου ανυπέρβλητη αγάπη και γλυκύτητα. Γιατί η αγάπη Μου είναι καλύτερη κι από την ίδια τη ζωή. Δεν στερώ ποτέ καμιά καρδιά από τούτη τη χαρά του εαυτού Μου επειδή, όταν έχετε Εμένα στην καρδιά σας, χωρίς καμιά από μέρους σας αντίσταση, οι πνευματικές παρηγορίες εδραιώνονται τόσο καλά μέσα σας που η καρδιά σας μόνο όφελος θα αποκομίσει από τη γλυκύτητά Μου, την αγάπη Μου και τη Θεότητά Μου και θα οδηγηθείτε έτσι με δεσμά αγάπης στο μονοπάτι της υιοθεσίας, για να συγκυβερνήσετε με Μένα, τον Βασιλιά σας. Η συμμετοχή σας στη διακυβέρνηση μαζί Μου θα σας ντύσει με το κάλλος της Δόξας Μου, ενώ οι άγγελοι και όλη η ουράνια Αυλή θα σας περιβάλουν με τον μανδύα της Χρηστότητάς Μου και θα σας σηκώσουν σαν θυμιατό γεμάτο θυμίαμα, για να αρωματίσετε τη γη.

Ανώνυμος είπε...


Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ

http://www.tlig.org/el/messages/211/


Έχω Άρτο να προσφέρω - ο Άρτος Μου είναι Άγιος. Χρησιμοποίησα μόνο μια μικρή ποσότητα μαγιάς από τις παρακαταθήκες Μου και ήταν αρκετή να φουσκώσει όλη τη ζύμη, αυτή τη ζύμη που είναι τώρα ο Νέος Μου Άρτος. Απαλλαχθείτε, λοιπόν, από την παλιά σας μαγιά, έχει χάσει την ενέργειά της, αγαπημένοι. Ελάτε και χρησιμοποιήστε τη νέα Μου μαγιά. Ανακαινισθείτε πλήρως σε μια νέα φουρνιά άρτου, ελκυστική στον ουρανίσκο, που θα ελκύσει τα πρόβατά μου, τρέφοντάς τα. Τιμήστε τον Άρτο Μου, που έχω καθαγιάσει, τον Άρτο Μου της Ειλικρίνειας, της Αλήθειας και της Αγάπης. Κάντε Με να χαρώ, αγαπημένοι. Tα πρόβατά Μου ας γευτούν το Νέο Μου Άρτο, διαμοιράστε Τον μεταξύ τους και τα πεινασμένα πλήθη ας φάνε, ας χορτάσουν.

Δεν θα πεισθώ από τα επιχειρήματα των σοφών, δεν θα Μ' εντυπωσιάσουν, γι' αυτό μην τους αφήσεις ούτε κι εσένα να εντυπωσιάσουν, κόρη. Πρόθεσή Μου είναι να φέρω πίσω τα σκορπισμένα Μου πρόβατα, να τα φέρω πίσω στην ΑΓΑΠΗ.

-Κύριε, είθε να γίνει το δικό Σου θέλημα. Αμήν.

-Yπόγραψε το Όνομά Μου.
ΙΧΘΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΩ ΜΕ ΟΡΓΗ;


21 Φεβρουαρίου 1987


Σταματήστε να κάνετε το κακό! Σταματήστε να επαναστατείτε εναντίον Mου! Φοβάστε το Nόμο Mου; O Nόμος Mου δεν είναι ένας νόμος ανταρσίας, είναι ένας Nόμος Eιρήνης και Aγάπης. Aκολουθήστε το Nόμο Mου, τηρήστε Tον και η σωτηρία θα είναι δική σας. H αδυναμία σας είναι ότι αγνοείτε τους Nόμους Mου. Φανατισμένοι από μόνοι σας, σε ανταγωνισμό με τον πλησίον σας, οι νόμοι σας είναι βασισμένοι πάνω στη βία οδηγώντας έτσι την ανθρωπότητα σε καταστροφή.

Ω, παιδιά Mου, μήπως φύτεψα μέσα στην καρδιά σας το μίσος; H Ψυχή Mου είναι η Πηγή της Aγάπης και της ίδιας της Zωής και από Aυτήν δημιουργήθηκαν όλα.

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΧΑΡΗ


23 Mαίου 1987


...-Σε ξαφνιάζει αυτό; H αθλιότητά σου έλκεται από το Eλεος Mου, η ανείπωτη αδυναμία σου, από τη Δύναμή Mου, η μηδαμινότητά σου, απ' όλα όσα είμαι. Zήσε για Mένα.

ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ


18 Iουλίου 1987

...Kατάλαβε πως εργάζομαι, όμως νιώσε Mε, θέλω να σε ακούσω, μίλησε Mου, θυμήσου Mε. Δεν θα αφήσω τίποτε να μπει μπροστά Mου, είμαι Πρώτος. Στιλβώνοντας την ψυχή σου θα την κάνω να λάμπει σαν χρυσός. Kαι τώρα θα σου υπενθυμίσω γιατί σε διάλεξα. Σε διάλεξα για την άφατη αθλιότητα και αδυναμία σου. Eίμαι ένας Θεός Eλέους. Tώρα μπορείς να εργαστείς αλλά έχε Mε στο νου σου πάντα.

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ


15 Oκτωβρίου 1988


-Κύριε;

-Εγώ είμαι. Δεν έχω συναντήσει από καταβολής κόσμου τόση αδυναμία σαν τη δική σου, Με αφήνει κατάπληκτο 1... Παιδί Μου, Με χρειάζεσαι! Η αδυναμία σου έλκει Εμένα που είμαι η Άπειρη Δύναμη, η αδυναμία σου Με γοητεύει αφάνταστα, η αδυναμία πάντα Με έλκυε σαν μαγνήτης. Άκουσε τους χτύπους της Καρδιάς Μου, είμαι ο Ιησούς και η Ιερή Μου Καρδιά είναι η Κατοικία σου. Κόρη Μου, κάθε χτύπος είναι κι ένα τραγούδι αγάπης για σένα. Έλυσα τις αλυσίδες της υποδούλωσής σου σ' αυτό τον κόσμο, μείνε τώρα αποσπασμένη, όπως το επιθύμησα από καταβολής κόσμου, αυτή την απόσπαση θέλω από κάθε ψυχή. Σκέψου, ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει αυτό από Μένα, το Σωτήρα σου; Eίμαι Εκείνος που σε λύτρωσε από τη δουλεία της αμαρτίας και γι' αυτό το λόγο οι δαίμονες είναι επιθετικοί απέναντί σου, αισθάνθηκες την κοντινή τους παρουσία αυτή την εβδομάδα.

ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΩΓΜΩΝ

Mήνυμα της Παναγίας
http://www.tlig.org/el/messages/442/


...Ο Υιός Μου έχει επίγνωση της αδυναμίας σας και των σφαλμάτων σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν εγκαταλειφθείτε ολότελα στα Θεϊκά Του Χέρια και Τον εμπιστευθείτε. ®Πλησιάστε Τον όπως είστε και προσφέρετέ Του τα πάντα.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΣ


17 Αυγούστου 1990


....Πολλοί από σας λένε σήμερα: ας φαμε, ας πιούμε σήμερα, αύριο θα είμαστε νεκροί. Μην ξεγελάτε τους εαυτούς σας... συνέλθετε και αντικρίστε Με, το Θεό σας. Όποιος υπακούει στο Νόμο Μου, Με αγαπά και όποιος ζει μέσα στην αγάπη, ζει ενωμένος με Μένα. Δεν χρειάζομαι τους φιλοσόφους και τους σοφούς της εποχής σας, ούτε τους διδασκάλους, χρειάζομαι την αδυναμία ... τη φτώχεια... την απλότητα... Να, έρχονται οι μέρες που θα βάλω το Νόμο Μου μέσα στις καρδιές σας. Έρχομαι σ' αυτόν τον καιρό του Ελέους να προετοιμάσω τα έθνη και να σας υπενθυμίσω ότι μπορώ να καθαρίσω τον εσωτερικό σας εαυτό από ακάθαρτες και νεκρές πράξεις που μπορεί να σας οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη. Αλλά η καρδιά αυτής της γενεάς έχει σκληρύνει και μολονότι μιλώ στα έθνη φανερά, πάλι δεν θα Με ακούσουν. Έλα, πάρε το σταυρό σου και ακολούθησέ Με. Ευλογώ κάθε βήμα που κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΣ

http://www.tlig.org/el/messages/871/

Ρόδος


- Κύριε, η χλιαρότητα 1 είναι αφόρητη εδώ - πρόσεξες το αποτέλεσμα της τρέλας μου; 2 Βλέπεις τις απειλές που δέχομαι από το ραδιόφωνο; 3 Είδες πώς βγάλανε όλα αυτά τα ψέματα; Αν ζούσα στο μεσαίωνα, θα με είχα λιθοβολήσει μέχρι θανάτου, ή θα με είχαν κάψει στην πυρά!

- Στέκομαι εμπρός σου διαρκώς - στο τέλος θα θριαμβεύσω, μη φοβάσαι λοιπόν... Σε υιοθέτησα, σε ανύψωσα για να δοξάσεις το Όνομά Μου. Ο άνθρωπος της ειρήνης θα καταλάβει το δικό Μου Μήνυμα Ειρήνης. Μέσα στα Μηνύματά Μου υπάρχουν αποσπάσματα που είναι καλά κρυμμένα και δυσνόητα, αλλ' αυτά αφορούν εκείνους για τους οποίους μίλησε ο προφήτης Ησαΐας: "θα ακούτε με τ' αυτιά σας αλλά δεν θα καταλαβαίνετε, θα βλέπετε με τα μάτια σας αλλά δεν θα διακρίνετε..." Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακατοίκητοι. 4 Επιπλέον διαστρεβλώνουν τις Γραφές. Υπενθύμισε σε όλους 5 ότι δεν μπορούν να υπηρετούν δύο κυρίους. Τον κύριο του κόσμου και Εμένα. Εγώ, που είμαι ο Κύριος των Ουρανών, τους υπενθυμίζω ότι πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή ό,τι έχουν διδαχθεί από Εμένα. Μην προτιμάτε τη δική σας ευχαρίστηση από το Θεό. Είμαι Άγιος και θέλω να ζείτε άγια. Πρέπει να είστε συνεχώς σταθεροί και όχι πότε - πότε... Ο διάβολος σας περιτριγυρίζει και έχει ορκιστεί να σας εξαπατήσει όλους.

Προσεύχεστε για τους ιερείς σας 6 που είναι τόσο αδύναμοι! Κοιτάζουν χωρίς να βλέπουν και ακούνε χωρίς να αντιλαμβάνονται - σ' αυτήν την κατάσταση το μυαλό τους έχει διαφθαρεί, γι' αυτό στερούνται αυτό το Μήνυμα. Μην ξαφνιάζεστε λοιπόν που δυσπιστούν για σας και αμφισβητούν τα Λόγια Μου - Μου είναι το ίδιο ακριβοί μ' εσάς και τους αγαπώ όσο αγαπώ όλους εσάς. Να τους σέβεστε και να προσεύχεστε γι' αυτούς.

Θα καταλήξω λέγοντας: φυλάξτε τους Άγιους Κανόνες Μου και απέχετε από όσα σας προσφέρει ο κόσμος - μη δίνετε αφορμή στον Εχθρό. Μην τρέφεστε με πράγματα που δεν είναι άγια, αυτή είναι η δεύτερη προειδοποίησή Μου. Η πρώτη δόθηκε προφορικά από το στόμα εκείνης που γράφει τον Ύμνο της Αγάπης Μου... Να έχετε ακεραιότητα και αυτοκυριαρχία ώστε να παραμείνετε μέσα στη χάρη Μου - αυτοί είναι οι όροι Μου για να Με ακολουθήσετε. Μη Με υποχρεώσετε κάποια μέρα να σας πω: "δεν ήσασταν σωστοί." Τώρα γνωρίζετε καλά τους όρους Μου - αν υποτάσσεστε σε Μένα, ακολουθήστε Με. Ποτέ μην καταστρέφετε το έργο που έχω κάνει στους άλλους. 7 Μετανοήστε! και αναζητήστε την φιλαλήθεια. Αλήθεια σας λέω: εκείνοι που φέρονται σαν ειδωλολάτρες θα λάβουν το μερίδιό τους γιατί όχι μόνον φέρονται σαν ειδωλολάτρες αλλά επιδοκιμάζουν και τους άλλους που τους ακολουθούν. Αν δεν σας επιπλήξω Εγώ που σας αγαπώ, ποιος θα το κάνει; Σας έδωσα όλες αυτές τις οδηγίες για να φρεσκάρω τη μνήμη σας και να σας υπενθυμίσω ότι ο Ων είναι Άγιος.
IC.

Όποιος Βλασφημεί Το Άγιο Πνεύμα Μου Δεν Θα Συγχωρηθεί

http://www.tlig.org/el/messages/743/

Δημήτρης-Χριστίνα είπε...

Καλημέρα. Έχει εδώ και λίγο καιρό που "γνώρισα" την Βασούλα και ομολογώ πως μένω έκπληκτη με όσους δεν έχουν μελετήσει τα όσα υπάρχουν σαν ντοκουμέντα τα οποία την καθιστούν ειλικρινή. Έκανε εξετάσεις ιατρικές όλων των ειδών προς αποφυγήν ψεύδους-σχιζοφρένειας-λάθους-ασθένειας ψυχικής-πνευματικής-σωματικής απο άτομα που δεν την πίστεψαν, καθώς την προκάλεσαν για κάτι τέτοιο. Ένας άνθρωπος που "μεταχειρίζεται" στα λόγια του Τον Χριστό, δεν μπορεί να είναι εκ του πονηρού. Δεν το επιτρέπει Ο Χριστός αυτό. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι εκτός απο το κακό, υπάρχει και το καλό στις μέρες μας. Γιατί; Αναρρωτηθήκατε; Μήπως επειδή αυτό ακριβώς "θέλει" η εποχή μας; Γνωρίζω πολλά πρόσωπα που άκουσαν την Βασούλα και οδηγήθηκαν με ειλικρινή μεταμέλεια Στον Τριαδικό μας Θεό. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα ψευδοπροφήτη; Μην ψάχνετε-ουμε την κακοτοπιά για να νιώσετε-ουμε καλύτερα με τους εαυτούς σας-μας και όση κακία κουβαλάμε να φαντάζει αμελητέα εν συγκρίσει. Είναι θλιβερό.. Καλή τύχη σε όλους μας και ευλογία απο Τον Θεό.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δημητρη και Χριστινα αφού σας ευχαριστήσω για το σχολιο σας να πω ότι εκ πρωτης γνωριζω ακομα και μεντιουμ που χρησιμοποιούν σταυρούς, αγιες εικονες και χριστιανικες προσευχες προκειμενου να παραπλανησουν τους ανθρωπους.....
Πολυ συχνα ο διαβολος μετασχηματιζεται σε αγγελο του φωτος.....
Με την Βασουλα το προβλημα ειναι οχι μονο με τις ενεργειες αλλά και με τα λόγια και τις αποψεις της....
Με την ευκαιρια του αρθρου που παραθεσαμε περα από τις πληροφορίες που πήραμε είχαμε την τυχη να κάνουμε έναν πολυ ενδιαφεροντα διάλογο με οπαδούς της.
Μπορειτε λοιπον να παρακολουθησετε διαβαζοντας τα σχόλια, τις αποψεις της και πόσο συγκρουωνται με την Εκκλησία μας.
Αυτός είναι κι ο λόγος που αποκηρυχθηκε από την Εκκλησία.
Και ξαναλεω μην αυταπατεσθε με το οτι δειχνει να φερνει στην πιστη ανρθωπους...
Μην ξεχνατε ότι κι ο ιδιος ο διαβολος εχει την ικανοτητα να προκαλει στον ανθρωπο ματιασμα ή βασκανία (όπως την λέει και η Εκκλησία μας) και με τις ενεργειες της ξεματιαστρας να την παίρνει πίσω.... ωστε ο ανθρωπος να εμπιστευεται το ξεματιασμα.... της ξεματιάστρας....
Ενώ η εντολή της Εκκλησίας μας είναι την ευχη της βασκανίας να την διαβαζει μονο ο ιερεας και με σκοπό να μην ξαναματιαστεί ο πιστός....
Οπως ελεγε κι ο γεροντας Παισιος "κάθε φορά που η ξεματιαστρα ξεματιάζει κάποιος βάζει υπογραφή για το επόμενο ματιασμα...."...

Διαβαστε λοιπον αναλυτικα τα σχολια για να καταλαβετε που υπαρχουν μεγαλες διαφωνίες με την Βασούλα....

Κι ευχομαι με καθαρη καρδια να καταλαβετε τον κεκαλυμενο αντιχριστιανικο τροπο συμπεριφοράς της....

Ο Θεός μαζι σας.

mitsos είπε...

Καλημέρα. Παρακάτω παραθέτω μια εξήγηση με κοινή λογική και αντικειμενική. Παρακολουθήστε με προσοχή και κάθε σχόλιο δεκτό.



http://www.defending-vassula.org/intro_art?lang=el

Όσο για την εκκλησία μας, την έχει αποδεχτεί και είναι όπως θα δείτε και στο Link που σας παραθέτω, ψευδείς οι φήμες που την θέλουν "αφορισμένη" και μαύρο πρόβατο της Ορθοδοξίας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Για τον αφορισμό της ίσως είναι φημες....
Για το αν ειναι αποδεκτη απο την Εκκλησία μας μπορείτε να δείτε την αναρτηση της Μητροπλης Πειραια που ξεκαθαριζει το θεμα...

http://www.pentapostagma.gr/2013/11/peiraios-serafeim_6518.html

Anninos Christoforou είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=SEnMe2R82p8

Ανώνυμος είπε...

Αν ημασταν στην εποχη του Χριστου παλι το ιδιο post θα ειχατε βγαλει κ στη θεση της Βασιληκης θα ελεγε Ιησους. Ο Χριστος ως υπερτατος βασιλιας μαζι με τον Θεο πατερακ το Αγιο Πνευμα εχουν τη δικαιοδοσια να μιλουν σε οποιον πιστευουν οτι θα τους βοηθησει στο Εργο τους. Αφηστε τον κοσμο να ανοιξει την ψυχη του κ να κρινει αυτο που διαβαζει. Αν υποθεσουμε οτιαυτα τα μηνυματα ειναι αληθη(η υποθεση αφορα εσας οχι εμενα) τοτε προκαλειτε πανω σας προσβολη κατα του Αγιου Πνευματος, αμαρτια ασυγχωρητη. Και με ποια δικαιοδοσια γινεστε φυλακας της δικης μου ψυχης; Το δεντρο κρινεται απο τους καρπους του. Ευχομαι το καλυτερο για σας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ο καθενας το βιολι του.... ανωνυμος ή επωνυμος.
Δεν μπορω να καταλαβω μετα απο τοσα σχολια και αφου οι αναγνωστες εβγαλαν το συμπερασμα τους παρακολουθωντας τον διαλογο γιατι συνεχιζουν καποιοι να αναρτουν σχολια....
Οτι και να γραφτει επιπλεον δεν αλλάζει με τιποτα τα οσα ειπωθηκαν παραπανω...
Ευτυχως τα σχολια αναρτηθηκα ολα μηδενος εξαιρουμενου κι ολοι πλεον καταλαβαμε και καταλαβαν οσοι ενδιαφερθηκαν το τι περιπτωση αποτελει η κ Βασούλα Ρυντεν...

Δεν χρειαζεται λοιπον να αναβουμε νεα φυτιλια σε μια ληγμενη συζητηση.
Ευτυχως ο Θεός έβαλε μεσα μας το αυτεξουσιο ωστε ελευθερα ο καθενας να ακολουθεί τον δρομο της καρδιας του....
Οσοι εμειναν στον δρομο του Χριστού εχουν πολλές ελπιδες να σωθούν, οι υπολοιποι και παραπλανημενοι από ψευδοπροφήτες και αιρετικους μενουν στο ελεος του τελικου κριτη.

Δημητρα είπε...

Νομιζω τα φυτιλια τα αναβετε εσεις με το να δημοσιευετε την αποψη σας. Ωσαν καλος χριστιανος θα περιμενα να προτρεψετε τα αναγνωστες να προσευχηθουν γι αυτη τη γυναικα αν θεωρειτε οτι ειναι ψευδοπροφητης γιατι αυτο ακολουθει κ τη διδασκαλια του Ιησου. Ομως δεν κανετε κατι τετοιο και αυτο ερχεται αντιθετο με αυτα που μας διδασκει ο Χριστος. Οι κατηγοριες δεν ε χουν θεση στους κολπους της εκκλησιας. Ολοι θα κριθουμε με το μετρο της αγαπης που εχουμε. Και δε βλεπω καμια αγαπη εδω. Ριξτε το υφος σας κ αν θεωρειτε οτι ο καθενας λεει το βιολι του εδω μεσα να καταργησετε το blog.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δυστυχως αγαπητη Δημητρα δεν γινεται να προσεύχεσαι για καποιον που παραπλανα και οδηγει στην απωλεια τους πιστους...
Αν εκανε κακο μονο στον εαυτο της, τοτε ναι θα μπορουσαμε να το πουμε και να προσευχηθουμε να ερθει στον ισιο δρομο... Ομως οταν καταστρεφει και άλλους το πραγμα ξεφευγει...

Οι κατηγορίες λες οτι δεν εχουν θεση στην Εκκλησία...
Δυστυχως για σενα οι Οικουμενικες Συνοδοι καταδικασαν τις αιρεσεις και για να τις καταδικασουν σημαινει οτι καποιοι χριστιανοι ξεκινησαν να κατηγορουν τους αιρετικους...

Οι κατηγορίες παντα πανε κατα της αιρεσης κι οχι κατα του προσωπου....
Γι αυτο και δεν μας απασχολει τι κανει στην ζωη της η κ Βασουλα...
Μας απασχολει τους χριστιανους, το τι κανει σε σχεση με τις αιρετικες δοξασίες της... και αν παραπλανα τους πιστους.

Τελοπαντων νομιζω οτι το θεμα εχει τραβηξει πολυ κι εχουμε πει οσα θελαμε ολοι μας....

Ας μεινουμε λοιπον με την τελευταία σου προτροπή που δειχνει και το ποιόν των οπαδών της....

Οτι δηλαδη τα φυτιλια τα αναβουμε εμείς με το να δημοσιεύουμε την άποψη μας (διοτι προφανως στον ολοκληρωτικο κοσμο της κ Βασουλας απαγορεύεται να λες την αποψη σου)... και φυσικα στο ακομα καλυτερο που ειναι να καταργησουμε το ιστολογιο που εχει χιλιαδες φιλους κι αναγνωστες και 5 εκατομμυρια θεάσεις και 25000 αναρτησεις με 8000 σχολια επειδη το θελει η κ Βασουλα η δημοκρατικη και "φιλη" του Χριστού....

Ξερεις τι σκεφτομαι;
Τελικα οντως ειναι φιλη καποιου η κ Βασουλα.... και σιγουρα αυτος δεν ειναι ο Χριστός μας....

Ο Χριστός επιθυμούσε να ομιλει με ολους τους ανθρωπους ακομα και τους Φαρισαίους και γευματιζε κι επισκεπτοταν τους τελωνες και τους αμαρτωλους....
Δεν τους βουλωνε το στομα.... να τους κανει μουγκους να μην μπορουν να μιλανε ελευθερα.

Καποιος άλλος προσπαθει εδω και αιωνες να μας βουλωσει το στομα στους Χριστιανους αλλά δεν μπορεί....

Χαρηκα που τα ειπαμε....
Μας κανει καλο ολους γιατι διαπιστωνουμε με τι εχουμε να κανουμε τελικα....

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Στην ερωτηση γιατι δεν αναφερεται το ονομα της Βασουλας στην Αγια Γραφη,ποια ειναι η απαντηση της;;

Και στο κατω κατω απο την στιγμη που δεν μας λεει κατι νεο οπως λεει η ιδια, ποιος ο λογος να
διαβασω τα μηνυματα της και να μπω στην διαδικασια να σκεφτω αν ειναι αληθεια ή οχι;

Δημητρα είπε...

Αγαπητε Θανο, φυσικα και γινεται να προσευχεσαι για καποιον που θεωρεις οτι παραπλανα τους πιστους. Ο Θεος ξερει να αποκαλυπτει...αυτο ειναι μερος της διδασκαλιας του Ιησου. Και σε αυτο πρεπει να μεινουμε γιατι ειναι η ουσια. Να εισαι καλα. Καλημερα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλημερα αγαπητη φιλη Δημητρα. Χρόνια Πολλα και για την αυριανη εορτη σου.
Ενταξει θα το δεχτω οτι πρεπει να προσευχομαστε για τους πλανεμενους αδερφους μας.
Στο σχολιο μου εξεφρασα την προσωπικη μου άποψη κι οχι την άποψη της Εκκλησίας μας....
Εγω, δυσκολευομαι να προσευχομαι για παρομοιες περιπτωσεις...
Δυστυχως ειμαι ανθρωπος με αδυναμίες κι ακομα παλευω να μαθω να προσευχομαι για τον εαυτό μου και τους γυρω μου αγαπημενους....
Εχω πολυ ακομα πνευματικο δρομο μεχρι να μαθω να προσευχομαι για τους υπόλοιπους και ακομα περισσοτερο δρόμο μέχρι να μαθω να προσευχομαι και για τους εχθρούς της Πίστης μας....
Και για να πω την αλήθεια ουτε ξερω αν θα προλαβω στο υπολοιπο του βίου μου να το μαθω αυτό....

Ελπιζω τουλαχιστον να το πλησιασω γιατι προφανως ειναι ενα σημαντικο βημα σωτηριας....

Παντως οπως και να εχει εδω παλευουμε να σωσουμε τον εαυτό μας αντε κι ακομα εναν ανθρωπο μπας και καταφέρουμε να μας λυπηθει ο Θεός....
Φαντασου ποσο κακό είναι να παραπλαναμε εκατονταδες ή και χιλιαδες ανθρωπους...

Καλημερα

Ειρήνη είπε...

Θα ήθελα και εγώ να τοποθετηθώ σχετικά με το έργο "Αληθινή Εν Θεώ Ζωή" και να ρωτήσω όλους αυτούς που αρνούνται αυτή την αποκάλυψη, είναι αντίθετο προς το Νόμο του Κυρίου μας, να σώσει τη Δημιουργία Του από την πτώση με το έργο Του αυτό Πρόνοιας; Είναι ο Ιησούς, και ΙΗΣΟΥΣ σημαίνει Σωτήρας. Το ερώτημα είναι αντίστοιχο με αυτό που έθεσε ο Ίδιος (Λκ. 14 1.6) στους νομιδιδασκάλους και τους Φαρισαίους: Επιτρέπεται να γίνονται θεραπείες το Σάββατο; Εκείνοι δεν απάντησαν. Βλέποντας ο Κύριός μας τη Δημιουργία Του έτοιμη να πέσει στην παγίδα του εχθρού, θα παραμείνει αδρανής και παρατηρητής της πτώσης και δεν θα σπεύσει σε βοήθειά της; Ο ίδιος ο Θαυμαστός Θεός έσκυψε από ψηλά για να ξαναζωντανέψει την ετοιμοθάνατη γενεά μας, δείχνοντας την Κυρίαρχη δύναμή Του αλλά και την ευσπλαχνία Του, μέσω αυτού του Θεϊκού Του Έργου με τον πιο ανείπωτο τρόπο. Ας μην ξεχνάμε πως η μόνη αληθινή θεολογία είναι η ενατένιση του Θεού μας, και η πρόγευση της Θεϊκής Μακαριότητας. Αυτή είναι η αληθινή και αγία θεολογία. Ο μορφωμένος θεολόγος που ανακατεύει τα χαρτιά του με τη θεολογία του, δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο προφήτης για να προφητεύει, αλλά εκείνοι που τους έχρισε ο Ίδιος με το χρίσμα της Αγάπης Του και τους στερέωσε γερά μέσα Του, για να φτάσουν στις εσώτερες Θείες και εξαιρετικές εμπνεύσεις τις Καρδιάς Του, προκειμένου να τις αναγγείλουν σαν φωτιά στο λαό Του. Και κλείνω παραθέτοντας το εξής κείμενο: …Ήσουν στερημένη, γενεά, και ήρθα για να σε χορτάσω, αλλά δεν είσαι ευτυχισμένη, επειδή ακόμη και σήμερα που μιλώ, δυσανασχετείς με τις διδαχές Μου. Ήρθα για να θεραπεύσω την αποστασία σου και οι συντριμμένες καρδιές Με άκουσαν. Ήρθα για να αναστήσω τους νεκρούς σου ώστε να φτάσουν να Με αναγνωρίσουν ως Πατέρα τους, με τη δύναμη του Αγίου Μου Πνεύματος, επειδή μόνο με τη δύναμή Του μπορεί η Θεία Γνώση να αποκτηθεί και να αποκαλυφθεί σε εκείνους που επιλέξαμε, αφού έχουν το Άγιο Πνεύμα Σύμβουλο και Παιδαγωγό τους. Με τη δική Του δύναμη και όχι με την ανθρώπινη γνώση, τους δίνεται η χάρη μέσω της νοημοσύνης τους, να διακρίνουν τον Τριαδικό Θεό και να συνομιλούν μαζί Του. Δεν υπάρχει κανένας επιδέξιος τρόπος που να προέρχεται από την ανθρώπινη λογική και να μπορεί να τους πείσει ότι δεν Με έχουν συναντήσει. Είναι σα να τους λέτε: "Είστε γυμνοί" ενώ εκείνοι ξέρουν ότι είναι ντυμένοι. Τους έχω ντύσει ο Ίδιος με τον Εαυτό Μου. Αλλά ο διάβολος ξεγέλασε τους αξιωματούχους Μου μέσα στην Εκκλησία και σε θεώρησαν υπεύθυνη για δογματικά λάθη, ενώ αντιθέτως οι επανειλημμένες εμπνεύσεις που σου εμφύσησα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, θα 'πρεπε να τους το έχει κάνει σαφές και να έχουν αντιληφθεί ότι αυτό ήταν ένας δυνατός πειρασμός από τον πονηρό. (12 Φεβρουαρίου 2000).

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Πολυ ομορφα τα λες αγαπητη Ειρηνη μεχρι το σημείο που αρχιζεις από το "Και κλείνω παραθέτοντας το εξής κείμενο: ....
Μετα αρχιζει το χάος γιατι ολα αυτα που γραφεις δεν γνωριζω αν τα εχει πει ο Κυριος ή καποιος άλλος.... (γιατι δεν τα βλεπω γραμμενα σε καποιο Ευαγγέλιο... διότι ΜΟΝΟ εκεί ο Κύριος μίλαγε σε πρωτο προσωπο...)

Ναι ο Χριστός μας ενεργεί ακριβως όπως περιγράφεις στο πρωτο κομματι της αναλυσής σου...
Και φυσικα επιλέγει τους αγίους Του Γέροντες και Γερόντισσες που θα ορθοτομήσουν τον Λογο Του....
Αυτοί μάλιστα οι φωτισμένοι άνθρωποι αναγνωρίζονται μεταξύ τους όπως αναγνώριζε ο Παϊσιος τον Πορφύριο, ο Αμβρόσιος τον Ιάκωβο κ.ο.κ...
Οι άνθρωποι του Θεού σέβονται και τιμούν ο ένας τον άλλον και μαλιστα από την μεγάλη τους ταπεινότητα θεωρουν παντα και λενε ότι ο άλλος άνθρωπος του Θεού είναι κατά πολύ ανωτερος....

Για την συγκεκριμενη κ Βασούλα δεν υπάρχει καμία σχετικη αναφορά από κανεναν άνθρωπο Του Θεού....
Και κανένας από τους σύγχρονους αγίους μας δεν την αποκάλεσε άνθρωπο Του Θεού...
Η Ορθοδοξία έχει συγκεκριμένη πρακτική για την ανακήρυξη των Αγίων της Εκκλησίας μας...
Συνεπως όλα τα υπολοιπα εφόσον δεν ειναι εκ του Θεού είναι από κάποιον άλλον....

Ας περιμενουμε λοιπον το τέλος της κ Βασούλας και ο ίδιος ο Θεός θα μας αποκαλύψει την Αλήθεια Του....
Το να θεοποιούμαι ανθρώπους μπροστα στις κάμερες δεν είναι σωστό και πρέπον....
Κανείς από τους Αγίους Του Θεού δεν επεδίωξε την δημοσιότητα.... όπως την επιδιώκουν κάποιοι άλλοι....

Υπομονή λοιπόν και κοντα στην Εκκλησία μας κι όλα θα φανούν.... και οι Αγιοι και οι απατεώνες...

Ειρήνη είπε...

Ναι, αγαπητέ Θάνο, θα το δούμε το τέλος του οργάνου αυτού που επέλεξε ο Θεός (το επέλεξε όχι για την αξία του, αλλά γιατί είναι Πολυεύσπλαχνος). Μήπως όμως μέχρι τότε θα είναι αργά για πολλές ψυχές, που δεν θα ωφεληθούν από τον Ύμνο αυτό της Αγάπης Του;
Ας Του επιτρέψουμε λοιπόν, εμείς που είμαστε χώμα και στάχτες, μέσα στην ερημιά μας να φανερώσει το Πνεύμα Του όπως θέλει, όταν θέλει και σε όποιον θέλει, για να μας σώσει. Μην Τον προκαλείτε με τις συνεχείς σας διαψεύσεις. Πώς λοιπόν να μην αφήσει τις πέτρες να φανερώσουν τη θλίψη Του; Απαγορεύετε στους πρώτους Του καρπούς να επευφημούν το Άγιο Πνεύμα. Λοιπόν αν αυτοί σωπάσουν, οι πέτρες θα φωνάξουν τη λύπη Του. Αυτά που είπε κάποτε στην Ιερουσαλήμ, μας τα λέει και σήμερα με θλίψη: Μακάρι να είχατε καταλάβει με τη σειρά σας το Μεγαλείο του Μηνύματος αυτού της Ειρήνης! Αλλά δυστυχώς, είναι κρυμμένο από τα μάτια σας! Μακάρι να συλλαμβάνατε και σεις με τη σειρά σας το Μεγαλείο του Αγίου Του Πνεύματος, που επιδαψιλεύει σε όλους πλήθος ευλογίες... Αλλά δυστυχώς, ούτε βλέπετε ούτε ακούτε τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα, που στέλνει ο Πατέρας στο Όνομα του Υιού Του, για να σας διδάξει και να σας υπενθυμίσει όλες τις αλήθειες που μας έδωσε, γιατί ο άρχων του κόσμου τούτου χρησιμοποιεί την ελευθερία σας για τη δική σας πτώση.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητη Ειρηνη εμεις ειμαστε ολοι καλοπροαιρετοι αλλά δυστυχως από λογια χορτάσαμε...
Και μεχρι αποδειξεως του αντιθετου ακολουθουμε την εντολη του Κυριου μας να προσεχουμε και να αποφευγουμε τους ψευδοπροφήτες...
Σε ευχαριστω για τα σχολια σου...
Νομιζω οτι το θεμα εχει εξαντληθει πλεον και οσοι το παρακολουθησαν εβγαλαν τα συμπερασματά τους...
Κι επειδη υπαρχουν πολλα νέα παιδια που το παρακολουθούν εύχομαι να αντεληφθησαν περι τινος πρόκειται...
Γραφτηκαν οι αποψεις και των οπαδων της Βασουλας και όλων ημων των Ορθοδόξων Χριστιανων ...

Ευχαριστω ολους τους σχολιαστες για τον ευπρεπη διαλογο.
Η αναρτηση αυτη θα κλειδωθεί και δεν θα επιτραπουν άλλα σχολια καθως θεωρω ότι το θεμα εχει καλυφθεί πληρως...
Τα ηδη υπαρχοντα σχολια θα μείνουν για τους αναγνωστες μας....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Οποιοσδήποτε θέλει κάποια επικοινωνία για περισσότερες διευκρινησεις μπορει να επικοινωνήσει μαζί μας στο email του ιστολογιου.
koukthanos@gmail.com

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.