28 Ιουλίου 2021

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Είναι σκληρό άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού να καταλήγουν στη φυλακή. Δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω κριτική στους δικαστές γιατί αυτοί με βαθιά προσήλωση στο καθήκον εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η λαϊκή αντιπροσωπεία στο Κοινοβούλιο.
 
Με το παρόν σημείωμα θα ήθελα να εκφράσω μερικές απόψεις αναφορικά με την διαφορετική αντίληψη της κοινωνίας για ορισμένα αδικήματα στο παρελθόν και τώρα.
 
Αλλιώς θεωρούσαμε εμείς οι νέοι του 40’ το έγκλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και αλλιώς το αντιμετωπίζουν τώρα. Κανονικά θα έλεγα αν όλες οι γυναίκες της εποχής μας (όσες είναι εν ζωή) κατάγγελλαν τις πράξεις παρενόχλησης που τους κάναμε τότε οι ελάχιστοι τώρα ζώντες θα έπρεπε όλοι οι υπέργηροι να είμαστε φυλακή. Παρενοχλούσαμε τις γυναίκες διότι τότε αυτός ήταν ο τρόπος διασύνδεσης με το ωραίο φύλλο. Φυσικά, τις γυναίκες τις αγαπούσαμε και δεν τις βιάζαμε, διότι η παρθενία τότε ήτο ιερή και συνεπήγετο γάμο. Ούτε τις σκοτώναμε όπως συμβαίνει τώρα. 
 
Τότε οι επαφές γίνονταν στο νυφοπάζαρο κάθε πόλεως τις βραδινές ώρες όπου διακριτικά δίναμε ερωτικά μηνύματα στην κοπέλα της αρεσκείας μας και εκείνη με ανάλογες ματιές ή στιγμιαίες επαφές έδινε την προτίμηση της για συνέχιση του ειδυλλίου ή όχι. 
 
Στο θέατρο από τότε δεν πήγαιναν αρσακειάδες ούτε γυναίκες του κατηχητικού και τα πράγματα ήταν ευκολότερα στους παλαιούς ηθοποιούς να βάλουν στο χέρι μιά νεαρή ηθοποιό. Δεν εννοώ το βιασμό γιατί τον θεωρώ ζωώδη πράξη. 
 
Επομένως, θεωρώ ότι παλαιές πράξεις παρενόχλησης θα πρέπει να κρίνονται με επιείκεια με βάση τις τότε αντιλήψεις και όχι με τα σημερινά αυστηρά κριτήρια της εποχής του διαδικτύου. 
 
Αμφικτύων 
28/7/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Εγω παλι θεωρω ..........ότι παλαιές πράξεις παρενόχλησης θα πρέπει να κρίνονται ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
ΕΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ Κ ΛΗΞΟΥΝ Κ ΤΙΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΠΑΤΑΕΙ Η ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ...ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΤΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ''ΜΟΔΑ '' ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ .
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ;;; ΣΤΟΜΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΜΙΛΑΣ ...ΑΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ! ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.