16 Αυγούστου 2022

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ζητά τη συγχώνευση της ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης για τη λογοκρισία της «ρητορικής μίσους» και της «παραπληροφόρησης»

Γράφει ο Paul Joseph Watson 
 
Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν το ζήτησε, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τάσσεται τώρα υπέρ της συγχώνευσης συστημάτων ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης για τη λογοκρισία της «ρητορικής μίσους» και της «παραπληροφόρησης» στο διαδίκτυο πριν καν επιτραπεί η ανάρτησή τους.
 
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο του WEF προειδοποιεί δυσοίωνα για τον κίνδυνο «του σκοτεινού κόσμου των διαδικτυακών βλαβών».  
 
Αλλά ο παγκοσμιοποιητικός οργανισμός, που διοικείται από τον κακοποιό των κόμικς Bond Klaus Schwab, έχει μια λύση.  
 
Θέλουν να συγχωνεύσουν τις «καλύτερες» πτυχές της ανθρώπινης λογοκρισίας και των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης ΤΝ για να διασφαλίσουν ότι τα συναισθήματα των ανθρώπων δεν θα πληγωθούν και ότι οι αντίθετες με το καθεστώς απόψεις θα μπουν στη μαύρη λίστα.  
 
«Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τη δύναμη της καινοτόμου τεχνολογίας, της συλλογής πληροφοριών εκτός πλατφόρμας και την ικανότητα των ειδικών επί του θέματος που κατανοούν πώς λειτουργούν οι φορείς απειλών, η κλιμακωτή ανίχνευση της διαδικτυακής κατάχρησης μπορεί να φτάσει σε σχεδόν τέλεια ακρίβεια», αναφέρει το άρθρο.  
 
Αφού επιδίδεται σε ένα σωρό αλαμπουρνέζικα, το άρθρο καταλήγει προτείνοντας «ένα νέο πλαίσιο: αντί να βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση σε κλίμακα και στους ανθρώπους για την εξέταση των ακραίων περιπτώσεων, μια προσέγγιση βασισμένη στην ευφυΐα είναι ζωτικής σημασίας».  
 
«Φέρνοντας την ανθρώπινη επιμέλεια, την πολυγλωσσική νοημοσύνη εκτός πλατφόρμας στα σύνολα μάθησης, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να ανιχνεύει αποχρώσεις, νέες καταχρήσεις σε κλίμακα, πριν φτάσουν στις κύριες πλατφόρμες. Συμπληρώνοντας αυτή την πιο έξυπνη αυτοματοποιημένη ανίχνευση με ανθρώπινη εμπειρογνωμοσύνη για την εξέταση των ακραίων περιπτώσεων και τον εντοπισμό ψευδώς θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων και στη συνέχεια τροφοδοτώντας αυτά τα ευρήματα πίσω στα σύνολα εκπαίδευσης θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε AI με ενσωματωμένη την ανθρώπινη νοημοσύνη», φλυαρεί το άρθρο.  
 
Με άλλα λόγια, η ελευθερία του λόγου σας θα λογοκριθεί πιθανότατα πριν καν καταφέρετε να τη δημοσιεύσετε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι το αποκαλούν «προληπτική λογοκρισία».  
 
Ή όπως το θέτει το WEF: «Οι ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας μπορούν να σταματήσουν τις απειλές που αυξάνονται στο διαδίκτυο πριν φτάσουν στους χρήστες».  
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κεντρικό μέρος αυτής της «παραπληροφόρησης» θα είναι η έντονη καταγγελία του ίδιου του WEF, δεδομένου ότι ο οργανισμός είναι διαβόητος για το μπλοκάρισμα των επικριτών του στο Twitter.  
 
Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, εν μέσω μιας κρίσης κόστους ζωής, επερχόμενων ενεργειακών δελτίων και μιας παγκόσμιας ύφεσης, ασχολείται με όλα αυτά.  
 
Γιατί δεν ασχολούνται απλώς με την οικονομία;  
 
«Ποτέ δεν είναι σίγουρο αν το φερέφωνο αυτής της ελίτ που εδρεύει στο Νταβός επινοεί τις εξωφρενικές «λύσεις» και «προτάσεις» της ως έναν τρόπο για να ενισχύσει τις υπάρχουσες ή να εισαγάγει νέα αφηγήματα – ή απλά για να φανεί απασχολημένο και να κερδίσει τα προς το ζην από αυτούς που το χρηματοδοτούν», γράφει ο Didi Rankovic  
 
«Όχι – δεν είναι ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, το ενεργειακό κόστος, ακόμη και η επισιτιστική ασφάλεια σε πολλά μέρη του κόσμου. Για το πόσο αφοσιωμένος στην παγκοσμιοποίηση είναι ο οργανισμός, είναι περιέργως κουφός σε σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει σε όλο τον κόσμο».  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)
Πηγή: Summit news



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΠΑΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ .... Κ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.