31 Ιουλίου 2021

Επείγουσα έκκληση των γιατρών προς τον Πρωθυπουργό της Ινδίας: "Σταματήστε την διάθεση των εμβολίων COVID-19 τώρα"

26 Ιουλίου 2021 Δείτε το άρθρο του Colin Todhunter στο OffGuardian εδώ: https://tinyurl.com/y53bezb9
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Οι Ινδοί Γιατροί για την Αλήθεια (IDT) απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Narendra Modi, τονίζοντας τη σημασία της επείγουσας ανάγκης να σταματήσει η με υπερβάλλοντα ζήλο καθολική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19.
 
Είκοσι γιατροί έχουν υπογράψει την επιστολή και υπογραμμίζουν πολυάριθμα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ανοσία που έχει επιτευχθεί από τον ινδικό πληθυσμό τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, υπό το πρίσμα της τελευταίας ορολογικής έρευνας που έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών όλων των Ινδιών στο Δελχί μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
 
Με βάση τα στοιχεία, η IDT καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει αμέσως την προσπάθεια εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού και να την περιορίσει στον εθελοντικό εμβολιασμό μόνο των ατόμων άνω των 60 ετών ή/και των ατόμων με σοβαρού βαθμού συννοσηρότητα. 
 
Η ίδια η επιστολή εκτείνεται σε πέντε σελίδες, αλλά οι υπογράφοντες επισυνάπτουν 21 σελίδες με παραπομπές και στοιχεία για την υποστήριξη των ισχυρισμών τους. Αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω είναι μια περίληψη ορισμένων από τα βασικά σημεία που αναφέρονται στην πεντασέλιδη επιστολή. Η πλήρης επιστολή και ο κατάλογος των υπογραφόντων μπορούν να διαβαστούν στον ιστότοπο του Awaken India Movement. 
 
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πρώτη αρχή της ιατρικής είναι να μην κάνει κακό και να ωφελεί τους ασθενείς. Επισημαίνουν ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στον λαό της Ινδίας και παρουσιάζουν στον πρωθυπουργό επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ανοσία που σχετίζεται με τον SARS-CoV-2 και τον εμβολιασμό. 
 
Όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 αναπτύσσουν ισχυρή και μακροχρόνια ανοσία έναντι του SARS-CoV-2, ακόμη και μετά από ήπιες ή ασυμπτωματικές λοιμώξεις. Οι πιθανότητες επαναμόλυνσης μεταξύ αυτών των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παραλλαγών του ίδιου ιού, είναι εξαιρετικά σπάνιες ή ανύπαρκτες. Ο ΠΟΥ στην ενδιάμεση καθοδήγησή του που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου 2021 αναγνώρισε επίσης το γεγονός της επίκτητης ανοσίας σε όλους εκείνους που είχαν προηγούμενη μόλυνση με τον ιό SARS-CoV-2. 
 
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι όσοι έχουν αναρρώσει από τη λοίμωξη θα έχουν πρόσθετο όφελος από τον εμβολιασμό. 
 
Η επιδημιολογία του COVID-19 στην Ινδία είναι πολύ διαφορετική από άλλες χώρες και ποικίλλει πολύ στο εσωτερικό της ίδιας της χώρας: υπάρχουν διαφορές μεταξύ αστικών και αγροτικών κοινοτήτων και μεταξύ κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για πολιτικές που αφορούν την πρόληψη του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής για τον εμβολιασμό, οι οποίες να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση στην Ινδία. 
 
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αναφορές, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει μολυνθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και παρόμοιες χώρες είναι στο 1-23%. Στην Ινδία, πρόσφατες ορολογικές έρευνες στο Δελχί και τη Βομβάη ανέφεραν θετικότητα 50-70%, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό Ινδών έχει ήδη μολυνθεί και επομένως δεν θα χρειαστεί το εμβόλιο. 
 
Έχουν δημοσιευθεί διάφορες εκθέσεις που τονίζουν ότι η Ινδία έχει ήδη επιτύχει ανοσία αγέλης. Μαθηματικά μοντέλα έχουν εξηγήσει ποιο ποσοστό ενός πληθυσμού απαιτείται για να μολυνθεί και ποικίλλει για διαφορετικούς πληθυσμούς: το επίπεδο ανοσίας αγέλης που προκαλείται από την ασθένεια μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο το 43%. 
 
Το ποσοστό θνησιμότητας των κρουσμάτων (CFR) αναφέρεται συνήθως από την κυβέρνηση: ο αριθμός των θανάτων ανά 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανιχνεύονται με τη δοκιμασία αντιγόνου ή rt-PCR. Όμως, όπως δείχνει ο γνωστός επιδημιολόγος Dr. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο σωστός τρόπος καταμέτρησης του ποσοστού θνησιμότητας σε ασθένειες με CFR μικρότερο του πέντε είναι το ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης. 
 
Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός του υψηλού επιπέδου λοιμώξεων στην Ινδία, της σχεδόν ανοσίας αγέλης και των πολύ χαμηλών επιπέδων θνησιμότητας από λοιμώξεις, ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού δεν θα εξυπηρετήσει κανένα σκοπό. Επιπλέον, δεδομένου του αμελητέου κινδύνου για τα παιδιά από το COVID-19, η δοκιμή των εμβολίων για αυτά ή ακόμη και η εξέταση της έγκρισης είναι άκρως ανήθικη. 
 
Τέσσερις πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν το 99,9% του πληθυσμού έχει μνήμη του ανοσοποιητικού συστήματος από προηγούμενες λοιμώξεις από κορονοϊό και ότι, είτε πρόκειται για την πραγματική λοίμωξη από κορονοϊό είτε για το εμβόλιο, το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται και τα εμβόλια στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο επιβλαβή σε έναν ήδη ανοσοποιημένο πληθυσμό. 
 
Ταχείες και αποτελεσματικές ανοσολογικές αποκρίσεις τύπου μνήμης εμφανίζονται αξιόπιστα σε όλα σχεδόν τα ανεμβολίαστα άτομα που εκτίθενται στον SARS-CoV-2. Η αποτελεσματικότητα της περαιτέρω ενίσχυσης της ανοσολογικής απόκρισης μέσω του εμβολιασμού είναι επομένως εξαιρετικά αμφίβολη. Ο εμβολιασμός μπορεί αντιθέτως να επιδεινώσει τη νόσο μέσω της εξαρτώμενης από τα αντισώματα ενίσχυσης. 
 
Οι ίδιες οι επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές της ινδικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι: "τα εμβόλια COVID-19 έχουν περιορισμένα δεδομένα ασφάλειας". Επιπλέον, ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου διαπιστώνονται σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έκθεση της EUDRA με ημερομηνία 19 Ιουνίου, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες της ΕΕ είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και 13.867 άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, όπως σε πολλές χώρες, έτσι και στην Ινδία, το ποσοστό θανάτων από το COVID-19 φαίνεται να έχει αυξηθεί με την αύξηση της εκστρατείας εμβολιασμού. 
 
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η IDT προτρέπει έντονα να σταματήσει αμέσως η υπερβάλλουσα προσπάθεια καθολικού εμβολιασμού, με εκτεταμένα περιστατικά εξαναγκασμού και με τον εμβολιασμό να καθίσταται υποχρεωτικός για την πρόσληψη σε θέσεις εργασίας και για τις εξετάσεις των μαθητών. 
 
Οι γιατροί καλούν επίσης την κυβέρνηση να προσφέρει σε άτομα άνω των 60 ετών και σε άτομα με σοβαρές συννοσηρότητες τον εμβολιασμό σε εθελοντική βάση με πλήρη γνωστοποίηση των προειδοποιήσεων σχετικά με τις παρενέργειες και την έλλειψη δεδομένων ασφαλείας - όπως αναφέρεται στις επιχειρησιακές οδηγίες της κυβέρνησης για το COVID-19. 
 
Ζητούν να σταματήσουν όλες οι δοκιμές σε παιδιά για το εμβόλιο και καλούν την κυβέρνηση να θεσπίσει λεπτομερείς μελέτες για να αναλύσει την παρατήρηση ότι υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω του COVID-19 στην Ινδία από τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2021, που συμπίπτει με την εξάπλωση της εκστρατείας εμβολιασμού. 
 
Όμως υπάρχει μια κραυγαλέα παράλειψη από την επιστολή της IDT είναι οποιαδήποτε εστίαση στον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών. Αυτό, επίσης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
__________________ 
 
Δικτυογραφία: 
Urgent Plea by Doctors to India’s PM: “Halt Roll-Out of COVID-19 Vaccines Now” – OffGuardian 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.