7 Αυγούστου 2022

Μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις στην υπόθεση των θανάτων covid: ένα διαρκές ψέμα που αγγίζει τα όρια της απάτης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός
 
Επειδή οι θάνατοι από COVID είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις, ας θυμίσουμε ξανά κάποια πράγματα (Δήλωση Υπουργού Επικρατείας σε post στο Facebook, 2/8/2022, την οποία συμμερίζομαι πλήρως-για άλλους λόγους όμως).
 
–ΠΟΥ, 7 Ιουνίου 2020 (EIKONA 1)  
 
Έγγραφο με τίτλο: “Ιατρική πιστοποίηση, κωδικοποίηση ICD και αναφορά θνησιμότητας που σχετίζεται με τη νόσο COVID-19”
(το έγγραφο εδώ: https://tinyurl.com/ysbescaw) 
 

Ορισμός θανάτου από COVID  
 
Ως ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ COVID-19 ορίζεται, για σκοπούς επιτήρησης, ο θάνατος ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, σε ένα πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, ΕΚΤΟΣ εάν υπάρχει σαφής εναλλακτική αιτία θανάτου που δεν μπορεί να σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 (π.χ τραύμα). ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει περίοδος πλήρους ανάρρωσης μεταξύ της νόσησης με COVID-19 και του θανάτου.  
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θάνατοι ΑΠΟ COVID-19 διαφέρουν από τους θανάτους ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ με τον COVID-19 (ΜΕ COVID-19). Αυτοί μπορεί να είναι θάνατοι που οφείλονται σε τυχαία αίτια ή φυσικά αίτια, όταν η νόσος COVID-19 ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ σύμφωνα με τις οδηγίες κωδικοποίησης ICD (βλ. Ενότητα 4.2).”  
 
Οδηγίες για την πιστοποίηση της νόσου COVID-19 ως αιτίας θανάτου  
 
Δεδομένης της ανάγκης για ακριβή στατιστικά στοιχεία για τον COVID-19, είναι σημαντικό να καταγράφονται και να αναφέρονται οι θάνατοι ΑΠΟ COVID-19 με ενιαίο τρόπο.  
 
Καταγραφή της νόσου COVID-19 στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου
 
Η νόσος COVID-19 θα πρέπει να καταγράφεται στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου για ΟΛΟΥΣ τους θανόντες όπου η ασθένεια ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, Ή ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ή ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.  
 
EIKONA 2 (από το ίδιο έγγραφο του ΠΟΥ).  
 
Περίπτωση πιστοποιητικού θανάτου με υποκείμενη αιτία θανάτου ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ που προκάλεσε ΑΟΡΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ και ΥΠΟ-ΟΓΚΑΙΜΙΚΟ ΣΟΚ, σε ασθενή με COVID-19, που χαρακτηρίζεται ως ΜΗ-COVID ΘΑΝΑΤΟΣ
 
EIKONA 3 (από το ίδιο έγγραφο του ΠΟΥ). Περίπτωση πιστοποιητικού θανάτου με υποκείμενη αιτία θανάτου ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ που προκάλεσε ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και υπο-ογκαιμικό σοκ, σε ασθενή με COVID-19, που χαρακτηρίζεται ως ΜΗ-COVID ΘΑΝΑΤΟΣ 
 
–Πρόεδρος ΕΟΔΥ, 18 Νοεμβρίου 2021  
(Εφημερίδα Πρώτο Θέμα εδώ: https://tinyurl.com/aruhzv8r)  
 
“Η Ελλάδα ακολουθεί το πρωτόκολλο που είχε οριστεί εξαρχής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με αυτό, στο Μητρώο των θανάτων covid καταχωρούνται όλοι όσοι πεθαίνουν στα νοσοκομεία ή κατ’ οίκον και έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό”  
 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ, δεν λέει “όσοι είχαν νόσο COVID”. Λέει όσοι “ έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό”.  
 
— Υπουργός Επικρατείας, 2 Αυγούστου 2022 (EIKONA 4) 
 
 “Επειδή οι θάνατοι από Covid είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις, ας θυμίσουμε ξανά κάποια πράγματα.  
 
… με την Ελλάδα να είναι από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν κατά γράμμα τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”.
 
Θα αφήσω τον κάθε αναγνώστη να κρίνει μόνος του ποιος ψεύδεται ασύστολα σε βαθμό που ίσως πλέον θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση ως απάτη, και ποιος προσβάλλει εσκεμμένα τους ασθενείς, τους θανόντες, την επιστήμη και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών.  
 
Πρόκειται για στατιστικές αλχημείες που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥ, και για μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις σε ένα θέμα ο χειρισμός του οποίου έχει διχάσει, τρομοκρατήσει, γονατίσει και καταστρέψει την κοινωνία και τη χώρα.  
 
Το θέμα το έχουμε αναδείξει από τις 6 Μαϊου 2020 (facebook post εδώ: . https://tinyurl.com/adsf3rtm).  
 
Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια. Εδώ και καιρό, η κατάσταση αυτή αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ.  
 
το είδαμε ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.