19 Αυγούστου 2022

Καζάνι που βράζει η ομογένεια στις ΗΠΑ για τον Ελπιδοφόρο

Έμοιαζε με καζάνι που βράζει η ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εδώ και καιρό. Φαίνεται όμως πως η σιωπηρή περίοδος χάριτος έληξε για τον Αρχιεπίσκοπο και πλέον σηματοδοτούνται εξελίξεις. Από τη στιγμή που επιφανής επιστήμων, επιτυχημένος φαρμακοβιομήχανος και Άρχων της Μητρός Εκκλησίας, καταφέρεται ανοιχτά με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Ελπιδοφόρου, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε πλέον για ρήξη και όχι για κρίση στις σχέσεις του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ομογένεια. 
 
Τα έργα και οι ημέρες Ελπιδοφόρου, από την ενθρόνισή του μέχρι σήμερα, λύπησαν, προκάλεσαν και σκανδάλισαν πολλούς. Από έντονη ανησυχία και επιφύλαξη στη στάση των Ελλήνων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού φτάσαμε στην ολομέτωπη αντίδραση, την ανοιχτή κόντρα, όπως εκφράστηκε σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε σε ιστορική ελληνική εφημερίδα της ομογένειας.
 
Η είδηση  
 
“Ένας από τους μεγάλους ευεργέτες της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής, ο επιστήμων, εφευρέτης και επιχειρηματίας Δρ Σπύρος Σπυρέας, έσπασε τη σιωπή του και με αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» διεκτραγωδεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την πορεία και τις πράξεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.  
 
Η φωνή του Δρα Σπυρέα, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μεγάλης Φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories», απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εύπορων Ελληνορθοδόξων φίλων και γνωστών του που ανήκουν στο λαϊκό Σώμα της Αρχιεπισκοπής, όπως ο ίδιος ομολογεί.  
 
Επισημαίνεται πως πρόκειται για την πρώτη, ισχυρή και εμπεριστατωμένη κατάθεση προβληματισμού ενός εκ των πλέον επιτυχημένων και επίλεκτων μελών της Ομογένειας, με πολύχρονη διαδρομή στον Εκκλησιαστικό και Ομογενειακό βίο, θιασώτη των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Δρ Σπυρέας είναι Άρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέλος της Ηγεσίας των 100, έχοντας καταβάλει το ολικό ποσό, και επίσης εκ των ιδρυτικών μελών του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», στο οποίο επίσης έχει καταβάλει το όλον της συμμετοχής.”  
 
Στην Κατάνυξη έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο Φάκελος Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ζητείται αντίδοτο στην κατάσταση: “Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σχετικά με το παρασκήνιο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σε σχετικό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο διαβάζουμε: “Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην ηλεκτρονική του έκδοση από το εσπέρας του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018 και στην έντυπη τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο κ. Ευστάθιος Βαλιώτης, ο οποίος ήταν ένας εκ των τιμηθέντων από τη Θεολογική Σχολή με επίτιμο Διδακτορικό δίπλωμα, έθεσε ανοιχτά δημοσίως θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Αμερικής (..).  
 
Είπε χαρακτηριστικά πως «είναι άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική». Είπε ακόμα πως «δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα». Ενώ διερωτήθηκε «τι θα γίνει σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη, ποίον θα βοηθήσει η Εκκλησία μας;». Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βαλιώτης δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι εκλεγμένος άγαμος στη Νέας Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λόγκ Άϊλαντ. Ό,τι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος την τορπιλίζει ο διορισμένος», πλην όμως ο κ. Βαλιώτης αρνήθηκε να τον κατονομάσει.”  
 
Τα μελανά σημεία της θητείας Ελπιδοφόρου που φαρμάκωσαν την ομογένεια  
 
Σταχυολογήσαμε την ουσία των καταγγελιών ενός από τους μεγάλους ευεργέτες της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής, Δρ Σπύρου Σπυρέα:  
 
“Αγωνιώ και εκπλήσσομαι με τις πράξεις και τακτικές του κ. Ελπιδοφόρου που μαθαίνουμε τώρα τελευταία, οι οποίες είναι ανάρμοστες σε Χριστιανό Ιεράρχη. Δεν μπορώ να πιστέψω πως λαθέψαμε τόσοι άνθρωποι, που στην αρχή νομίζαμε ότι αυτός ο πολλά υποσχόμενος, αυτός ο καλλιεργημένος και ηλικιακά νέος Iεράρχης θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο μιας καλύτερης εποχής για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας στην Αμερική και για όλη την Ελληνοαμερικανική Ομογένεια. Τουναντίον, και με μεγάλο πόνο καρδιάς, τώρα αντιλαμβάνομαι ότι όλοι οι αισιόδοξοι από εμάς πλανιόμασταν «πλάνην οικτράν», νομίζοντας τότε ότι ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν «όνομα και πράγμα». Δυστυχώς και ατυχώς, ούτε ήταν ούτε είναι!  
 
Οι τελευταίες συνταρακτικές αποκαλύψεις,που δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά, καταδεικνύουν ότι ο κ. Ευάγγελος έχει πιθανότατα πέσει θύμα των παραπλανητικών τακτικών και μεθοδεύσεων του κ. Ελπιδοφόρου και των επιτελών του. Ως εκ τούτου θα τους συνιστούσα να σταματήσουν άμεσα τις λασπολογίες, εκφοβισμούς και συκοφαντίες και παραπληροφορήσεις τους όχι μόνον εναντίον του Ευαγγέλου αλλά και των φίλων του. «Ο νοών νοείτω»!  
 
8 Οκτωβρίου του 2020 κατάφερε να καταργήσει αδικαιολόγητα και αντικανονικά το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής και να μετατραπεί αυθημερόν σε έναν άνευ λογοδοσίας μονοκράτορα της εδώ Εκκλησίας μας.
 
Κατάφερε επίσης να εκτοπίσει αδίκως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.  
 
Ο κ. Ελπιδοφόρος πήγε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021 στα εγκαίνια του Τουρκικού Οίκου στη Νέα Υόρκη(..)  
 
Συγκεκριμένα, δε νοείται Χριστιανός Ιεράρχης, και δη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, να αποκρύπτει την πλήρη αλήθεια από έναν άλλον αδελφό του Χριστιανό Ιεράρχη άλλης Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αντώνιο, για να πάρει την άδειά του να εισέλθει στη γεωγραφική δικαιοδοσία της Μητροπόλεώς του και να βαπτίσει δύο παιδάκια, στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, χωρίς να του αποκαλύψει τα πλήρη στοιχεία μιας τέτοιας βάπτισης.  
 
Ο κ. Ελπιδοφόρος λέγει ψέματα αυτοσκοπού(..) Ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής, παραπονέθηκαν πολύ ηχηρά και τον κατηγόρησαν ευθέως και εντόνως μαζί με τους επιτελείς του ότι παραποιούν και υπογράφουν τα πρακτικά των συναντήσεων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής, χωρίς τη γνώση και αποδοχή των μελών της Συνόδου, για να μπορεί έτσι να παραπλανήσει ανεξέλεγκτος ο κ. Ελπιδοφόρος με τη σειρά του τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Φαναρίου”.  
 
Ερωτηματικά φωτιά και οι ευθύνες του Πατριάρχη
 
Ο Δρ Σπύρος Σπυρέας είναι κόλαφος κατά του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και διατυπώνει με σαφήνεια, ζυγίζοντας τα λόγια του, τα αμείλικτα ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη:
 
- Πώς μπορεί ένας Χριστιανός Ιεράρχης να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο μαζί με τους επιτελείς του; 
- Πώς μπορεί ένας Χριστιανός Ιεράρχης να είναι βουτηγμένος στην παραπλάνηση και στο ψέμα αυτοσκοπού; 
- Πού πάμε; 
- Πού μας οδηγεί αυτός ο άνθρωπος; 
- Μήπως έχει παραπλανήσει ακόμα και τον Πατριάρχη του Γένους; 
- Πόσες αδικίες έχει δημιουργήσει; 
- Πώς θα του εμπιστευτούμε το μέλλον της Ομογένειας; 
- Μήπως θα αποπροσανατολίσει την Ελληνορθόδοξη Ομογένειά μας;  
 
Ένας Θεός ξέρει! Είναι πραγματικά να σαστίζει κανείς! Και γι’ αυτό το λόγο αντιδρώ σήμερα με αυτή μου τη συνέντευξη, η οποία είναι ουσιαστικά μια κατάθεση ψυχής και πόνου από την πλευρά μου, γιατί αγωνιώ πολύ για το μέλλον της Ομογένειας και της Εκκλησίας μας. Το Φανάρι έχει στα χέρια του την καυτή πατάτα Ελπιδοφόρου, ενώ ανοιχτά η ομογένεια ζητά την απομάκρυνσή του.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Και να φανταστείτε ότι στους ανθρώπους αυτούς της ομογένειας λόγω της καθημερινής επαφής τους με όλους αυτούς τους αιρετικούς, έχει αλλοιωθεί τόσο το Ορθόδοξο φρόνημα και η πίστη μας που ο κ Σπυρέας δεν ασχολείται καν με τα πλαστικά κουταλάκια που έβαζε στην Θεία Κοινωνία ο Λεπιδοφόρος... Τους ναούς μας που έκλεινε λόγω κορωνοϊού... και τα απίστευτα αίσχη με μάσκες και αντισηπτικά στην Θεία Μετάληψη που έκανε μέσα στους ναούς μας και τις τιμωρίες που έθετε κληρικούς και Ιεράρχες που αρνιούνταν να υπακούσουν τα νεοταξικά παγκοσμιοποιήμένα αίσχη του...
 
Ομως φαίνεται οτι ο Χριστός μας θέλει να καθαρίσει τον Οίκο Του και ο Λεπιδοφόρος έκανε και πολλά άλλα σκάνδαλα που νευρίασαν την Ομογένεια...



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο ...λεπιδοφόρος μάλλον είναι κρυπτοεβραίος και σαφώς θιασώτης της ΝΤΠ που μεθοδικά εδώ και δεκαετίες υποσκάπτει τον πολιτισμό μας, δημιούργημα ελληνικό και την του ΚΗΙΧ θρησκεία μας. Πρόκειται για αισχρής μορφής ρατσιστή που μισεί κάθε τι το Λευκό, Ελληνικό και Χριστιανικό. Ο ...λεπιδοφόρος πρέπει να φύγει πάραυτα. Δεν τον ανεχόμαστε πλέον. Ας πάει στην συναγωγή του Σατανά και να φορέσει γιαρμούλκα και να συναναστρέφεται τους φίλους του που ανήκουν στο πονηρό γένος που εκπορεύεται από τον διάβολο. Από Σικάγο, Ιλινόι.

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Ο ΑΠ..ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΘΩΚΟ ... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΥΣΑ ΩΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.