30 Ιουλίου 2021

Οσμή απολυταρχίας: Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις των ανεμβολίαστων και να τιμωρηθούν αυστηρά, ζητούν «ειδικοί»!

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης 
 
Διαδηλώσεις: Απίστευτα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το πολίτευμα της δημοκρατίας, ακούγονται από στόματα «ειδικών» και αξιωματούχων, που πέρα από τον διχασμό της κοινωνίας, φαίνεται πως επιθυμούν να αποτελειώσουν και την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, στην Ελλάδα.
 
Σε μια τηλεοπτική συζήτηση, εμφανίστηκε η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συζητώντας για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
 
Και χωρίς κανέναν ενδοιασμό εκφράστηκαν επαινετικά για τον πρωτοφανή υγειονομικό ρατσισμό που πλήττει τους πολίτες, ζήτησαν να κυριαρχήσει «μοντέλο έντονης τιμωρίας» στη χώρα, και γιατί όχι… να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των «αρνητών», όπως προσβλητικά και παραπλανητικά τους χαρακτηρίζουν.  
 
Η Μίνα Γκάγκα είπε πως: «θα πρέπει όταν βρίσκονται παραβάτες να τιμωρούνται πάρα πολύ. Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλους, Όποιος τα τηρεί θα πρέπει να επιβραβεύεται. Όποιος δεν τα τηρεί θα πρέπει να τιμωρείται ακριβά. Πρέπει να έχουμε το μοντέλο της έντονης τιμωρίας στους παραβάτες για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».  
 
Ζήτησε δηλαδή μια κοινωνία που θα βασιλεύει το «μαστίγιο και το καρότο», τακτική που ακολουθεί ως τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς άλλα επιχειρήματα. Χωρίς πειθώ. Χωρίς προστασία της ισονομίας και του Συντάγματος. Τίποτα από αυτά. «Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλους». Ό, τι μάθατε – μάθατε. Από εδώ και πέρα μόνο… «ακριβή» και «έντονη» τιμωρία «για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».
 
Η εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται εκστρατεία ποινών και τιμωριών.  
Και δεν μας λέει η κα Γκάγκα, ποια κοινωνία περιμένει να λειτουργήσει ακριβώς; Η σπασμένη στα δύο κοινωνία, από την ανεύθυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συναινετική σιωπή της επιτροπής ειδικών; Η κοινωνία που χωρίστηκε σε «προνομιούχους» και υπό-πολίτες; Η κοινωνία των απολυμένων, αποκλεισμένων, εκδιωγμένων που αντιμετωπίζουν αυτή την ελεεινή συμπεριφορά από το κράτος, μόνο και μόνο επειδή ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους;  
 
Και επειδή οι μη εμβολιασμένοι πολίτες αντιμετωπίζουν αυτή τη κατάφορη αδικία και στοχοποίηση από το κράτος, από την εργασία τους, από τα μέσα ενημέρωσης, και βάλλονται από παντού, δεν τους μένει άλλος τρόπος να αντιδράσουν παρά κατεβαίνοντας στους δρόμους.  
 
Και μάλιστα οι διαδηλώσεις αυτές, δεν αφορούν μόνο μη εμβολιασμένους, αφορούν τους πάντες. Δεν έχει καν να κάνει με το τι πιστεύει κάποιος για τα εμβόλια. Είναι αυτονόητο πως ο ολοκληρωτισμός και ο εκβιασμός που επιβάλλεται στη χώρα, δεν είναι μόνο θέμα των ανεμβολίαστων. Είναι θέμα όλων. Γι’ αυτό και στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις δεν συμμετέχουν μόνο ανεμβολίαστοι, άλλα και εμβολιασμένοι πολίτες.  
 
Παρόμοιες διαδηλώσεις, ογκωδέστερες και πολύ πιο δυναμικές, γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Και μάλιστα σε πολύ πιο προηγμένες -σε επίπεδο οργάνωσης και ενημέρωσης- χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, γίνονται οι πιο δυναμικές και οι πιο μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  
 
Τη χαριστική βολή στις αξίες της Δημοκρατίας την έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσεις της Μίνας Γκάγκα και προσθέτοντας: «Συμφωνώ με την κα Γκάγκα. Τι είναι αυτό που μας απαγορεύει να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις των «αρνητών»;  
 
Μέχρι εκεί λοιπόν έχει φτάσει η παρακμή του απολυταρχισμού που ζούμε. Πνευμονολόγοι να έχουν όλο το θάρρος (αφού φυσικά τους το έδωσε η κυβέρνηση) να «εισηγούνται» σε κανάλια, πρόστιμα και εξοντωτικές ποινές για πολίτες που διαμαρτύρονται, αντί να ασχολούνται με τα της επιστήμης τους.  
 
Περιφερειάρχες με ελαφρά τη καρδία, να μιλούν τον 21ο αιώνα για καθολική απαγόρευση των διαδηλώσεων όσων διαφωνούν με τις πολιτικές της κυβέρνησης, φέρνοντας μας στο νου συνθήκες επταετίας.  
 
Αυτοί που αρνούνται να συνειδητοποιήσουν σε ποια θέση βρίσκονται και τι αρμοδιότητες έχουν, αποκαλούν «αρνητές», τους πολίτες που δεν είναι κατά των εμβολίων, άλλα κατά του άμεσου ή έμμεσου υποχρεωτικού εμβολιασμού που επιβάλλουν με ποικίλους τρόπους, κυβέρνηση και ειδικοί.  
 
Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωσάν μέγιστος Πρέσβης, όλων ανεξαιρέτως των επιστημόνων, «δεν επιτρέπει την αμφισβήτηση της επιστήμης» και αναφέρεται σε αυτή σαν να είναι μια αφηρημένη και αόριστη «θεότητα» που δίνει χρησμούς στα κράτη, «ξεχνώντας» πως η επιστήμη προοδεύει ΜΟΝΟ μέσα από τη ζύμωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων.  
 
Από την άλλη, σε επίπεδο κοινωνίας, ειδικοί και ανειδίκευτοι, επιχειρούν να φιμώσουν πλήρως την έκφραση κάθε διαφορετικής άποψης, κάθε άλλης γνώμης, κάθε σκεπτικισμού, κάθε ένστασης, κάθε διστακτικότητας, κάθε διαμαρτυρίας.  
 
Ζούμε σε μια απόλυτη παράνοια, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνει να «εκπροσωπεί» την επιστήμη, και οι επιστήμονες στα κανάλια αναλαμβάνουν να παριστάνουν τους πολιτικούς.  
 
Οι φωνές που ζητούν να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας ολοένα και πληθαίνουν και η δημοκρατία στον τόπο μας ολοένα και ξεψυχά.  
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ...
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ Κ ΤΑΙΡΙ !!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.