29 Ιουλίου 2021

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Η λέξη Ηλίθιος έχει την ρίζα του στο επίρρημα ήλιθα, που σημαίνει μάταια. Ο ηλίθιος είναι και ανώφελος, ανόητος, μωρός, βλάκας, κουτός, βλακώδης, παρλιακός, ζωντόβολο, θεόκουτος, θεόμουρλος, κουτεντές, καθώνι, μάπας, χαλβάς, χάχας, ευήθης, βραδύνους. Φυσικά ο ίδιος δεν γνωρίζει το ποιον του και αυτή είναι η μόνη διαφορά του με τον συνηθισμένο χαζό.
 
    Πώς γίνεται όμως μια χώρα να κυβερνάται από έναν ηλίθιο και έναν πανηλίθιο; Γίνεται όμως και δυστυχώς την πατρίδα μας κυβερνά η Δικτατορία των ηλιθίων. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ηλιθίων είναι το μίσος. Μισούν τους πάντες και τα πάντα, ακριβώς επειδή δεν είναι σε θέση οι ίδιοι να κατανοήσουν καμία βαθιά σκέψη ενός μέσου ανθρώπινου εγκεφάλου.  
 
    Ένα δεύτερο και πολύ ουσιαστικό χαρακτηριστικό τους είναι η παντελής απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης, ακριβώς επειδή στον εγκέφαλό τους επικρατεί το μίσος. Δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ό,τι δεν μπορούν να «ακουμπήσουν» νοητικά οι ίδιοι. Τρίτο και πασιφανές «κουσούρι» τους είναι η κουτοπονηριά και η δουλικότητα, με τις οποίες αναρριχώνται έρποντας και αποδομούν όπου συναντούν την έντιμη ευφυΐα.
 
    Αυτή την αισχρή κάστα πολιτικών ήταν θέμα χρόνου πότε θα γίνονταν υποχείρια των εξουσιαστών και θα τους όπλιζαν με το ολέθριο όπλο της ηλίθιας Εξουσίας. Τους πήρε 50 χρόνια να τους επιβάλλουν στην Κοινή Γνώμη μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, με τους τροφαντούς τίτλους αναγνώρισης όπως: Επιστήμων, Ακαδημαϊκός, Πρωθυπουργός, Οικονομολόγος, Ειδήμων κλπ. Με Πτυχία ανεμοδούρας αποχαύνωσης, που μοίραζαν τα δικά τους εντεταλμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.  
 
    Μετά από δεκαετίες «επιμόρφωσης» εμφανίστηκαν στο προσκήνιο τα «φυντάνια» τωνΕξουσιαστών. Αναγκαστικά αναρωτήθηκαν οι ευφυείς άνθρωποι της Γνώσης: πού «κρύφτηκε» η Γνώση και η Λογική; Και αποσύρθηκαν για να ετοιμάσουν την μελλοντική επιστροφή τους σε μια Σοφή εποχή.  
 
    Η χώρα μας ατύχησε να την κυβερνούν οι πλέον απεχθείς και αργυρώνητοι ηλίθιοι. Τους βλέπουμε πλέον καθημερινά μέσα από τα επίσης αργυρώνητα κανάλια της ντόπιας και διεθνούς Εξουσίας. Τα λόγια τους ένας χείμαρρος αλαζονείας και ανεξέλεγκτης ηλιθιότητας. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ;Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΜΑΛΛΩΝΑΝΕ ΠΟΛΥ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ Κ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝΕ ΣΦΟΔΡΑ.
ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ....ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μ' έχει απασχολήσει πολύ το δίλημμα αυτό τις τελευταίες δεκαετίες!
Όμως, ακόμη κι ένας (ή πολλοί!) ηλίθιος, όταν ανεβαίνει οδηγώντας το αυτοκίνητό του ένα βουνό, σε δύσκολο και στριφογυριστό στενό δρομάκι, όταν αντιληφθεί ότι το όχημα ξέφυγε της πορείας του και πάει προς τον γκρεμό, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ;;; π.χ. να στρίψει, να πατήσει φρένο;;;
Είναι πράγματι ηλίθιοι ή απλά "είναι πολλά τα λεφτά Άρη";;;
Μήπως είμαστε ηλίθιοι (και φοβισμένοι!) εμείς και τους ανεχόμαστε;;;
Δημοσθένης ο Μακεδών

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.