25 Ιουλίου 2021

Η «χαζοπονηριά», «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», η «υποχρεωτικότητα», ο «εκβιασμός», ο «βιασμός» και ο «τροχός που γυρνάει»

Η μετάλλαξη λοιπόν κολλάει το ένα τρίτο των εμβολιασμένων, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών υγείας του Ισραήλ, (χώρα με τεράστια εμβολιαστική κάλυψη -πηγή: Reuters-Καθημερινή) και η ραγδαία εξάπλωσή της αναγκάζει την Ισραηλινή κυβέρνηση να επαναφέρει τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης (εννοείται και για όλους τους εμβολιασμένους).
 
Στην Ελλάδα γιατί συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι «πέρα βρέχει»; Από τον Μάιο και μετά (για την ακρίβεια, μετά τις 2 Μαϊου μόλις πέρασε το Πάσχα που -θυμάστε- έγινε ολόκληρος χαμός να γιορταστεί στις 9μμ οπότε δεν «κολλούσε» γιατί στις 12 «κολλούσε» στο φουλ…) το μήνυμα που δόθηκε σε όλους τους τόνους ήταν «φτου ξελευθερία», «παίρνουμε τις ζωές μας πίσω» «ποτέ πια καραντίνα» και τόσα άλλα πανηγυρικά.
 
Το ίδιο μήνυμα συνεχίζει να περνάει και τώρα -μέσα Ιουλίου- που τα κρούσματα ξεπερνάνε τις 3.000 και σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, τον Αύγουστο ίσως ξεπεράσουν τις 10.000 και να φτάσουν ακόμα και τις 20.000! 
 
Με μια διαφορά (στρατηγική «χαζοπονηριάς»): 
 
Η ελευθερία κινήσεων ισχύει μόνο για τους εμβολιασμένους και για τους τουρίστες (εμβολιασμένους και μη, αφού ως γνωστόν από την αρχή της σεζόν συμφωνήσαμε να έρχονται και μη εμβολιασμένοι τουρίστες με PCR και να φεύγουν με rapid test). 
 
Και όλα αυτά γιατί; Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας ή το «εμβολιαστείτε όλοι»; 
 
- Μα, αν ήταν στόχος η προστασία της δημόσιας υγείας θα είχε ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, θα είχαν φροντίσει να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό το πολύπαθο νοσοκομείο Κω (τελευταία στιγμή πρόλαβαν και κάλυψαν, προς τιμήν του Ιπποκράτη, φωτογραφίες που θα μας ξεφτίλιζαν διεθνώς με την τραγικότητα της κατάστασης, αν έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας), το ΚΥ Αντιμάχειας κλπ. 
 
- Μα, παγκοσμίως οι εμβολιασμένοι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό και να νοσούν; Ναι (το βλέπουμε πλέον καθημερινά και με αναρτήσεις διαφόρων γνωστών στα σόσιαλ), αλλά στην περίπτωσή μας «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 
 
Στόχος, ειδικά για την κυβέρνηση, την Μέρκελ, τον Μπάιντεν και όλη τη διεθνή «ελίτ» είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, άσχετα αν ακόμα και αν συνέβαινε (όπως στο Ισραήλ ή την Αγγλία) δεν ισοδυναμεί με λήξη της πανδημίας ή των μεταλλάξεων… 
 
Πριν από τη μετάλλαξη «Δέλτα» το κυρίαρχο σενάριο ήταν η επίτευξη της ανοσίας με τους εμβολιασμούς και τα αντισώματα (όσων πέρασαν τον ιό) στο 70% του πληθυσμού. Τώρα αναζητείται παραπάνω ποσοστό εμβολιασμών και κανείς δεν ξέρει αν οι επόμενες μεταλλάξεις Ε, D, F θα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τα σημερινά εμβόλια ή αν θα κολλάνε όλοι από την αρχή. 
 
Ή μάλλον ξέρουμε ότι ήδη οι φαρμακευτικές εταιρείες άρχισαν να προετοιμάζουν νέα εμβόλια (Νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα από τη Pfizer). 
 
Εμβόλιο στο εμβόλιο λοιπόν και όσο πάει; Και με τις παρενέργειες, τους θανάτους τι θα γίνει; Πρώτον «μη φοβίζετε και τρομοκρατείτε τον κόσμο» και δεύτερον «οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι» κι αν πεθάνουν «είστε σίγουροι ότι πέθαναν από το εμβόλιο;», «ε, υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό…» 
 
Ως επίλογο για την υποχρεωτικότητα που ισοδυναμεί με «εκβιασμό» αλλά και «βιασμό», σύμφωνα με μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας *. 
 
Τι άλλο μπορεί να επακολουθήσει μετά την υποχρεωτική αργία και τον περιορισμό για όσους έχουν αποφασίσει συνειδητά ότι δεν εμβολιάζονται; Διχασμός της κοινωνίας; Ναι, γιατί βολεύει τους κυβερνώντες. Ειδικά στην φάση που οι περισσότεροι είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τη «σαλάτα» των μέτρων και των αποτελεσμάτων τους «στου κασίδη το κεφάλι», κυρίως σε ότι αφορά την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες από την αρχή της πανδημίας (με τα ανεκδοτολογικού περιεχομένου διαγγέλματα τύπου: «τελευταία φορά», τις επόμενες «δύο κρίσιμες εβδομάδες», στον επόμενο «επίλογο της πανδημίας»). 
 
Έτσι τώρα αφενός επιτυγχάνουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» με το να στρέψουν τους εμβολιασμένους κατά των μη εμβολιασμένων (ή και το αντίστροφο) και αφετέρου ξέρουμε από τώρα ποιος ευθύνεται για το τέταρτο κύμα και τα νέα περιοριστικά μέτρα από το φθινόπωρο. 
 
Όχι φυσικά οι πανηγυρισμοί ότι «ελευθερωθήκαμε», «πετάξτε τις μάσκες», «κυκλοφορήστε ελεύθεροι», «πάτε παντού», «χαλαρώστε τώρα που έρχονται και οι τουρίστες» (ούτε ασφαλώς οι τουρίστες, τα ολονύχτια πάρτυ στις παραλίες κλπ, αφού «από αυτούς ζούμε»…) 
 
Ούτε επίσης, όσοι «κάθονται όρθιοι» στα μπαρ και στα καφέ (γιατί στα άλλα μαγαζιά, τα σούπερ μάρκετ, τα λεωφορεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είπαμε από την αρχή ότι δεν κολλάει…) 
 
Για όλα φταίνε και θα φταίνε επομένως αυτοί οι ανεμβολίαστοι… «ψεκασμένοι» (Έτσι ξεμπερδεύουμε εμείς από τις ευθύνες μας και άστους να «τρώγονται» μεταξύ τους). 
 
Έλα όμως που ο τροχός γυρνάει και έρχονται κι άλλα πολλά…. 
 
 
«Η υποχρεωτικότητα σε έναν τέτοιο τομέα είναι περίπου αδύνατη. Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Είναι μια κίνηση απολυταρχική», σημείωσε η αντιεισαγγελέας του Αρειου Πάγου.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.