24 Ιουλίου 2021

Κάποια ”ΔΕΝ” που δεν θα έπρεπε να απολογούνται

Γράφει ο παπα-Παύλος Καλλίκας*
 
Τι εποίησε ο Κυθήρων και απασχολεί τόσο το Σ.Ο.Δ.Ε.Ε.*;
Αυτά που ζήσαμε και ξέρουμε να σας πούμε, είναι ότι ο Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ:  
 
ΔΕΝ βιάστηκε να κλείσει, ούτε έκλεισε, πολύ δε μάλλον, δεν σφράγισε τις Εκκλησίες της Μητροπόλεώς του.  
ΔΕΝ πέταξε τους πιστούς, δηλ. τα παιδιά του, στους πέντε δρόμους.  
ΔΕΝ απέκρυψε ότι τα εμβόλια εμπεριέχουν προϊόν εκτρώσεων (δηλ. διαπεπραγμένου στυγερού φόνου).  
ΔΕΝ μας είπε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.  
ΔΕΝ εξαπάτησε την ΔΙΣ με αλλαγμένα έγγραφα επί του θέματος των εμβολίων.  
ΔΕΝ προσπάθησε να «πουλήσει» το εμβόλιο, παραβιάζοντας εκ θέσεως ελευθερίες, σύνταγμα και συνειδήσεις.  
ΔΕΝ «θεολόγησε» βανδαλίζοντας ουμανιστικά τις υπέροχες λέξεις αγάπη, ταπείνωση και υπακοή.  
ΔΕΝ ξεμπρατσώθηκε on camera για το τσίμπημα, κατά το κοσμικο-πολιτικό φρόνημα, και όχι το εκκλησιαστικό, ώστε να πειθαναγκάσει το ποίμνιό του, λες και ο λόγος του μόνο δεν εισακούεται πλέον.  
ΔΕΝ έβγαλε selfie την στιχομυθία του, με το τσοπανόσκυλό του (λέμε, αν είχε), περί του αν εμβολιάσθηκε.  
ΔΕΝ έσυρε στα δικαστήρια, ούτε κίνησε δικαστικά μέτρα, ως θα έπραττε ένας πατριός, για τους «ανυπάκουους» κληρικούς του.  
ΔΕΝ έκοψε την μισθοδοσία, ούτε έβαλε σε αργία υπερπολύτεκνους μάλιστα ιερείς με μείωση του μισθού τους για τρεις μήνες.  
ΔΕΝ ξιπάσθηκε, ως Δεσπότης, ότι είναι ο πιο πιστός, ο πιο δραστήριος και ο πιο νηστευτής (μήπως ο διάβολος δεν κατέχει τα προσόντα αυτά και σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα;).  
ΔΕΝ κάγχασε σε δημόσια συνέντευξη ότι έστειλε Διάκο σπίτι του, γιατί δεν τηρούσε τα μέτρα ολιγοπιστίας εντός του Ιερού Ναού.  
ΔΕΝ καταπάτησε κανόνες επί κανόνων για να αλλάξει ώρα και ημέρα Αναστάσεως.  
ΔΕΝ υπερέβη και δεν χρησιμοποίησε εκ περισσού το κατ’ οικονομίαν (αρμοδιότητα μόνο της Ι.Σ.Ι. και όχι της Δ.Ι.Σ.) για την Ανάσταση, αφού υπήρχε κανονικότατη λύση (δηλ. Όρθρου βαθέος).  
ΔΕΝ εξεβίασε κανένα κληρικό της Μητροπόλεώς του, επί του θέματος αυτού σε σύναξη, αφού τελευταίος είπε την άποψή του και απλά επισφράγισε το ομόφωνο του κλήρου.  
ΔΕΝ έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν και άλλοι Μητροπολίτες την ημέρα της Αναστάσεως. Μερίμνησε όμως, ως φιλόστοργος Πατέρας, και για το ποίμνιό του.  
ΔΕΝ παραβίασε τα κυβερνητικά μέτρα την ημέρα της Αναστάσεως.  
ΔΕΝ άφησε αμάρτυρα τα παραπάνω, αλλά τα εξήγησε αναλυτικά, θεολογικά, νομοκανονικά και εκκλησιολογικά, και τα απέστειλε εγγράφως στην Σ.Ο.Δ.Ε.Ε..  
ΔΕΝ …  
 
Από την άλλη:  
 
ΕΑΝ ενεργούσε ως κρατικοδίαιτος υπάλληλος,  
ΕΑΝ κάτι από τα παραπάνω αντι – εκκλησιαστικά που διαπομπεύουν σήμερα το Σώμα της Εκκλησίας είχε πράξει,  
 
ΤΟΤΕ θα συνηγορούσαμε πολλοί, κληρικοί και λαϊκοί, να κάτσει στο σκαμνί όχι μια, αλλά χίλιες φορές.  
ΕΑΝ λέμε… μα έλα που ΔΕΝ.  
 
Τι εποίησε, λοιπόν, ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων και τον καλεί σε απολογία το «Συλλογικό Όργανο Διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος»;  
 
Τα παραπάνω ΔΕΝ, τα γνωρίζουν όχι μόνο οι πέτρες και τα βράχια των Κυθήρων (και είναι αρκετά), αλλά και της Ελλάδας και του Εξωτερικού.  
 
Φοβούμαι, αδερφέ, μη και αυτές οι πέτρες σηκωθούν τον Αύγουστο και αρχίσουν να φωνάζουν για την αδικία – παρωδία που εξόφθαλμα συντελείται!  
Ανακρούσατε πρύμναν τάχιστα οι ιθύνοντες, προς αποφυγή εκτάκτων «καιρικών» φαινομένων.  
 
* (Σ.Ο.Δ.Ε.Ε.: Συλλογικό Όργανο Διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλ. εμπλουτισμένη ΔΙΣ με πολιτειακό και ιατρικό καρύκευμα)  
*Εφημέριος Ενοριών Καρβουνάδας και Κεραμωτού Κυθήρων
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

.........Τι εποίησε, λοιπόν, ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων και τον καλεί σε απολογία το «Συλλογικό Όργανο Διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος»; ..........
ΕΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ...ΔΕΝ !!!! Κ τους στεναχωρησε τους πιο αγιους !!!!! απο αυτον.
......αξιος να αντικαταστησει τα ΝΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.