24 Ιουλίου 2021

Τέρμα το όριο στις γεννήσεις στην Κίνα: Θα γεννάνε όσα παιδιά θέλουν

Oι Κινέζοι βλέποντας πως μαζί με την οικονομική τους ανάπτυξη το μεγάλο τους όπλο είναι ο πληθυσμός τους αποφάσισαν να επιτρέψουν τις πολλαπλές γέννες στις οικογένειες.
 
Oι οικογένειες στην Κίνα μπορούν στο εξής κάνουν όσα παιδιά θέλουν χωρίς να αντιμετωπίζουν κυρώσεις, ανακοίνωσε κυβέρνηση της χώρας την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.
 
Πρακτικά, δηλαδή, αίρεται ο περιορισμός δεκαετιών όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών που επιτρεπόταν να έχει κάθε νοικοκυριό. Η νέα απόφαση της κυβέρνησης εντάσσεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης των γεννήσεων ενόψει ενός ταχέως γηράσκοντος πληθυσμού. Επισημαίνεται ότι οι γεννήσεις μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πέρσι, κατά 15%. 
 
Η Κίνα άρχισε να χαλαρώνει την αυστηρή πολιτική της που επέτρεπε μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια πριν από περίπου έξι χρόνια μετά την επιβολή του περιορισμού στη δεκαετία του 1980. 
 
Αυτό σήμαινε ότι για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, οι τοπικές αρχές επέβλεπαν αυστηρά τη διατήρηση του ορίου για την επίτευξη των πληθυσμιακών στόχων, λαμβάνοντας συχνά σκληρά μέτρα όπως αναγκαστικές αμβλώσεις και στείρωση, αναφέρει το CNBC. 
 
Οι οικογένειες που παραβίαζαν το όριο του ενός παιδιού και αργότερα των δύο, αντιμετώπισαν σοβαρά πρόστιμα και δυσκολία στην εύρεση εργασίας. Ενδεικτικά, πέρσι, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τοπικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 718.080 γιουάν (112.200 δολάρια) σε μια οικογένεια η οποία απέκτησε επτά παιδιά. 
 
«Η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει πλέον πρόστιμο σε ζευγάρια που παραβιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό,ώστε να έχουν περισσότερα παιδιά από αυτά που τους επιτρέπεται», ανακοίνωσε στην αγγλική γλώσσα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχουά επικαλούμενο κυβερνητικό έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τρίτη το βράδυ, αλλά με ημερομηνία 26 Ιουνίου. 
 
Μάλιστα, το έγγραφο προέτρεπε επίσης σε καλύτερες άδειες μητρότητας και σύστημα φροντίδας παιδιών.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου είχε αυξηθεί το όριο των παιδιών που μπορούσε να έχει κάθε ζευγάρι, στα τρία. Τότε, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν την αλλαγή πολιτικής εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες που θα είχε αυτό στις γυναίκες οι οποίες αναζητούν μια επαγγελματική καριέρα.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.