23 Αυγούστου 2022

«ΑΦΗΣΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ. ΑΝΟΙΞΕΤΕ»

Το ανεπανάληπτο συγκινητικό μήνυμα στα συρματοπλέγματα της σκλαβωμένης Αμμοχώστου από Ελληνίδα της Κύπρου πρόσφυγα…..
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.
 
Και η αλυσοδεμένη πόλη…άνοιξε, για τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ και εισέβαλαν ξανά με Γ΄ ΑΤΤΙΛΑ, επί Ελληνικού, αλλά και Ευρωπαϊκού εδάφους. Και οι δόλιοι σύμμαχοι μας αρκούνται στα μεγάλα κούφια λόγια περί καταδίκης. Αίσχος, ντροπή. σε όλους, που εγκατέλειψαν την Ελληνική Κύπρο μόνη και έσωθεν και έξωθεν επίδοξους ολετήρες του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ….., συνενόχους και συναυτουργούς. 
 
Απόσπασμα από λυρικό πόνημα του Αντώνη Αντωνά. 
 
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
ΚΡΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ΒΑΣΤΑΞΕΙ ΠΟΝΟ….
ΑΕΙΦΟΡΟΣ, ΕΝΑΛΙΑ, ΖΩΗΦΟΡΟΣ *ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ
ΟΙ ΜΑΡΑΜΕΝΕΣ ΔΑΦΝΕΣ,ΤΑ ΖΑΡΩΜΕΝΑ ΜΕΡΣΙΝΙΑ.
ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ, ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ,
ΘΑ ΜΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ, ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΑ ΠΙΚΡΟΓΕΛΑΣΜΕΝΑ,
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΘΑ ΚΕΛΑΔΗΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ,
ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΞΑΝΑ ΞΑΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΖΩΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ
ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑ ΥΜΝΗΣΟΥΝ… ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ…
ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
ΚΑΙ ΑΓΕΡΑΣ ΘΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ,
ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ Θ΄ ΑΠΟΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ….

 
Ανασήκωσε την πλάτη 
κι απόσεισέ τους, Πενταδάχτυλέ μου,
ανασήκωσε την πλάτη
κι απόσεισέ τους. Κ. Μόντης απόσπασμα.
 
Kαι εσύ θρυλικέ Διγενή Ακρίτα προστάτη της Βυζαντινής Ελληνικής Κύπρου εξαπόστειλε τους Βαρβάρους, που μολύνουν το Πενταδάκτυλο βουνό σου και όλη την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο …
 
Διγενή Ακρίτα απόδιωξέ τους…
Του Αντώνη Αντωνά.
 
Κάτω απ΄ την Πέτρα του Διγενή Ρωμιού,
τον μυθικό δυσθεόρατο βράχο,
εκεί που αναδύθηκε η Αφροδίτη Κύπριδα,
θαμμένη είν΄ των Σαρακηνών η ναυαρχίδα,
π΄ ο Διγενής εβύθισε μαζί με τους κουρσάρους.
 
Την Κύπρο την αγαπημένη του δεν ήθελε,
ποτέ να αγγίξουν, ούτε και να μολύνουν.
Χρυσός, σμαράγδια ρουμπίνια και ζαφείρια,
που λεηλάτησε ο πειρατής φοβερός Σαρακηνός,
βυθίστηκαν, κλαίει, οδύρεται… 
 
Τα βογγητά του υπόκωφα ακούγονται,
τις άγριες νύχτες του χειμώνα…
Μόν΄ εσύ θρυλικέ ακρίτα Διγενή μπορείς,
για να σηκώσεις, τον βράχο τον ασήκωτο.
Μόν΄η δική σου θεϊκή δύναμη,
τα δικά σου θεόρατα χέρια… 
Όχι, τον κρυμμένο θησαυρό για να βρεις, 
αλλά πίσω στον Πενταδάκτυλο,
να τον τινάξεις, τους Τούρκους,
απ΄ το βουνό σου το θρυλικό,
ν΄ αποτάξεις, ν΄ αντινάξεις, ν΄ αποδιώξεις.
 
Της Κύπρου το θρυλικό βουνό,
απ τα δεσμά τα τουρκικά να το λυτρώσεις.
Ατόφιο νησί Χρυσό, η Κύπρος είναι.
Ρουμπίνι η Κερύνεια, ο Καραβάς,
η Λάπηθος, Ροδοχρωσίτης η Μόρφου.
Σμαράγδια, ειν΄ η Μεσαρκά, τα Καρπάσια.
 
Από χρυσού ψείγματα, οι αμμουδιές,
της *Σαλαμίνιας Αμμοχώστου, *Κωνσταντίας,
το πανέμορφο διαμάντι.
Είν΄ η δική μας η κληρονομιά,
οι πρόγονοι μας οι ένδοξοι,
τα κτίσαν, τα γεννήσαν,
σε εμάς κληροδοτήσαν…
Εσαεί εις τους αιώνες των αιώνων. 
 
*Σαλαμίνα. Η αδελφή αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη της Αμμοχώστου. Η Σαλαμίνα υπήρξε πρωτεύουσα της Κύπρου για χίλια περίπου χρόνια και σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από τον Τεύκρο, γιό του Τελαμώνα, βασιλιά του νησιού της Σαλαμίνας και αδελφού του Αίαντα, ο οποίος κατέφθασε στην Κύπρο μαζί με άλλους Έλληνες με το τέλος του Τρωικού πολέμου. Τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι η Σαλαμίνα κατοικείται από Αχαιούς από τον δωδέκατο αιώνα π.Χ. (Ύστερη Εποχή του Χαλκού).
 
*Κατά τη βασιλεία του Κωνσταντίου Β’ καταστράφηκε από θεομηνία η πόλη της Σαλαμίνας της Κύπρου και καταποντίστηκε το μεγαλύτερό της μέρος στη θάλασσα από το σεισμό, ενώ το υπόλοιπο κατέπεσε στο έδαφος. Ο Κωνστάντιος Β’ ο ίδιος την ανοικοδόμησε, απάλλαξε τους κατοίκους της πόλης, που επέζησαν του σεισμού, από τους φόρους και έκτισε διάφορα κτίσματα στην πόλη που ονομαζόταν προηγουμένως Σαλαμίνα και μετονομάστηκε σε Κωνσταντία εξαιτίας εκείνου. Εξ ου και η ονομασία Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
 
32 αιώνες ατόφια ΕΛΛΗΝΙΚΗ όπως και ολόκληρη η Μικρή Ελλάδα ΚΥΠΡΟΣ.
 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ … ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.
 
ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΟΞΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ.
  
Α.Α



Share

8 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Kαι Εσύ της Κύπρου μάνα Παναγιά, που στην Κύπρο,/ όταν ήρθες τον Άη Λάζαρο να δείς,/ πάνου στου Τζιύκκου τα βουνά μαζί,/ τ΄ ανεβήκατε για να βλογήσετε,/ πιστούς Χριστιανούς Κυπραίους,/ τα πεύκα ούλλα λύγισαν τζιαί υποκλιθήκαν./ Έλα πίσω Παναγιά μας, συγχώρεση να δώσεις,/ για τις αμαρτίες μας τζιαί τούτην μόνον την φοράν,/ στα τιμημένα χώματα της Κύπρου/, τους βαρβάρους να λυγίσεις και γονατίσεις,/Αυτούς τους Αγαρηνούς που αμάχους κατακάψαν,/ εκκλησιές λεηλάτησαν, ιερά και όσια καταπατήσαν…/ κεραυνούς αστροπελέκια ρίξε τους/ την Κύπρο για να αδειάσουν και να θεοκαρβουνιάσουν …. Απόσπασμα.
ΑΠΟΤΙΝΑΞΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ.

Ολόκληρο το ποίημα.

Με του σπαθιού την κόψη και του αιχμηρού κονδυλοφόρου ...https://koukfamily.blogspot.com › 2...·
8 Apr 2021 — Εσύ της Κύπρου μάνα Παναγιά , που στην Κύπρο ,/ όταν ήρθε τον Άη Λάζαρο να δεις,/ πάνου στου Τζιύκκου τα βουνά μαζί,/ τ΄ ανεβήκατε για να ...
ΑΑ


Ανώνυμος είπε...

Πικρά καυτά δάκρυα μας προκαλούν τα λυρικά αφηγήματα του φίλου Αντώνη. Ίσως για να μας αφυπνίζουν από τον λήθαργο, που μας έχουν ρίξει οι επίδοξοι ολετήρες του Ελληνισμού. νεοταξίτες.

ΠΒ Συγγραφέας - Μικρασιάτισσα και πρόσφυγας από κατεχόμενη Ελληνική Αμμόχωστο.

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη μου αδελφέ Έλληνα Κύπριε επί 35 χρόνια, γνωρίζεις πολύ καλά το σημερινό δράμα που περνώ και ευχαριστώ για την ανθρώπινη σου συμπαράσταση...Παρ όλα αυτά όμως μέσα από την καρδιά μου θέλω να σου πω.....Πραγματικά δεν έχω κουράγιο άλλο, για να διαβάσω περισσότερα από αυτά που γράφεις .... Νοιώθω σαν Ελληνίδα τύψεις....Στέρεψαν τα δάκρυα μου, δεν έχω άλλες ψυχικές αντοχές....Το 74 λυπήθηκα για την τραγωδία της πατρίδας σου αδελφής Κύπρου.
Σήμερα την λατρεύω, την πονώ και εκτιμώ τους ηρωικούς της αγώνες και θυσίες. Αυτά που γράφεις πραγματικά είναι από θεία επιφοίτηση. Τρέμω από ρίγη συγκίνησης...Κάνω διαλείμματα για να συνεχίσω να διαβάζω αυτά τα επικά σου και λυρικά κείμενα. Είναι ανεπανάληπτο αυτό το γράψιμο. Μόνο η ξεχωριστή ψυχή σου θα μπορούσε να τα εξιστορήσει και καταγράψει. Η ταλαιπωρημένη Ελληνική Κύπρος στην ψυχή μου ρίζωσε ...
Dr Αντωνία Μ. Αθήνα.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ !!!
ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ .
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ .

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Ευχαριστώ τον φίλο μου Θάνο ιδιαίτερα διότι ενώ πήγε ολιγοήμερες διακοπές, δεν τον άφησα να ησυχάσει ... Ελπίζω κάποια στιγμή να το φιλοξενήσω στην Ελληνική Κύπρο οικογενειακά για να ανταποδώσω....
Ταυτόχρονα ευχαριστίες και στους δεκάδες αποδέκτες μας, που τους κοινοποιούνται προσωπικά τα σχετικά άρθρα, για τα συγκινητικά τους σχόλια, όπως και τους φίλους και φίλες, που απέστειλαν σχόλια στην ιστοσελίδα.
Νάστε όλοι καλά.
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγεις τις ψυχές μας Αντώνη μου, με τα ανεπανάληπτα συγκινητικά λυρικά και επικά πονήματα.

Κώστας Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικό. Βγαλμένο από παλλόμενη πατριωτικά ψυχή. Σε ευχαριστώ.

ΓΝΠ

Ανώνυμος είπε...

H ξεφτίλα τους είναι αρχηγός.
Πολύ ορθά αγαπητέ κ. Δαναέ ...Εύστοχο.

Αυτά τα απάνθρωπα όντα, ναι, είναι περήφανα για την βαρβαρότητα τους και γιορτάζουν επετείους καταπάτησης ξένων εδαφών και γενοκτονιών….Και αυτό οφείλεται στους δυτικούς συμμάχους και φίλους, που προδίδουν ανέκαθεν και τους ανέχονται……
Αρχής γενομένης για την καταγωγή των Τούρκων… που όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν φιλοσοφία, πολιτισμό και έκτιζαν Παρθενώνες, αυτοί σε σπηλιές και δέντρα ζούσαν και με άναρθρες κραυγές επικοινωνούσαν ....ως και η σημερινή κακόηχη γλώσσα τους καταμαρτυρεί.....
«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».
-Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..
-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Τούρκοι, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Μ.Ρ.

Πολύ συγκινητικό και το άρθρο και τα σχόλια.


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.