5 Αυγούστου 2022

Κυκλοφόρησε η νέα Έκθεση για τους επιφανειακούς Σταθμούς - Είναι "χειρότερα απ' ό,τι νομίζαμε"

27 Ιουλίου 2022, Anthony Watts Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΤΟ 96% ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ 
 
Η πανεθνική μελέτη αποτελεί συνέχεια της εκτεταμένης διαφθοράς και των θερμικών μεροληψιών που διαπιστώθηκαν σε σταθμούς της NOAA το 2009, και το πρόβλημα της διαστρέβλωσης των θερμικών μεροληψιών είναι ακόμη χειρότερο τώρα.
 
ARLINGTON HEIGHTS, IL (27 Ιουλίου 2022) - Μια νέα μελέτη, Corrupted Climate Stations: The Official U.S. Surface Temperature Record Remains Fatally Flawed, διαπιστώνει ότι περίπου το 96% των αμερικανικών σταθμών θερμοκρασίας που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της κλιματικής αλλαγής δεν πληρούν αυτό που η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) θεωρεί ως "αποδεκτή" και μη αλλοιωμένη τοποθέτηση σύμφωνα με τα δικά της δημοσιευμένα πρότυπα. 
 
Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από το Heartland Institute, καταρτίστηκε μέσω δορυφορικών και προσωπικών επισκέψεων σε μετεωρολογικούς σταθμούς της NOAA που συμβάλλουν στα "επίσημα" δεδομένα θερμοκρασίας της ξηράς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα δείχνει ότι το 96% αυτών των σταθμών είναι αλλοιωμένοι από τις τοπικές επιπτώσεις της αστικοποίησης - παράγοντας θερμική μεροληψία λόγω της εγγύτητάς τους σε άσφαλτο, μηχανήματα και άλλα αντικείμενα που παράγουν θερμότητα, παγιδεύουν θερμότητα ή επιτείνουν τη θερμότητα. Η τοποθέτηση σταθμών θερμοκρασίας σε τέτοιες τοποθεσίες παραβιάζει τα ίδια τα δημοσιευμένα πρότυπα της NOAA (βλ. ενότητα 3.1 σε αυτόν τον σύνδεσμο) και υπονομεύει έντονα τη νομιμότητα και το μέγεθος της επίσημης συναίνεσης σχετικά με τις μακροπρόθεσμες τάσεις θέρμανσης του κλίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
"Με 96% θερμή προκατάληψη στις μετρήσεις της θερμοκρασίας στις ΗΠΑ, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν οποιεσδήποτε στατιστικές μέθοδοι για την εξαγωγή μιας ακριβούς κλιματικής τάσης για τις ΗΠΑ", δήλωσε ο Anthony Watts, Senior Fellow του Heartland Institute, διευθυντής της μελέτης. "Τα δεδομένα από τους σταθμούς που δεν έχουν αλλοιωθεί από την εσφαλμένη τοποθέτηση δείχνουν ένα ποσοστό αύξησης της θερμοκρασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μειωμένο σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με όλους τους σταθμούς". 
 
Οι "Απαιτήσεις και πρότυπα για τις παρατηρήσεις του κλίματος [της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας]" της NOAA απαιτούν ότι τα όργανα δεδομένων θερμοκρασίας πρέπει να βρίσκονται "πάνω από επίπεδο έδαφος (χώμα ή χλοοτάπητας), τυπικό για την περιοχή γύρω από το σταθμό και τουλάχιστον 100 πόδια από οποιαδήποτε εκτεταμένη τσιμεντένια ή πλακόστρωτη επιφάνεια". Και ότι "θα γίνονται όλες οι προσπάθειες για την αποφυγή περιοχών όπου το ανώμαλο έδαφος ή η αποστράγγιση του αέρα αποδεδειγμένα οδηγούν σε μη αντιπροσωπευτικά δεδομένα θερμοκρασίας". Αυτή η νέα έκθεση δείχνει ότι η οδηγία αυτή παραβιάζεται τακτικά. 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μιλήσετε με τους συντάκτες αυτής της μελέτης, επικοινωνήστε με τον αντιπρόεδρο και διευθυντή επικοινωνίας Jim Lakely στο jlakely@heartland.org ή καλέστε/στείλτε μήνυμα στο 312-731-9364. 
 
Αυτή η νέα έκθεση αποτελεί συνέχεια της μελέτης του Μαρτίου 2009, με τίτλο: “Is the U.S. Surface Temperature Record Reliable?” (Είναι αξιόπιστη η καταγραφή της επιφανειακής θερμοκρασίας των ΗΠΑ;), η οποία ανέδειξε ένα υποσύνολο από περισσότερους από 1.000 σταθμούς που εξετάστηκαν και διαπίστωσε ότι το 89% των σταθμών είχαν προβλήματα θερμικής μεροληψίας. Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022, η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Heartland επισκέφθηκε πολλούς από τους ίδιους σταθμούς θερμοκρασίας όπως και το 2009, καθώς και πολλούς που δεν είχαν επισκεφθεί προηγουμένως. Η νέα έρευνα πραγματοποίησε δειγματοληψία σε 128 σταθμούς της NOAA και διαπίστωσε ότι το πρόβλημα της θερμικής μεροληψίας έχει επιδεινωθεί. 
 
"Το αρχικό πρόγραμμα επιφανειακών σταθμών του 2009 απέδειξε περίτρανα ότι το σύστημα παρακολούθησης της επιφανειακής θερμοκρασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ήταν σπασμένο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των σταθμών να μην πληροί τα πρότυπα αξιοπιστίας και ποιότητας της ίδιας της NOAA. Οι έρευνες των κυβερνητικών παρατηρητών OIG και GAO επιβεβαίωσαν τα ευρήματα της έκθεσης του 2009", δήλωσε ο H. Sterling Burnett, διευθυντής του Arthur B. Robinson Center on Climate and Environment Policy στο Heartland Institute, ο οποίος εξέτασε ο ίδιος τους επιφανειακούς σταθμούς της NOAA αυτή την άνοιξη. "Αυτή η νέα μελέτη αποτελεί απόδειξη για δύο πράγματα. Πρώτον, η κυβέρνηση είτε είναι ανίκανη είτε αρνείται πεισματικά να μάθει από τα λάθη της για πολιτικούς λόγους. Δεύτερον, η επίσημη καταγραφή της θερμοκρασίας από την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Αντικατοπτρίζει ένα σαφές φαινόμενο αστικής θερμικής μεροληψίας και όχι εθνικές τάσεις θερμοκρασίας". 
 
Ένα παράδειγμα του προβλήματος μεροληψίας 
 
Το παρακάτω διάγραμμα, που βρίσκεται στη σελίδα 17 της έκθεσης, παρουσιάζει δεδομένα 30 ετών από σταθμούς θερμοκρασίας της NOAA στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες (CONUS). Οι μπλε γραμμές δείχνουν τις καταγεγραμμένες θερμοκρασίες και την τάση από σταθμούς που συμμορφώνονται με τα δημοσιευμένα πρότυπα της NOAA. Οι κίτρινες γραμμές είναι οι θερμοκρασίες που λαμβάνονται από σταθμούς που δεν συμμορφώνονται με αυτά τα πρότυπα (δηλ. κοντά σε τεχνητά θερμά σημεία). Οι κόκκινες γραμμές είναι η "επίσημη" προσαρμοσμένη θερμοκρασία που δημοσιεύεται από τη NOAA. 
 
"Αν κοιτάξετε τους αδιατάρακτους σταθμούς που συμμορφώνονται με τα δημοσιευμένα πρότυπα της NOAA -αυτούς που είναι σωστά τοποθετημένοι και απαλλαγμένοι από τοπικές μεροληψίες αστικής θερμότητας- εμφανίζουν περίπου το μισό ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας σε σύγκριση με τους διαταραγμένους σταθμούς που έχουν τέτοιες μεροληψίες", δήλωσε ο Watts. "Παρόλα αυτά, η NOAA συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα από τα δίκτυα επιφανειακών θερμοκρασιών που έχουν προσηλωθεί στη θερμότητα και είναι αιωνόβια για να παράγει μηνιαίες και ετήσιες εκθέσεις προς το αμερικανικό κοινό σχετικά με την κατάσταση του κλίματος".
 
"Το ζήτημα της τοπικής θερμικής μεροληψίας με αυτούς τους σταθμούς έχει αποδειχθεί σε ένα πείραμα πραγματικού κόσμου που διεξήχθη από το εργαστήριο της NOAA στο Oak Ridge του Τενεσί και δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές". πρόσθεσε ο Watts. 
 
"Αντίθετα, η NOAA λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο δίκτυο επιφανειακής θερμοκρασίας που ονομάζεται Δίκτυο Αναφοράς για το Κλίμα των ΗΠΑ", δήλωσε ο Watts. "Είναι εκ κατασκευής απαλλαγμένο από τοπικές θερμικές προκαταλήψεις, αλλά τα δεδομένα που παράγει δεν αναφέρονται ποτέ στις μηνιαίες ή ετήσιες κλιματικές εκθέσεις που δημοσιεύει η NOAA για δημόσια κατανάλωση. 
 
Το Ινστιτούτο Heartland, μια δεξαμενή σκέψης της ελεύθερης αγοράς που ιδρύθηκε το 1984, είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο που προωθεί το έργο των επιστημόνων που είναι σκεπτικιστές ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί κλιματική κρίση. 
 
Το Heartland έχει φιλοξενήσει 14 Διεθνή Συνέδρια για την Κλιματική Αλλαγή, τα οποία παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα από το 2008, έχει εκδώσει την εξάτομη σειρά Climate Change Reconsidered της Μη Κυβερνητικής Διεθνούς Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή και επί 21 χρόνια εκδίδει το Environment and Climate News. Το Heartland Institute έχει επίσης δημοσιεύσει αρκετά δημοφιλή βιβλία για το κλίμα, μεταξύ των οποίων τα Why Scientists Disagree About Global Warming (2015), Seven Theories of Climate Change (2010), και Is the U.S. Surface Temperature Record Reliable? (2009).).
*********** 
 
Δικτυογραφία
New Surface Stations Report Released – It’s ‘worse than we thought’ – Watts Up With That?
https://wattsupwiththat.com/2022/07/27/new-surface-stations-report-released-its-worse-than-we-thought/




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.