8 Αυγούστου 2022

Ένα κράτος αλαζονικό και μια κοινωνία αδιάφορη

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ένα περιστατικό με το ΕΚΑΒ.
 
(άρθρο: Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί) 
Πριν λίγες ημέρες η νύφη μιας ασθενούς μου με πήρε και μου περιέγραψε σημεία ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της. Η ασθενής είχε αντικαταστήσει πριν από χρόνια την αορτική της βαλβίδα και το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά σταθερή. Κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού όμως την αποδιοργάνωσε και παρουσίασε ανουρία και δύσπνοια. Τη συμβούλευσα επειγόντως να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και επειδή τα οικονομικά της οικογενείας δεν επέτρεπαν ούτε να περάσουν απ’ έξω από το ιδιωτικό νοσοκομείο που συνεργάζομαι, η προσφυγή στο ΕΣΥ ήταν μονόδρομος. Η συζήτηση έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι και στις 6 περίπου η ίδια συγγενής με πήρε πολύ αναστατωμένη για να μου πει ότι η πεθερά της είχε πεθάνει.  
 
Στις επίμονες ερωτήσεις μου γιατί δεν πήγε στο νοσοκομείο όπως είχα συστήσει μου είπε ότι είχε πάρει το ΕΚΑΒ και της είπαν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και φόρτου εργασίας δε θα μπορούσαν να την πάρουν πριν τις 10 το βράδυ!!! Σε λίγο μίλησα με την εγγονή της αποβιωσάσης που μου επιβεβαίωσε το γεγονός και μάλιστα μου είπε ότι όταν πήραν ξανά να διαμαρτυρηθούν οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ φάνηκαν ευχαριστημένοι που δε θα χρειαζόταν να κάνουν την μεταφορά και τους συνέστησαν να απευθυνθούν σε Γραφείο Τελετών.
 
“Αυτός ο γέρος δε λέει να πεθάνει”.  
 
Ηλικιωμένος ασθενής μου που βγήκε από νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση και χρειάστηκε πολύ εντατική κατ’ οίκον νοσηλεία μου μετέφερε τον εξής διάλογο ιατρού και νοσηλευτή πάνω από το κρεββάτι του: «Τρελαθήκαμε στη δουλειά και σήμερα» «Ναι βρε παιδί μου και αυτός ο γέρος δε λέει να πεθάνει». Ο ασθενής είχε τη δύναμη να παρέμβει και να πει: «Γιατί, τα δικά σας χρόνια παίρνω;» και αυτοί απομακρύνθηκαν χωρίς να μιλήσουν.  
 
Το περιστατικό στην Πάτρα με τη νοσηλεύτρια που έδιωξε ασθενή και αυτός πέθανε.  
 
Σε νοσοκομείο στην Πάτρα τη διαλογή των ασθενών έκανε αντί ιατρού «έμπειρη» νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να διώξει ασθενή με πόνο στο θώρακα που σε λίγο εξέπνευσε. Απομακρύνθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η νοσηλεύτρια, για να κατευναστεί η κοινή γνώμη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα προσφύγει σε δικαστήριο και θα επαναπροσληφθεί όταν θα έχουν ξεχαστεί όλα.  
 
Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Το ΕΣΥ εξαιρετικά επικίνδυνο για τους άνω των 75 ετών.  
 
Αυτά και άλλα πολλά είναι δείγματα ενός κρατικού συστήματος που ήταν πολύ οριακό και προ κορονοϊού. Η πανδημία με τους έντονους ρυθμούς της επιδείνωσε τα πράγματα και αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά για τους άνω των 75 ετών. Οι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν, αναφέρονται σε επιτυχία του συστήματος ευρισκόμενοι ή πιστεύοντας ότι εμείς βρισκόμαστε σε άλλη χώρα. Οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργάνων ιατρών και νοσηλευτών φορούν γυαλιά που έχουν θαμπώσει από τα κομματικά χρώματα και μετέχουν σε φιέστες –τηλεοπτικές και μη- προετοιμάζοντας το πολιτικό τους αύριο και αδιαφορώντας για τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση αυτή. Και όλοι εμείς παραμένουμε απαθείς ακόμη και όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος υφίσταται την ανεπάρκεια του συστήματος.  
 
Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Οι τιμωρημένοι λειτουργοί του ΕΣΥ εκτός συστήματος.  
 
Και τα προβλήματα βέβαια διογκώνονται. Και ζωές χάνονται άδικά ή άνθρωποι αποκτούν αναπηρίες εξαιτίας ενός ανάπηρου συστήματος. Και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο με τη γνωστή καλοκαιρινή ραστώνη και την έλλειψη προσωπικού τα πράγματα επιδεινώνονται. Κι όμως συμπληρώνεται σε λίγο ένας χρόνος που πολύτιμοι λειτουργοί του ΕΣΥ μένουν τιμωρημένοι εκτός συστήματος. Γιατί; Γιατί δεν δέχτηκαν να κάνουν μία πράξη στον οργανισμό τους που θεώρησαν ότι θα ήταν επικίνδυνη. Δε δέχτηκαν να εμβολιαστούν. Μένουν απλήρωτοι, σε συνθήκες εξαθλίωσης, μόνοι αυτοί να ζητούν να επανέλθουν στην υπηρεσία που τόσο πολύτιμοι θα ήταν.  
 
Τώρα που τα πράγματα ξεκαθάρισαν, τώρα που ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν, τώρα που κανείς στο ΕΣΥ δεν υποχρεώθηκε να κάνει τρίτη ή τέταρτη δόση αυτοί εκδικητικά μένουν εκτός Κρατικού Συστήματος Υγείας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έκαναν μόνο τις δύο πρώτες δόσεις που έγιναν εδώ και τουλάχιστον ένα με ενάμισι χρόνο. Κανείς δεν τους υποχρέωσε να κάνουν τρίτη δόση. Αλλά και αυτοί που την έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, το έκαναν προ 6 μηνών. Έτσι με όσα ξέρουμε για τη διάρκεια της ανοσοποίησης από τα εμβόλια, ΟΛΟΙ είναι ανεμβολίαστοι πλέον. Όλοι όμως εργάζονται κανονικά.  
 
Γιατί τιμωρούνται εδώ και ένα έτος οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;  
 
 
Πρώτον γιατί το κράτος δεν είναι κράτος δικαίου αλλά ένα αλαζονικό και εκδικητικό κράτος. Τους τιμωρεί γιατί σήκωσαν κεφάλι και όρθωσαν –όπως είχαν δικαίωμα- ανάστημα σε μια αυθαιρεσία του κράτους που τους αφορούσε άμεσα. Είναι λοιπόν ανυπότακτοι και οφείλουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά.  
 
Δεύτερον γιατί δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και έτσι δεν είναι κατάλληλοι προς εκμετάλλευση. Πριν λίγα χρόνια κάποιες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, πολύ λιγότερες σε αριθμό και πολύ λιγότερο απαραίτητες, είχαν γίνει σύμβολα. Συναυλίες, πορείες, ατελείωτα κείμενα στον Τύπο. Αντίθετα επειδή η κομματική ταυτότητα των υγειονομικών δεν είναι συγκεκριμένη, θεωρούνται και επικίνδυνοι για το κομματικό Σύστημα.  
 
Και ο ρόλος της Εκκλησίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.  
 
Τρίτον η Εκκλησία, πιστά μέλη της οποίας είναι πολλοί από αυτούς, και αυτή τους αποδοκίμασε σε κάθε ευκαιρία. Επίσκοπος της Εκκλησίας ο οποίος είχε πάει για να κανονίσει «υποθέσεις» του στο Υπουργείο Υγείας και έπεσε πάνω τους, γιατί έκαναν απεργία πείνας, τους απέφυγε και στο τέλος τους κάλεσε με προκλητικό τρόπο να «εμβολιαστούν για να τελειώνει το πρόβλημα». Ακριβώς όπως έκανε και ο ίδιος φαντάζομαι.  
 
Ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να τους συναντήσει και τουλάχιστον επίσημα κανένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν τους δέχτηκε («ἵνα μη μιανθῶσιν, ἀλλ᾿ ἵνα φάγωσι το Πάσχα.» Ιωαν.18,28). 
 
Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται το ΕΣΥ είναι πολύτιμοι. Κάθε μέρα που περνάει και βρίσκονται εκτός συστήματος έχουμε ευθύνη. Το κράτος γιατί με αλαζονεία καταδικάζει χιλιάδες ασθενείς σε κίνδυνο και εμείς γιατί με την αδιαφορία μας οδηγούμ τους συγγενείς μας και τους εαυτούς μας σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.  
 
Πηγή: Cardiodoctor



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ Κ ΘΥΜΑΤΩΝ ............

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.