11 Αυγούστου 2022

Η "Επιστήμη" άλλαξε δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα

8 Αυγούστουυ 2022, Tom Woods Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος  
 
Θυμάστε όταν το υγειονομικό ίδρυμα μας προειδοποιούσε να μην τρώμε αυγά τη δεκαετία του 1980, λόγω του φόβου για τη σαλμονέλα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να φάτε. 
 
Θυμάστε όταν μας προέτρεπαν να καταναλώνουμε 11 μερίδες δημητριακών την ημέρα. (Τώρα είναι έξι με οκτώ, αλλά αυτή η απαίσια διατροφική πυραμίδα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη). 
 
Τώρα θα πείτε... Woods, κανείς δεν είναι τέλειος. Η επιστήμη είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη αναζήτηση της αλήθειας. Δώστε τους χρόνο και θα το βρουν το σωστό. 
 
Αν είχαμε να κάνουμε με αυτό, αυτό θα ήταν ένα πράγμα. Καθώς γίνονται περισσότερες έρευνες και έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, είναι αναμενόμενο ότι θα αναπροσαρμόζουμε τις απόψεις μας. Το καταλαβαίνω αυτό. 
 
Αλλά πέρα από το πόσο παράλογα πολύς χρόνος φαίνεται να χρειάζεται για να ανατραπεί ένα εσφαλμένο συμπέρασμα υγείας και πόσο δογματικά επιμένει το κατεστημένο της υγείας σε πράγματα που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει με τον απαιτούμενο βαθμό βεβαιότητας (αφού, τελικά, αργότερα αποδεικνύονται ψευδή), κάτι περισσότερο φαίνεται να συμβαίνει. 
 
Όπως και σε άλλα τμήματα του ακαδημαϊκού χώρου, η έρευνα στον τομέα της υγείας στρεβλώνεται από τις πηγές χρηματοδότησης και από μια προκατάληψη υπέρ της συναίνεσης που καθιστά δύσκολο έως αδύνατο για τα αντιφρονούντα παραδείγματα να δημοσιευτούν, να χρηματοδοτηθούν ή ακόμη και να αναγνωριστούν καθόλου. 
 
Οι εργασίες που υποστηρίζουν την υπάρχουσα συναίνεση, εν τω μεταξύ, δεν ελέγχονται τόσο διεξοδικά όσο θα έπρεπε. 
 
Πρόσφατο παράδειγμα - τα τελευταία 16 χρόνια της έρευνας για τη νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, χάρη στην άκριτη αποδοχή κρίσιμων εργασιών του Sylvain Lesné. 
 
Ο νευροεπιστήμονας Matthew Schrag επισήμανε πρόσφατα πολλαπλά παραδείγματα εσφαλμένων δεδομένων στα έγγραφα του Lesné- πρόκειται για περιπτώσεις "σοκαριστικά κραυγαλέας" παραποίησης εικόνας, σύμφωνα με την Donna Wilcock, ειδική σε θέματα Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. 
 
Η έρευνα του Lesné υποστήριζε την κυρίαρχη λεγόμενη αμυλοειδή υπόθεση της νόσου Αλτσχάιμερ, και ο Schrag, μιλώντας στο περιοδικό Science, ενίσχυσε ένα από τα σημεία που μόλις έκανα εδώ- οι υποστηρικτές της κυρίαρχης υπόθεσης ήταν πολύ άκριτοι σε έρευνες που υποστήριζαν την άποψή τους, και δεν ήταν τα ευγενή υποδείγματα της καθαρής "επιστήμης", που δεν επηρεάζεται από τίποτα άλλο εκτός από την αυστηρή εξάρτηση από τα δεδομένα, για τα οποία διαβάζουμε στα παραμύθια. 
 
Έτσι, επίσης, μαθαίνουμε τώρα ότι η θεωρία της κατάθλιψης περί "χημικής ανισορροπίας", στην οποία πολλοί άνθρωποι στήριξαν τα θεραπευτικά τους σχήματα, μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν από την αρχή μια μπούρδα. 
 
Η έρευνα του Covid είναι ένα φιάσκο από μόνη της. Ο Jay Bhattacharya από το Στάνφορντ λέει ότι το γεγονός ότι ο Anthony Fauci είναι: "ντε φάκτο επικεφαλής της πολιτικής για τα Covid και επίσης υπεύθυνος για δισεκατομμύρια δολάρια για κρατικές επιχορηγήσεις σε επιστήμονες αποτελεί επίσης σύγκρουση συμφερόντων". 
 
Η άποψή μου είναι η εξής: 
Οι αξιωματούχοι της "δημόσιας υγείας" δίνουν άθλιες συμβουλές για την υγεία. 
Πολλοί οικονομολόγοι στις μέρες μας δίνουν άθλιες οικονομικές συμβουλές.
Οι περισσότεροι ιστορικοί διδάσκουν την πολιτική τους ατζέντα και όχι την ιστορία.
Η μία τάξη "ειδικών" μετά την άλλη πρέπει να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, για να το θέσω ήπια.
Πώς υποτίθεται ότι πρέπει να περιηγηθούμε σε έναν κόσμο στον οποίο ιδεολόγοι προσπαθούν να αποικίσουν το μυαλό των παιδιών μας, οι επίσημες συστάσεις "υγείας" είναι μερικές φορές εντελώς ηλίθιες (θυμάστε τα σχολικά γεύματα της Μισέλ Ομπάμα, βγαλμένα από τη διατροφική συναίνεση του 1977;), οι οικονομολόγοι σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον πληθωρισμό και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται;
Για να μην αναφέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κάθονται ακριβώς ήσυχα και δημοσιεύουν μελέτες. 
 
Είναι οι άνθρωποι που ήρθαν για τη δουλειά σας, που κατέστρεψαν την αξία των χρημάτων σας, που έρχονται για τη φτηνή σας ενέργεια, που δυσκολεύουν την παραγωγή τροφίμων - αυτοί οι άνθρωποι, με άλλα λόγια, δεν γράφουν απλώς άρθρα. Αναλαμβάνουν δράση.
 
Ούτε εμείς μπορούμε να γράφουμε απλώς άρθρα.
Ήρθε η ώρα για τη δική μας πλευρά να αναλάβει δράση.

**********
 
Δικτυογραφία  
“The Science” changed twice in a week | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/the-science-changed-twice-in-a-week/



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.