26 Ιουλίου 2021

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Είμαι 93 ετών, έζησα το Κυπριακό από τη γένεση του το 1952 με το Δημοψήφισμα του 92% για «ΕΝΩΣΗ» της Κύπρου με την Ελλάδα. Παρακολούθησα καθημερινά τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ και τη δολοπλοκία των Αγγλων, οι οποίοι ενέπλεξαν από το πουθενά τους Τούρκους. Και συνεχώς το Ελληνικό και Κυπριακό κατεστημένο διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο.
 
Ώσπου τελικά με τα δικά μας λάθη και προδοσίες και τις Βρετανικές δολοπλοκίες, φθάσαμε στις κατάπτυστες διχοτομικές συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου. Τότε βάλαμε επισήμως στο έδαφος της Κύπρου τον Αττίλα με την ΤΟΥΡΔΥΚ. [Ήμουν στο Α/Δ του Ελληνικού σε διατεταγμένη υπηρεσία για την υποδοχή του «Εθνάρχη» Κ. Καραμανλή, ο οποίος επιστρέφων από το Λονδίνο δήλωσε στους συγκεντρωμένους κλακαδόρους: «Είναι η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής μου» η υπογραφή των Συμφωνιών]
 
Έζησα μετέπειτα την αδυναμία λειτουργίας του εκτρωματικού κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα βέτο του Τ/Κ αντιπροέδρου Ντενκτάς, τον εξοπλισμό από την Τουρκία των Τ/Κ και τον διαχωρισμό τους σε περίκλειστες ζώνες.  
 
Έζησα την προδοσία της χούντας Ιωαννίδη με το άφρον πραξικόπημα κατά Μακαρίου και την προδοσία του πολιτικού κόσμου, η οποία άνοιξε την πόρτα στην εισβολή και κατοχή του 34% της Κύπρου από τον Αττίλα.
 
[Ήμουν αυτήκοος μάρτυρας στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης όταν ο «Εθνάρχης» δήλωσε: «Η Κύπρος είναι μακριά» και άφησε να προελάσει ο 2ος Αττίλας, γιατί σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χ. Κίσιντζερ τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Αττίλα ΕΝΑ είχε προ συμφωνηθεί.]  
 
Στη συνέχεια, αντί να καταδικάζει την εισβολή και κατοχή ο αρχομανής Μακάριος κάθισε να συζητήσει με τον Ντενκτάς, τον άνθρωπο της εισβολής, τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τρεις λέξεις που οδηγούν στη διχοτόμηση και στην καταστροφή.  
 
Έκτοτε ζήσαμε την δημιουργία της ΤΔΒΚ και το Σχέδιο Αννάν το οποίον αν δεν το απέρριπταν θα κατέληγε στην ολική κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.  
 
Κάθε χρόνο ο Ερντογάν δημιουργεί νέα τετελεσμένα και είναι ηλίου φαεινότερον οτι η Κύπρος θα χαθεί αν δεν εκδιωχθεί ο Αττίλας. Ευχής έργο να γίνει με διπλωματικά μέσα, αλλά ο Ερντογάν δεν παραδίδει ότι κατέκτησε δια των όπλων. Επομένως, μόνο με στρατιωτικά μέσα θα εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο.  
 
Αν χαθεί η Κύπρος τότε θα έχει χαθεί και Αιγαίο και η Θράκη. Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Κύπρο για την εκδίωξη του παράνομου Αττίλα. Προς τούτο Ελλάδα και Κύπρος να καταρτίσουν «ενιαίο σχέδιο», να εμψυχώσουν το λαό, να πείσουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ε.Ε, Ρωσία και τις Αραβικές χώρες της Μεσογείου ότι η κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την επεκτατική, ισλαμοφασιστική και νεοθωμανική Τουρκία είναι απειλή για όλους. Αίτημα όλων η εκδίωξη των τουρκικών στρατευμάτων από τη Κύπρο, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν είναι τυχαία η επιμονή της Τουρκίας για «αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου» Προφανώς, αντιλαμβάνεται ότι η παραμονή του Αττίλα στην Κύπρο είναι παράνομη και σύντομα θα τεθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Ενδέχεται λοιπόν να την ανταλλάξει με την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Ας προσέξουμε.  
 
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ας εκδιώξει τους ηττοπαθείς και τουρκολάγνους συμβούλους του και την κλίκα ΕΛΙΑΜΕΠ και ας δημιουργήσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Επείγει η χάραξη ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής. Η Τουρκία είναι γίγας με πήλινα πόδια. Αν δεν εκδιωχθεί ο Αττίλας από την Κύπρο αργά ή γρήγορα θα χαθεί η Κύπρος, είτε με νέα τετελεσμένα, όπως η Αμμόχωστος, είτε με τον παράνομο εποικισμό από ισλαμικά κύματα.  
 
Αμφικτύων  
26/7/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.