29 Ιουλίου 2021

Mοιραία και άβουλη η Ιεραρχία!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης 
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού  
Facebook: Θεοφάνης Γκατζής  
 
Έπεσαν οι μάσκες της Ιεράς Συνόδου! Οι Ιεράρχες ενεργώντας ως εντολοδόχοι του Πρωθυπουργού ανέλαβαν την προώθηση ενός εμβολίου που είναι σε πειραματικό στάδιο καθότι την Κυριακή στη Θεία λειτουργία διαβάστηκε, ευτυχώς σε ολίγους Ιερούς Ναούς, εγκύκλιος που προέτρεπε τους πιστούς να εμβολιαστούν! Αναρωτιέμαι λοιπόν αυτός είναι ο ρόλος των ποιμεναρχών και αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι ανεπιθύμητο (ήδη υπάρχουν οι πρώτες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβόλων σε Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία και καταγραφή χιλιάδων ανεπιθύμητων παρενεργειών που φτάνουν μέχρι και το θάνατο στην Ελλάδα και παγκοσμίως) δεν θα είναι υπόλογοι απέναντι στους συνανθρώπους τους και το Θεό;  
 
Αντί να απευθυνθούν στον Πρωθυπουργό και να του πούνε τι εμπιστοσύνη να ‘χουμε προς το πρόσωπό σας και πως ζητάτε να λάβουμε θέση εμείς για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα υγείας και να προτρέψουμε το Χριστεπώνυμο πλήθος να εμβολιαστεί; Δεν ήσασταν εσείς που διώξατε ανηλεώς ιερείς και πιστούς οσάν να ήταν οι χειρότεροι εγκληματίες επειδή ασκούσαν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους όταν σφραγίσατε τις εκκλησιές το Πάσχα του 2020; Λησμονείτε, ότι κλείσατε τις εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων με εξαίρεση τρεις ημέρες (Χριστούγεννα, Φώτα και Πρωτοχρονιά) και απαγορεύσατε την τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων σε δημόσιο χώρο που πραγματοποιήθηκε σε άλλες χριστιανικές χώρες! Επίσης, δεν ήσασταν εσείς εκείνος που τελευταία στιγμή απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στη λειτουργία των Φώτων ενώ είχαμε συμφωνήσει να επιτραπεί κανονικά και αντιταθήκαμε, ευτυχώς, στην απαράδεκτη απόφασή σας;  
 
Δεν ήσασταν εκείνος που επιδείξατε Θεία ασέβεια υποχρεώνοντας να αλλάξουμε την ώρα τέλεσης της Θειας Αναστάσεως για πρώτη, φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά δήθεν για μα μην παραβιαστεί το ωράριο απαγόρευσης που λίγες μέρες μετά το διευρύνατε; Δεν ήσασταν εσείς που τελευταία στιγμή αποφασίσατε να μην υποδεθείτε με τιμές Αρχηγού κράτους και τιμητικό Άγημα το Άγιο Φως λόγω δήθεν μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιήσατε την τελετή υποδοχής της Προέδρου της Δημοκρατίας με τιμητικό άγημα στη Μητρόπολη Αθηνών; Δεν ήσασταν εκείνος που έδινε εντολή να περιφρουρηθούν, πανελλαδικά, οι Ιεροί Ναών Αγίων που εόρταζαν ,με αστυνομικά όργανα και κορδέλες, για να μην μπορούν να προσέλθουν οι πιστοί να προσκυνήσουν φέρνοντας στο νου μας εικόνες που συναντούσαμε σε κράτη που επικρατήσαν αντιχριστιανικά καθεστώτα (Ε.Σ.Σ.Δ, Ρουμανία κ. Α);  
 
Αντιθέτως οι Ιεράρχες ελησμόνησαν όλα αυτά τα παράλογα και πειθάρχησαν στην προτροπή του Πρωθυπουργού να αναλάβει η εκκλησία επί άμβωνος να ομιλήσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Πραγματικά πρωτάκουστες και θλιβερές καταστάσεις, που δεν τιμούν την Ιεραρχία η οπόια αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων - εκτός λίγων εξαιρέσεων των Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά- οι οποίοι διώκονται από το στρεβλό σύστημα προκαλώντας για ακόμη μια φορά αισθήματα λύπης στους πιστούς! Επίσης, ενώ η προ ημερών απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν το κάθε άτομο να αποφασίζει ελεύθερα αν θα εμβολιαστεί η όχι στην εγκύκλιο δε στηλιτεύει την απόφαση της Κυβέρνησης να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός αρχικά σε ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες! Ενώ φαίνεται ότι δεν αφουγκράζεται τις υπαρκτές και αποδεδειγμένες ανησυχίες του 54% του ελληνικού λαού που αντιδράει σε αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις γι’ αυτό και διαδηλώνει μαζικά! Έτσι αναλαμβάνει το ρίσκο να διαρραγεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη του Χριστεπώνυμου πλήθους προς αυτήν! Επίσης, δυσφημεί αδέσμευτες φωνές του διαδικτύου υποστηρίζοντας ότι προβάλλουν επιστημονικές ανακρίβειες αγνοώντας ότι υπάρχουν έγκριτοι επιστήμονες που εκφράζονται με ισχυρά επιχειρήματα για τον κίνδυνο που ενέχουν τα εμβόλια αυτά οι απόψεις των οποίων αποσιωπούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αργυρώνητων ΜΜΕ που προβάλλουν την μια μόνη άποψη των υποστηρικτών του εμβολιασμού! Το κενό λοιπόν που υφίσταται στην πληροφόρηση αναλαβαίνουν να το καλύψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διασώζοντας κάποια στοιχεία της Δημοκρατίας! Όποτε εύλογα διερωτώμαι εφόσον ο πλουραλισμός της Δημοκρατίας επιβάλλει να ακούγονται όλες οι φωνές, γιατί η Ιεραρχία τα μέμφεται ακλουθώντας τον Πρωθυπουργό που σε παλιότερη δήλωση του είχε αναφερθεί ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει κάποιες φωνές του διαδικτύου που δεν εξυπηρετούν κατ’ αυτόν το δημόσιο συμφέρον!  
 
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας και διατελέσαντα Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας μέχρι τον Μάρτιο του 1999), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στον θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου, στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου, στον Κολοκοτρώνη, στην Μπουμπουλίνα, στον Καραϊσκάκη, στους πεσόντες ήρωες της Επανάστασης του 1821, των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής εκστρατείας του 1922, του Έπους του 40, της Εθνικής Αντίστασης του 1941-1944, της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας 1950-1955, σε αυτούς που αγωνίστηκαν, είτε στα πεδία των μαχών, είτε με άλλους τρόπους για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας από τις απαρχές του, στον αποθανόντα πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, καθώς και στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα.  
Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στους θείους μου Ευάγγελο (δίδυμο αδερφό του πατέρα μου) και Δημήτριο, στις θείες μου Χάιδω, Φωτεινή και Ελευθερία, στις ξαδέρφες μου Ελένη και Χριστίνα, στους ξαδέρφους μου Χαράλαμπο, Βασίλειο, και Γεώργιο, στις φίλες μου Χαρίκλεια, Πολυξένη, Μαρία και Μαρία και στους φίλους μου Βασίλειο, Δημήτριο, Αθανάσιο, το Νικόλαο και Γεώργιο.  
Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που απoδήμησαν εις Κύριον!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.