29 Ιουλίου 2021

Τενεκέδες Ερντογάν και κοτόπουλα…

Η κλειστή περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου φωτογραφία philenews 
 
Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
 
ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ καλογυαλισμένους, με εκκωφαντικούς θορύβους, πεμπάμενους σε όλους τους διαδικτυακούς μαχαλάδες, στα σοκάκια, στις αλάνες και στις πλατείες των παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ έστελνε, ξελαρυγγιζόμενους ντελάληδες, επί μέρες και βδομάδες ο αυτοδοξαζόμενος Νεο-Σουλτάνος Ερντογάν της Τουρκίας με τα δολίως κρυπτογορασμένα από τους διαπλεκόμενους Τραμπ της οικουμένης πλαστογραφημένα ψευδοπτυχία και ψευδοδοκτοράτα του «παγκόσμιου σκακιστή»…  
 
ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ και βδομάδες οι τενεκέδες των ντελάληδων του Ερντογάν προανάγγελλαν urbi et orbi στην Τουρκία και στον κόσμο, ότι:  
 
– Πολλά και σπουδαιότατα, τα οποία μάλιστα θα θάμπωναν τον κόσμο, ετοιμαζόταν να εξαγγείλει, ονειρευόμενος εαυτόν ως Νεο-Πορθητή, επανεισβάλλοντας 19 και 20 Ιουλίου 2021 στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ‘74 ελληνικά εδάφη της Κύπρου, υπερήφανος λεηλάτης, νταής και σαδιστικά επαιρόμενος λαφυραγωγός, στην 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του Ελληνισμού…  
 
ΜΠΟΥΡΔΕΣ τελικά εξήγγειλε.  
 
Ένα ξαναζεσταμένο πιάτο ήδη σαχνιασμένου από χρόνια αηδιασμένου τουρκικού φαγητού:  
– Προσπαθώντας να δελεάσει και εξωθήσει σε Νεο-Μηδισμό μερικές δεκάδες νόμιμων κληρονόμων κάποιων περιουσιών μιας γειτονιάς της σκλαβωμένης Αμμοχώστου.  
– Ώστε να τους αξιοποιήσει ως Νεο-Χρήσιμους Νεο-Ηλίθιους. Στο σχέδιο του να φορέσει κι άλλο φερετζέ νομιμότητας στο παράνομο τουρκικό κατοχικό καθεστώς των διατεταγμένων και ασφυκτικά ελεγχομένων υποτελών του στο Ψευδοκράτος του Αττίλα.  
 
Η ΕΠΑΡΣΗ, η αλαζονεία και η μέθη Νεο-Ξερξισμού, από τη Συρία, στη Λιβύη, στον Καύκασο, στο Κατάρ, στην Αφρική, στο αεροδρόμιο Καμπούλ του Αφγανιστάν, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ΑΟΖ, στη «γαλάζια πατρίδα», στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη νεο-εκπόρθηση της Ευρώπης ως τα «σύνορα της καρδιάς» του Ερντογάν και τις προσδοκίες ηγεμόνευσης των όπου γης Σουνιτών, Ισλαμιστών, Τζιχαντιστών, έχουν αναγκάσει πλέον ακόμη και τους Κατευναστές του, για τα δικά τους ασφαλώς συμφέροντα, να ξανασκεφτούν τα όρια του επικίνδυνα αχαλίνωτου.  
 
ΕΚΕΙ, ΣΤΑ εκάστοτε δοκιμαζόμενα όρια των ελληνικών αντιστάσεων και των διεθνών αντιδράσεων και του διαρκώς διαμορφωνόμενου ρευστού συσχετισμού δυνάμεων, επιχειρεί η τουρκική τακτική να εκμαιεύσει, να τσεπώσει και να προσθέσει στα παλαιότερα κεκτημένα της πάγιας από το 1956 στρατηγικής της για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου.  
 
– ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ενόπλως επί του εδάφους, στη θάλασσα και στον αέρα. Του ατιμώρητα και ανεμπόδιστα εδραιωνόμενου για 47 ήδη συναπτά έτη στα σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη της πολεμικώς διχοτομημένης Κύπρου, Αττίλα και του παράνομου κατοχικού Ψευδοκράτους του.  
 
– ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ στο διαπραγματευτικό πεδίο: Προϊόντα, αποτελέσματα και συνέπειες των συνεχιζόμενων από το 1977 διαδικασιών, των υπό την αιγίδα των εκάστοτε Γ.Γρ. του ΟΗΕ λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών και Πενταμερών διασκέψεων.  
 
– Αυτά που θεωρούνται και ονομάζονται ακόμη και από τους ηγέτες του ηττημένου 47 χρόνια Ελληνισμού ως «Συμφωνημένο Πλαίσιο», ως «Κεκτημένο των Συνομιλιών», ως «Συγκλίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ως «Κοινά Ανακοινωθέντα» και «Κοινές Διακηρύξεις» των «Ισότιμων Ηγετών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», για την αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, από έναν Συνεταιρισμό Δύο Ισότιμων Συνιστώντων Κρατών…  
 
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ αυτό του 48ου από το 1974 Ιούλη 2021 τουρκικής κατοχής, οι Κατακτητές απολαμβάνουν ως κορωνίδα των κεκτημένων τους στην Κύπρο, τις και τώρα επίμονες ικεσίες των ηγετών του ηττημένου Ελληνισμού Λευκωσίας και Αθηνών και όλων των ισχυρών δυνάμεων στον κόσμο και των παγκόσμιων οργανισμών ΟΗΕ, ΕΕ κοκ, για «λύση» του Κυπριακού στη μορφή της τουρκικής απαίτησης του Αττίλα 74 για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.  
 
– Όπως προνοούν – λένε όλοι επισημότατα – τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δηλαδή, όπως έχει προκύψει από τις 47 ετών διαδοχικές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των «διακοινοτικών» συνομιλιών…  
 
ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ όμως της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όταν για πρώτη και μόνη φορά τέθηκε ενώπιόν του σε Δημοψήφισμα την 24η Απριλίου 2004 με την ονομασία Σχέδιο Ανάν, την απέρριψε με το παλλαϊκό 76% ο Ελληνισμός.  
 
– Οι από τότε προσπάθειες ακόμη και… «Ανανιστών» Ελληνοκυπρίων ηγετών στο τραπέζι των «διακοινοτικών» και των Πενταμερών διαπραγματεύσεων, δεν τους επέτρεψαν να εξασφαλίσουν την παραμικρή υποχώρηση των Τούρκων Κατακτητών ώστε να διανοηθούν καν να πείσουν τον λαό να μεταβάλει τη βούληση που εξέφρασε με την ψήφο του το 2004.
 
Η ΤΩΡΙΝΗ μεθόδευση της Τουρκίας στοχεύει προφανέστατα στην προβολή της απειλής ενός υπέρτερου και χειρότερου δεινού,  
 
(α) περαιτέρω συνομιλίες μόνο υπό την προϋπόθεση της εκ των προτέρων διεθνούς αναγνώρισης Δύο Ισότιμων Κρατών και  
(β) νέα κατοχικά τετελεσμένα στην Αμμόχωστο,  
 
ώστε να εκβιάσει την υποταγή των Ελλήνων (Λευκωσίας και Αθηνών) στον Συνεταιρισμό Δύο Ισοτίμων Κρατών, υπό τους πάγιους τουρκικούς όρους.  
 
ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ «νέας» (παμπάλαια γνώριμης) τουρκικής τακτικής εκκολάπτεται ως μέθοδος αποτελεσματικότερης αντίδρασης της Τουρκίας έναντι σε ό,τι η ίδια φοβάται πως σχηματίζεται βαθμηδόν κατά των δικών της επιδιώξεων, στις αναπτυσσόμενες Τριμερείς Συνεργασίες Ελλάδος και Κύπρου με τον Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες της περιοχής με την εύνοια κιόλας των ΗΠΑ και της Γαλλίας.  
 
ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ πρωτίστως οι πιθανότητες αλλαγής και αναδιαμόρφωσης του συσχετισμού δυνάμεων στον βαθμό που αναπτύσσουν, απέναντι στις απειλές της, την Αποτρεπτική Ισχύ του Ελληνισμού.  
 
– Και, γι’ αυτό επικεντρώνει τις μεθοδεύσεις της στοχοπροσηλωμένη να εξουδετερώσει, από το θεωρούμενο υπό της ιδίας ως αντιτουρκικό τόξο, εκείνο που της προσφέρεται ως ο πιο Αδύναμος Κρίκος. Δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία.  
 
ΜΕ ΤΟΥΣ εκκωφαντικούς λοιπόν θορύβους των καλογυαλισμένων τενεκέδων του ο Ερντογάν και οι πεμπάμενοι ντελάληδές του, είναι φανερό ότι επιδιώκουν να… φαράσουν και να εκδιώξουν από τον μαχαλά τα ατίθασα πτερόεντα πουλιά και να ξανακλείσουν ήσυχα και φρόνιμα στο κοτέτσι τους όσα οι ίδιοι θεωρούν ως κοτόπουλα και κοκοράκια…
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.