12 Αυγούστου 2022

«ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ».

Νέα πρόκληση από τουρκικά Ερντογανικά μέσα: «Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία - Παράνομη η παρουσία της Ελλάδας εκεί»
«Τουρκικά» και τα 14 νησιά, βραχονησίδες και βράχοι γύρω από το νησί
 
Μετά τον περιβόητο χάρτη Μπαχτσελί, του φερέφωνου του νεοσουλτάνου Ερντογάν που εμφάνιζε Κρήτη και νησιά ανατολικού Αιγαίου σαν τουρκικά, η τουρκική εφημερίδα TR Haber παρουσιάζει με τη σειρά της τα τρία τέταρτα της Κρήτης σαν τουρκική επικράτεια, λέγοντας μάλιστα πως η παρουσία της Ελλάδας στο νησί είναι παράνομη. 
 
«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία! Παράνομη η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί» είναι ο τίτλος του άρθρου, με τους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, καθώς και τα γύρω από την Κρήτη νησιά να πιστώνονται στην Τουρκία και μόλις τα Χανιά στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες κατέλαβαν ολόκληρο το νησί, όταν υποτίθεται ότι τα εδάφη θα μεταβιβάζονταν στον πρώην *ιδιοκτήτη» σημειώνεται στη λεζάντα του αντίστοιχου Tweet. 
 
*Πρώην ιδιοκτήτης, η Οθωμανική Αυτοκρατορία = Εισβολέας, σφαγέας, γενοκτόνος, καταπατητής, συλητής Ελληνικών χριστιανικών ιερών και οσίων και όλα τα συνώνυμα. 
 
Όπως αναφέρεται στο άρθρο «η Κρήτη, τουρκική επικράτεια επί 2,5 αιώνες, χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη από την Αγγλία το 1913. Όταν οι τρεις από τις τέσσερις χώρες αποχώρησαν από τη συμφωνία, ενώ αναμενόταν ότι τα 3/4 της Κρήτης θα περνούσαν στον πρώην «ιδιοκτήτη» της, δηλαδή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αθήνα δημιούργησε de facto κατάσταση καταλαμβάνοντας ολόκληρο το νησί». Μάλιστα, στο δημοσίευμα φιλοξενείται ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «στην Ελλάδα δόθηκε το 1/4 της Κρήτης. Τα 14 νησιά, βραχονησίδες και βράχοι γύρω από το νησί συνεχίζουν να είναι υπό την κυριαρχία του Οθωμανικού Κράτους». Μάλιστα, ζήτησε την άμεση εκκένωση των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και των γύρω από την Κρήτη νησιών, Γαύδος, Δίας, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι!!! 
 
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ…. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ …. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΔΑΦΗ. ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΖΕΙΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΟΞΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΕΣΑΕΙ…! 
 
 
Εκτός από τον τίτλο «ΒΑΡΒΑΡΟΙ», προσέξτε και το κάτω πλαίσιο … «ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ …» Διεθνής τύπος. 
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ....ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ !!!!!! 
 
''Τούρκοι αν εγίνη πόλεμος 
δέν έχετε ελπίδες 
δικά μας είναι τά νησιά 
καί οι βραχονησίδες. 
 
Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ 
μήν θέτε φασαρία 
όπως μιά καί Ελληνική 
είν’ και η Μικρά Ασία. 
 
Μά κι άν εθέτε πόλεμο 
δέν θά σάς φοβηθούμε 
καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά 
θά πά λειτουργηθούμε. 
 
Η ανοχή της Ελλάδας μας 
θά πρέπει νά τελειώσει 
κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση 
πού κάνει νά πληρώσει.
 
Δέν είν΄ τό Αιγαίο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ 
ξέφραγο αμπέλι 
νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά 
νά κάνει ότι θέλει. 
 
Ότι στήν άοπλη Κύπρο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ 
κάνατε καλά νά τό σκεφτείτε 
καί στό Αιγαίο πάψετε 
όλο νά προκαλείτε. 
 
Οι Κυπριακοί S 300 
στήν Κρήτη βρίσκονται αρματωμένοι 
καί τούς έχουνε στά χέρια τους 
Κρήτες αντρειωμένοι. 
 
Τούρκοι την Κρήτη άν θέλετε 
αμέτε νά ρωτάτε 
τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση 
ίντα γι αυτήν θυμάται. 
 
Έλατε ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου μας 
ο αναστεναγμός όλους νά μάς ενώσει 
καί μάθημα είς τήν Τουρκιά 
ο Ελληνισμός νά δώσει, 
 
έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό 
νά κάμω μαντινάδα 
χιλιάδες χαιρετίσματα 
απόλη τήν Ελλάδα. 
 
Έλατε Τούρκοι 
αλλάξετε μυαλά καί συμμορφωθείτε …
ειδ΄άλλιως θα χαθείτε 
Έλατε ο Κρητικός 
τό αίμα του μελάνι τόχει κάνει 
σφραγίδες καί υπογραφές 
τήν Λευτεριά νά βάνει''. 
 
Χιλιάδες χαιρετίσματα 
και η Κύπρος σας αποστέλλει 
και την Ελληνική σημαία της 
ΠΟΤΕ δεν υποστέλλει. 
 
Η Κύπρος και η Κρήτη μας 
είναι σαν αδελφάδες, 
στην Κύπρο λαλούμεν τσιαττιστά 
στην Κρήτη μαντινάδες… 
 
Οι S 300 χαλάλι σας αδέλφια, 
στων Τούρκων τα οπίσθια, 
αμολύστε τους και στην Τουρκιά 
ξε@@@κωτους γυρίστε τους
 
….ακόμη και πιο πέρα τους Τουρκομογγόλους βάρβαρους εκτοπίστε τους …. 
 
«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών». 
 
Επιμέλεια Αντώνη Αντωνά, από Ελληνική Κύπρο.



Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας προσθέσουμε και ένα απόσπασαμα, από λαογραφικό κυπριακό ποίημα ....

Νὰ πᾶτε ὅλοι κατ᾿ ἐχθρῶν, κατὰ τῶν Μουσουλμάνων,
καὶ δεῦτε εἰς ἐκδίκησιν, τρέχετε μὴ σταθῆτε,
τὸν Μαχουμέτην σφάξετε, μηδὲν ἀναμελεῖτε,
τὴν πίστιν των τὴν σκυλικὴν νὰ τὴν λακτοπατῆτε.

Μ.Ρ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΙΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ Κ ΖΗΤΑΝΕ ΓΗ Κ ΥΔΩΡ.
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΝΕ ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Φίλε Γιώργη δίκιο έχεις και ας ελπίζουμε αυτή την φορά οι δόλιοι σύμμαχοι μας να μην μας προδώσουν όπως στην Μικρασιατική εκστρατείας, που φτάσαμε προ των πυλών της Άγκυρας ...
Την ίδια πισώπλατη μαχαιριά δεχτήκαμε και στην Ελληνική Κύπρο όπως είναι γνωστό ..
Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης στους Βαλκανικούς πολέμους, όχι μόνο καταναυμάχησε τον τούρκο Ραμίζ Μπέη τον τούρκο ναύαρχο, αλλά και τον εγκλώβισε στα Δαραδανέλλια για χρόνια ... Αυτή την φορά ελπίζουμε να μην εγκλωβιστούν, αλλά να καταβυθιστούν στο Ελληνικό Αιγαίο.... και να ξεκουμπιστούν μια και κακή .. και όπως αναφέρει η Μ.Ρ. την πίστη τους την σκύλικη να την λακτοπατήσουμε ( Κυπριακό Λακτοπατήσουμε = καταπατήσουμε και εξαφανίσουμε) διότι μύρια κακά μας έκαναν και συνεχίζουν να επιθυμούν να τα επαναλάβουν... Ας τελειώνουμε πλέον ... η ανοχή μας με τους βαρβάρους αν συνεχισθεί θα είναι μειοδοσία και προδοσία ...
Νάσαι καλά πατριώτη ..
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την φίλη Μ.Ρ. και επαυξάνω ... να φύγουν πλέον οι βάρβαροι από τα κατεχόμενα ιερά χώματα της Ελληνικής Μικράς Ασίας και της Κύπρου ... Στον Καιάδα και τον αγύριστο ...

Και η οικογένεια της Μ.Ρ. από ότι γνωρίζω και η δική μου ακριβά πλήρωσαν το τίμημα της βαρβαρότητας των Τούρκων...
Π.Β.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Εκτός από τα δεκάδες θετικά σχόλια που δεχτήκαμε από αποδέκτες μας, που τους κοινοποιήθηκε το σχετικό άρθρο, μερικοί ζήτησαν να ακούσουν την ξεχωριστή μαντινάδα.
Τους παραπέμπω ...

Κρητική μαντινάδα προειδοποίηση στους Τούρκους!
YouTube · Η Μακεδονία ήταν και θα είναι Ελληνίδα

https://www.youtube.com/watch?v=_B4xfpop-Vo

https://www.youtube.com/watch?v=P__kOS5Eho0

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.